}

20 Οκτωβρίου, 2014

Μπράβο στη Μόνιμη αντιπροσωπεία της Κύπρου στον ΟΗΕ


Posted by spitha80 στο Οκτωβρίου 20, 2014

Από τα γραφόμοηεενα των Σάββα Ιακωβίδη στη Σημερινή και Μιχάλη Ιγνατίου στον Φιλελεύθερο, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στον ΟΗΕ δούλεψε αρκετά αποτελεσματικά. Αυτό επιβεβαιώνει ότι αν οι Διπλωματικές μας Υπηρεσίες αφεθούν να λειτουργήσουν σωστά και δεν υποκύπτει το Κέντρο σε ξένες υποδείξεις να μην προχωρεί εκεί που πρέπει, η Κύπρος μπορεί να διεκδικεί δίκαια και να κερδίζει.

Μπράβο στη Μ.Α. μας στον ΟΗΕ

Δεν γνωρίζουμε πόσο η Μόνιμη Αντιπροσωπία μας στον ΟΗΕ συνέβαλε στον αποκλεισμό της κατοχικής Τουρκίας να εκλεγεί μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ. Οφείλουμε, όμως, να την επαινέσουμε δημόσια για το εμπεριστατωμένο και άκρως ενημερωτικό και τεκμηριωμένο σημείωμα, που διένειμε σε όλες τις αντιπροσωπίες των κρατών-μελών του Διεθνούς Οργανισμού.

Στο σημείωμα τονιζόταν το παράδοξο της υποψηφιότητας μιας χώρας, της Τουρκίας, που για 40 χρόνια κατέχει έδαφος κράτους-μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ, δηλ. παραβιάζει κατάφωρα τη διεθνή νομιμότητα και την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία, κυριαρχία και ελευθερία ενός κράτους. Και αυτή η κατοχική χώρα διεκδικούσε θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πιστεύουμε ότι ορθά η Μ.Α. μας παρενέβη και ενημέρωσε τα άλλα κράτη-μέλη.

Με αφορμή και τη βρόμικη πολιτική Ερντογάν έναντι των Κούρδων, θεωρούμε ότι και το εμβριθές σημείωμα της Μόνιμης Αντιπροσωπίας μας συνέβαλε τα μέγιστα στον αποκλεισμό της Τουρκίας.
Οι πολιτικοί μας να καταλάβουν, επιτέλους, μιαν απλή αλλά σημαντική πραγματικότητα: Η Τουρκία δεν είναι αήττητη. Αρκεί οι δικοί μας ηγέτες να αποβάλουν τον ψοφοδεϊσμό τους και να αποφασίσουν να την αντιμετωπίζουν ως είναι: Ένα κράτος δολοφόνων και γενοκτόνων, εισβολέων και εχθρών μας. Προπάντων, να αφήσουν τους διπλωμάτες μας να κάνουν τη δουλειά που εκείνοι ξέρουν καλύτερα από αυτούς.

Σ.Ι.

ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ αφού ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία κατάληψης μίας έδρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και αφού είχαν προηγηθεί απανωτές επισκέψεις του Ταγίπ Ερντογάν, του Αχμέτ Νταβούτογλου και άλλων κορυφαίων παραγόντων της ισλαμικής ελίτ, είδε τους σχεδιασμούς της να καταρρέουν. Μέσα σε μερικά λεπτά, τα όνειρα του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας να προεδρεύουν του εκτελεστικού οργάνου του ΟΗΕ εξανεμίστηκαν. Ο «περίπατος», όπως πίστευαν οι εκπρόσωποι της κατοχικής δύναμης, μετετράπη σε εφιάλτη [την περασμένη Πέμπτη 16/10/14].

Η καταλυτική διπλωματική ήττα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου και της πολυπληθούς διπλωματικής και δημοσιογραφικής συνοδείας του, προκλήθηκε λόγω του συνδυασμού πολλών παραγόντων, ξεκινώντας από την αλαζονεία και την έλλειψη μπέσας του Ταγίπ Ερντογάν και των συνεργατών του, που ενόχλησε και τους πάλαι ποτέ ισχυρούς προστάτες της Τουρκίας, την έντονη αντίθεση χωρών που παλαιότερα την υποστήριζαν και την κινητικότητα των διπλωματικών αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ξεπέρασαν σε αποτελεσματικότητα κάθε προσδοκία.

Δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο και για την Ελλάδα, καθώς για έναν περίεργο λόγο οσμίζομαι πως ψήφισε υπέρ της ισλαμοσυντηρητικής Τουρκίας…

Ο τρόπος δράσης και αντίδρασης της Κύπρου πρέπει να παραμείνει οδηγός στις περαιτέρω ενέργειες της Λευκωσίας αναφορικά με την Τουρκία. Η κατοχική δύναμη πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο στα διεθνή φόρα, και ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου από το 2004 η Κύπρος διατηρεί μίαν ηττοπαθή στάση, ως να είναι ο θύτης και όχι το θύμα.

Τα πράγματα στην ευρύτερη γειτονιά μας, αλλά και διεθνώς, έχουν αλλάξει. Μπορεί να μην επηρεάζεται άμεσα η Κύπρος, αλλά πολλά γεγονότα αφορούν την κατοχική δύναμη Τουρκία, η οποία επέλεξε μίαν ερμαφρόδιτη πολιτική και ένα ρόλο διεθνούς «αντάρτη» και… υπερδύναμης (με πήλινα πόδια βεβαίως). Ενώ εξυπηρετείται από τη δράση των τζιχαντιστών, οι οποίοι καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, δουλεύει τους Αμερικανούς ότι συντάσσεται με το δυτικό μέτωπο που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους τζιχαντιστές, οι οποίοι άφησαν ελεύθερους τους Τούρκους ομήρους την ίδια στιγμή που κρατούν ως λάφυρα πολίτες άλλων χωρών, και αρκετούς τους εκτελούν με φρικτό τρόπο. Παρέδωσε στους τζιχαντιστές αδίστακτους τρομοκράτες από τη Βρετανία και άλλες χώρες, οι οποίοι βρίσκονταν στον κατάλογο καταζητουμένων της Δύσης.

Το έχω υπογραμμίσει πολλές φορές και θα το γράψω ξανά: Φανταστείτε την αποτρόπαια πράξη να έκαναν η Ελλάδα και η Κύπρος… Τι θα είχαν υποστεί από τους Βρετανούς και τους συμμάχους τους; Μέχρι και «βομβαρδισμό». Όμως ενάντια στα συμφέροντα της Βρετανίας και των δυτικών βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Τουρκία του Ερντογάν, την οποία βοηθούν ακόμα και σήμερα για να επιβληθεί στην Κύπρο, να θέσει το νησί κάτω από την επιρροή της, αντί να βρεθούν απέναντι στα καταχθόνια σχέδιά της… Αυτοί είναι οι Βρετανοί, και δυστυχώς παρασύρουν -ευτυχώς όχι πάντα- και τους Αμερικανούς. Πιστεύω ότι ο βασικότερος λόγος της δύναμης των τζιχαντιστών είναι η υποστήριξη που εξασφάλισαν από τον Ταγίπ Ερντογάν. Τους παραχώρησε οπλισμό και χρήματα, και είναι ακριβώς όπως το έθεσε ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Τουρκία έδωσε στους ανισόρροπους τρομοκράτες εκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες τόνους όπλα και πυρομαχικά, τα οποία χρησιμοποιούν εναντίον της Βρετανίας, της Αμερικής και της Δύσης.

Η λύση της ρατσιστικής και αντιδημοκρατικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια των Τούρκων. Θα είναι ταφόπετρα για τον Ελληνισμό της Κύπρου, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποθηκεύσει το νησί στην Τουρκία. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να πείσει πρώτιστα τους Αμερικανούς πως η λύση που σκαρφίστηκε ο Χένρι Κίσιγκερ μετά την εισβολή μπορεί να λειτουργούσε το 1977, αλλά οπωσδήποτε δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να λειτουργήσει τον 21ο αιώνα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας αδίστακτος, φανατικός ισλαμιστής, και ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να σταματήσει να ελπίζει πως θα δείξει ευελιξία στο Κυπριακό. Στους σχεδιασμούς του για τη «Μεγάλη Τουρκία» η Κύπρος αποτελεί το… διαμάντι. Μόνο που μπορεί επί των ημερών του να γίνουμε μάρτυρες της… μικρής Τουρκίας, διότι η ιστορία έδειξε πως ο εθνικισμός και δη ο ισλαμο-εθνικισμός, όπως και ο μεγαλοϊδεατισμός, οδηγούν σε περιπέτειες τις χώρες που έχουν ανόητους ηγέτες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τα καλά πρέπει να λέγονται. Συγχαρητήρια στη διπλωματική υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη μέχρι τον τελευταίο διπλωμάτη, και ειδικά τα μέλη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ, που εργάστηκαν με ζήλο και αφοσίωση και παρουσίασαν ένα εξαιρετικό κείμενο εναντίον της τουρκικής υποψηφιότητας στο Σ.Α. Το πλέον σημαντικό σημείο κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που αναφερόταν στην προηγούμενη θητεία της Τουρκίας στο Σ.Α., το 2009-2010. «Η χώρα αυτή έδωσε αποδείξεις της συμπεριφοράς της επιζητώντας αυθαίρετη ερμηνεία του διεθνούς δικαίου και των κανόνων του, για να ταιριάζουν στους δικούς της σκοπούς, αντί να τους τηρεί, όπως είναι γενικά αντιληπτό από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα. Μπράβο σε όλους…

