}

11 Οκτωβρίου, 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ: 

Κατα 16,1 δις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ το χρέος για το 2015, από ότι το 2009! Δεν είναι “λάθος συνταγή” είναι ληστεία.

Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 11, 2014

Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να διαπιστώσεις ότι στην Ελλάδα έγινε η μεγαλύτερη ληστεία της σύγχρονης ιστορίας. Ενα χρεος ομολογιακό – άρα και διαχειρισιμο – με όρους εθνικού δικαίου, μετατρέπεται σε μια νύχτα σε ενυπόθηκο βρετανικού δικαίου. Άρα, ανελαστικό.
Στο μεσοδιάστημα και για 5 χρονια, εσύ πληρώνεις:
-Την βενζίνη στο διπλάσιο
-το πετρέλαιο θέρμανσης στο τριπλάσιο.
-Τέλη κυκλοφορίας στο διπλάσιο & φόρο πολυτελείας.
-650% παραπάνω φόρο για το σπίτι σου.
-110% παραπάνω το ρεύμα.
-75 δις Ευρώ από τις καταθέσεις σου.
-105 δις Ευρώ απο το κούρεμα ασφαλιστικών ταμείων, μικροομολογιούχων, κλπ.
– το 40% του μισθού ή της σύνταξης σου
-Την συμμετοχή σου στα φάρμακα και στις εξετάσεις.
-αυξημένο ΦΠΑ  κλπ κλπ.
Και έρχονται λοιπόν μετά από 5 χρόνια και σε ενημερώνουν ότι το χρέος σου όχι μόνον δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά το αντίθετο, έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το 2009!
Και εσύ αναρωτιέσαι “μα που πήγαν όλα αυτά τα δις που πλήρωσα”;
Μα φυσικά στις τσέπες αυτών που σε “έσωσαν” αδελφέ. Η μεγαλύτερη ληστεία εθνικού και ιδιωτικού πλούτου στην σύγχρονη ιστορία.


Τουρκία: Η οικονομία καταρρέει, θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα



Η περιοχή μας ζει στιγμές μεγάλων ανακατατάξεων που αναμένονται να αλλάξουν τις ισορροπίες όχι μόνο στην Μέση Ανατολή αλλά γενικότερα. Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται η Τουρκία, το μέλλον της οποίας θα κριθεί μέσα στις επόμενες ημέρες με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

Του Πάνου Μητρονίκα

Σε προηγούμενη ανάλυση μας σχετικά με το θέμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας [1]και του ISIL, περιγράφοντας το τι περιμένουμε να συμβεί είχαμε γράψει τα παρακάτω: «Ερωτηματικό ακόμα αποτελεί ο ρόλος της Τουρκίας που με τον Ερντογάν στο τιμόνι έχει δεθεί στο άρμα της ‘Μουσουλμανικής Αδελφότητας’ και του Κατάρ, αλλά παράλληλα φαίνεται να θέλει και η ίδια έναν ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις. Θα ακολουθήσει την ροή; Θα βρεθεί απέναντι στην ΜΑ και το ISIL;

»Θα παρατηρεί τις εξελίξεις φοβούμενη την αντίδραση της Δύσης και την πιθανή ευθυγράμμιση της με τους Κούρδους; Είναι μήπως η Τουρκία η στρατηγική εφεδρεία της ΜΑ για την ΕΕ; Οι καταστάσεις δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να πάρει θέση και πρόβλεψη του γράφοντος είναι ότι θα ταχθεί με τη ΜΑ.»

Η μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας δείχνει να μας επιβεβαιώνει μιας και προσπαθεί από την μια να δείξει ότι ακολουθεί την πολιτική της Δύσης, αλλά από την άλλη ουσιαστικά βοηθά το ISIL με το να του δίνει χρόνο να επικρατήσει επί των Κούρδων στο Κομπάνι και με το να εκβιάζει την Δύση να μοιράσει τις λιγοστές δυνάμεις της ανάμεσα στους Τζιχαντιστές και το καθεστώς της Συρίας (πράγμα επίσης θετικό για το ISIL). Η όποια προσπάθεια της Τουρκίας να ισορροπήσει αυτά τα δύο αποτυγχάνει παταγωδώς και πλέον και οι πιο φιλικά προσκείμενοι σε αυτήν μιλούν για κοροϊδία και την τοποθετούν στον Ισλαμικό άξονα.


Η στάση αυτή της Τουρκίας μπορεί να μην κοροϊδεύει κανένα και να κάνει τους περισσότερους να μιλούν για παράλογη και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, είναι όμως πολύ λογική για την ίδια την Τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν. Αποτελεί μονόδρομο πια για την Τουρκία που εκτός από τον Ισλαμικό χαρακτήρα που επέλεξε, έχει και μια ακόμα πιο σημαντική και επείγουσα οικονομική ανάγκη.

Η Τουρκία στους επόμενους μήνεςαντιμετωπίζει νομοτελειακά το τέλος της. Τουλάχιστον το τέλος της Τουρκίας που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το τέλος αυτό δεν αφορά μόνο τη μη αναστρέψιμη δημιουργία Κουρδικού κράτους αλλά και την κατάρρευση της οικονομίας της γενικότερα. Συνδυασμός που όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει στην διάσπαση της Τουρκίας αλλά ίσως και στον αφανισμό της.

Στην τελευταία μας ανάλυση [2] αναδείξαμε το θέμα των «μυστηριωδών κεφαλαίων» που καλύπτουν το Τουρκικό δημόσιο έλλειμμα τα τελευταία χρόνια. Κεφάλαια που προέρχονται από χώρες του Κόλπου αλλά και από ύποπτες συναλλαγές αρχικά με το Ιράν και τελευταία με παράγοντες στην Συρία και το Ιράκ (πιθανότατα το ISIL και τις όποιες οικονομικές ή ακόμα και εξοπλιστικές δραστηριότητες έχει αυτό). Τα κεφάλαια αυτά ήρθαν στην επιφάνεια λόγω του ότικαλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό από το τρέχων δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, συνεπώς έπρεπε να καταγράφονται.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο παρουσιάζονται άμεσα κάθε φορά που ο διεθνής δανεισμός πέφτει, δείχνει προς την κατεύθυνση ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν γενικώς στο παρασκήνιο σε πιθανότατα πολύ μεγαλύτερους αριθμούς για να καλύπτουν σειρά αναγκών και δραστηριοτήτων. Απλά εμφανίζονται σε επίσημα έγγραφα όταν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία για την Τουρκία και για την ίδια την κυβέρνηση Ερντογάν πουδεν έχουν την πολυτέλεια να τα στερηθούν την δεδομένη χρονική στιγμή καθότι το σύνολο της Τουρκικής οικονομίας βρίσκεται προ μιας ανάλογης κατάρρευσης με αυτήν που έζησε η Ελλάδα το 2009. Μόνο που για την Τουρκία δεν υπάρχει ούτε ΕΕ ούτε ισχυρό νόμισμα,πράγμα που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη όπως θα δούμε αμέσως.


