}

07 Οκτωβρίου, 2014

Πατριώτης ο αληθινός Βενιζέλος! Ο άλλος;

Ο άλλος Βενιζέλος, ο κανονικός, όχι ο ντεμέκ, όχι η παρούσα υποσημείωση της Ιστορίας, είχε δύο περιόδους. Η ενδοτική φάλαγγα, πολιτευόμενη και κακοποιούσα την Ιστορία, εκστασιάζεται με την περίοδο της παρακμής του, μετά το 1922. Προτιμά τον Ελευθέριο Βενιζέλο της «ελληνοτουρκικής φιλίας», τη συντετριμμένη προσωπικότητα, σκιά του εαυτού του, που κατάντησε να προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης (!) τον πολιτικό δάσκαλο του Χίτλερ, τον γενοκτόνο γυναικοπαίδων, αμάχων κι αιχμαλώτων, τον οργανωτή του μεγαλύτερου πλιάτσικου της Ιστορίας, τον Κεμάλ Ατατούρκ. Κάτι σαν να... πρότεινε ο Δαβίδ Μπεν Γκουριόν τον Αδόλφο για Νόμπελ Ειρήνης. Νομίζω, έγινα κατανοητός. Απλά εδώ ο Κεμάλ είχε νικήσει κι ο ηττημένος Βενιζέλος, με τα συντρίμμια του οράματός του γύρω του, θέλησε να βάλει με τα χέρια του την ταφόπλακα, αναζητώντας συμμαχία με τον πιο ύπουλο εχθρό.

Κάθε σκυφτή ψυχή αυτής της ιδιόρρυθμης σέχτας, που θεωρεί τον ραγιαδισμό σωφροσύνη και τον ψοφοδεϊσμό υψηλή πολιτική, πού και πού κάνει αναφορά στις «σοφές» επιλογές του ηττημένου και γονατισμένου Βενιζέλου, όταν η χώρα στον Μεσοπόλεμο ήταν καταχρεωμένη, χωρίς συμμάχους, με την αδηφάγα φασιστική Ιταλία να αποθρασύνεται και πλήθη προσφύγων στο εσωτερικό να ψάχνουν πού την κεφαλήν κλίναι.

Αποφεύγουν να τον διαβάσουν ολόκληρο, να εμπνευσθούν από τις νίκες του κι όχι από την ήττα του. Αντί να δουν πώς κατρακύλησε στην παρακμή του, θα 'πρεπε να δουν πώς οργάνωσε την ακμή της χώρας, ποιους πολλαπλασιαστές ισχύος έχτισε και πώς έπεισε ισχυρά συμφέροντα ότι είναι ομόρροπα με τα ελληνικά.
Ο Βενιζέλος, καταρχήν, δεν ήταν δειλός, δεν πουλούσε τους φίλους του, δεν ήταν κάνας μπιζιμπόντης κολωνακιώτης πολιτευάμενος. Ηταν φυσική ηγεσία. Ολοι ξεχνούν πως ξεκίνησε επαναστάτης στο Θέρισο. Δεν ήταν καλαμαράς αλλά ζορμπάς κι άνθρωπος της δράσης. Σπούδασε νομική, είχε εξαίρετες φιλολογικές και ιστορικές γνώσεις, δεινός ρήτορας, είναι ο άνθρωπος που στην αυτοεξορία του δεν άραξε στα θέρετρα. Εκανε την καλύτερη μετάφραση του Θουκυδίδη, κτήμα εσαεί του όλου Ελληνισμού. Ομως, πάνω απ’ όλα ήταν ένας θυελλώδης άνθρωπος της δράσης, ένας πολιτειακός άνδρας με όραμα, που ξεπερνούσε κατά πολύ τα στενά σύνορα της μικρής χώρας την οποία κλήθηκε να κυβερνήσει από τον ανθό του έθνους, τις Ενοπλες Δυνάμεις, λίγα χρόνια έπειτα από μια συντριπτική εθνική ήττα.

