}

15 Οκτωβρίου, 2014


Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014


Φτάνει!..                                                       

     Φτάνει πιά!
Δεν μπορείτε να κουνάτε το δάχτυλο σε κανένα!
Δεν είστε ικανοί!
Δεν είστε καν έλληνες!
Εσάς σας υπαγόρευσαν το μνημόνιο (όπως παραδεχτήκατε), και το δεχτήκατε!

Δεν μπορείτε να κάνετε αλχημείες με το Σύνταγμα, πότε θα ψηφίσουν, πόσοι θα ψηφίσουν, αν θα ψηφίσουν!
Δεν μπορείτε να κινητοποιείτε την δικαιοσύνη όπου και όποτε το επιθυμείτε!

Γιατί στον εισαγγελέα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης που είπε ότι θα προσπαθήσετε να χρηματίσετε άλλους βουλευτές,
..και όχι στον εισαγγελέα ο γελοίος των γελοίων, ο καθυστερημένος που κάλεσε τους έλληνες να πάρουν τα χρήματά τους απ΄τις τράπεζες και να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό αν βγει άλλη κυβέρνηση;
Γιατί όχι στον εισαγγελέα η μαινάδα-παλιόγρια-εκπρόσωπος που απειλεί πως θα κλείσουν τα ΑΤΜ, ''σε περίπτωση που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει παλικαριές στην Ευρώπη'';
Γιατί όχι στον εισαγγελέα ο παραληρηματικός βόθρος, τού ''μαζί τα φάγαμε'', όταν μόλις χθες κατηγόρησε οπαδούς κόμματος της αντιπολίτευσης ότι ''καίνε και σκοτώνουν'';

Φτάνουν τα τερατώδη ψέματα, οι ψεύτικες ελπίδες που πουλάτε, η τρομοκρατία που σπέρνετε!
Δεν είσαστε ικανοί να μας προστατεύσετε, μόνο να μας καταστρέψετε!
Χθες ξανα-ματα-χαντακώσατε το χρηματιστήριο (τον καθρέφτη της οικονομίας όπως διαφήμιζε ο πολιτικά αλητήριος πρωθυπουργός, για να ξεράσει την χολή του μετά την καταστροφή: ''ας πρόσεχαν'' ),
..και στείλατε τα 10ετή ελληνικά ομόλογα στον θεό των επιτοκίων,
..ευαγγελιζόμενοι, ώ επικίνδυνοι σκιτζήδες το ''διώξιμο του ΔΝΤ'' και την ''έξοδο στις αγορές''!
Για λόγους προεκλογικούς!
Για λόγους δική σας επιβίωσης!

Φτάνει!
Η κακουργία, η ληστεία,
..η αναισχυντία και η ανηθικότητα έχουν και όρια!

Αυτά τα δάχτυλα που μας κουνάτε, κάποτε θα γυρίσουν και θα σας βγάλουν το μάτι!
Αυτά τα ψέματα που καθημερινά, ανερυθρίαστα και επικίνδυνα μας φτύνετε κατά πρόσωπο, κάποτε θα γραφτούν μόνον στις επιτύμβιες πλάκες της πολιτικής σας καριέρας!
Τα μόνα εύσημα και παράσημα που θα πάρετε θα είναι η οργή και οι κατάρες ενός ολόκληρου λαού!

Φτάνει!
Σταματήστε σήμερα κιόλας!
Δεν σας ''παίρνει'' άλλο, και δεν σας ανεχόμαστε άλλο!

Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο,
..κι εσείς έχετε να χάσετε τα πάντα!..

Πλήρης αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος

Έπειτα από 5 έτη πλήρους εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, υπέρμετρης υπερχρέωσης των πολιτών, πρωτοφανούς ανεργίας και απόλυτης κατάρρευσης του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, το μνημονιακό οικονομικό πρόγραμμα της Τρόϊκας, το οποίο υποστηρίζουν με πάθος ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ντόπια οικονομική ολιγαρχία, απέτυχε παταγωδώς.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, το δημόσιο χρέος σκαρφάλωσε στο 175% του ΑΕΠ περίπου, παρότι κουρεύτηκε μεγάλο μέρος του χρέους, κυρίως προς το εσωτερικό της χώρας, το δε ΑΕΠ μειώθηκε 25% περίπου σε μια πρωτοφανή οικονομική ύφεση, περίπου 5% το χρόνο κατά μέσο όρο. 

