}

09 Οκτωβρίου, 2014

ΕΝΤΟΝΗ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

Ρωσική "ασπίδα" στην Κύπρο - Μόσχα προς Άγκυρα: "Μαζέψτε τα πολεμικά σας από την κυπριακή ΑΟΖ"



«Οι μονομερείς ενέργειες και η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες και εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞΣημειώνεται ότι και η Κύπρος συντάχθηκε αναγκαστικά με τις κυρώσεις, παρά το γεγονός ότι δημοσίως διακήρυξε την αντίθεσή της σε αυτές.Η Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών ότι η Μόσχα έχει προβεί σε διαβήματα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη ρωσική παρέμβαση.Στο μεταξύ, ο προεδρικός απεσταλμένος, Σώτος Ζακχαίος συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexey Meshkov.Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωση του για τις τουρκικές προκλήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρει πως «οι μονομερείς ενέργειες και η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες και εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».Σημειώνεται ότι η Μόσχα προχώρησε ξανά στην υποστήριξη των ελληνοκυπριακών θέσεων και των θέσεων του Ελληνισμού γενικότερα παρά την αχάριστη συμπεριφορά των δύο ελληνικών κυβερνήσεων που υπακούοντας στις εντολές της Ουάσιγκτον προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκαλώντας ζημιά στις οικονομίες τους.Ειδικότερα η Ελλαδα υπέστη μεγάλη ζημιά από τον αποκλεισμό των ελληνικών γεωργικών προϊόντων από την ρωσικη αγορά.Σημειώνεται ότι απερίφραστη καταδίκη της Τουρκίας δεν έκαναν ούτε οι ΗΠΑ παρά την αντιπάθεια που εκτρέφουν στο πρόσωπο του Ρ.Τ.Ερντογάν.Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με σαφή λόγο και προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.
Άλλο ένα "χαστούκι" στον Ρ.Τ.Ερντογαν από την Μόσχα αμέσως μετά από εκείνο του Αιγύπτιου προέδρου Α.Σίσι. Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία προχώρησε σε άμεση αναγνώριση της κυπριακής ΑΟΖ στο σύνολό της και έθεσε το ζήτημα με τέτοιο τρόπο στην Αγκυρα, παρά την προσέγγιση των δύο χωρών εσχάτως με αφορμή τον διαχωρισμό της τουρκικής θέσης από της κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ιδέα του Στρατού

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν την ζωή τους τρεις πεζοναύτες του Στρατού μας άρχισε πάλι, μία συζήτηση για τον Στρατό. Ειδικοί και μη, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, σχολιαστές εν γένει, συζητούν και αναλύουν για το ατύχημα. Και μαζί με αυτό, ο κάθε ένας καταθέτει την δική του θεώρηση, συνήθως μπουρδολογία, για τον Στρατό.

Ένοπλες Δυνάμεις. Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία. «Του «κατά ξηρά, θάλασσα και...
αέρα φιλοχρίστου ημών Στρατού», όπως ερμηνεύεται στους ψαλμούς της Εκκλησίας μας. Με μία λέξη Στρατός.

Ο Στρατός, για όλους εμάς ήταν, είναι και θα είναι κάτι το υπέρτερο, κάτι το ξεχωριστό. Δεν είναι Στρατός οι μίζες και τα υπόγεια παζάρια για τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι στημένοι διαγωνισμοί και οι λογής «ημέτεροι». Δεν είναι Στρατός η εικόνα ενός κοιλαρά, ακούρευτου και αγύμναστου αξιωματικού, που δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο. Δεν είναι Στρατός οι ανεκπαίδευτοι, βαριεστημένοι και νωχελικοί πιτσιρικάδες, που κανείς δεν φρόντισε ποτέ να τους δώσει ένα όραμα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν ότι κάνουν τίποτα με το να υπηρετούν.

Στρατός είναι αντίληψη ζωής. Είναι ιδεολογική άποψη και θέση, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους. Στρατός είναι όλες οι ένοπλες αναμετρήσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στρατός για μας είναι η Μάχη του Μαραθώνα και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Στρατός είναι οι 300 του Λεωνίδα με το πνεύμα της θυσίας τους. Στρατός είναι η μάχη στο Κλειδί, Στρατός είναι ο Παλαιολόγος. Στρατός είναι το όλο το 1821, το Μανιάκι, το Μεσολόγγι και τα Δερβενάκια. Οι μακεδονομάχοι, ο Παύλος Μελάς. Οι αγώνες του 1912-13. Στρατός είναι το θωρηκτό «Αβέρωφ», Στρατός είναι ο πρωτοπόρος αεροπόρος Καμπέρος και ο Μωραϊτίνης.