sigmalive – philenews

Βόμβα ΣτΕ: Παράνομες οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών!




Ανάχωμα στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και φραγμό στην αυθαιρεσία σε βάρος των πολιτών, βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, με δύο αποφάσεις-βόμβα στα θεμέλια των μνημονιακών πολιτικών.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, με δύο διαφορετικές αποφάσεις του, έκρινε παράνομες τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και αντισυνταγματική την αναδρομική παράταση οφειλών προς το Δημόσιο, παρ` ότι έχουν παραγραφεί.

Στέλνεται, έτσι, το ξεκάθαρο μήνυμα, προς κυβέρνηση και δανειστές, ότι η Δικαιοσύνη και στις υψηλότερες βαθμίδες της, είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί άλλο την αυθαίρετη συμπεριφορά της κυβέρνησης και των διοικητικών οργάνων, που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το Σύνταγμα και τους νόμους, την ίδια ώρα που ξεζουμίζουν τους πολίτες, απαιτώντας απ` αυτούς να είναι συνεπείς και νομοταγείς.

Αναδεικνύεται, έτσι σε Δικαιοσύνη, σε ανάχωμα, απέναντι σε συμπεριφορές της διοίκησης, αλλά και υπουργικές εντολές, που ταλαιπωρούν τους πολίτες, φέρνοντάς τους πολλές φορές σε απόγνωση, όπως είχε συμβεί προ ημερών με 35χρονο πατέρα από την Ρόδο, που πήγε να «παραδώσει» το μωρό του στην Εφορία, γιατί του είχαν κατασχέσει τα τελευταία 300 ευρώ, που του είχαν απομείνει.

Σε αυτές τις ακραίες πρακτικές μπαίνει φραγμός, με τις δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την πρώτη (υπ` αριθ. 3316/2014), μπαίνει φραγμός στην καταχρηστική και μαζική προσφυγή, στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, χωρίς κριτήρια και αυστηρές προϋποθέσεις. αλλά και χωρίς περιορισμούς ως προς τα περιουσιακά στοιχεία που δεσμεύονται ή το χρόνο διάρκειας της δέσμευσης.

Kαταπέλτης για την κυβέρνηση είναι η ιστορική απόφαση υπ΄ αριθμ. 3316/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει ότι η διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε του ν.3296/2004, ως έχει, αντίκειται στα άρθρα 5 παρ. 1, 17 παρ. 1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος.

Η υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η εν λόγω απόφαση αφορά αίτηση ακύρωσης πράξεως του προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΣΔΟΕ κατά ατομικής επιχείρησης με έδρα την Κομοτηνή και αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την πώληση στην Ελλάδα βαμβακοσυλλεκτικών μηχανών.

Εξ άλλου, με την υπ` αριθ. 3174/2014 απόφαση, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τίθεται τέρμα στην «τσαμπουκαλίδικη» πρακτική του Δημοσίου, να παραβιάζει απροκάλυπτα το Σύνταγμα, με το να μην αναγνωρίζει την παραγραφή των οφειλών πολιτών προς το Δημόσιο, προχωρώντας σε αναδρομική παράταση του χρόνου παραγραφής, για οφειλές προς το Δημόσιο, που είναι, ήδη, παραγεγραμμένες.

Εγκριτοι νομικοί, που μίλησαν στην «Kontranews», υπογράμμισαν τη σημασία των συγκεκριμένων αποφάσεων, υπογραμμίζοντας ακριβώς τη χρονική συγκυρία, όπου τα ελληνικά νοικοκυριά, που υποφέρουν απ` την ανέχεια, υφίστανται, ταυτόχρονα, την αυθαιρεσία και την απάνθρωπη, πολλές φορές, συμπεριφορά του κράτους.