Και την ώρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, προπαγανδίζει δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, μήπως και αποφύγει την διαφαινόμενη εκλογική συντριβή, το Χρηματιστήριο καταρρέει, τα δε spreads εκτινάχτηκαν στα ύψη. Tο επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου άγγιξε σήμερα το 8%. Μην ξεχνάμε ότι μπήκαμε στο μνημόνιο μόλις ξεπεράσαμε το 6%!!!! Επομένως, η έξοδος στις αγορές αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός.

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι φταίει η πολιτική αστάθεια και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η αλήθεια είναι άλλη. Το μνημονιακό πρόγραμμα απέτυχε πλήρως και αυτά που βλέπουμε είναι οι συνέπειες της αποκαλυφθείσας αλήθειας που κρυβόταν επιμελώς πίσω από το success story.

Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι, ότι όσο θα παραμένουν, αυτό το μη βιώσιμο χρέος που κρατά την Ελλάδα μόνιμα πτωχευμένη και το ίδιο πολιτικό σύστημα που την πτώχευσε, όλα τα άλλα είναι απλώς παραμύθια για μικρά παιδιά.

Επομένως, με κάθε τρόπο πρέπει, αφενός να απαλλαγούμε από αυτό το βραχνά του χρέους με κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του, διαφορετικά το χρέος αυτό θα φάει τον ελληνισμό, αφετέρου να αλλάξουμε το υπεύθυνο πολιτικό σύστημα που συνεχίζει την ίδια τακτική εκμετάλλευσης της κοινωνίας.

Πέτρος Χασάπης

Αποκάλυψη: Πως οι παχυλές αμοιβές των τραπεζικών στελεχών, θα επιβαρύνουν φορολογούμενους και καταθέτες.

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 15, 2014

Όπως γίνεται κατανοητό από αυτά που θα διαβάσετε, οι παχυλότατες αμοιβές των τραπεζικών στελεχών εφ’ όσον επηρεάζουν την κερδοφορία της τράπεζας είναι ένα καρφί στα πλευρά του Έλληνα φορολογούμενου ή του καταθέτη σε περίπτωση κουρεματος.

 

Νέα πληγή ανοίγει για τους τραπεζίτες η χρήση του αναβαλλόμενου φόρου για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην παρούσα φάση αποδέχεται τις προτεινόμενες τεχνικές αλλαγές που προωθεί η Ελλάδα, ωστόσο σε δεύτερη φάση τις αποφάσεις θα της λάβει η DGCom, η οποία προοιωνίζεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για εκούσιο bail-in. Στην περίπτωση που οι τράπεζες γράψουν ζημιές δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τυχόν αναπόσβεστο υπόλοιπο του αναβαλλόμενου φόρου, και άρα το Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει το “μάρμαρο” μέσω έντοκων γραμματίων, είτε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία του bail-in (υποχρεωτικό κούρεμα καταθέσεων).

Εν μέσω πιέσεων για να προχωρήσει η διαδικασία, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει τις τροποποιήσεις της διάταξης στη Βουλή και να ψηφιστούν ως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να συμπεριληφθεί στον συνυπολογισμό του πρόσθετου κεφαλαιακού οφέλους στα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών. Σημειώνεται ότι η αναγνώριση μέρους του αναβαλλόμενου φόρου από την ΕΚΤ, οδηγεί σε αντίστοιχη αύξηση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών, καθιστώντας τες ανθεκτικότερες εν όψει του stress test, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου. Η ελληνική πλευρά φιλοδοξεί μέσω του αναβαλλόμενου φόρου να πετύχει την έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των εγχώριων τραπεζών κατά περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Η ΕΒΑ ζητεί δύο αλλαγές στον νόμο:

Η ΕΒΑ η αρμόδια τραπεζική αρχή έχει αμφισβητηθεί τεχνικές πτυχές της πρόσφατης νομοθεσίας που επιτρέπει στις τράπεζες να μετατρέπουν μέρος των αναβαλλόμενων φορολογικών περιουσιακών στοιχείων τους (DTA) σε αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (DTC)

• Το ελληνικό Δημόσιο να καλύψει τον αναβαλλόμενο φόρο στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν παρουσιάσουν κέρδη τα επόμενα χρόνια -με μετρητά αντί με ομόλογα- που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

• Να περιοριστεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι τράπεζες θα μπορούν να συμψηφίζουν τις ζημίες από το PSI και μέρους των «κόκκινων» δανείων με φόρους από μελλοντικά κέρδη. Η EBA θεωρεί ότι η περίοδος 30 ετών που προβλέπει ο νόμος είναι υπερβολικά μεγάλη και ζητεί να περιοριστεί.