Στρατός είναι όλο το έπος του ‘40, όλες οι επιχειρήσεις στα βουνά της Ηπείρου. Τα υποβρύχια «Παπανικολής» και «Κατσώνης». Η Γραμμή των Οχυρών, η μάχη της Κρήτης, το Ελ Αλαμέιν. Στρατός είναι οι επιχειρήσεις στο Γράμμο και στο Βίτσι. Στρατός είναι η μάχη του αεροδρομίου της Λευκωσίας, οι καταδρομείς στον Άγιο Ιλαρίωνα. Στρατός είναι κάτι το μεταφυσικό. Είναι αντιλήψεις, συμπεριφορές και στάσεις ζωής. Είναι η εικόνα του ανάπηρου πολεμιστή να γυρνάει στο σπίτι του με το καροτσάκι. Η γριά που το ‘40 έδινε το υστέρημά της για τον έρανο της Αεροπορίας. Η κοπέλα που κλαίει όταν το 1974 της είπαν πως δεν ξέρουν τίποτα για τον σύντροφό της…

Είναι το χθες, το σήμερα και το αύριο της πατρίδας. Στρατός είναι οι πιλότοι των F-16 που αντιμετωπίζουν την τουρκική απειλή, είναι οι κυβερνήτες των τορπιλακάτων που κυνηγάνε τα τουρκικά σκάφη στο Αιγαίο, είναι οι καταδρομείς που κάνουν καθημερινά ενέδρες στον Έβρο και στις βραχονησίδες. Κυρίως όμως, είναι ο θεσμός που έχει μείνει σαν το τελευταίο οχυρό, ο θεσμός που εμπιστεύονται οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή άλλες απόψεις, όπως φαίνεται σε σχετικές δημοσκοπήσεις που γίνονται. Κάτι που δικαιολογημένα ενοχλεί και φοβίζει τους εκπροσώπους του μαρξιστικού και φιλελεύθερου κατεστημένου σε αυτόν τον τόπο…

Στρατός Ελλήνων, οι οποίοι όμως θα έχουν ελληνική καταγωγή, είναι Έλληνες το γένος και όχι έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια. Ο Στρατός, η υπέρτατη Αξία. Η Αξία που περικλείει μέσα της αίμα, αγώνα και θυσίες. Η Τιμή της Στολής. Της Στολής που μεγάλοι ηγέτες στο διάβα της Ιστορίας, δεν έβγαλαν ποτέ από πάνω τους, αν και θα μπορούσαν, για να φορέσουν το σακάκι του πολιτικού… 

Αυτόν τον Στρατό τιμούμε. Αυτόν τον Στρατό θέλουμε, για αυτόν τον Στρατό θα είμαστε υπερήφανοι. Τον Στρατό των αγώνων, των θυσιών και των παραδόσεων. Τον Στρατό που παρελαύνει μπροστά μας νοερά, κάθε φορά που περνούμε μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη…


Γκιουλέν: Θα διαλυθεί η Τουρκία αν τη μπλέξετε σε πόλεμο

Αναρτήθηκε από τον Κωνσταντίνος Τερζής ~ την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 ~ 0 σχόλια
Προειδοποίηση απεύθυνε προς τον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση ο αυτοεξόριστος τις ΗΠΑ ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν, σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει τυχόν πολεμική εμπλοκή της Τουρκίας, στο Ιράκ ή τη Συρία.
Οι τουρκικές αρχές πρέπει να αποφύγουν κάθε εμπλοκή που θα οδηγήσει τον τουρκικό λαό να βιώσει ξανά τη θλίψη που βίωσε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτοί που μετέτρεψαν την Τουρκία σε ‘έξυπνο’ κράτος δεν πρέπει να ξεπεράσουν τις φιλοδοξίες τους και να εμπλέξουν την Τουρκία σε πόλεμο γιατί θα οδηγήσουν τον λαό σε μια συμφορά παρόμοια με αυτή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν παραλλήλισε επίσης τη σημερινή τουρκική κυβέρνηση με την Επιτροπή για την Ένωση και των Πρόοδο, τη νεοτουρκική οργάνωση που οδήγησε την Τουρκία στην εμπλοκή της στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Όπως οι Νεότουρκοι τελείωσαν τη μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία, ελπίζω αυτοί [ο Ερντογάν και το κόμμα του] να μην κάνουν το ίδιο με το διάδοχο της αυτοκρατορίας κράτος, θυσιάζοντας τις επόμενες γενιές. Διαφορετικά το τουρκικό έθνος δεν θα ανακάμψει», είπε ο Γκιουλέν.