Παράνομη και η παράταση της παραγραφής

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας βάζει στοπ και στο…κόλπο των υπουργών – οι οποίοι θεωρούν ότι το κράτος είναι μαγαζάκι τους και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια Σύνταγμα και νόμους – για την αναδρομική παράταση του χρόνου παραγραφής οφειλών προς το Δημόσιο οι οποίες ήταν ήδη παραγεγραμμένες!

Το σκεπτικό, όπως αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 3174/2014 απόφαση, με την οποία κρίνεται ότι η διάταξη του άρθρου 85 (παρ. 1 και 4) του νόμου 2676/1999 αντίκειται στο Σύνταγμα, έχει ως εξής:

«Επειδή η πρόβλεψη στον νόμο ότι με την πάροδο ορισμένου χρονικού διαστήματος παραγράφεται η αξίωση του Δημοσίου για τη βεβαίωση και επιβολή συγκεκριμένου φόρου συνιστά, κατά την έννοια της παραγράφου 1 του πιο πάνω άρθρου 78 του Συντάγματος, ουσιαστικό στοιχείο της οικείας φορολογικής ενοχής.

Μετά τη συμπλήρωση, επομένως, του εν λόγω διαστήματος και τη συνακόλουθη παραγραφή των αντίστοιχων φορολογικών αξιώσεων, νομοθετική ρύθμιση η οποία θα «παρέτεινε», ως προς τις αξιώσεις αυτές, το χρόνο της παραγραφής, τροποποιώντας έτσι αναδρομικά, εις βάρος των φορολογουμένων, το νομοθετικό καθεστώς βάσει του οποίου είχε λήξει η υποχρέωσή τους, θα ενέπιπτε στο πεδίο εφαρμογής της διατάξεως της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου του Συντάγματος, διότι, με την τελευταία αυτή διάταξη, ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας για την επιβολή εν γένει των φορολογικών βαρών καθεστώς ιδιαίτερης ασφάλειας δικαίου και προστασίας της εμπιστοσύνης, απαγορεύει την αναδρομική νομοθετική διαμόρφωση του ουσιαστικού περιεχομένου των φορολογικών σχέσεων, εφόσον άγει σε επιβάρυνση της θέσης των φορολογουμένων, η δε ισχύς της οικείας αναδρομικής διατάξεως εκτείνεται πέραν του οικονομικού έτους που προηγείται της δημοσιεύσεώς της.

Κατά συνέπεια, διάταξη νόμου περί «παραστάσεως», κατά τ’ ανωτέρω, του χρόνου παραγραφής φορολογικών αξιώσεων οι οποίες ήταν ήδη παραγεγραμμένες κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού και των οποίων η έναρξη της παραγραφής είναι προγενέστερη του προηγούμενου της δημοσιεύσεως οικονομικού έτους, θα ήταν ανίσχυρη ως αντικείμενη στις πιο πάνω συνταγματικές διατάξεις».

Η απόφαση καταλήγει ως εξής: «Η κρίση περί αντισυνταγματικότητας είναι ορθή, τα δε περί του αντιθέτου προβαλλόμενα με την κρινόμενη αίτηση (του Δημοσίου) είναι αβάσιμα και απορριπτέα».

Η σύνθεση της Ολομέλειας που συνεδρίασε στις 7 Μαρτίου 2014 είναι η εξής: Σωτ. Ρίζος, πρόεδρος, Ν. Σακελλαρίου, Αγγ. Θεοφιλοπούλου, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρ. Ράμμος, Γ. Παπαγεωργίου, Ι. Μαντζουράνης, Δ. Σκαλτσούνης, Α. – Γ. Βώρος, Ι. Γράβαρης, σπ. Μαρκάτης, Φ. Ντζίμας, Β. Καλαντζή, Α. Καλογεροπούλου, Β. Ραφτοπούλου, Κ. Πισπιρίγκος, β. Αναγνωστοπούλου – Σαρρή, Ηλ. Μάζος, Χρ. Ντουχάνης, Β. Κίντζιου, σύμβουλοι Δ. Βασιλειάδης, Ο. Βασιλάκη, Π. Χαλκούλιας, πάρεδροι. Από τους ανωτέρω οι σύμβουλοι Φ. Ντζίμας και Α. Καλογεροπούλου, καθώς και ο πάρεδρος Δ. Βασιλειάδης μετέχουν ως αναπληρωματικά μέλη.