Δεν ξεκίνησε ως ψοφίμι, ψάχνοντας την πιο βολική στάση γονυπετώς. Οταν μιλούσε στους συνομιλητές του, όσο ισχυροί κι αν ήταν, το έκανε πάντα όρθιος και κοιτώντας κατάματα. Δεν ήταν φλύαρος επιδειξίας, ένας ασκός δύσοσμου αέρα ηττοπάθειας κι ενδοτισμού. Είχε βαθιά καλλιέργεια και την αυτοπεποίθηση ενός άνδρα με λόγο, όραμα και μπέσα. Εβαζε πάντα στόχο τους μακρινούς ορίζοντες και τις απάτητες κορυφές. Ο αληθινός Βενιζέλος της ακμής ήταν ένας μαχόμενος πατριώτης, ένας στρατευμένος εθνικιστής, με την έννοια που έδινε στον όρο ο πατέρας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Η Μεγάλη Ιδέα για τον Βενιζέλο δεν ήταν ένα εκστατικό νεφέλωμα, μια ανύπαρκτη νοσταλγική Βαλχάλα, αλλά μια σειρά από πρακτικά ζητήματα και συμμαχίες, που θα οδηγούσαν στον υπαρκτότατο πολιτικό και χειροπιαστό Ολυμπο της Μεγάλης Ελλάδας.

Το έχω ξαναγράψει: ήταν ό,τι εγγύτερο στον Περικλή ανέδειξε η νεότερη Ιστορία μας. Αντιλαμβανόταν τους ανέμους των καιρών, τις ροπές ή και τις πιο ανεπαίσθητες διαφορές των γύρωθεν συμφερόντων κι αναζητούσε συμμαχίες για την εθνική μας ολοκλήρωση, όχι αφεντικό για να σκύψει ή δικαιολογίες για να αδρανήσει ή πολύ περισσότερο να ενδώσει. Απλά δεν πίστεψε ότι ο λαός που οδήγησε στην Πόλη και την Ιωνία θα τον έστελνε σπίτι του, κουρασμένος και εξαπατημένος από τους ντιντήδες της εποχής.
Η οικονομική κρίση δεν είναι άλλοθι. Αγώνες λοιπόν δίνουν μόνο οι πλούσιοι και χορτάτοι;
Ποιος ο λόγος να σπεύδουμε για υποχωρήσεις στο κτήνος του ισλαμοφασισμού; Το Κουρδιστάν οδεύει ολοταχώς στην ανεξαρτησία κι ολοκλήρωσή του. Στην ίδια την Τουρκία μιλούν ανοιχτά για επικείμενο διαμελισμό της. Τα σύνορά της φλέγονται. Η τυχοδιωκτική πολιτική εναγκαλισμού του Ερντογάν με τα πιο ακραία στοιχεία των σαλαφιστών τζιχαντιστών στη Συρία, με φονιάδες κι αποκεφαλιστές αμάχων, του έχει σωρεύσει τεράστια προβλήματα. Εκατοντάδες χιλιόμετρα της τουρκικής μεθορίου είναι χώρος χωρίς νόμο, χωρίς έλεγχο. Είναι μια πολιτική πανωλεθρία του επίδοξου σουλτάνου, που προσπαθεί να ξεδιπλώσει την πιο σκληρή ισλαμική του ατζέντα, τρώγοντας τις σάρκες της ίδιας της χώρας του.

Η κρίση είναι ευκαιρία για να γκρεμίσουμε την παρακμή και να χτίσουμε αληθινή ισχύ, δεν είναι δικαιολογία για να επιτρέψουμε στον τουρκισμό να νομιμοποιήσει την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, να υποστείλουμε τη σημαία του Ελληνισμού, επιτρέποντας στους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές της Αγκυρας να κάνουν το πλιάτσικο χρησικτησία. Μετά θα έρθει η Θράκη, το Αιγαίο.

Ας μελετήσουμε τον πρώτο Βενιζέλο, στην αλκή της νεότητας και της δράσης του, όταν έλυνε ένα προς ένα τα πρακτικά ζητήματα που θα οδηγούσαν στη Μεγάλη Ελλάδα. Ας πούμε ότι σήμερα η Ελλάδα αυτή πρέπει να είναι η αποφασισμένη Ελλάδα, που δεν υποχωρεί. Σκάβει με το πέλματά της αντιστεκόμενη τη γη και σιγά σιγά, με πεισματικό βήμα, θα προχωρήσει. Και η νέα Μεγάλη Ιδέα πρέπει να είναι κάτι μεγαλύτερο από τις γκαζόλαμπες του Ταμήλου και τις αδρανείς θρασείες απεραντολογίες του γιαλαντζί Βενιζέλου, που μας εκθέτουν στ’ αδέρφια μας. Δεν νομίζετε;