Το Τουρκικό οικονομικό «θαύμα»
Το όλο οικονομικό «θαύμα» της Τουρκίας που στερέωσε και τον Ερντογάν στην σημερινή του θέση του «Σουλτάνου» είναι μια φούσκα που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην έκρηξη του δανεισμού προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα τελευταία 12 χρόνια(όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα). Έναν δανεισμό που οδήγησαν κυρίως οι 4 Ισλαμικές τράπεζες της Τουρκίας δίνονταςαφειδώς καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια που με την σειρά τους έφεραν αύξηση του κατασκευαστικού τομέα και των εισαγωγών καταναλωτικών αγαθών.

Ο δανεισμός αυτός έχει ξεπεράσει ήδη κατά πολύ τα όρια του και αυξάνεται συνεχώς με φρενήρεις ρυθμούς (20% αύξηση φέτος μετά από ένα μέγιστο 45% το 2010). Με δεδομένο ότι το 80% των δανείων των Τουρκικών επιχειρήσεων είναι σε ξένο νόμισμα για λόγους χαμηλότερων επιτοκίων, η οποιαδήποτε υποτίμηση του Τουρκικού νομίσματος θα εκτοξεύσει το κόστος εξυπηρέτησης αυτών των δανείων σε σημείο ανικανότητας αποπληρωμής.

Παράλληλα, παρότι ο δανεισμός καλπάζει, η ίδια η Τουρκική παραγωγή έχει σχεδόν σταματήσει να αυξάνεται ενώ σε συγκεκριμένους πολύ βασικούς τομείς ήδη μειώνεται δραματικά. Μπορεί η Τουρκία να παρουσιάζει ανάπτυξη 2% αλλά μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον Τραπεζικό τομέα και όχι στην πραγματική παραγωγική οικονομία.

Οι κατασκευές (κυριότερος τομέας μιας και παρέχει εργασία στον μεγάλο ανειδίκευτο Τουρκικό πληθυσμό) και η παραγωγή στην Τουρκία σχεδόν καταρρέουν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι νέες άδειες για κατοικίες έπεσαν φέτος κατά 40% ενώ για άλλα είδη κτηρίων επίσης καταρρέουν όπως βλέπουμε στην εικόνα 1.

Παράλληλα ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε δραματικά, ο πληθωρισμός είχε την ακριβώς αντίθετη πορεία σύμφωνα με την εικόνα 2:

Η Τουρκική λίρα σχεδόν κατέρρευσε τον Ιανουάριο που μας πέρασε ενώ είναι δεδομένο ότι παρότι έχασε σχεδόν 50% σε σχέση με το δολάριο, νέες υποτιμήσεις είναι αναπόφευκτες στο άμεσο μέλλον.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει όχι μόνο μια απότομη αναστροφή των οικονομικών της στο άμεσο μέλλον, αλλά και σημαντικές δυσκολίες στην ανάκαμψή τους μεσοπρόθεσμα. Η χώρα δεν έχει φυσικούς πόρους με τους οποίους να μιμηθεί τη Βραζιλία και τη Ρωσία και δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να ανταγωνιστεί με αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας.

Παρά το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια παράγουν επιστήμονες, ο πληθυσμός της σε γενικές γραμμές είναι σε πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο σε σύγκριση με άλλες χώρες. Μόνο το 26% των Τούρκων είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε σύγκριση με 44% στο Μεξικό, 64% στην Πορτογαλία, και 83% στην Πολωνία. [3] 

Το εξαγωγικό της προφίλ κυριαρχείται από προϊόντα χαμηλής προστιθέμενης αξίας(κλωστοϋφαντουργία, ενδύματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα), ενώ η Τουρκική βιομηχανία δεν έχει καταφέρει ακόμα κάτι σημαντικό σε κανένα τομέα υψηλής τεχνολογίας.

Παρά την επιτυχία σε βιομηχανίες μέσης τεχνολογίας, η υπανάπτυξη της τουρκικής ενδοχώρας παραμένει ένα μεγάλο «αγκάθι» για την Τουρκική οικονομία και κοινωνία. Το ένα πέμπτο των τουρκικών γάμων είναι μεταξύ συγγενών (πρώτα ή δεύτερα ξαδέλφια), περίπου στο ίδιο επίπεδο όπως και στην Αίγυπτο.

Παραδοσιακά, οι γυναίκες δεν εργάζονται έξω από το σπίτι, παρά τις προόδους στη γυναικεία εκπαίδευση. Ιδίως μετά την Ισλαμική τροπή επί κυβερνήσεων Ερντογάν η γυναικεία εργασία χειροτέρεψε. Μόνο το 22% των γυναικών στην Τουρκία αναζήτησε απασχόληση το 2009, αντιθέτως με περισσότερο από 34% το 1988. Εν συγκρίσει, πάνω από 50% των γυναικών στον ανεπτυγμένο κόσμο εργάζονται.

Η κατάρρευση του γυναικείου εργατικού δυναμικού σαν ποσοστό συμμετοχής στην οικονομία είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο για το μέγεθος της αποτυχίας της χώρας να εκσυγχρονιστεί, καθώς και τον Ισλαμικό της προσανατολισμό. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας της Τουρκίας ανέρχεται σε περίπου 10% αλλά προσαρμοσμένο για την υποαπασχόληση των γυναικών της, το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 25%. Επίσης, εκτιμάται, ότι περισσότερο από 40% της τουρκικής απασχόλησης είναι «μαύρο», σε σχέση με τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων χωρών που είναι στα 18%.

Ο Ερντογάν έγινε δημοφιλής και παραμένει στην εξουσία γιατί έδωσε δουλειές και όραμα. Αυτό πια τελειώνει αν δεν τέλειωσε ήδη. Η πτώση των κατασκευών (μοναδικός κλάδος που είχε αύξηση εργασίας μέχρι πριν τις τελευταίες εκλογές, και που τώρα καταρρέει) θα βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Τουρκικής οικονομίας αφήνοντας εκατομμύρια υπερχρεωμένους άνεργους σε μια χώρα χωρίς καν τις υποδομές και την πρόνοια της Ελλάδας, και χωρίς κανέναν πίσω της για στήριξη.