Πηγή Defence-Point


Πολλοί εχθροί και μόλις ένας φίλος (κι αυτός δήμιος!)

Γράφει ο Περικλής Δημητρολόπουλος 

Γίνεται να συστήνεσαι ως περιφερειακή δύναμη στον κόσμο και να αφήνεις να σφάζονται στα σύνορά σου;
Μπορείς να διεκδικείς ρόλο στη διεθνή σκηνή και να σέρνεσαι αγκομαχώντας σε μία συμμαχία, ενώ η βαρβαρότητα χτυπάει την πόρτα σου;
Και πως είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι άλλος ένας λεονταρισμός εις βάρος της Κύπρου μπορεί να κρύψει την εμφανή αδυναμία σου;

Τα ερωτήματα δεν είναι άσχετα με μία απλή διαπίστωση: τα πολλά τελευταία χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει πολλούς εχθρούς και μόλις έναν φίλο. Αλλά κι αυτός δεν είναι άλλος από τους ακραίους ισλαμιστές της συριακής αντιπολίτευσης, τους οποίους η Τουρκία υποστήριξε αλόγιστα στο όνομα της ανατροπής του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία έκανε τους λάθος φίλους την πλέον ακατάλληλη στιγμή.

Για κάποιον που θέλει να πείσει ότι είναι σουλτάνος, τα πρώτα δείγματα της νεοθωμανικής εξωτερικής πολιτικής του πείθουν ελάχιστα.
Ο Ερντογάν επιμένει σχεδόν υπνωτικά σε μία διπλωματία του τσαμπουκά, σε αυτό το δομικό και αδιέξοδο χαρακτηριστικό της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, όπου οι εχθροί είναι για πάντα εχθροί και οι φίλοι περνούν εξετάσεις κάθε μέρα ώσπου κάποια στιγμή μοιραία αποτυγχάνουν στο τεστ.
Στο ναρκοπέδιο της Μέσης Ανατολής η Τουρκία θα μπορούσε να είναι η ήρεμη δύναμη, ένα ισχυρό σημείο αναφοράς, ακόμη και πρότυπο. 
Αντίθετα, είναι ένας ερειστικός γείτονας, με στενή αντίληψη του προσωπικού του συμφέροντος, τον ψυχισμό του μονίμως παρεξηγημένου και το σύμπλεγμα της ανωτερότητας, η οποία δεν αναγνωρίζεται από κανέναν.

Πρόκειται για μία αντίληψη που δημιουργεί ελάχιστα κολακευτικές εικόνες. Οι Τούρκοι διαθέτουν τον τέταρτο μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο, οι Κούρδοι ζητούν απεγνωσμένα τη βοήθειά τους, αλλά εκείνοι στέλνουν φρεγάτες στο Οικόπεδο 9 της Κύπρου…!
Οι γυναίκες πεσμεργκά στην Κομπάνι, την Τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη στη Συρία, πολεμούν με πρωτοφανή γενναιότητα τους τζιχαντιστές και ο Ερντογάν δηλώνει χωρίς ίχνος συναισθήματος ότι «το Κομπάνι έπεσε» κλωτσώντας την ευκαιρία να εγκλωβίσει τους Κούρδους σε ένα σχήμα στο οποίο ο ίδιος θα διαδραμάτιζε τον ρόλ του γενναιόδωρου προστάτη τους…

Δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και ότι σε αυτόν το νέο κόσμο οι τζιχαντιστές συνιστούν μεγαλύτερη απειλή από τους Κούρδους, ότι το «Ισλαμικό Κράτος» είναι χίλιες φορές πιο επικίνδυνο από το ΡΚΚ.
Οι συνέπειες αυτής της κοντόφθαλμης αντίληψης μπορεί να είναι οδυνηρές, είτε είσαι εριστικός γείτονας είτε επίδοξος σουλτάνος.