Τι και ποιόν ακριβώς βομβαρδίζουν οι δυτικοί στη Συρία;

Ποιός ο στόχος των βομβαρδισμών; 
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τους βομβαρδισμούς στην Συρία κατά των τζιχαντιστών, όπου όχι μόνον δεν περιορίστηκε η ισχύς τους, αλλά κατέλαβαν μία στρατηγική θέση για τους Κούρδους

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τους βομβαρδισμούς στην Συρία κατά των τζιχαντιστών -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις-, όπου όχι μόνον δεν περιορίστηκε η ισχύς τους, αλλά κατέλαβαν στρατηγική θέση για τους Κούρδους, την πόλη Κομπάνι, όπου οι Κούρδοι αντάρτες την υπερασπίζονται χωρίς να έχουν καμιά βοήθεια από τις ΗΠΑ και τους Άραβες, που υποτίθεται πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Και ακόμη χειρότερο: Ο τουρκικός στρατός ενίσχυσε την φρούρηση των συνόρων, και δεν επιτρέπει σε Κούρδους της Τουρκίας να μεταβούν στην Κομπάνι ενισχύοντας τους υπερασπιστές της.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή τους, κατά τους βομβαρδισμούς, ένα πλήγμα κατέστρεψε φυλάκιο των σουνιτών κι ένα ακόμη δύο άρματα μάχης. Σε μια επιδρομή βορειοανατολικά του Χαλεπιού επλήγη ένα κτίριο που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές. Και έγινε μια επιδρομή με στόχο ένα πυροβόλο, δυτικά της πόλης Ράκα, που δεν είχε επιτυχία [σήκωσαν ολόκληρο αεροπλάνο για να πετύχουν ένα πυροβόλο και αστόχησαν!]. Σε όλες αυτές τις επιδρομές, ανακοινώθηκε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας «επίσης συμμετείχε σε πλήγματα στη Συρία».

Όλα αυτά τα… σημαντικά πλήγματα δόθηκαν σε μακρινή απόσταση από την Κομπάνι. Αλλά, το επίκεντρο του πολέμου στη Συρία είναι εκεί, ενώ τα αεροπλάνα βομβαρδίζουν… λαγούς στην έρημο, όπως προσφυώς έγραψε η tribune/infognomon, απ’ όπου παίρνω τις πληροφορίες.

Όμως, υπήρξαν και δύο ουσιώδη πλήγματα βόρεια της Ράκα με καταστροφή δύο διυλιστηρίων. Το επιχείρημα είναι ότι αποστερούν από τους τζιχαντιστές μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης. Είναι δύσκολο να σκεφθούν, ότι αρκεί να σταματήσει η ροή του πετρελαίου στην Τουρκία, επειδή μόνον από εκεί, μπορεί να πουληθεί! Εκείνο που έγινε στην πραγματικότητα, είναι η απώλεια για την Συρία ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν, ότι ο στόχος είναι η Συρία. Και οι τζιχαντιστές θα κτυπηθούν αν εκφύγουν από τα όρια που τους τέθηκαν (όπως στην περίπτωση της κατάληψης του φράγματος). Αυτό φάνηκε άλλωστε, όταν ο κ. Ομπάμα έκανε άμεσα λόγο για τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν πλήγματα εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, χωρίς τη συμφωνία της νόμιμης κυβέρνησης του κ. Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Αλλά και χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, γεγονός που ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε "χονδροειδή παραβίαση" του διεθνούς δικαίου και "πράξη επίθεσης". Να σημειωθεί εδώ, ότι όταν η Ρωσία έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, με την κυβέρνηση του Κιέβου να κωλυσιεργεί, η ενέργεια αυτή είχε θεωρηθεί από την Δύση "μονομερής" και είχε χαρακτηρισθεί ως "εισβολή". Από συριακής πλευράς καταγγέλθηκε ότι «οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη Συρία θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια αν δεν έχει την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης κ. Άλι Χαϊντάρ.