Το άμεσο μέλλον της Τουρκίας και η Ελλάδα

Όλα τα παραπάνω δεδομένα δίνουν μια πολύ σκοτεινή εικόνα για το άμεσο μέλλον της Τουρκίας. Αν τα συνδυάσουμε και με την δεδομένη φυγή εγχώριων κεφαλαίων και την μείωση της αξιοπιστίας της χώρας έναντι των αγορών, λόγω της όλο και αυξανόμενης ροπής προς το Ισλάμ, τότε καταλαβαίνουμε ότι η Τουρκία είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Και η Ελλάδα καλώς ή κακώς βρίσκεται μέσα στην δραστικό βεληνεκές αυτής της έκρηξης.

Υπό το πρίσμα αυτό λοιπόν, είναι δεδομένο και καθόλου παράλογο το ότι η Τουρκία κάνει, και θα κάνει ό,τι μπορεί να για διεκδικήσει ή ακόμα και να σφετεριστεί τους φυσικούς πόρους της περιοχής (υδρογονάνθρακες στην Κύπρο και την Ελλάδα). Τους έχει ανάγκη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό.

Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα, πλέον των όποιων ιδεολογικών και θρησκευτικών αγκυλώσεων, να σταθεί όσο πιο πολύ μπορεί διπλά στο ISIL. Ακόμα και αν για τα μάτια του κόσμου δηλώνει το αντίθετο (που πλέον δεν κάνει ούτε αυτό). Έτσι κι αλλιώς έχει ήδη επενδύσει τόσο πολύ σε αυτή την Ισλαμική ατζέντα που δεν υπάρχει επιστροφή ενώ η μόνη πιθανή πηγή βοήθειας για αυτήν στο μέλλον φαίνεται να είναι τα καθεστώτα του Κόλπου και του μουσουλμανικού κόσμου και όχι οι αγορές και οι κυβερνήσεις της Δύσης.

Είναι δεδομένο, ότι ο κόσμος σύντομα θα δει την ίδρυση του πρώτου Κουρδικού κράτους, και η Τουρκία ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει την ίδια σε μια εσωτερική διαμάχη που μόνο με την βοήθεια άλλων Ισλαμικών στοιχείων και μια εσωτερική συσπείρωση Ισλαμικού τύπου θα μπορέσει ίσως να αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό και βλέπει συμμάχους στους Τζιχαντιστές ενώ φοβάται και αντιμάχεται την προσέγγιση της δύσης με τους Κούρδους.

Είναι δεδομένο, ότι επειδή η Τουρκική οικονομία θα καταρρεύσει, ο Ερντογάν θα βρεθεί χωρίς αντίκρισμα απέναντι στον ίδιο τον λαό που τον έβαλε στην εξουσία προσμένοντας καλύτερες ημέρες πλούτου και δόξας για την Τουρκία. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί πολιτικά μόνο με αόρατους και ορατούς «εξωτερικούς εχθρούς», με εντάσεις που θα συσπειρώσουν τον Τουρκικό λαό, και με εξαγωγή της κρίσης προς όποια κατεύθυνση είναι βολική. Επίσης, θα απαιτήσει νίκες σε άλλα μέτωπα, πιθανώς προσπαθώντας να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά του Ισλαμικού κόσμου προς όφελος της.

Η Ελλάδα, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε ίσως να εμπλακεί στον πόλεμο της Συρίας και να προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει αυτή την συμμετοχή στο νέο Κουρδικό κράτος, τα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, και την Δύση (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ), με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι πιο συνετό, αν δεν επιβάλλεται, να τηρήσει χαμηλό προφίλ, απόσταση και υψηλή ετοιμότητα.

Οφείλουμε να αποφύγουμε προκλήσεις και να προετοιμαστούμε για πιθανές εσωτερικές αναταραχές και προβοκάτσιες από τις μουσουλμανικές μειονότητες εντός Ελλάδας (γηγενείς και μετανάστες). Να έχουμε σαφή σχέδια και αυτοματισμούς για την αντιμετώπιση προκλήσεων απέναντι στα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριο χώρο, και τις έρευνες στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και την υψηλότερη δυνατή ετοιμότητα των ΕΔ σε όλο το Αιγαίο, τον Έβρο και την Κύπρο. Οφείλουμε επίσης να φέρουμε το ΝΑΤΟ τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την ΕΕ όσο πιο κοντά γίνεται στην περιοχή και στο πλευρό μας.

Η Τουρκία είναι εγκλωβισμένη σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο πράγμα που την κάνει απρόβλεπτη. Είναι πιθανό να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου και σε μια τέτοια περίπτωσηπρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι θα μας βρει αρκετά «τρελούς» για να μην προσπαθήσει την περάσει.

Πηγή Defence - Point 

[1] – http://www.defence-point.gr/news/?p=110295
[2] – http://www.defence-point.gr/news/?p=112775

[3] – “Education Attainment,” OECD Factbook 2010: Economic, Environmental and Social Statistics, Organisation for Economic Co-operation and Development.


Να αφανιστεί τώρα το στίγμα της ντροπής από το χάρτη της υφηλίου

Το ότι η Τουρκία είναι ένας βρώμικος παίχτης στη Γεωπολιτική και τη διπλωματία, προφανώς και δε συνιστά μια καινούρια διαπίστωση... 