Η λύση του ΥΠΟΙΚ

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες προκρίνει μια λύση που να καλύπτει και τις δυο πλευρές και -που στην παρούσα φάση- δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test για την κάλυψη των απαιτήσεων που πιθανώς θα προκύψουν. Το ΥΠΟΙΚ σε συνεννόηση με τις εποπτικές Αρχές προωθεί ως λύση να νομοθετήσει την εγγυητική κάλυψη από πλευράς δημοσίου του ποσού του αναβαλλόμενου φόρου που θα γίνει αποδεκτό από την ΕΚΤ. Πρότείνει την κάλυψη του τυχόν αναπόσβεστου υπόλοιπου του αναβαλλόμενου φόρου με έντοκα γραμμάτια αντί ομολόγων, στην περίπτωση που οι τράπεζες κλείνουν οικονομική χρήση με ζημιές σε επίπεδο προ φόρων και επομένως δεν μπορούν να συμψηφίσουν αναβαλλόμενο φόρο.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το αρχικό νομοσχέδιο το Δημόσιο δεσμεύεται ότι στην περίπτωση που οι τράπεζες τα επόμενα 20 – 30 χρόνια είναι ζημιογόνες, τότε το Δημόσιο θα καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στον αναβαλλόμενο φόρο. Σημειώνεται ότι η αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου δεν επιβαρύνει το δημόσιο χρέος. Αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν εμφανίσουν κέρδη και τελικά απαιτηθεί το Δημόσιο να καταβάλει το ποσό που έχει αναγνωριστεί ως φορολογική υποχρέωση.

Όσον αφορά στο δεύτερο ζήτημα που έχει θέσει η EBA, δηλαδή η μείωση της διάρκειας συμψηφισμού των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων από την 30ετία σε επίπεδα 12 ως 20 ετών, παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι αποτελεί θέμα που λύνεται εύκολα.

AvantiPopoloGR

Ιράκ: Ολοταχώς για στρατεύματα στο έδαφος οι ΗΠΑ…


Δεν τα γλιτώνουν τα «boots on the ground» οι Αμερικανοί, όσο κι αν αυτό αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο για την κυβέρνηση Ομπάμα… Απαραίτητη είναι λοιπόν η αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, προς αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρώην υπουργό Άμυνας και επικεφαλής της CIA, Λίον Πανέτα.

Μιλώντας στο Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον (CSIS: Center for International and Strategic Studies), ο Πανέτα υπογράμμισε πως η αμερικανική στρατηγική κατά του ΙΚ πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Ο Πανέτα στράφηκε κατά της κυβέρνησης Ομπάμα, κατηγορώντας την για απραξία, έναντι της απειλής του ΙΚ.
«Το ΙΚ ανδρώθηκε στη Μέση Ανατολή λόγω της αποτυχίας των ΗΠΑ να αναλάβουν δράση στην αρχή. Όταν αντιμετωπίζεις μια κρίση το καλύτερο είναι να λάβεις τις ορθές αποφάσεις. Το δεύτερο αμέσως καλύτερο είναι να λάβει τις χειρότερες αποφάσεις. Το χειρότερο όμως όλων είναι να μη λάβειςκαθόλου αποφάσεις», τόνισε ο Πανέτα και χαρακτήρισε ως λάθος την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.
Ο Πανέτα στράφηκε και κατά του πρώην πρωθυπουργού του Ιράκ, Νούρι αλ Μάλικι, αλλά και των αραβικών χωρών, που δεν υποστήριξαν το Ιράκ, όπως και όταν όφειλαν. Από την άλλη πλευρά, σχολίασε θετικά τον σχηματισμό της κατά του ΙΚ συμμαχίας και τόνισε πως πρέπει να ενταχθούν σε αυτή και άλλες δυνάμεις. Στάθηκε πάντως ιδιαίτερα στην απειλή κατά της Βαγδάτης, λέγοντας πως η πτώση της πόλης θα αποτελέσει καταστροφική εξέλιξη.
Όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, ο Πανέτα είπε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να ανακτήσει την επιρροή της παλαιάς Σοβιετικής Ένωσης στις πρώην σοβιετικές χώρες. «Βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου κεφαλαίου του Ψυχρού Πολέμου», είπε, ζητώντας, παράλληλα, την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και την εξεύρεση νέων ενεργειακών πηγών, ώστε η Ευρώπη να ξεφύγει από τον ρωσικό ενεργειακό εναγκαλισμό.
Κινούμενος στο πλαίσιο του κλασικού ψυχροπολεμικού τρόπου σκέψης, ζήτησε επίσης τον εξοπλισμό της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ και την επαναφορά του ζητήματος της αντιπυραυλικής ασπίδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.