Πηγή εφημ. «Τα Νέα»


Διορία επτά ημερών δίνει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στον Ρ. Τ. Ερντογάν και στην Δύση για να αποτρέψουν τους χρήσιμους πράκτορές τους του ISIL από το να καταλάβουν την κουρδική πόλη Κομπάνι στο συριακό Κουρδιστάν. (Video)


Οριστικό τελεσίγραφο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έστειλε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων εξεγερμένων στην Τουρκία.
Ο στρατιωτικός διοικητής του PKK με εντολή Οτσαλάν, είχε δώσει το πρώτο τελεσίγραφο στην Τουρκία: Ή σταματάτε να βοηθάτε το Ισλαμικό Κράτος στον πόλεμο κατά των Κούρδων ή θα σας κηρύξουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Το τελεσίγραφο αυτό τελείωνε τέλος Σεπτεμβρίου.
Τώρα στις 8 Οκτωβρίου ήδη η Τουρκία βρίσκεται ενώπιον της ένοπλης εξέγερσης των Κούρδων. Ο Α.Οτσαλάν έδωσε και το τελικό τελεσίγραφο προς τον Ερντογάν μέσω του αδερφού του Μεχμέτ Οτσαλάν.
«Αν πέσει η Κομπάνι στο Ισλαμικό Κράτος τελείωσαν όλα» σημείωσε.
«Οι μαχητές μας στην Κομπάνι θα υπερασπιστούν την πόλη μέχρι θανάτου. Η αντίσταση θα μεταφερθεί από όλους τους Κούρδους όπου υπάρχει τζιχαντιστής» υπογράμμισε με νόημα ο Μεχμέτ Οτσαλάν.
Όμως συνέχισε βάζοντας στο "κάδρο" τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες δυτικές χώρες που εξόπλισαν, χρηματοδότησαν, και εφοδίασαν τους ισλαμιστές εγκληματίες για να ρίξουν τις "αντιπαθητικές" για αυτούς κυβερνήσεις σε Ιράκ και Συρία, αλλά και για να δημιουργηθεί ιρακινό Κουρδιστάν:»Δεν θα υπάρξει καμιά υποχώρηση στις μαριονέτες του Ισλαμικού Κράτους και φυσικά θα έχουν τεράστιο πρόβλημα οι κυβερνήσεις και τα πρόσωπα που τους στήριξαν» δήλωσε ο Μεχμέτ Οτσαλάν μεταφέροντας τις εντολές του φυλακισμένου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
«Όποια χώρα τους στήριξε θα βυθιστεί στην καταστροφή. Θα παλέψουμε το Ισλαμικό Κράτος και όσους τους στήριξαν μέχρι τέλους. Οι Κούρδοι θα αντισταθούν» κατέληξε ο Κούρδος ηγέτης στέλνοντας το τελικό τελεσίγραφο στον τζιχαντιστή Πρόεδρο της Τουρκίας.
Πρέπει να σημειωθεί για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν Κούρδοι δύο ταχυτήτων στην Μέση Ανατολή. Υπάρχουν οι "καλοί" και αγαπητοί Κούρδοι του Ιράκ ελεγχόμενοι από την οιογένεια Μπαρσανί η οποία είναι στο σύνολό της πράκτορες των ΗΠΑ και φιλικοί προς την Τουρκία (ακόμα). Και υπάρχουν οι "κακοί" για τις ΗΠΑ Κούρδοι οι κατοικούντες εν Συρία και Τουρκία, οι οποίοι ελέγχονται από το αντιαμερικανικό ΡΚΚ το οποίο οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει στη λίστα τους για την τρομοκρατία.
Αυτό εξηγεί και γιατί οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί γύρω από την Κομπάνι εναντίον των πρώην (;) συνεργατών της ISIL είναι επί της ουσίας "τζούφιοι", απλά πυροτεχνήματα που δεν ανακόπτουν την προέλαση των ισλαμιστών οι οποίοι μέχρι στιγμής απωθούνται από την άριστη πολεμική ικανότητα και την αυταπάρνηση των Κούρδων πεσμεργκά, ανδρών και γυναικών. Σημειώνεται ότι οι Κούρδες γυναίκες είναι ο μόνες στον πλανήτη μαζί με τις Ισραηλινές που πολεμούν δίπλα στους άντρες τους σαν ισάξιες. Κάτι που παλιά το έκαναν και εδώ στην Ελλάδα κάποιες...Σουλιώτισες, Μπουμπουλίνες, και Μαυρογένους.