Και από αυτή την άποψη, όλοι όσοι  αρκούνται στο  να την αναμασούν, με αφορμή τις εφιαλτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μοιραία θα καταστούν ή συνυπεύθυνοι ή πολύ περισσότερο θύματα στον όλεθρο που πρόκειται να ακολουθήσει.
Το κράτος – φονιάς που στην πορεία των αιώνων πότισε το δέντρο της ύπαρξης του με το αίμα ανελέητων γενοκτονιών, αλλά και με πρωτοφανείς διώξεις και εγκλήματα σε βάρος των ίδιων των πολιτών του, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να μοστράρει ως ισχυρή δύναμη στη σύγχρονη γεωπολιτική, επειδή κατά καιρούς έχει διαπρέψει ως το μακρύ χέρι των Αμερικανονατοϊκών δολοφόνων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο.
Οι πρόσφατες εξελίξεις αποκάλυψαν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό του πρόσωπο, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας όλων εκείνων που πολιτογραφούνται «Δυτικοί μας σύμμαχοι», και που χρόνια παραμυθιάζουν τους λαούς με «κεφάλαια ενταξιακών διαπραγματεύσεων» και άλλες καιροσκοπικές αηδίες.  
Η Τουρκική κρατική οντότητα, το στρατιωτικό σύμπλεγμα που με τις επιλογές του σφυρηλατεί την πεμπτουσία του «βαθέως Τουρκικού κράτους», και οι πολιτικοί πρωταγωνιστές που διαχειρίζονται τις στρατηγικές της προτεραιότητες στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, συνιστούν μια διαρκή και δόλια απειλή, και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Ο πρόσφατος όσο και απροκάλυπτος εναγκαλισμός της τουρκικής πολιτικής αλητείας με τον ακραίο ισλαμικό φονταμενταλισμό, δεν αποτελούν πλέον και μόνο μια θρασύδειλη εν δυνάμει απειλή, αλλά ενεργοποιημένη βόμβα που θα τινάξει στον αέρα τα θεμέλια της Ευρασίας.
Από την άποψη αυτή, και πριν οι εξελίξεις οδηγηθούν σε σημείο μη αναστρέψιμο, οφείλουμε να πούμε πολύ καθαρά πως η μοναδική υπεύθυνη θέση γύρω από την οποία οφείλει να συσπειρωθεί η παγκόσμια κοινότητα, δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η Τουρκική κρατική οντότητα ως όνειδος για τον πλανήτη και ως τέτοιο πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες του καθολικού και ανεπίστρεπτου διαμελισμού της.
Η Τουρκία δε μπορεί να είναι σύμμαχος της ανθρωπότητας στον αγώνα κατά των ισλαμοφασιστών δολοφόνων του Ισλαμικού κράτους.
Ήταν, είναι και θα παραμένει η μήτρα που τους γεννά και τους αναπαράγει, και ως τέτοια μόνο ως Πέμπτη φάλαγγα σε βάρος της πολιτισμένης ανθρωπότητας μπορεί να λειτουργεί.
Ο ξεσηκωμός των Κούρδων που αυτή τη στιγμή σηκώνουν στις πλάτες τους την τιμή ολόκληρου του πλανήτη, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για την άμεση ενεργοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών και χειρισμών, που κοντολογίς θα πρέπει να απαλλάξει το χάρτη της Υφηλίου από αυτή τη βρωμερή κηλίδα ντροπής, που μόνο μαύρες σελίδες προσέθεσε στην ιστορία.
Η χώρα μας, γεύτηκε στο πετσί της τις συνέπειες από το δολοφονικό χέρι της Τουρκιάς, στη σύγχρονη και νεότερη ιστορία της, και ο λαός μας είναι αυτός που περισσότερο από κάθε άλλον πότισε με το αίμα του το Σουλτανάτο αλλά και το κράτος του Κεμαλοφασισμού που θέριεψε επικίνδυνα και σήμερα απειλεί να επεκτείνει τον κύκλο του αίματος σε ολόκληρη την Ευρασία. 
Η Κύπρος ακόμη ματώνει και σήμερα απειλείται γι ακόμη μια φορά από την τουρκική αλητεία.
Τα παληκάρια μας που πότισαν με το αίμα τους το Αιγαίο των Ιμίων και της "ελληνοτουρκικής προσέγγισης", ζητούν τη δική τους δικαίωση.
Ως εκ τούτου η Ελλάδα, συναισθανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της πριν απ όλα απέναντι στη δική της την ιστορία…

  • Δεν οφείλει μονάχα να εγείρει ζήτημα εσχάτης προδοσίας για τα θλιβερά ανδρείκελα που υποθήκευσαν την αξιοπρέπειά της, μέσα από τις σκοτεινές διαδρομές της μυστικής διπλωματίας με τους φονιάδες της Άγκυρας….
  • Δεν υποχρεούται μονάχα να αποκαθηλώσει τα ανδρείκελα και τη φοβική νοοτροπία των προσκυνημένων, που αναγόρευσαν σε επίσημη κρατική πολιτική, τη λογική της«βήμα το βήμα προσέγγισης» - λογική που επισημοποίησε τη λογική των διαρκών επικύψεων στις απαιτήσεις του Αγά…
  • Δε χρωστάει μονάχα απέναντι στο δίκιο και στην ιστορία  της, να παραδώσει στους Κούρδους αγωνιστές τα ελληνόφωνα ανδρείκελα που πρόδωσαν και παρέδωσαν στους Τούρκους εγκληματίες των ηγέτης τους Αμπτουλάχ Οτσαλάν…
Αλλά νομιμοποιείται και επιβάλλεται, ΠΡΩΤΗ αυτή να απαιτήσει στα διεθνή φόρα την υιοθέτηση συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών που θα τσακίσουν άπαξ και δια παντός το τουρκικό τέρας, έτσι ώστε μέσα και από τον εδαφικό του διαμελισμό, να μετασχηματιστεί από αιμοσταγής βρικόλακας σε Φιλιππινέζα της Μέσης Ανατολής.

αναδρομικα


5 δόσεις αναδρομικών στη μισθοδοσία Νοεμβρίου, Πότε θα δοθούν τα υπόλοιπα, Τί θα γίνει με κοινωνικό μέρισμα και μισθολογικές προαγωγές


Good news αναμένεται να επιδαψιλεύσει σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ο υπουργός Οικονομικών στους συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας στο μεταξύ τους ραντεβού που προσδιορίζεται το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι.
Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν πως ήδη γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να προλάβουν να μπουν στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου τα αναδρομικά του 2014, που σημαίνει επιπλέον έσοδα για
τους υπηρετούντες που αναλόγως βαθμού και συνθηκών θα κυμανθούν από 150 έως 600 ευρώ κάτι που θ' αφορά και στους απόστρατους. Για να γίνει αυτό, προϋπόθεση είναι να κατατεθεί η σχετκή τροπολογία και να λάβει μορφή νόμου μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Το κώλυμμα προς το παρόν είναι ότι η Βουλή, όσο διαρκεί η συζήτηση της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν ασκεί νομοθετικά καθήκοντα.
Το ερώτημα ειναι τί θα γίνει με τα υπόλοιπα αναδρομικά. Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι θα καταβληθούν και θα εξοφληθούν μέσα στην επόμενη τριετία σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Το επιπλέον θετικό για τους ένστολους είναι πως δεν θα γίνει κανένας συμψηφισμός ούτε με το κοινωνικό μέρισμα που καταβλήθηκε ούτε με τις μισθολογικές προαγωγές που θα παραμείνουν ανέγγιχτες.
Όλα τα παραπάνω αναμένεται να οριστικοποιηθούν επίσημα προς τους συνδικαλιστές των Σωμάτων από τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη στην συνάντηση που επίκειται, όπου πρόκειται να συζητηθεί και το νέο μισθολόγιο, η συζήτηση για το οποίο θ' ανοίξει στις αρχές του 2015 και ως βάση για τους ένστολους θα προβληθεί η πλήρης συμμορφωση της κυβέρνησης στις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.
bloko.gr

OIKONOMIA



Ποιος είναι ο κύριος Σάλλας της Πειραιώς που «ρύθμισε» τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ;

Ο κύριος Σάλλας της Πειραιώς είναι αυτό που λένε… όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω!