Defence Point

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Προκλητική επίθεση αλβανών κατά της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο


Αναρτήθηκε από  , Τοπικά δρώμενα

Προκλητική επίθεση δέχθηκε ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στην Δερόπολη χωρίς λόγο και αιτία. Χθες το βραδύ όλοι οι Αλβανοί μετά τα επεισόδια στον αγώνα ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας τους με την Σερβία στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 απέδειξαν τον «Ευρωπαϊκό πολιτισμό» τους και τον εθνικισμό τους.
Συγκεκριμένα κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας δημιουργώντας ένα κομβόι αυτοκινήτων, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δερόπολης της Ελληνικής Μειονότητας φωνάζοντας συνθήματα όπως: «θα σας κάψουμε Χριστιανοί!» θυμίζοντας μας το 1955 τι είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη, συνθήματα κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού.
Δυστυχώς όμως οι Αλβανοί δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, εκφοβίζοντας τους κατοίκους όπου εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο και μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών. Ενώ κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική «επέλαση» των Αλβανών.
Φώτης Φράγκος για το himara.gr

Πηγή: www.himara.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυξήσεις και αναδρομικά από τον Δεκέμβριο για ενστόλους




Από τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, μαζί και με αναδρομικά των τελευταίων έξι μηνών (Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2014), θα ξεκινήσει η μερική αποκατάσταση (κατά 50%) των αποδοχών που έχασαν οι ένστολοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών:

- Τον Δεκέμβριο θα δουν οι ένστολοι αύξηση στο μισθό τους. Θα τους δοθεί το 50% της περικοπής μισθού που υπέστησαν το 2012. Για παράδειγμα, αν κάποιος έπαιρνε πχ 2.000 ευρώ μισθό, αλλά κόπηκε στα 1.000 ευρώ, από τον Δεκέμβριο ο νέος μισθός φτάνει στα 1.500 ευρώ.

- Τον Δεκέμβριο θα δοθούν μαζεμένα και τα αντίστοιχα αναδρομικά από τον Ιούνιο που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ και μετά. Άρα, στο ίδιο παράδειγμα, για 5 μήνες ο δικαιούχος θα λάβει επιπλέον 2.500 ευρώ. Μαζί και με τα έξτρα της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου θα λάβει 3.000 ευρώ επιπλέον ή σχεδόν 3 μισθούς.

- Από τον Ιανουάριο ο αυξημένος μισθός θα τρέχει κανονικά, αλλά θα αρχίσει να δίδεται τμηματικά και το 50% των εισοδημάτων που έχασαν την προηγούμενη διετία, πριν τον Ιούνιο του 2014 Έτσι οι ένστολοι θα εισπράττουν και το 1/36ο επί τρία χρόνια, μέχρι να καλυφθεί το 50% των απωλειών που υπέστησαν.

Σαν αντιστάθμισμα για το υπόλοιπο 50% που δεν θα δοθεί, αν και το επέβαλε η απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση αποφάσισε:

- Δεν θα γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό επίδομα που έλαβαν οι χαμηλόμισθοι

- Δεν θα «παγώσουν» οι μισθολογικές προαγωγές που «ξεπάγωσαν» το 2012. Όση αύξηση πήραν οι δικαιούχοι , δεν θα αφαιρεθεί αλλά θα προστεθεί στα αναδρομικά και στις αυξημένες αποδοχές τους.

Αναλυτική παρουσίαση των μέτρων αναμένεται να κάνει από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Χρήστος Σταϊκούρας.