Στην Τουρκία η κατάσταση συνεχίζει να έιναι εκτός ελέγχου.Τουλάχιστον τους 21 έφτασαν οι νεκροί στις τάξεις των Κούρδων διαδηλωτών στην Τουρκία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση που έχει τηρήσει η κυβέρνηση Ερντογάν στην περίπτωση της Κομπάνι.
Οι Κούρδοι της Τουρκίας, που αποτελούν την πλειονότητα στα νοτιοανατολικά της χώρας, κατηγορούν τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνεργασία με τους εγκληματίες της ISIL την ώρα που σκοτώνονται τα αδέλφια τους στην Κομπανί.
Οι διαδηλώσεις έχουν λάβει ανεξέλεγκτη έκταση με τους Κούρδους σε πολλές πόλεις, ειδικά στα βάθη της χώρας να έχουν βγει στους δρόμους με τα όπλα και να συγκρούονται με αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία χρησιμεύει αυτή τη στιγμή σαν το "πλυντήριο" των ΗΠΑ και της Δύσης καθώς όλα τα δυτικά ΜΜΕ για να ξεχάσει ο κόσμος ότι οι κυβερνήσεις τους χρηματοδοτούσαν και εξόπλιζαν (με βαρύ αμερικανικό εξοπλισμό, που όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν) την ISIL, προσπαθούν στο "κάδρο" να φαίνεται μόνο η Τουρκία, και αυ΄το λόγω της αντιπάθειας των Δυτικών ενατίον του Ρ.Τ.Ερντογάν. Αντίθετα για την Σ.Αραβία και το Κατάρ εντέχνως δεν ακούγεται το παραμικρό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι Αλλάζει στην Υγειονομική Περίθαλψη των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Τέλος σε μια ακατανόητη διάκριση, που έθετε ειδικούς όρους για να μπορούν οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων να καλύπτουν υγειονομικά τους συζύγους τους, βάζει προεδρικό διάταγμα που εξισώνει, επιτέλους, τους άνδρες με τις γυναίκες. Έτσι πλέον εξασφαλίζεται το αυτονόητο, δηλαδή ανεξάρτητα από το φύλο τους, να έχουν οι σύζυγοι στρατιωτικών δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης, κάτι που μέχρι τώρα δεν ίσχυε αφού μόνο οι άνδρες μπορούσαν να φροντίσουν τις συζύγους τους, ενώ οι γυναίκες είχαν αυτό το δικαίωμα μόνο αν ο σύζυγος τους είχε προβλήματα υγείας ή χαμηλό μηνιαίο εισόδημα.
Με το ίδιο διάταγμα εξισώνονται και τα αγόρια με τα κορίτσια αφού μέχρι σήμερα οι Στρατιωτικοί μπορούσαν να παράσχουν υγειονομική περίθαλψη μόνο στα άγαμα κορίτσια ηλικίας άνω των 21 ετών με χαμηλά εισοδήματα και όχι και στα αγόρια! Και αυτή η διάκριση που δεν έχει λογική άλλαξε και μάλιστα, με δεδομένη την οικονομική κρίση και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των στρατιωτικών έγινε και μια μικρή αύξηση του ορίου ηλικίας που έφτασε στα 24 χρόνια. Παράλληλα παρατείνεται το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους αντί του 21ου έτους, ρυθμίζοντας έτσι το πρόβλημα της ακάλυπτης υγειονομικής περίθαλψης των τέκνων-φοιτητών των στρατιωτικών άνω των 21 ετών.