Ή θα τον δεις να φωτογραφίζεται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο…
Ο Μ. Σάλλας γεννήθηκε το 1950 στο Ηράκλειο και σπούδασε οικονομικά, φυλακίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση, ήταν ένας από τους συνιδρυτές του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραφαν την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και ένας από τους 149 προσκεκλημένους στην παρουσίασή της από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Τη δεκαετία του ’80 διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Ανδρέα και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου, Διοικητής της Ε.Τ.Β.Α, πρόεδρος της επιτροπής του Χρηματιστηρίου…
Η Φωτογραφία από τότε που έκλειναν deals : Εξαγορά της κρατικής ΕΤΒΑ από την Τράπεζα Πειραιώς (2002), Υπουργός Ανάπτυξης : Άκης Τσοχατζόπουλος, Διευθυντής Τράπεζας Πειραιώς : Μιχάλης Σάλλας
Το 1989 αποχωρεί από το δημόσιο και ιδρύει την «Ιδιωτική Επενδυτική» μπαίνοντας επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών. Η ίδια σχεδόν ομάδα πλαισιωμένη από τους Μπήτρο, Ηλιάδη, Δασκαλαντωνάκη (ξενοδοχειακός όμιλος), Βασιλάκη (Aegean), Φουρλή (Ikea, Intersport), Δασκαλόπουλο (Πρόεδρος ΣΕΒ), τον Δεκέμβρη του 1991 εκμεταλλεύονται τις αποκρατικοποιήσεις και αγοράζουν την τράπεζα Πειραιώς από την Εμπορική Τράπεζα.
Το 1997 στην ομάδα μπαίνει και ο Κων. Αγγελόπουλος (Χαλυβουργική…), ενώ το 1998 με την απορρόφηση της τράπεζας Κύπρου συμμετέχει κι ο όμιλος Βαρδινογιάννη.
Την περίοδο Σημίτη του χαρίζεται κυριολεκτικά η τράπεζα Μακεδονίας – Θράκης και ο ίδιος στηρίζει την κυβέρνηση και δηλώνει το 2000, λίγο πριν από το κραχ του χρηματιστηρίου και όταν αυτό βρισκόταν στις 4.500 μονάδες, ότι το χρηματιστήριο θα φτάσει τις 7.000 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ μόλις κέρδισε το 2000, του ανταπέδωσε εν μέρει τη χάρη δίνοντάς του την ΕΤΒΑ και ενισχύοντας έτσι τη θέση του στα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων.
Το απίστευτο σκάνδαλο με την εξαγορά της Αγροτικής
Το σκάνδαλο της Αγροτικής, κάποτε θα διευθετείτο. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γιατί τα λεφτά που χρωστάνε οι δύο αιώνιοι νταβατζήδες του Ελληνικού λαού, δηλαδή τα κομμάτα της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, είναι πολλά, πάρα πολλά πλέον για να τα αντέξουν οι πλάτες τους. Κι επειδή απ ό,τι γνωρίζουν και γνωρίζουμε, οι πλάτες οι δικές μας είναι …πιό ανθεκτικές και πιο μεγάλες, κι έτσι θα τα …υποστούμε…εμείς!
Εγώ μόνο απλώς αναρωτιέμαι, πόσο …φυτά έχουμε γίνει, πόσο ευκολόπιστοι, πόσο ηλίθιοι ή και γώ δε ξέρω τι άλλο. Πώς και με ποιά λογική εμπιστευτήκαμε ξανά τους …απατεώνες να ξαναδιαχειριστούν τις τύχες μας (και σε αυτό κυριολεκτώ!) σε αυτήν την πλέον κρίσιμη για το έθνος και τη πατρίδα κατάσταση την οποία ζούμε.
Στο δια ταύτα λοιπόν.
Μέχρι το 1981, η Αγροτική ήταν έξω απο κάθε πολιτικό παιχνίδι. Κανείς πολιτικός παράγων δεν είχε τολμήσει να απλώσει (σοβαρά) χέρι σε αυτόν τον οργανισμό. Μικροδιευκολύνσεις σε ημέτερους κομματικούς «φίλους» γινόταν, αλλά ήταν απειροελάχιστες κι αυτές επι κυβερνήσεως της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου κάποιοι «κομματάρχες» στη Θεσσαλία πήραν κάποια ποσά ως …δωρεές όπου τελικά οι μισοί κατέληξαν στις φυλακές Αβέρωφ επί κυβερνήσεως των Αποστατών το 1965.
Κατα τα άλλα, τίποτε το μεμπτόν. Μέχρι το 1981, τη μοιράια δηλαδή ημερομηνία που το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου πήρε την εξουσία. Τότε άρχισε και η απότομη κατρακύλα, τα απίστευτα σε μέγεθος σκάνδαλα και η…χωρίς προηγούμενο κατασπατάληση του χρήματος των Αγροτών απο το κομματικό χαμαιτυπείο τον σοσιαλ(η)στών
Ο Παπανδρέου, για να ικανοποιήσει περισσσότερο τους χιλιάδες κομματικούς οπαδούς του παρά τις επιταγές της ΕΟΚ που είχε συγκεκριμένη αγροτική πολιτική την οποία θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ελλάδα, δημιουργεί συνεταιριστικές οργάνώσεις όπως η ΚΥΔΕΠ, η Ελαιουργική, η ΑΓΡΕΞ, η ΣΕΚΟΒΕ, η ΣΕΒΑΘ η ΠΡΟΜΕΤ κ.λ.π., οι οποίες και χρηματοδοτούνται απ ευθείας απο την Αγροτική Τράπεζα, με δάνεια τα οποία κατέληγαν στις…τσέπες των διοικητών των συνεταιρισμών, του κομματικού στρατού τους παρά το γεγονός οτι η ΕΟΚ επιδοτούσε με χοντρά λεφτά την παραγωγή και την τυποποίηση.
Ειδικά η ΑΓΡΕΞ, που τα αρχικά της σημαίνουν «ΑΓΡοτικές ΕΞαγωγές», γίνεται ο Νο1 οργανισμός στον οποίο ο οχετός είχε απίστευτο βάθος. Σειρά ολόκληρη απο κομπίνες «αγροτών» οι οποίοι δεν είχαν πιάσει…τσάπα στα χέρια τους και υπεξαιρέσεις 24 δις δραχμών απο στελέχη και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα το σκάνδαλο του Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, όπου έστειλε δύο χρόνια φυλακή τους Αθανασόπουλο και Αποστολόπουλο και ζημία 25 δις δραχμών.Η Αγροτική Τράπεζα την οκταετία 1981-1989, καταγράφει ζημίες 4 τρισεκατομμυρίων δραχμών μόνο!
Ζημιές οι οποίες καλύφθηκαν στο τέλος από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων την τετραετία της μεγάλης κρίσης 1985-1989, με νέα δάνεια και παροχές απο τα ΜΟΠ που προοριζόταν για άλλο σκοπό, κατέστησαν εν τέλει την άλλοτε κραταιά τράπεζα, μια προβληματική εταιρεία του δημοσίου. Οι αγρότες κινητοποιήθηκαν πολλές φορές λόγω της απίστευτης αυτής ρεμούλας των ημέτερων της ΠΑΣΟΚικής λαίλαπας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Παπανδρέου είχε ανοίξει για τα καλά το δρόμο όμως, για να ακολουθήσουν κι άλλοι. Δηλαδή οι της ΝΔ, όπου είχε μείνει έξω απο το …χορό των δίς και πολύ της …κακοφαινόταν. Η ΝΔ του Μητσοτάκη, ανοίγει το χορό των …κομματικών δανείων και επιχορηγήσεων, που φτάνουν σε ιλιγγιώδη ποσά ειδικά το 1993 όπου και έδωσε τη μεγάλη μάχη για να παραμείνει στην εξουσία και τελικά την έχασε. τη σκυτάλη πήρε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, ο οποίος στη συνέχεια της ιστορίας την …εκσυχρονοποιεί και τη…βγάζει στην …τραπεζική αγορά, εξισώνοντάς την με τις άλλες εμπρικές τράπεζες, για να μπορέσει η τράπεζα μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία να … εξυγιανθεί δημιουργώντας ολόκληρο χρηματοπιστωτικό όμιλο.