Βέβαια, κάποιο συριακό Μέσο έγραψε ότι υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Αμερικανών και Άσαντ, και ότι συγκαλύπτουν την φερόμενη συνεργασία με το συριακό καθεστώς, για να μη «θυμώσουν» Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ. Τέτοιους είδους μυστική συμφωνία είχαν κάνει και με τον Ιωαννίδη, και αφέθηκε η Τουρκία να καταλάβει την μισή Μεγαλόνησο. Τον δεν Ιωαννίδη, αφού τον χρησιμοποίησαν, τον άφησαν να πεθάνει στην φυλακή.

[Αν μέχρι το επόμενο σημείωμά μου, γίνει κατορθωτό να καταστραφεί «το πυροβόλο, δυτικά της πόλης Ράκα» -όπως λέγει η ανακοίνωση- θα σας ενημερώσω. Οι Κούρδοι υποστηρίζουν, ότι καταστράφηκαν αποθήκες τους και κοτέτσια, αλλά είναι αναπόδεικτο και δεν το εντάσσω στο σημείωμά μου].

Ο Μακεδών
Πηγή "Voria"

Ασύλληπτη τραγωδία στις ένοπλες δυνάμεις. Πρώτες ενδείξεις: Αστοχία του πυρομαχικού η αιτία της φονικής έκρηξης στον Βόλο που σκότωσε πεζοναύτες!!


Image

Δύο Επαγγελματίες Οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας έχασαν τη ζωή τους - Βαρύτατα τραυματισμένος ένας υπολοχαγός κατά τη διάρκεια βολών με βαρέα όπλα στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών.

Ασύλληπτη τραγωδία στις ένοπλες δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο ανατινάχθηκε σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Επαγγελματίας Οπλίτες (υπαξιωματικοί) και ένας οπλίτης θητείας. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη του όλμου που σκότωσε δύο ΕΠΟΠ,έναν στρατιώτη κι έχει τραυματίσει βαριά έναν υπολοχαγό πιθανότατα οφείλεται σε αστοχία του πυρομαχικού.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη Δημόσια Τηλεόραση, εικάζεται ότι το βλήμα έσκασε μέσα στον σωλήνα του όλμου την ώρα της βολής.

Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.



Πρωτοφανής κατακραυγή κατά της Τουρκίας

Σε μια τεράστια καταστροφή για την διεθνή εικόνα της Τουρκίας έχει οδηγήσει η αδράνεια της τουρκικής κυβέρνησης να αναλάβει δράση εναντίον των τζιχαντιστών της ΙΣΙΣ που πολιορκούν το Κομπάνι σε απόσταση αναπνοής απο τα τουρκικά σύνορα.

Όλα τα μέσα επικοινωνίας των ΗΠΑ έχουν ανοίξει πρωτοφανείς επιθέσεις κατα της τουρκικής αναλγησίας να σταματήσουν τους ισλαμιστές δολοφόνους. Από τους ΝΥ Τάιμς και τις άλλες μεγάλες εφημερίδες έως τις μεγάλες τηλεοπτικές εκπομπές ειδήσεων, η καταδίκη της Τουρκίας λαβαίνει διαστάσεις χιονοστιβάδας που αναμένεται να κορυφωθεί όσο συνεχίζεται το δράμα γύρω απο το Κομπάνι… Και όσο φυσικά η Τουρκία εξακολουθεί να κρύβεται πίσω απο το δάκτυλο της.

Είναι χαρακτηριστικό οτι στο πρώτο σε ακροαματικότητα τηλεοπτικό ειδησεογραφικό προγραμμα, αυτό του Bill O’Reilly στο Fox News, που παρακολουθούν καθημερινά πάνω απο 3 εκατομμύρια τηλεθεατές, ακούστηκαν το βράδι της Δευτέρας 6ης Σεπτεμβρίου, εκφράσεις αποδοκιμασίας κατα της Τουρκίας που ποτέ μα ποτέ δεν έχουν ακουστεί στις ΗΠΑ.

Όχι μόνο αποδόθηκαν αποκλειστικά στην Τουρκία όλες οι ευθύνες για τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών (κάτι που δεν ειναι αλήθεια) αλλά κατηγορήθηκε με βαρύτατες εκφράσεις ότι ο στρατός της παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής την πολιορκία του Κομπάνι και δεν επεμβαίνει εναντίον των ισλαμιστών. Η καταστροφή της εικόνας της Τουρκίας συμπληρώθηκε στο CNN και στα λοιπά ΜΜΕ.