Τι αλλάζει για τα ΑΜΕΑ – διαζευγμένους

Με το προεδρικό διάταγμα που έχει ήδη σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο και τροποποιεί, κατόπιν ενεργειών της ΑΝΥΕΘΑ, το Π.Δ. 432/1983 «Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους» διατηρούν το δικαίωμα για λήψη παροχών ως μέλη οικογενείας, τέκνα τα οποία έχουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) έστω και αν εργάζονται ή απασχολούνται και καλύπτονται υγειονομικά και τα αδέλφια στρατιωτικών, που δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από άλλο ασφαλιστικό φορέα και έχουν αναπηρία άνω του 67%.

Επίσης σε ότι αφορά διαζευγμένος/η συζύγους άμεσα ασφαλισμένου μπορούν και αυτοί , υπό προϋποθέσεις, να διατηρήσουν το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης ενώ παρέχεται για πρώτη φορά στα άτομα με Μεσογειακή, Δρεπανοκυτταρική και Μικρο-δρεπανοκυτταρική αναιμία το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης από τους γονείς τους σε περίπτωση περιστασιακής απασχόλησης.
Nasa: Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Ωρίωνα [Βίντεο]




Η NASA έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο που δείχνει την πρώτη δοκιμή του Ωρίωνα, το διαστημόπλοιο που θα πάει στο φεγγάρι και τον Άρη. Το διαστημόπλοιο Orion θα ξεκινήσει από την κορυφή ενός πυραύλου Delta στις 4 Δεκεμβρίου.
Καθώς η δοκιμαστική πτήση του Orion της NASA πλησιάζει, ο οργανισμός δημοσίευσε την Τετάρτη το βίντεο - που ονομάζεται "Trial By Fire" - λεπτομερή δοκιμή του διαστημικού σκάφους, και τους μηχανικούς που θα αξιολογήσουν τα κρίσιμα συστήματα κατά την πτήση της 4ης Δεκεμβρίου.
Το διαστημόπλοιο Orion βρίσκεται στα τελικά στάδια της προετοιμασίας του για τη δοκιμαστική πτήση 3.600 μιλίων πάνω από τη Γη σε μια αποστολή για 4,5 ωρών για να δοκιμαστούν πολλά από τα συστήματα που είναι απαραίτητα για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο βαθύ διάστημα.
Μετά από δύο τροχιές, το Orion θα μπει και πάλι την ατμόσφαιρα της Γης, με ταχύτητα 20.000 μιλίων ανά ώρα, και να φθάσει σε θερμοκρασίες κοντά στους 4.000 βαθμούς Fahrenheit, πριν το σύστημα αλεξίπτωτου που χρησιμοποιεί επιβραδύνει το διαστημόπλοιο για προσθαλάσσωση στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
HΠΑ: «Οι φυσικοί πόροι της ΑΟΖ της Κύπρου πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων»
«Αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στους πόρους της, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της» επανέλαβε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και απαντώντας σε ερώτηση για τις «τουρκικές προκλήσεις» στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τη διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση του νησιού, σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία» τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι«οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως κι όλοι οι φυσικοί πόροι του θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο μια συνολικής διευθέτησης. Και πιστεύουμε ασφαλώς ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται δραστηριότητες οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».
Τέλος, καλωσόρισε την παρουσία στην Κύπρο του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε, υπογραμμίζοντας: «συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία. Ενθαρρύνουμε τα μέρη να επιδείξουν την αναγκαία δέσμευση και θάρρος για να πετύχουν μία δίκαιη και διαρκή συνολική διευθέτηση. Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες για τη διευθέτηση μπορούν να προχωρήσουν με επιτυχία».
Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, Στέφαν Ντούζαριτς, απαντώντας σε ερώτηση, υποστήριξε ότι «όσο δύσκολο και αν είναι, το Κυπριακό πρέπει να λυθεί» και πρόσθεσε: «Ο κ. 'Αιντε είπε πως συνεχίζει να συνομιλεί και με τις δύο πλευρές πάνω σε ιδέες για εξεύρεση λύσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, όσο δύσκολο κι αν είναι, να φτάσουμε σε διευθέτηση. Πρόσθεσε ότι αισθάνεται ότι είναι σημαντικό όλοι να δράσουν υπεύθυνα και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στην επιστολή του προς τον γγ του ΟΗΕ, του ζητά να παρέμβει προς την τουρκική κυβέρνηση ώστε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της για σεισμολογικές έρευνες με το πλοίο «Μπαρμπαρός».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η Τουρκία θέλει να καταλάβει θαλάσσιο χώρο της Κύπρου»




Για πρόθεση επέκτασης της κατοχής στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία μέσα από οδηγία προς ναυτιλομένους έχει δεσμεύσει περιοχές στα νότια της Κύπρου και μάλιστα μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, μέσα στα όρια της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε οικόπεδο που βρίσκεται σε εξέλιξη γεώτρηση από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων».
Εκτός από την απόφαση για αναστολή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αποφασίστηκε και αριθμός πολιτικών, διπλωματικών και οικονομικών μέτρων τα οποία, όπως είπε «θα ανακοινώνονται όταν τίθενται σε εφαρμογή».
Εξήγησε ότι είναι μια ενέργεια από την Τουρκία που «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και δεν μπορεί να στηριχθεί σε κανένα επιχείρημα, νομικό, πολιτικό ή άλλο και γι' αυτό τον λόγο δεν υπήρχε άλλη επιλογή στην κυπριακή κυβέρνηση». Τόνισε, επίσης, πως υπάρχει συνεχής αλληλοενημέρωση με την ελληνική πολιτική ηγεσία.
Τώρα βέβαια πως είναι δυνατό «να μην γίνει αποδεκτή» από τη στιγμή που στην Κύπρο δεν μπορούν να συμφωνήσουν για την αγορά ούτε ενός περιπολικού ανοικτής θαλάσσης για την επιτήρηση της ΑΟΖ είναι ένα άλλο θέμα