Τα κόμματα όμως δεν την…άφησαν να αγιάσει, μιας και ΄΄οποια κέρδη αποκόμιζε, αυτά κατόρθωναν να την απομυζούν, παίρνοντας με το έτσι θέλω τεράστια ποσά με εγγύηση τις …κρατικές επιδοτήσεις. Ετσι, τα χρήματα κατασπαταλώνται σε …κομματικές συγκεντρώσεις που κοστίζουν εκατομμύρια, σε μετακινήσεις ψηφοφόρων δωρεάν με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ και ασφαλώς στις …πολύωρες εμφανίσεις κομματικών στελεχών στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, που κόστιζαν ολόκληρες περιουσίες!
Το ξεπούλημα της Αγροτικής περιλαμβάνει πολλές πτυχές -εξίσου οδυνηρές- για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και την ελληνική οικονομία, στις οποίες κάποιος θα μπορούσε να επικεντρωθεί.
Όμως το μεγάλο σκάνδαλο είναι αλλού: στους όρους με τους οποίους αξιοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υπέρ της Πειραιώς. Οι όροι αυτοί δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί από την Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που από μόνο του ενισχύει την αδιαφάνεια και τις υποψίες. Παρ’ όλα αυτά έχουν διαρρεύσει πληροφορίες, που αποκαλύπτουν το μέγεθος του σκανδάλου.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς από την «καλή» Αγροτική αποκτά παθητικό (καταθέσεις κ.τ.λ.) ύψους 21,4 δισ. και ενεργητικό (δάνεια, πάγια κ.τ.λ.) ύψους 14,7 δισ. Το κενό για να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός τής υπό μεταβίβαση τράπεζας, ύψους 6,7 δισ., θα χορηγηθεί από το ΤΧΣ. Παράλληλα, το ΤΧΣ θα χορηγήσει 500 εκατ. στη νέα τράπεζα για να πιάσει τους στόχους κεφαλαιακής επάρκειας (8%), ενώ παράλληλα, από το πρώτο στάδιο ανακεφαλαιοποίησης, η Πειραιώς είχε λάβει από το ΤΧΣ 4,7 δισ. ευρώ για να καλύψει αυτόν το στόχο. Επειδή όμως ο στόχος κεφαλαιακής επάρκειας (tier 1) από τη Βασιλεία 2 είναι 10%, το νέο σχήμα θα χρειαστεί επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ. Συνολικά δηλαδή το ΤΧΣ θα έχει χρηματοδοτήσει το νέο σχήμα με ένα ποσό που θα προσεγγίζει τα 13 δισ.!
Αντίστοιχα, η Τράπεζα Πειραιώς, για να εξαγοράσει μια δημόσια Τράπεζα όπως η Αγροτική, και να διαμορφώσει ένα νέο σχήμα με 1.230 καταστήματα και δραστηριότητα σε 9 χώρες εκτός Ελλάδας, θα καταβάλει μόνο 95 εκατ. ευρώ! Λεφτά τα οποία τα πηρε πίσω ο κ. Σάλλας πουλώντας ΜΟΝΟ την ΑΤΕ Ασφαλιστική στην γερμανική ergo με «τίμημα»…90 εκατ.ευρώ!
Πρέπει να σημειώσουμε ότι από το 2012 η η Ergo group της Munich Re ενδιαφερόταν για την ΑΤΕ Ασφαλιστική .. Αφού τελικά την αγόρασε… γιατί δεν πουλήθηκε απ’ ευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο, άλλα έπρεπε να κάνει «βόλτα» από την Πειραιώς για να φθάσει στους Γερμανούς;
Για να το θέσουμε απλά, η Τράπεζα Πειραιώς:
Xρηματοδοτείται από το Δημόσιο με 4,7 δισ. -μέσω ΤΧΣ – για να διατηρηθεί στη ζωή.
Επιδοτείται με ένα ποσό που ξεπερνά τα 8 δισ. για να εξαγοράσει την «καλή» Αγροτική
Κλείνει το deal εξαγοράς της Αγροτικής με τίμημα 95 εκατ. ευρώ
Πουλάει την θυγατρική της Αγροτικής, ΑΤΕ Ασφαλιστική προς 90εκ. ευρώ!
Και όλα αυτά σε περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας!
Επίσης, αν το ΤΧΣ είχε ανακεφαλαιοποιήσει την Αγροτική, θα έπρεπε να της χορηγήσει λίγο λιγότερα από 4 δισ. εξαιτίας των ζημιών που υπέστη από το PSI. Δηλαδή συνολικά στις δύο τράπεζες θα κατέβαλε 8,7 δισ. (4 για την Αγροτική και 4,7 δισ. για την Πειραιώς), ενώ εξαιτίας της μεταβίβασης καταβάλει 13 δισ.!
Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για το ποιος πληρώνει τον κ. Σάλλα, το ΤΧΣ δανείζεται μεν από τον EFSF, όμως το δάνειο αυτό προστίθεται στο ελληνικό δημόσιο χρέος, το οποίο πληρώνεται από τις συνεχείς θυσίες των φορολογουμένων!
Αν τα παραπάνω δεν στοιχειοθετούν ληστεία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (της μεγαλύτερης εν Ελλάδι), τότε τι ακριβώς στοιχειοθετούν;
Aντί να κρατικοποιήσουν τις ιδιωτικές τράπεζες,καθ’ότι σε όλα τα νορμάλ κράτη όπου έχει πέσει κρατικό χρήμα σε ιδιώτες το κράτος κράτησε το ανάλογο κομμάτι σε μετοχές,στην Ελλάδα της αναρχοκυβέρνησης των τραγελαφικών μαριονετών ισχύει το αντίθετο…Δεν μιλάμε για τη Βενεζουέλα…Ακόμη και η Ισπανία όσο στήριξε τις Τράπεζες της σε ποσοστό τις κρατικοποίησε.
Όπως αντιλαμβάνεστε είναι τεράστιο, αδιανόητο και εξωφρενικό το σκάνδαλο με τη διχοτόμηση και πώληση της Αγροτικής Τράπεζας και το χάρισμα του υγιούς της τμήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία γίνονται ξαφνικά, διαχειριστές της μισής αγροτικής γης των Ελλήνων ενώ παράλληλα οι ζημιές της καλύπτονται από τις δικές μας περιουσίες και τα εισοδήματά μας!
Ιδιωτικά τα κέρδη, κοινωνικές οι ζημιές, καθως ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ καλείτε να πληρώσει με το αίμα του τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων (κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), για να συνεχίσουν τα κόμματα αυτά να παραμένουν εκεί αλώβητα και να μας εξουσιάζουν εμπαίζοντάς μας και από πάνω, προς δόξαν της κοινοβουλευτικής “δημοκρατίας” που δεν μας αξίζει….