Τι λένε έγκριτοι νομικοί
Γιάννης Σαμέλης Δικηγόρος-Οικονομολόγος

«Το ΣτΕ έδωσε απάντηση και προστασία στα δικαιώματα των φορολογουμένων οι οποίοι προτού κριθούν από τη Δικαιοσύνη έβλεπαν προληπτικώς να κατάσχονται και να δεσμεύονται οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και τούτο σε μια κακώς ευνοούμενη προστασία του Δημοσίου συμφέροντα με καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών».

Γιώργος Νικολακόπουλος Νομικός Σύμβουλος Δανειοληπτών:

«Πρέπει να υπάρχει μια προεργασία δηλαδή να έχει κοινοποιηθεί ειδοποιητήριο στον οφειλέτη, να έχει το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης δηλαδή να εκφράσει τις πιθανές αντιρρήσεις του και τις οποιεσδήποτε νομικές ενστάσεις του. Δυστυχώς έχουμε παρατηρήσει δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών πραγματικών δικαιούχων που δεν είναι οφειλέτες λόγου χάρη ένας συνταξιούχος να έχει βάλει στο λογαριασμό έναν ανιψιό του. Αν αυτός οφείλει στο Δημόσιο κατάσχονται τα χρήματα του συνταξιούχου».
πηγη



Read more:
http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/10/blog-post_628.html#ixzz3GhWM26BK

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ - 

Η Τουρκία πραγματοποίησε τις απειλές της...



H Άγκυρα πραγματοποίησε τις απειλές της και συνοδευόμενο από δυο υποστηρικτικά σκάφη το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros σκάφος εισήλθε στις 6.30 το πρωί
(ώρα Ελλάδος) στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Στην περιοχή, αρκετά πιο νοτιοανατολικά, βρίσκεται ήδη τουρκική φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που παρακολουθεί τη γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI-Kogas σε απόσταση 5 μιλίων από το κυπριακό τεμάχιο 9.

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η τουρκική NAVTEX σύμφωνα με την οποία η 'Αγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου έως τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων με το ερευνητικό σκάφος "Barbaros",το οποίο συνοδεύεται όμως από τουλάχιστον ένα πολεμικό, ενώ άλλα τρία βρίσκονται στην περιοχή...

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν αναμένεται να εισέλθει από σήμερα στη περιοχή και κινείται βορειοανατολικά της Καρπασίας, αλλά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι σίγουρο ότι θα το κάνει.

Ηδη προκαλεί προβλήματα και ουσιαστικά καθυστερεί την ερευνητική προσπάθεια των Ιταλών και πλέον με την δύναμη των όπλων και την αδυναμία που επιδεικνύει η Ελλάδα προχωρά στην δεύτερη κίνησή της: Θα επιχειρήσει να εισέλθει σε αυτό που θεωρεί έπαθλο. Τα νότια πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου του κυπριακού κράτους.

Στη βορεινή πλευρα του Οικοπέδου 9 που κάνει έρευνες η κοινοπραξία ΕΝΙ-KOGAS υπάρχουν βάσιμες εκτιμήσεις και ισχυρές ενδείξεις για κοίτασμα του οποίου το μέγεθος να είναι συγκρίσιμο με αυτό του ισραηλινού Λεβιάθαν, δηλαδή της τάξεως των 19 τρισ. κυβικών ποδών. Εκεί πάει το "Barbaros".

Tην κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις, θα συζητήσει σήμερα το εθνικό συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται σε ολοήμερη συνεδρία υπό την προεδρία του Κυπρίου προέδρου.



Ασκήσεις στη ίδια περιοχή άρχισε σήμερα το ρωσικό Ναυτικό με το "Μόσκβα" να έχει θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νέα βλήματα επιφανειας-επιφανείας ακτίνας δράσης 500 χλμ. που έχει εφοδιαστεί.

Οι ασκήσεις άρχισαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας στις 7 το πρωί.

Για τη διενέργεια της άσκησης, η Μόσχα έχει δεσμεύσει περιοχή 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.
Η ρωσική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου, και στη διάρκειά της θα γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.Την Τρίτη θα αρχίσει και η άσκηση του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κύπρου. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 και F-16.

Το χαμένο έδαφος στις συνειδήσεις των Κυπρίων προσπαθεί να κερδίσει και η Αμερική στέλνοντας κλιμάκιο της CIA στην Λευκωσία.