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από Σταράτα Λόγια

Τι ποσά (Β.Μ. - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ) θα επιστραφούν στα στελέχη

ΕΔ - ΣΑ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)




ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, «ΨΑΛΙΔΙΣΜΕΝΗ» ΚΑΤΑ 50%
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ - ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ



Την καταβολή επιστροφών συνολικού ποσού 126,2 εκατ. ευρώ σε όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους δικαστικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους με... αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου 2014 προβλέπει το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2015.
Το σχέδιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό αντιστοιχεί:
► Σε αυξήσεις βασικών μισθών κατά 8,7% έως 36,8% και επιδομάτων κατά 8,9% έως 40,1 % για τους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, καθώς η αποκατάσταση των αποδοχών τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 αποφασίστηκε να είναι πλήρης.
► Σε επιστροφές βασικών μισθών κατά 1,4% έως 12,4% και επιδομάτων κατά 1% έως 17,9%, για τους εν ενεργεία αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στις συνολικές αποδοχές τους το 50% της διαφοράς μεταξύ αποδοχών Ιουλίου 2012 και τωρινών αποδοχών.
Τα ποσά των νέων βασικών μισθών και των νέων επιδομάτων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, τα ποσά των μηνιαίων επιστροφών που προκύπτουν καθώς και των επιστροφών που αντιστοιχούν στο β’ εξάμηνο του 2014, δηλαδή τα αναδρομικά και οι επιστροφές που θα λάβουν συνολικά από την 1η-7-2014 και μέχρι την 31η-12-2014, παρουσιάζονται αναλυτικά στους πίνακες που παραθέτουμε. Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο προσχέδιο, τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι δικαστικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα λάβουν, σε δόσεις, αναδρομικές επιστροφές που αντιστοιχούν στις αποδοχές της περιόδου από την 1η-8-2012 έως την 30η-6-2014.
Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:
ClickClick
(Ε.Τ. 07/10/2014 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - gpalaitsakis@e-typos.com)

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014


Κοινό Δελτίο Τύπου για την συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κυβέρνησης


Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

(psaemth.blogspot.gr)

Οι αιώνιοι ήρωες

Written By Synoragr on Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 | 2:25 μ.μ.


Αξιωματικός, Επαγγελματίες Οπλίτες και Έφεδρος Πεζοναύτης της πιο μάχιμης Ταξιαρχίας του Στρατού Ξηράς μας, της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, κοιτάχτηκαν στα μάτια με τον όλεθρο το σημερινό βροχερό πρωί της Ελλάδας. Μία εβδομάδα μετά το βροντερό παρών στα σύνορα της χώρας, για τον Στρατηγό του Μ.Αλεξάνδρου, τρία παλληκάρια συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τη θυσία τους.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος. Οι Ειδικές Δυνάμεις της χώρας έχυσαν το αίμα τους όπως μόνο αυτές γνωρίζουν να κάνουν για την Ελλάδα. Ποιος γονιός όμως μπορεί να θάψει το παιδί του. Τα γιατί είναι πολλά. Γιατί όχι για τους ήρωες και τους αξιωματικούς τους που τραυματίστηκαν, που πόνεσαν. Για αυτούς που γνωρίζουν το Στρατό, πολίτες και στρατιωτικούς, που ζουν και συναντούν τον καθημερινό μόχθο τους στα πεδία των ασκήσεων και στα σύνορα της Ελλάδας με αντίξοες συνθήκες, τα γιατί αυτά δεν υπάρχουν. 

Τα πολλά γιατί είναι για τον εχθρό της Ελλάδας. Ποιος είναι αυτός ο εχθρός της Ελλάδας που αναγκάζει την κοινωνία μας να αμύνεται, να εξοπλίζεται, να εξορμά και να πεθαίνει στην ειρήνη για να την εξασφαλίσει. Είναι έξω από τα σύνορα μας ή βρίσκεται μέσα από αυτά. Την ώρα που η Τουρκία και οι εκλεγμένοι δημοκρατικά βουλευτές της έχουν εγκρίνει την εισβολή στη Συρία με την έγκριση της διεθνής κοινότητας και ο Τουρκικός Στρατός έχει αναμμένες τις μηχανές ποιος είναι ο εχθρός της Ελλάδας που την κρατάει στα πεδία των ασκήσεων να μάχεται και να πεθαίνει χωρίς να πολεμά.