ΠΗΓΗ

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών: Η Κυβέρνηση μας Εμπαίζει!! (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Γνωρίζουμε στα Μέλη μας ότι η Ε.Α.Α.Σ. παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στα τρέχοντα θέματα που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ καθώς και την έρπουσα παραφιλολογία για τη σύνταξη νέου μισθολογίου.
Μετά την προσφυγή στο ΣτΕ και τη δικαίωση -απόφαση που πέτυχε η Ε.Α.Α.Σ. με τη νομική της παρουσία-, προβαίνει οργανωμένα και άνευ τυμπανοκρουσιών σε απαραίτητες ενέργειες μέχρι τώρα για την επίτευξη της υλοποίησης της απόφασης... είτε μόνη της είτε στο πλαίσιο του Συντονιστικού των 3 Ε.Α.Α.  Αυτές περιλαμβάνουν συνεχείς πιέσεις με συναντήσεις, επιστολές προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, τη στρατιωτική ηγεσία, καθώςεπίσης τη συνεργασία με άλλους φορείς και  τη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας.  Επιπρόσθετα, με την ανακοίνωση της 9ης Ιουλίου 2014 έχουν γνωστοποιηθεί στα Μέλη μας οι περαιτέρω νομικές ενέργειες στις οποίες δύνανται να προβούν, ενώ υπενθυμίζεται η κατηγορηματική και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ε.Α.Α.Σ. για την πλήρη εφαρμογή της 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Η Κυβέρνηση έχει εκφράσει «θεωρητικά» δια του αναπληρωτή Υποικ  Χ. Σταϊκούρα ότι θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, το ίδιο ανακοινώθηκε γενικώς και αορίστως στην ομιλία του Κου Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Πέραν αυτών όμως δεν έχει γίνει, παρά τη συνεχή όχλησή μας, καμία ενέργεια για την άμεση, τουλάχιστον, νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά των μισθών και συντάξεων στο επίπεδο πριν την αντισυνταγματική περικοπή που έγινε.
Τώρα, έχοντας φτάσει στο προσχέδιο του Κρατικού προϋπολογισμού, η εικόνα που δημιουργείται μέχρι στιγμής, με τα οικονομικά στοιχεία που δίνονται, είναι ότι, καλύπτεται μικρό ποσοστό ΜΟΝΟΝ της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ.
Κατόπιν τούτου, εκφράζουμε τον έντονο σκεπτικισμό μας, καθόσον διαφαίνεται πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη εκ μέρους της Κυβέρνησης για την πλήρη συμμόρφωση προς τις Δικαστικές Αποφάσεις.  Επειδή η λέξη «εμπαιγμός» ακούγεται συνεχώς στα αυτιά μας, υπενθυμίζουμε πως μοναδικό ΔΕΔΟΜΕΝΟ μας είναι ο όρκος μας προς την Πατρίδα και το Σύνταγμα της χώρας. Παράλληλα, διαβεβαιώνουμε τα Μέλη μας πως η αντίδρασή μας θα εξακολουθεί να είναι συνεχής και δυναμική, ενώ θα εξαντλήσουμε κάθε άλλο νόμιμο μέσο.
 Επιπρόσθετα η Ε.Α.Α.Σ. συνεχίζει και εντείνει τις επισκέψεις Μελών του Δ.Σ., προκειμένου να γίνει ενημέρωση των Μελών και συναδέλφων μας επί του φλέγοντος αυτού θέματος, καθώς και όλων των θεμάτων που τους απασχολούν.  Τους καλούμε δε σε εγρήγορση, για άμεση πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και δυναμικών κινητοποιήσεων, εάν αυτό απαιτηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. 

Η... μισή Ελλάδα στη σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας”. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!!!

'Εμπλεξαν και τη χώρα μας στην απίστευτη πρόκληση μέσα στο γήπεδο της Σερβίας.

Η... μισή Ελλάδα στη σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας”


Η σημαία του “μεγαλοϊδεατισμού” των Αλβανών, που εξόργισε τους Σέρβους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς τους, περιλαμβάνει την Ηπειρο, τη Δυτική 
Μακεδονία και την Κέρκυρα – Το γύρο του κόσμου κάνουν οι πρωτοφανείς εικόνες

Και την Ελλάδα μπλέκουν στα εξωφρενικά, όσο και εξωπραγματικά, σενάριά τους οι φανατικοί Αλβανοί εθνικιστές οι οποίοι δυναμίτισαν, το βράδυ της Τρίτης, την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας.


Με δεδομένες τις τεταμένες σχέσεις που έχουν ακόμα οι δύο χώρες (εξαιτίας των διαφορών τους που χρονολογούνται από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου) η εμφάνιση στο γήπεδο μιας σημαίας της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» στάθηκε ικανή αφορμή για να προκληθούν πρωτοφανή έκτροπα και να αναδυθεί παράλληλα ένα μείζον πρόβλημα, αφού οι θρασύτατοι εμπνευστές του σεναρίου της “Μεγάλης Αλβανίας” δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν στα “σύνορα” του “κράτους” που ονειρεύονται σχεδόν τη μισή Ελλάδα!