Στη Κύπρο έφθασε χθες κλιμάκιο της CIA αποτελούμενο από 20 άτομα. Η μέρα της άφιξης του κλιμακίου δεν είναι τυχαία καθώς σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή η οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX) της Τουρκίας για έρευνες του πλοίου "Μπαρμπαρός" στη κυπριακή ΑΟΖ. Το "Μπαρμπαρός" όπως αναφέραμε ήδη εισήλθε στο θαλάσσιο οικόπεδο 3 συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Ναυτικού.

Το κλιμάκιο της CIA θα έχει επαφές με τη ΚΥΠ στη Λευκωσία ενώ ο επικεφαλής του αύριο θα συναντηθεί με τον Κύπριο Πρόεδρο.

Η πορεία του "Μπαρμπαρός" παρακολουθείται στενά και ενημερώνεται συνεχώς το Εθνικό Συμβούλιο. Παράλληλα ενημερώνονται και ξένες κυβερνήσεις και η ΕΕ και ο ΟΗΕ, που με ανακοινώσεις τους έχουν ταχθεί υπέρ του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εν πάσει περιπτώσει Ρωσία και Ισραήλ κάνουν πολλα για να στηρίξουν την Κύπρο, το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις ΥΠΕΞ και κυβέρνησης; Ή μήπως λόγω μνημονίου θα ακούσουμε πάλι το περιβόητο «Η Κύπρος κείται μακράν»;
πηγη

Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/10/blog-post_959.html#ixzz3GhUVBZSb

Ενημέρωση που πρέπει να προβληματίσει τους Αποστράτους ΕΔ - ΣΑ και τις Θεσμικές και μη Ενώσεις τους


Του Απόστολου Παπαπαρίση

Η παρούσα ανάρτηση αφορά μόνον στους Αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ και όχι στους εν ενεργεία Συναδέλφους (προς το παρόν). Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι ακόμα και εάν αποκατασταθεί η σύνταξη των Αποστράτων στο 100% η μηνιαία καθαρή «αύξηση» θα κυμαίνεται... από 30 έως 140 ευρώ βασιζόμενος στα αποτελέσματα του υπολογιστικού φύλλου Excel που επεξεργαστήκαμε από κοινού με τον συνάδελφο Σμχο ε.α. κ. Δημήτριο ΣουφλήΥπόψη ότι ο ν.4093/2012 δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός στο σύνολο του και δεν θα απαλειφθεί η σχετική μείωση που αναφέρεται στις συντάξεις μας ως «ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12)», όπως νομίζουν πολλοί συνάδελφοι αλλά αντιθέτως θα αυξηθεί όπως και όλες οι λοιπές μειώσεις - κρατήσεις. Στο πρώτο παράδειγμα η «ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12)» από 160,18 ευρώ, θα γίνει με 50% αποκατάσταση 168,67 ευρώ και με 100% αποκατάσταση 219,95 ευρώΑκολουθεί πλήρης ανάλυση...



Σήμερα θα σας παρουσιάσω 3 παραδείγματα κι εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Το ΝΕΟ υπολογιστικό φύλλο θα σας σταλεί με e-mail προκειμένου ο καθένας μας να το «προσωποποιήσει» όταν κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, για συζήτηση και ψήφιση, που θα περιλαμβάνει και τη μείωση της Έκτακτης Εισφοράς κατά 30%. Το πρώτο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, που αποστρατεύθηκε με αίτηση του, είναι κάτω των 60 ετών, πλην όμως έχει 35 συντάξιμα έτη [6% και άνω πάνω από 1.700 ευρώ μικτά + 20% πάνω από 1.200 ευρώ].



Όπως βλέπουμε αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 159 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 51 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 318 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 58 ευρώ, μόλις 7 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 7 Χ 23 = 161 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ. Το δεύτερο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Αντιστρατήγου, που αποστρατεύθηκε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας [20% πάνω από 1.200 ευρώ].



Εδώ βλέπουμε ότι αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 191 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 55 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 383 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 101 ευρώ, δηλαδή 46 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 46 Χ 23 = 1.058 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ. Το τρίτο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Συνταγματάρχου, που αποστρατεύθηκε με με αίτηση του, είναι κάτω των 55 ετών, πλην όμως δεν έχει 35 συντάξιμα έτη [40% πάνω από 1.000 ευρώ].