Έχει κανείς την εντύπωση ότι οι Αμερικανοί βρήκαν έναν πρώτο τροπο είτε να πιέσουν την τουρκική κυβέρνηση είτε να εκδικηθούν την σουλτανική συμπεριφορά του Ερντογαν τον Σεπτέμβριο στη Ν.Υόρκη και γενικά την τουρκική αφερεγγυότητα. Προφανώς βρισκόμαστε στο κατώφλι κοσμογονικών αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που θα ξετυλιγονται πλέον με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Πηγή mignatiou.com




Άφεση αμαρτιών στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα υποβρύχια


Oπρωθυπουργός «ξέχασε» τις καταγγελίες της παράταξής του και τον σκανδαλώδη νόμο του 2010 του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ, και έβαλε ταφόπλακα στην απόδοση ευθυνών εν όψει ψήφου εμπιστοσύνης. 

Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να «ξεχάσει» το παρελθόν του ίδιου και της παράταξής του και να «ξεπλύνει» τονΕυάγγελο Βενιζέλο από τον σκανδαλώδη νόμο...

που κατέθεσε το 2010 και με τον οποίο πληρώσαμε επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ για τη ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων ως αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209 και χωρίς να συνδέονται οι πληρωμές με την παράδοση έργου.
        
Νόμος που όταν είχε έρθει στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς τον είχε καταγγείλει ως σκανδαλώδη και ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστα Τασούλας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Το υποβρύχιο «Πιπίνος», το δεύτερο 214 που έχει το ΓΕΝ, διαθέτει σύστημα εναερόβιας πρόωσης που του δίνει τη δυνατότητα να μένει σε κατάδυση επί 15 ημέρες όταν όλα τα υπόλοιπα συμβατικά αναγκάζονται να αναδύονται κάθε 24 ώρες. Πρόβλημα θεωρείται ότι υπάρχει στο θέμα των μπαταριών του, αφού λόγω της μακράς παραμονής του στα ναυπηγεία η δύναμή τους έπεσε στο 70% και ο χρόνος ζωής του είναι μικρότερος από τον αρχικώς προβλεπόμενο.
Ξεχνώντας λοιπόν όλα αυτά ο πρωθυπουργός ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης τουυποβρυχίου «Πιπίνος», ότι «όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας και με έναν δικό του νόμο που τότε εισηγήθηκε, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων».
    
Ακολούθησε η έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «έδωσε συγχωροχάρτι σε όλες τις κυβερνήσεις και τους υπεύθυνους υπουργούς των 12 τελευταίων χρόνων! Για μας το διαρκές σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένει ανοιχτή υπόθεση».
   
Από efsyn

50% "επιστροφή" μισθών αναδρομικών "δείχνει" ο προϋπολογισμός - Τι λένε από το Οικονομικών!! 

Οι ενώσεις των Αποστράτων επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ



ImageΣτο 50-50 θα πάει η κυβέρνηση στο θέμα της επιστροφής μισθών των στρατιωτικών στο 2012 και για τα αναδρομικά. Αυτό υποστηρίζουν οι στρατιωτικοί των Ενώσεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους που μελέτησαν το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
“Δεν υπάρχει περίπτωση για επιστροφή στο 100% “,υποστηρίζουν στο Onalert. Και όλα δείχνουν πλέον ότι ο δρόμος των αγωγών γίνεται μονόδρομος.

Την ίδια ώρα οι κυβερνητικές πηγές και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών μεταδίδει τελείως διαφορετική εικόνα.

Τι υποστηρίζουν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης; Οτι “αυξήσεις ήδη από τον Ιούλιο έχουν πάρει - χωρίς να το ξέρουν- οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία ένστολοι, όπως αναφέρεται στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, ενώ το 2015 θα πάρουν και την πρώτη δόση των αναδρομικών τους”!

Τι άλλο υποστηρίζουν;

“Υπάρχει συνολικό κονδύλι 541 εκατομμυρίων ευρώ για αυξήσεις και αναδρομικά  σε ένστολους και δικαστικούς, που έχουν κερδίσει προσφυγές.