Σε αυτά τα παλικάρια, άνδρες και γυναίκες, η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία που εκπροσωπεί έχει δώσει αυτά που οφείλει; Όχι φυσικά τις πενιχρές αμοιβές, σε σχέση με τους συμπαθείς οδοκαθαριστές και καθαρίστριες της κοινωνίας, που είναι αδιάφορες για αυτούς που κρατάνε το βλήμα του όλμου κάθε βροχερό πρωί και κοιτάζουν τον θάνατο. Έχει δώσει η πολιτική ηγεσία την ελπίδα και το παράδειγμα; Έχει δώσει τη δύναμη σε ψυχή και ύλη που είναι υποχρεωμένη να δώσει ή κρύβεται πίσω από εορτές, φωτογραφίες και λόγους εθνικούς; Έχει δώσει την αξιοκρατία; Έχει δώσει την λογική; Έχει δώσει τη ζωή; Έχει δώσει τη Νέα Ελλάδα; Τι έχει δώσει τελικά;

Οι ψυχές των αιώνιων ηρώων γνωρίζουν γιατί έφυγαν. Δεν θα ήταν εκεί αν ήταν δειλές. Θα περίμεναν το αεροπλάνο για το εξωτερικό, θα κρύβονταν, θα υπάκουαν στους εντολοδότες τους για τη συνειδητή εξουθένωση των λίγων ηρώων που αντιστέκονται για μία Νέα Ελλάδα. Ήταν εκεί μέχρι τη νίκη, μέχρι το θάνατο.

Τουλάχιστον οι υπεύθυνοι ας σεβαστούν το πένθος και το πόνο αυτών που σιωπούν, ας μείνουν κρυμμένοι κάτω από την προβιά τους, όπως η στρουθοκάμηλος όταν πιστεύει ότι δεν την βλέπει κανείς. Όταν πιστεύει ότι εκτελεί το καθήκον της. Όταν πιστεύει ότι σιγά μην γίνει Πόλεμος...

Οι σαμπάνιες δεν κερδίζουν κανέναν Πόλεμο. Μόνο οι ψυχές κερδίζουν...

Κε Πρωθυπουργέ - προτίθεστε να συμμορφωθείτε μερικώς (45%) προς την απόφαση του ΣτΕ - Γιατί;

Written By Synoragr on Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 | 11:16 μ.μ.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας
κ. Αντώνη Σαμαρά
Κε Πρόεδρε.
Μετά την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων, του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του Κράτους, του έτους 2014 και τη δημοσιοποίηση των προβλέψεων που αφορούν στις αποδοχές και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, επιχειρούμε να αποκαλύψουμε το πραγματικό μέγεθος της οικονομικής αποκατάστασης και επαναφοράς των μισθών και επιδομάτων μας στη μισθολογική τάξη, μετά την παράνομη αταξία που προκάλεσε ο αντισυνταγματικός Ν.4093/2012, ανασύροντας στοιχεία από παλαιότερους προϋπολογισμούς, αλλά και από πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις και επίσημα έγγραφα.
...................
Το συμπέρασμα, κατά την άποψή μας, από την ανωτέρω ανάλυση είναι ότι, προτίθεστε να επαναφέρετε πλήρως τους μισθούς και τις συντάξεις των δικαστών και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και κατά 45% τις (καθαρές) αποδοχές των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συμμορφούμενος μερικώς προς τις δικαστικές αποφάσεις της Ανώτατης Δικαιοσύνης... Διαβάστε περισσότερα και δείτε αριθμητικά στοιχεία






ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


ΑΥΤΟΙ είμαστε κύριοι εξυπνάκηδες που προαναγγέλετε αυξήσεις στους μισθούς μας, που στην ουσία υπολείπονται αυτών που το ΣΤΕ σας υποχρεώνει να μας δώσετε, για να στρέψετε τον κόσμο εναντίον μας. Ποιος μπορεί να φαντασθεί ότι ο στρατηγός επικεφαλής του ΓΕΕΘΑ με 30+ χρόνια υπηρεσίας παίρνει το 1/4 των αποδοχών ενός βουλευτή, και οι ετήσιες αποδοχές του είναι λιγότερες από τον μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας;





χ  




































Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