Ομοίως εδώ βλέπουμε ότι αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 93 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 21 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 189 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 32 ευρώ, δηλαδή 11 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 11 Χ 23 = 253 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

(1) Όσοι μας έλεγαν ότι οι συντάξεις μας θα γύριζαν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 ή ήταν ανίδεοι ή μας παραμύθιαζαν.
(2) Οι αναφερόμενες ως «αυξήσεις» είναι κατά πολύ μικρότερες από τις μειώσεις που έχουμε υποστεί στα μερίσματα μας τα τελευταία δύο χρόνια.
(3) Αν δεν αλλάξουν επικοινωνιακή και όχι μόνον τακτική οι Ενώσεις Αποστράτων θα έχουμε υποστεί οι Απόστρατοι τεράστια ήττα. Και δαρμένοι και ........ Ότι έγινε δηλαδή και με το κοινωνικό επίδομα. Μας έμεινε μόνον το «μάτι» του κόσμου.
(4) Να μην ξεχνάμε επίσης ότι οι μισθολογικές προαγωγές θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και πιθανόν να τις συναντήσουμε και πάλι στο μέλλον.

Αποστόλης Παπαπαρίσης

(apostolospapaparisis.blogspot.gr)


Σε Κόκκινο Συναγερμό η Ναυτική βάση της Σούδας - Φόβοι πως η Τουρκία ετοιμάζει θερμό Επεισόδιο!





Σε Κοκκινο Συναγερμο εχει τεθει η Ναυτικη βαση της Σουδας, αλλα και οι Αεροπορικες Βασεις της Πολεμικης Αεροποριας στο νησι !

Ο λογος ειναι οτι από σήμερα τίθεται σε ισχύ η τουρκική NAVTEX σύμφωνα με την οποία η “Αγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου από αύριο έως τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων με το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», το οποίο συνοδεύεται όμως από τουλάχιστον ένα πολεμικό, ενώ άλλα τρία βρίσκονται στην περιοχή.

Την ανησυχια οτι υπαρχει το ενδεχομενο ενος θερμου επεισοδιου ,που θα προκαλεσει το Πολεμικο Ναυτικο τηςΤουρκιας, Στην θαλασσα της Κυπρου, συμμερίζονται και οι Ηνωμενες Πολιτειες και έτσι εστειλαν στην Βαση της Σουδας εσπευσμενα ενα Υποβρυχιο, Η ανησυχια τον Αμερικανων ειναι διπλη ,αφου στην περιοχή δεν θα γίνονται μόνο ασκήσεις της Τουρκιας ,αλλα στη ίδια περιοχή αρχίζει αύριο και το ρωσικό Ναυτικό, με το «Μόσκβα» να έχει θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νέα βλήματα επιφανειας-επιφανείας ακτίνας δράσης 500 χλμ. που έχει εφοδιαστεί.









Η Μόσχα έχει δεσμεύσει περιοχή οκτακόσιων τετραγωνικών μιλίων, η οποία αγγίζει εκείνη που έχει δεσμεύσει η Τουρκία. Μαλιστα οπως ειχα προειδοποιησει στα Προηγουμενα Αρθρα μου ,η Τουρκικη προκλητικοτητα και επιθετικοτητα δεν σταματα μονο στο θεμα της Κυπρου, συνεχιζεται με μια νεα επιθετική κίνηση στο Αιγαίο με «σάρωμα» των Εθνικών Χωρικων Υδάτων από μία κορβέτα του τουρκικού Ναυτικού: Η τουρκική κορβέτα TCG Bartın (F-504), προερχόμενη από τον κόλπο Σμύρνης, εισήλθε την 18 Οκτ (23:35) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα Βορείως Πάρου.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια πορεία διήλθε Δυτικώς Ν. Φολέγανδρου και κατόπιν κινούμενη με Ανατολική πορεία εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 19 Οκτ (03:00) Αυτη η κινηση της Τουρκιας,στο να στείλει μια κορβετα κοντα στις ακτες της Αθηνας,συμφωνα με κυκλους του Πολεμικου Ναυτικου μεταφραζεται,οτι οι Τουρκοι ενδιαφερονταν να εντοπίσουν το ηχητικο στιγμα του νεου Ελληνικου Υποβρυχιου «Πιπίνος»που καθελκύστηκε προσφατα απο τα ναυπηγεια Σκαραμαγκα! Προσοχη! Γιατι η Τουρκια ψαχνει την Αφορμη και την αιτια,για ενα θερμο επεισοδιο,μεγαλύτερο απο τα ιμια το 1996!