Τα 126 εκατομμύρια ευρώ είναι αυξήσεις για το δεύτερο μισό του 2014. Από αυτά, 90 εκατομμύρια θα πάνε στους ένστολους, που αναλόγως βαθμού θα δουν αύξηση μέχρι και 185 ως 200 ευρώ στις βασικές  μηνιαίες αποδοχές τους και αύξηση μέχρι και 15% στα ύψη επιδομάτων που λαμβάνουν, με το τελικό αποτέλεσμα να βγάζει αναπλήρωση γύρω στο 40% των απωλειών τους”, όπως είχε από εβδομάδων μεταδώσει ο ΑΝΤ1 και υπενθύμισε χθες ο συνάδελφος Παναγιώτης Δημητρακοπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ “ένστολοι και δικαστικοί θα τις εισπράξουν μαζεμένες αυτές τις αναπροσαρμογές. Αν όχι νωρίτερα, μέσα στον Νοέμβριο θα πάρουν το ποσό της αύξησης για πέντε μήνες, από τον Ιούλιο και μετά, θα μοιραστούν δηλ. τον Νοέμβριο αυξήσεις ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την απόδοση αναδρομικών 415 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα Αύγουστος 2012-Ιούνιος 2014.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα αναδρομικά που αναλογούν σε κάθε βαθμό θα φθάσουν μέχρι και περίπου τις 5.500 με 6.000 ευρώ.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το βάθος χρόνου στο οποίο θα αποδοθούν τα αναδρομικά. Τα δύο βασικά σενάρια θέλουν η εξόφληση τους να γίνει σε ορίζοντα διετίας ή τριετίας, μένει να ξεκαθαριστεί το τοπίο με την κατάθεση τον άλλο μήνα του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού”.

onalert.gr

Υποτίθεται πως ο Γιούνκερ είναι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΕ και μάλιστα για πρώτη φορά με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο
 Γιούνκερ λοιπόν σκέφτηκε να διαθέσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ, από
το σύνολο των 450 του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ως εγγυήσεις για δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη στα διάφορα κράτη. Ο Σόϊμπλε όμως του διεμήνυσε, να το βγάλει αμέσως από το μυαλό του.

Ποιος λοιπόν είναι ανώτερος; Ο πρόεδρος της ΕΕ ή ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας;

Έχουμε μια ΕΕ εντελώς, μα εντελώς της πλάκας ή για την ακρίβεια έχουμε μια πλήρως γερμανική Ευρώπη. Έχουμε ολόκληρους ευρωπαϊκούς λαούς που εξαθλιώνονται σιγά σιγά για να αυξάνονται τα πλούτη της γερμανικής ελίτ.


Οι νέοι μισθοί για τους στρατιωτικούς


Αναδρομικά από τον περασμένο Ιούλιο θα δοθούν οι αυξήσεις. Σε επόμενη φάση θα αρχίσει η καταβολή των ποσών για το διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως και 31 Ιουνίου 2014. Ερωτήματα παραμένει ο πιθανός συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα. Αναλυτικός πίνακας.
Αναδρομικές αυξήσεις σε... δόσεις για τους ένστολους-Τα ποσά ανά βαθμό
Τα μισά από όσα δικαιούνται ως αναδρομικά, αλλά και ως αυξήσεις στις αποδοχές τους φαίνεται πως θα λάβουν τελικά οι ένστολοι καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την πλήρη μισθολογική αποκατάστασή τους στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ.
Με την πληρωμή των αποδοχών του Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει το πρώτο βήμα. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις θα γίνει στο 50% των περικοπών που είχαν υποστεί τον Αύγουστο του 2012. Αν για παράδειγμα, ένας συνταγματάρχης είχε χάσει από τον βασικό του μισθό 198 ευρώ, τώρα θα του δοθεί αύξηση 99 ευρώ.
Οι αυξήσεις θα καταβληθούν αναδρομικά από τον περασμένο Ιούλιο και δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν οι ένστολοι. Ενδεχομένως να κληθούν να γυρίσουν το μέρισμα πίσω, αν και το ενδεχόμενο στη δεδομένη πολιτική συγκυρία συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Όπως προκύπτει από τον πίνακα, η μηνιαία αύξηση στις αποδοχές ενός δεκανέα θα είναι 7 ευρώ, για τον υπολοχαγό οι μηνιαίες αυξήσεις φτάνουν τα 31 ευρώ, για έναν ταγματάρχη στα 50 ευρώ.