Για την ακρίβεια στην περιβόητη “σημαία” τους περιλαμβάνονται η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κέρκυρα! Το γεγονός μάλιστα πως το όλο επεισόδιο ξεκίνησε όταν η “σημαία” της “Μεγάλης Αλβανίας” εμφανίστηκε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν με τη βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου, επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά των Αλβανών εθνικιστών, με στόχο να προκληθεί ένταση και να πάρει έκταση το θέμα, για την προβολή των σκοπών τους.



Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως η σερβική αστυνομία συνέλαβε ως υποκινητή των επεισοδίων τον Ολσι Ράμα, αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, επιτείνει την ανησυχία για προσχεδιασμένα επεισόδια και τον προβληματισμό για τους σκοπούς των Αλβανών εθνικιστών που είχαν να “φανούν” δημόσια από τα τέλη του 2013, όταν ο φιλόσοφος Kότσο Ντανάι, φερόμενος ως επικεφαλής του σχεδίου “Φυσική Αλβανία”, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για να ανακοινώσει την έναρξη μιας καμπάνιας συλλογής υπογραφών από τους διασκορπισμένους σε πολλά βαλκανικά κράτη Αλβανούς με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους... 








34000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι Αρχηγοί με αγωγές! Τι παίρνουν οι ανώτατοι

Image

Ποσά που “ζαλίζουν” μπορούν να διεκδικήσουν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων αν καταθέσουν αγωγές όπως άρχισαν να κάνουν πολλοί στρατιωτικοί.

Τα αναδρομικά που προκύπτουν να λάβουν είναι πολλά!

Τα αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα που δικαιούται σύμφωνα με την απόφαση του  ΣτΕ ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι περίπου 34.000 ευρώ.

Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβερνητική Πολιτική, ο Πρωθυπουργός είπε :

«Από τον επόμενο μήνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς απ΄ τον Ιούλιο, ενώ απ΄ την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων 2 ετών, δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν ...».


Αυτό σημαίνει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ θα λάβει με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου επιπλέον του μισθού του, 232 ευρώ το μήνα, καθώς και 5 μήνες αναδρομικά (από 1/7/2014 έως 30/11/2014), σύνολο 1.160 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, έπρεπε να λάβει, για το παραπάνω διάστημα, 2.784 ευρώ. 
Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, ο Α/ΓΕΕΘΑ θα λάβει τα αναδρομικά για το διάστημα από 1/8/2012 έως 30/6/2014 σε 36 δόσεις, υπολογισμένες στα ¾ του 50%. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβει συνολικά 4.002 ευρώ, δηλαδή 111,2 ευρώ το μήνα για 36 μήνες, ενώ σύμφωνα με την απόφαση το ΣτΕ έπρεπε να λάβει το συνολικό ποσό των 34.000 ευρώ περίπου.


Θα τα διεκδικήσει ο Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και οι άλλοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων στο Πρωτοδικείο με αγωγές;

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών έχουν δείξει τον δρόμο και  ως δώρο “έβγαλαν” και τι δικαιούνται Αρχηγοί αλλά και ανώτατοι:























ON ALERT

Ποιοι κατηγορούν τους στρατιωτικούς ότι "μιλούν μόνο για λεφτά" και οι απαντήσεις

Image

Η τελευταία “κατηγορία” που κυκλοφορεί απ΄ όσους με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να “χωνέψουν” ότι οι στρατιωτικοί “μίλησαν” είναι αυτή που λέει πως “δεν μπορεί να μιλάνε μόνο για τα οικονομικά τους όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής και εθνικής ανάγκης”. Έχουμε νέα για όσους υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Πρώτον: Οι στρατιωτικοί δημόσια μπορούν να μιλάνε μόνο για τα εργασιακά τους και οικονομικά τους θέματα. Κι αυτό κάνουν πολύ ορθά. Όποιος απ΄ αυτούς που τους κατηγορούν θέλει ,μπορεί να δοκιμάσει την ζωή στον Έβρο με μισθό 850 ευρώ. Νομίζουμε ότι δεν θα τα κατάφερνε ακόμη και με την βουλευτική αποζημίωση των 8000 ευρώ.