logiosermis
thesecretrealtruth

Οριστικό 

ΥΠΟΙΚ: Σε 36 δόσεις τα αναδρομικά των ένστολωνSHARE ON PRINT

PRINTSHARE ON 

Οριστικό - ΥΠΟΙΚ: Σε 36 δόσεις τα αναδρομικά των ένστολων
Το τελικό σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την απόδοση των αναδρομικών στους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων  παρουσιάζει το bloko.gr.
Τα χρήματα των αναδρομικών από την
μερική αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων, βάσει της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε ως παράνομο το ύψος των περικοπών που υπέστησαν από την 1η Αυγούστου του 2012, θα επιστρέψουν σε δύο φάσεις, μία εφάπαξ και μία που θα διαρκέσει τρία ολόκληρα χρόνια.
Όπως ήδη από χθες το βράδυ είπε στην Βουλή ο Πρωθυπουργός, στο τέλος Νοεμβρίου οπότε καταβάλλεται η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, στους λογαριασμούς των ένστολων θα πιστωθεί ο μισθός που έπαιρναν ως τώρα και η αύξηση που θα λαμβάνουν κάθε μήνα στο εξής στο πλαίσιο της αποκατάστασης των αποδοχών τους.
Με την ίδια μισθοδοσία, δεδομένου ότι αυτή η αύξηση ημερολογιακά ξεκινά να ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2014, θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μαζεμένες οι αναδρομικές αυξήσεις των πέντε μηνών που θα έχουν παρέλθει από τότε, δηλαδή των Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2014.
Όλες αυτές οι αυξήσεις έχουν κοστολογηθεί στον Προϋπολογισμό στα 90 εκατομμύρια ευρώ και αυτό είναι το επιπλέον ποσό που θα μοιραστούν οι ένστολοι με την συγκεκριμένη μισθοδοσία, στο τέλος του επόμενου μήνα.
Από τις αυξήσεις του βασικού μισθού και των επιδομάτων, αναλόγως βαθμού οι τελικές αποδοχές αναμένεται να αυξηθούν σε κάθε περίπτωση μεταξύ του 40% και του 50% της περικοπής που υπέστη έκαστο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με βάση τα προηγούμενα και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, οι ένστολοι κατόπιν αυτής της μισθοδοσίας, θα έχουν να λαβαίνουν τα αναδρομικά 23 μηνών, για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2014.
Τα χρήματα αυτά θα αρχίσουν να δίνονται στους ένστολους από το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, δηλαδή με την κατάθεση από το Δημόσιο του μισθού του Ιανουαρίου του 2015 και θα εξοφληθούν σε συνολικά 36 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις, δηλαδή σε βάθος τριετίας, με την τελευταία δόση των αναδρομικών να πιστώνεται στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2017.
Σε ότι αφορά αυτά τα αναδρομικά ,των 23 μηνών, το συνολικό ύψος τους για όλους τους ένστολους, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ξανά αναλόγως βαθμού, το ύψος τους φθάνει ως τις 6.000 ευρώ.
Συνολικά, κάθε δικαιούχος, με τον μισθό του Ιανουαρίου 2015 και για τα επόμενα τρία χρόνια, θα λαμβάνει μαζί με την αύξηση που τρέχει από την 1η Ιουλίου 2014 και τα αναδρομικά των προηγούμενων 23 μηνών, πρόσθεση από την οποία προκύπτει ότι για αυτήν την τριετία - και μόνο - θα αποκατασταθεί σε μηνιαία βάση περίπου το 75% της περικοπής.
Έτσι προκύπτει και η σχετική αποστροφή στην ομιλία του Πρωθυπουργού, το βράδυ στην Βουλή, ότι η αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων θα φθάσει τα τρία τέταρτα της περικοπής.  
Αυτό που μένει να κλειδώσει και να διευκρινιστεί από το οικονομικό επιτελείο είναι εάν θα υπάρξουν περιπτώσεις εφάπαξ ή απόδοσης σε συντομότερο χρονικό διάστημα των αναδρομικών για όσους έχουν να παίρνουν χαμηλά ποσά από αναδρομικά, ώστε τα χρήματα αυτά να «φανούν» στην τσέπη τους.

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου
 bloko.gr

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ … ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ!

Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 9, 2014

Του Μιχάλη Τζανάκη
Όλοι αγαπούσαμε τον παππού που «έφυγε» πριν έξι (6) χρόνια, έχοντας την φαεινή ιδέα να μας αφήσει ένα μικρό διαμέρισμα, το οποίο είχε αγοράσει όταν πήρε το «εφάπαξ» του- ναι, τότε το κράτος έδινε και τέτοιο, από τις εισφορές που πλήρωνε δεκαετίες ο παππούς-δάσκαλος και ο κάθε «παππούς».
Τίποτα το παράξενο μέχρι εδώ θα πείτε. Πληρώσαμε το φόρο, άλλαξαν τα Ε9 και τα λοιπά φορολογικά πέρασαν κανονικάστους «άτυχους», όπως αποδείχτηκε, κληρονόμους. Ενώ, λοιπόν «ήρθανε χρόνοι δύσκολοι, και μήνες οργισμένοι», δεν ξεχάσαμε τον παππού, αφού εκτός των άλλων αρετών που είχε, διακρινόταν και για το χιούμορ του!!!
Έτσι φτάσαμε στο «εθνοσωτήριον» 2014, και ο παππούς μας σκάρωσε τη μεγαλύτερη φάρσα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Ωσάν «Λάζαρος» επανεμφανίστηκε με τη μορφή «ειδοποίησης» και κλήσης να πληρώσει ΕΝΦΙΑ(!!!) και μάλιστα αρκετά φουσκωμένο!!! Τα στοιχεία του ξεκάθαρα, ερευνήσαμε την ταυτοπροσωπία της αιτούμενης οφειλής και αρχίζει πλέον η μεγάλη πλάκα.
Να σημειωθεί βέβαια πως το συγκεκριμένο ακίνητο είχε μεταβιβαστεί κανονικά, είχε περαστεί κτηματολόγιο, υπάρχουν οι τίτλοι, οι αποδείξεις των πληρωμένων φόρων που το αφορούν, συμπεριλαμβανομένου και του φετινού ΕΜΦΙΑ. Να έπαιρνε τουλάχιστον ο παππούς την σύνταξή του αυτά τα χρόνια, άντε να πληρώναμε κι έναν ΕΜΦΙΑ σαν μπόνους, αλλά να αναληφθεί εις τους ουρανούς συνταξιοδοτικώς και ν’ αναστηθεί φορολογικώς, τέτοια δεν έκανε ούτε ο Ιησούς ο Ναζωραίος. Θα μου πείτε ο Υιός της Παρθένου έκανε περισσότερα θαύματα ή οι Στουρναροχαρδούβελοι;
Μετά την πρώτη συγκίνηση που μας κυρίευσε λόγω, έστω και φορολογικής, επανασύνδεσης μας με τον αξιαγάπητο παππού, υποτιμήσαμε το συμβάν και το θεωρήσαμε ως απλή δυσλειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού που τα παίρνει απ’ τους ζωντανούς και κρίνει καλό να τα πάρει κι απ’ τους αποθανόντες του 2009!!!
Αλλά με τους ανισόρροπους αυτούς τύπους δεν μπορείς να θεωρείς τίποτα ως ευτράπελο. Αν και προσκομίσαμε τους τίτλους ιδιοκτησίας και τις αποδείξεις πληρωμής του «έκτακτου»-χαχαχα-φόρου που λέγεται ΕΝΦΙΑ, πρώην ΕΕΤΗΔΕ, πρώην ασφάλιστρο κινδύνου (Βενιζέλεια αρλούμπα αυτή), το κράτος λειτουργεί και δεν αστειεύεται. Θέλει κάτι βεβαιώσεις από πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία και λοιπά «ευαγή» ιδρύματα, αφού σου λέει αυτοί είναι όλοι άνεργοι να κάνουν και λίγη γυμναστική να ξεμουδιάσουν. Το παραδείσιο Ε9 του παππού πρέπει να διορθωθεί, διότι οι Αρχάγγελοι λογιστές του ΔΝΤ και της Μέρκελ θέλουν σωστές διατυπώσεις.
Για όσους νομίζουν ότι γράφω κάποιο χρονογράφημα-ευθυμογράφημα, σφάλλουν. Αναφέρομαι σε προσωπική υπόθεση που απλά επιβεβαιώνει την πεποίθησή μου, ότι δηλαδή η χώρα αυτή βρίσκεται σε χέρια ηλιθίων. Τόσο απλά…
Υγ. Για όποιον έχει την οποιαδήποτε απορία τα στοιχεία είναι στη διάθεση του. Όσο για τον παππού, μάλλον «έφυγε» στην ώρα του, γιατί σίγουρα θα έχανε το σπάνιο και πνευματώδες χιούμορ του μ’ αυτούς τους «τιγκιτάγκες» που έχουμε μπλέξει!!!

OHE ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ :

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ/ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Posted by nektaritsa στο Οκτωβρίου 11, 2014

 ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

« Eμείς δεν επιλέξαμε αυτόν τον πόλεμο αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε» μας λέει ο Idriss Nassan ένας κούρδος που βρίσκεται στο Κομπάνι.Τον ρωτάμε επανειλλημένα αν θέλει να φύγει και δηλώνει κατηγορηματικά ένα ξερό: «όχι».(courrierinternational).

Αν και οι υπερασπιστές της πόλης είναι αποφασισμένοι να πέσουν έως ενός, το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το 40% της πόλης, κατέλαβε το διοικητήριό της και το νοσοκομείο. Σφοδρές μάχες μένονται σε κάθε στενό, σε κάθε γειτονιά. Σε διπλωματικό επίπεδο ο ΟΗΕ σήμερα και καθώς οι Κούρδοι στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στο εξωτερικό κερδίζουν τις εντυπώσεις, σύρεται να προτείνει στην Τουρκία το αυτονόητο.

Η Κωνσταντινούπολη φλέγεται και σήμερα πραγματοποιήθηκαν σφοδρές συγκρούσεις δαιδηλωτών και του αντίπαλου στρατοπέδου συν τις δυνάμεις της τάξης.

Βίντεο από Κωνσταντινούπολη, 10/10/14 στις 19.00:

 

O ειδικός επιτετραμένος του ΟΗΕ για τη Συρία κάλεσε στις 10.10.14 την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της για τους εθελοντές που επιθυμούν να πάνε να πολεμήσουν για την υπεράσπιση της συριακής κουρδικής πόλης Kobane έναντι των μαχητών του Ισλμικού Κράτους. Ο Staffan Mistura εξήγησε ότι φοβάται μια επερχόμενη σφαγή για τους εναπομείναντες περίπου 700 τον αριθμό ως επί το πλείστον ηλικιωμένους κατοίκους. « Ελπίζω ότι δεν θα δούμε άτομα να αποκεφαλίζονται δήλωσε» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην Γενεύη.

Η απάντηση της Τουρκίας αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον σε αυτήν την πρόκληση αφού ήταν η χώρα που άνοιξε διάπλατ α σύνορά της για να διέλθουν οι τζιχαντιστικές ορδές των ξένων ενώ τώρα τα κλείνει ερμητικά στους κούρδους της Τουρκίας που θέλουν να υπερασπιστούν κατά χιλιάδες τους ομοεθνείς τους. (Le monde 10/10/2014)

dimpenews.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