Σε επόμενη φάση, μάλλον από τις αρχές του 2015, θα αρχίσει η καταβολή των αναδρομικών για το διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως και 31 Ιουνίου 2014. Τα αναδρομικά αυτά εξετάζεται να καταβληθούν σε ορίζοντα ακόμα και τριών ετών.


Το κονδύλι για την πλήρη αποκατάσταση ένστολων και δικαστικών υπερέβαινε το 1 δισ. ευρώ, ποσό που είχε καταστεί σαφές σχεδόν εξαρχής ότι δεν πρόκειται να καταβληθεί. Με το προσχέδιο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση έδωσε το πρώτο στίγμα προθέσεων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει απολύτως το τοπίο.


Με 541 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών «καθαρίζει» τις υποχρεώσεις αναδρομικών σε δικαστικούς και ένστολους αλλά και τις μισθολογικές αναπροσαρμογές στους τελευταίους για φέτος.


Πιο συγκεκριμένα 414,7 εκατ. ευρώ κοστίζουν τα αναδρομικά ένστολων και δικαστικών για την περίοδο 1-8-2012 έως 31-6-2014 και επιπλέον 126,2 εκατ. ευρώ είναι η δαπάνη για αυξήσεις μισθών και συντάξεων των ένστολων, για την περίοδο 1-7-2014 έως 31-12-2014.


Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την τμηματική καταβολή το σύνολο της δαπάνης εγγράφεται στον τρέχοντα προϋπολογισμό, καθώς έτσι αποφάνθηκε ότι πρέπει να γίνει η δημοσιονομική αποτύπωσή του η ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως προκύπτει από τον πίνακα, η μηνιαία αύξηση στις αποδοχές ενός δεκανέα θα είναι 7 ευρώ, για τον υπολοχαγό οι μηνιαίες αυξήσεις φτάνουν τα 31 ευρώ, για έναν ταγματάρχη στα 50 ευρώ.
Σε επόμενη φάση, μάλλον από τις αρχές του 2015, θα αρχίσει η καταβολή των αναδρομικών για το διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως και 31 Ιουνίου 2014. Τα αναδρομικά αυτά εξετάζεται να καταβληθούν σε ορίζοντα ακόμα και τριών ετών.
Το κονδύλι για την πλήρη αποκατάσταση ένστολων και δικαστικών υπερέβαινε το 1 δισ. ευρώ, ποσό που είχε καταστεί σαφές σχεδόν εξαρχής ότι δεν πρόκειται να καταβληθεί. Με το προσχέδιο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση έδωσε το πρώτο στίγμα προθέσεων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει απολύτως το τοπίο.
Με 541 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών «καθαρίζει» τις υποχρεώσεις αναδρομικών σε δικαστικούς και ένστολους αλλά και τις μισθολογικές αναπροσαρμογές στους τελευταίους για φέτος.
Πιο συγκεκριμένα 414,7 εκατ. ευρώ κοστίζουν τα αναδρομικά ένστολων και δικαστικών για την περίοδο 1-8-2012 έως 31-6-2014 και επιπλέον 126,2 εκατ. ευρώ είναι η δαπάνη για αυξήσεις μισθών και συντάξεων των ένστολων, για την περίοδο 1-7-2014 έως 31-12-2014.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την τμηματική καταβολή το σύνολο της δαπάνης εγγράφεται στον τρέχοντα προϋπολογισμό, καθώς έτσι αποφάνθηκε ότι πρέπει να γίνει η δημοσιονομική αποτύπωσή του η ΕΛΣΤΑΤ.