Δεύτερον: Και να μην ήθελαν να αγωνιούν για τους εθνικούς κινδύνους που καραδοκούν δεν θα μπορούσαν . Ζούνε από πρώτο χέρι τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις μονάδες οι αλόγιστες περικοπές. Και δεν αναφερόμαστε στις ελλείψεις χαρτιού για φωτοτυπίες. Που κι αυτό λείπει.

Τρίτον: Οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε επιτελικές θέσεις έχουν κάνει εκτιμήσεις και ενημερώσεις στους ανωτέρους τους. Αν αυτές οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις έχουν περάσει στους πολιτικούς όπως ακριβώς έγιναν ή αν έχουν “στρογγυλέψει” για να μην “αγχωθούν” οι υπουργοί είναι ερώτημα. Την απάντηση θα την έχουμε σίγουρα αν κάτι πάει στραβά. Ας προτιμήσουμε την άγνοια λοιπόν.

Τέταρτον: Είναι τουλάχιστον παράλογο να ζητάς από στρατιωτικούς να τοποθετηθούν δημόσια για τα θέματα της Εθνικής Άμυνας όταν πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχει το δικαίωμα να εκφράσει δημόσια …την ευχή να εφαρμοστεί απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Πέμπτον: Το ΥΠΕΞ που είναι; Γιατί αν δεν μιλούν οι διπλωμάτες για όσα γίνονται στην περιφέρειά μας πως θα εκφραστούν οι στρατιωτικοί; Αν τους βγάλουν το φίμωτρο μην τα ξαναλέμε.


Έκτον: Αν παρόλα αυτά τολμούσε Αρχηγός Γενικού Επιτελείου να …ψιθυρίσει έστω την κατάσταση που επικρατεί ποια θα ήταν η τύχη του; Απάντηση υπάρχει. Θυμηθείτε τι έγινε με τον Ναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη. Μίλησε απολύτως θεσμικά και λογικά και αποστρατεύθηκε.

Έβδομον: Δεν διαπιστώνουμε καμία απολύτως ανησυχία του πολιτικού συστήματος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Εθνική Άμυνα. Η προσπάθεια ενός στοιχειώδους συμμαζέματος που έγινε τους τελευταίους μήνες έχει μπει στο ψυγείο και υποψιαζόμαστε ότι με την αποχώρηση Αβραμόπουλου πάει για...κατάψυξη.

Για όλα αυτά θα μπορούσαν να μιλήσουν απόστρατοι Αρχηγοί και αξιωματικοί που αντικειμενικά απολαμβάνουν τον σεβασμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των εν ενεργεία στελεχών. Με σποραδικές εξαιρέσεις αυτό δεν γίνεται. Η “έκθεση στην δημοσιότητα” αποτελούσε πάντα αδυναμία των Ελλήνων στρατιωτικών. Την οποία καλλιέργησε αριστοτεχνικά το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα που τώρα τους κατηγορεί ότι μιλούν “μόνο για τα οικονομικά τους”.

ON ALERT

Να γιατί προκαλούν τα τουρκάκια και οι Σαμαροβενιζέλοι μούγκα… Ο ΓΑΠ έχει πουλήσει το Αιγαίο από το 2009…(Video)

Να γιατί προκαλούν τα τουρκάκια και οι Σαμαροβενιζέλοι μούγκα… Ο ΓΑΠ έχει πουλήσει το Αιγαίο από το 2009…
Να λοιπόν γιατί οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς Ελλάδα και Κύπρο… Και οι δικοί μας πολιτικάντηδες δεν βγάζουν άχνα… Έχουν βρει και τα κάνουν… Το βίντεο είναι απόσπασμα από την συνέντευξη (Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009) που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου στον απεσταλμένο της ΕΡΤ, Φάνη Παπαθανασίου. Η συνέντευξη μεταδόθηκε και από τα 3 Κρατικά Κανάλια (ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΤ-3), αλλά αποσιωπήθηκε εντελώς από τα ιδιωτικά!
2
Όπως θα δείτε στο βιντεάκι αυτό, ο Νταβούτογλου βγάζει είδηση που θα έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες: Ο Yorgos (όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τον Τζέφρυ Παπανδρέου) έχει συμφωνήσει με τον Έρντογαν (1:25 του βίντεο) για πλήρη Ελληνοτουρκική Συγκυριαρχία στο Αιγαίο!

Ιndependent: 


«Αν επιστρέψουμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα, δημιουργούμε κακό προηγούμενο»

«Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο κρατά ξύπνιους τους διευθυντές των μουσείων θα πρέπει να είναι αυτό: Πρέπει να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα;» αναρωτιέται η δημοσιογράφος του Independent, αφού η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας έχει προκαλέσει σάλο στη Μεγάλη Βρετανία, που δεν θέλει να επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα.
Όπως, προσθέτει το άρθρο, «τα μάρμαρα πάρθηκαν από την Αθήνα σε μάλλον αμφίβολες συνθήκες. Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να τα απέκτησε με κάθε καλή πρόθεση, όμως ήρθαν στη χώρα από έναν άνθρωπο με καλή πίστη, αλλά ήρθαν από έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν αναμφισβήτητα ένας… τυχοδιώκτης».
Ήταν ο Λόρδος Έλγιν ένας «Ιντιάνα Τζόουνς» που προσπάθησε να διασώσει τα ανεκτίμητης αξίας γλυπτά από μια χώρα που καταστρεφόταν ή ήταν απλώς ένας κερδοσκόπος που προσπάθησε να φτιάξει το δικό του… παρθενώνα, κλέβοντας τους θησαυρούς από την Αθήνα; Σίγουρα, πούλησε τα μάρμαρα στην κυβέρνηση για λιγότερα από όσα του κόστισε να τα μεταφέρει στη Βρετανία, αναφέρει το δημοσίευμα χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Δεν γνωρίζουμε αν ό,τι έκανε το έκανε εξαιτίας της επιθυμίας του να τα δώσει ως κληρονομιά στο έθνος του ή εάν απλώς ξέμεινε από χρήματα όταν η πλούσια σύζυγός του τον παράτησε και -τελικά- τα πούλησε χάρη σε αυτή την -μάλλον οικονομική- απώλεια».
Όποια και αν είναι τα δικαιώματα και οι αδικίες που σχετίζονται με την αγορά των Γλυπτών του Παρθενώνα, σημειώνει το άρθρο, αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο Βρετανικό Μουσείο, το οποίο μετά από εργασίες, τα έχει τοποθετήσει μία θαυμάσια και ασφαλή αίθουσα.
Εξάλλου, η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη, ενώ και άλλα αρχαία κομμάτια ελληνικής γλυπτικής βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, έτσι ώστε κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα μάρμαρα είναι «εκτός τόπου». Μάλιστα το άρθρο αναφέρει: «Για εμάς που ζούμε στο Λονδίνο, είναι μια σταθερή πηγή απόλαυσης» με τη συντάκτρια να επισημαίνει πως τα επισκέπτεται μέχρι και πέντε φορές το χρόνο!
Μάλιστα, δεν διστάζει να σημειώσει πως, στην περίπτωση που τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστραφούν στην Ελλάδα, τότε «θα δημιουργήσουμε ένα κακό προηγούμενο», ενώ στηρίζει την άποψή της στο περιβάλλον του Βρετανικού Μουσείου, αλλά και στην αξία που έχουν δώσει οι Βρετανοί στα Ελγίνεια Μάρμαρα, δίνοντας παραδείγματα από διάφορα μεγάλα μουσεία ανά τον κόσμο που φιλοξενούν έργα καλλιτεχνών από χώρες πέραν της πατρίδας τους.
Όταν, σήμερα, η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν υποστεί πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες, «είναι σημαντικό να έχουν τουλάχιστον μερικά κομμάτια από τα αρχαία τέχνη τους διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Χρησιμεύουν ώστε να μας υπενθυμίζουν ποιες είναι αυτές οι χώρες, τι έχουν δώσει σε όλους μας και ποιος ο ρόλος τους στην ιστορία. Και πάλι, όμως, το μόνο που πρέπει να εξετάσουμε είναι γιατί η Αθήνα θέλει μάρμαρα της πίσω» καταλήγει το άρθρο.

national-pride

Ποιοι Ελληνες (!) Ευρωβουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ στις Γερμανικές Αποζημειώσεις !

Ποιοι Ελληνες (!) Ευρωβουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ στις Γερμανικές Αποζημειώσεις !
Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις!




Ανοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών

1

     ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΝ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
  • ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ
  • ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ
  • ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
  • ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
  • ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ως γνωστόν, ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.
Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.
Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.
apozimiosis.limghandler
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή.
Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.
Επίσης, στις 1/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.

ΠΗΓΗ : Hellas Force

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