Αύγουστος 2012
Νοέμβριος 2014
50% μηνιαία αποκατάσταση
Α/ΓΓΕΘΑ
1.873
2.105
232
Αρχηγός ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ,
ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. και Λ.Σ.
1.698
1.883
185
Γεν. Επιθεωρητής Στρατού,
Διοικητής 1ης Στρατιάς,
Αρχηγός Στόλου, Αρχηγός Αεροπορίας
1.584
1.736
152
Αντιστράτηγος
1.479
1.616
137
Υποστράτηγος
1.400
1.523
113
Ταξίαρχος και αντίστοιχοι βαθμοί σε ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. και Λ.Σ.
1.313
1.412
99
Συνταγματάρχης
1.146
1.221
75
Αντισυνταγματάρχης
1.033
1.092
59
Ταγματάρχης
971
1.021
50
Λοχαγός
928
972
44
Υπολοχαγός
910
941
31
Ανθυπολοχαγός
875
887
12
Ανθυπασπιστής
823
843
20
Αρχιλοχίας
796
816
20
Επιλοχίας
770
785
15
Δεκανέας
499
506
7
Μόνιμος Στρατιώτης
280
284
4




ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΡΚΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Οι Κούρδοι βάζουν "φωτιά" στην Τουρκία και απειλούν με πόλεμο μέσα στην Κωνσταντινούπολη
Οι Κούρδοι βάζουν «φωτιά» στην Τουρκία και απειλούν πώς ο πόλεμος θα φτάσει μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. Με τον τρόπο αυτό προειδοποιούν την Άγκυρα να σταματήσει τα παιχνίδια που παίζει με τους τζιχαντιστές τους οποίους εξόπλισε για να φτάσουν τώρα στα προάστια της πόλης Κομπάνι. Είχε προηγηθεί το μήνυμα του Οτσαλάν μέσα από τις φυλακές, το οποίο όμως μάλλον αγνόησε η τουρκική κυβέρνηση.
Αργά χθες τη νύχτα και με αφορμή την προέλαση των τζιχαντιστών του ISIS, οι οποίοι ύψωσαν σημαία στα προάστια του Κομπάνι και σκότωσαν αρκετούς Κούρδους, το PKK έστειλε τελεσίγραφο στην τουρκική κυβέρνηση αναφέροντας πώς αν πέσει η πόλη τότε θα ξεσπάσει πόλεμος μέσα στην Τουρκία.
Το μήνυμα, το οποίο συγκεκριμένα ανέφερε πώς «αν πέσει η Κομπάνι τότε θα ξεσπάσει πόλεμος μέσα στην Τουρκία, που πολύ γρήγορα θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη» μεταφέρθηκε αστραπιαία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 
Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι βγήκαν στους δόμους όλων των μεγαλύτερων πόλεων της Τουρκίας και διαδηλώνουν κατά του Ισλαμικού Κράτους και της κυβέρνησης Ερντογάν για τη στάση που τήρησε στην πολιορκία της Κομπάνι.
Την ώρα που η πόλη στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία έπεσε σε μεγάλο ποσοστό στα χέρια των τζιχαντιστών, ξεκίνησαν τα επεισόδια σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Σημαντικά επεισόδια έχουν σημειωθεί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και του Ντιγιάρμπακιρ.
Το twitter έχει πλημμυρίσει με φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις με ισχυρότατες δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας που έχουν βγει στους δρόμους και έχουν πνίξει στα δακρυγόνα τα οδοφράγματα των Κούρδων διαδηλωτών ρίχνοντας μάλιστα και πλαστικές σφαίρες.
Κατάσταση την οποία αποκρύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ με μικρές έως μηδενικές αναφορές στα επεισόδια που ξυπνούν μνήμες του πάρκου Γκεζί. Κάποιοι μάλιστα Κούρδοι προειδοποιούν πώς οι ημέρες Γκεζί δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα συμβούν στο μέλλον και όσο η Τουρκία στηρίζει τους τζιχαντιστές.  
«Ξεκινάμε πόλεμο με την Τουρκία στο τέλος Σεπτεμβρίου» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Αμπερίν Ζαμάν, ο στρατιωτικός διοικητής του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ στις 29 Σεπτεμβρίου. Η συνέντευξη είχε δημοσιευθεί στο κορυφαίο site με θέματα της Μέσης Ανατολής, Al Monitor.
Ακολούθησε το τελεσίγραφο που είχε στείλει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία μέσα από τις φυλακές. Είχε προειδοποιήσει πως αν πέσει η Κομπάνι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους και δεν προστατευθούν οι Κούρδοι κάτοικοί της θα σταματήσει η εκεχειρία του PKK με την Τουρκία.
Η Άγκυρα αγνόησε όμως τις προειδοποιήσεις και τώρα φαίνεται πώς ο πόλεμος Κούρδων και Τουρκίας έχει ξεκινήσει…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