Σπυρος Πριφτης email:sp.barber@hotmail.gr

ΠΗΓΗ



Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/10/blog-post_691.html#ixzz3GhPsvkMW

Γιατί στο Μαξίμου πιστεύουν ότι "κερδίζουν" τους στρατιωτικούς στην "μάχη των αγωγών"

Η επιμονή της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφή των αποδοχών των στρατιωτικών στο καλοκαίρι του 2012, δεν έγινε στην τύχη. Στηρίχθηκε σε εκτιμήσεις και εισηγήσεις του κυβερνητικού επιτελείου οι οποίες κατέληξαν σ΄ ένα συμπέρασμα και μία στρατηγική: “Οι στρατιωτικοί μπορεί να μην είναι πια δεδομένοι αλλά είναι σίγουρα κουρασμένοι” ήταν το το συμπέρασμα . Και η στρατηγική;“Ας τους εξαντλήσουμε κι άλλο μήπως και τους ξανακάνουμε…δεδομένους”! 

Σε πρώτη φάση οι κυβερνητικοί επιτελείς θεωρούν ότι “κερδίζουν το στοίχημα”. Οι αγωγές που έχουν κατατεθεί από στρατιωτικούς είναι εκατοντάδες. Αλλά ο αριθμός κρίνεται “μικρός” με βάση τα δεδομένα. Ποια είναι αυτά;
 
•Οι αγωγές είναι “κερδισμένες” από τώρα με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαστήριο όχι στην Ελλάδα αλλά σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη που να απορρίψει τις αγωγές των στρατιωτικών .
 
•Τα ποσά που έχουν να λάβουν οι στρατιωτικοί είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους αξιοσέβαστα. Αλλά ακόμη και 500 ευρώ που λέει ο λόγος να διεκδικούσε κάποιος με κόστος 40 ευρώ -τόσο είναι το κόστος της αγωγής για κάθε στρατιωτικό μέσω των Ενώσεων- πάλι σημαντικό είναι το ποσό. 

Παρόλα αυτά οι εκτιμήσεις που κάνει η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι “πάμε καλά”. Η πρόβλεψη περί “κουρασμένων στρατιωτικών” θεωρούν ότι “τώρα δικαιώνεται”. 
Μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει όποιον στρατιωτικό δηλώσει ότι “κουράστηκε,βαρέθηκε και αηδίασε” από την κοροϊδία, μετά απ΄ όσα έγιναν με την απόφαση του ΣτΕ; Μπορεί οποιοσδηποτε να υποστηρίξει ότι η απαγοήτευση μπορεί να “αφοπλίσει” ακόμη και την οργή; Όχι βέβαια.
 
Μπορεί στο Μαξίμου να θέλουν να πιστεύουν ότι “κερδίζουν” το στοίχημα με τους στρατιωτικούς. Θα επιστρέψουν κάτι λίγα για να μπορούν να ενεργοποιήσουν και τον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των στρατιωτικών . Θα επαναλάβουμε ότι είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα . Και πάντως είναι βέβαιο ότι τελικά ο χαμένος αυτής της σύγκρουσης τελικά δεν θα είναι οι στρατιωτικοί -ακόμη κι αν δεν πάρουν τα χρήματά τους- αλλά η κυβέρνηση.
 
Όπως έχουμε αρκετές φορές γράψει το πως θα αντιδράσει και τι θα κάνει κάθε στρατιωτικός είναι θέμα δικό του και της οικογένειάς του. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για το πως θα πορευθεί σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Οι στρατιωτικοί έχασαν πάρα πολλά σ΄ αυτά τα χρόνια της κρίσης. Κέρδισαν όμως και κάποια πράγματα που δεν έχουν με τα οικονομικά τους. Κέρδισαν το δικαίωμα έκφρασης και αντίδρασης .Τα οποία δεν ‘τρώγονται” ,ούτε πληρώνουν λογαριασμούς βέβαια αλλά είναι πολύ σημαντικά για να πάψουν να βάζουν στοιχήματα οι κυβερνήσεις για “το πόσο δεδομένοι είναι οι στρατιωτικοί”.


πηγη 
Αλβανός δημοσιογράφος: Ντροπή όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων στη Δερβιτσάνη


Επιτέλους και ένας άνθρωπος από την Αλβανική πλευρά που δηλώνει δημόσια ότι αποτελούν ντροπή για τους συμπατριώτες του τα βίαια επεισόδια στη Δερβιτσάνη – Μέτα από αυτή τη δήλωση δέχεται συνεχώς απειλές για τη ζωή του

Ο λόγος για τον Τελνίς Σκούκι, τον βραβευμένο με διεθνή βραβεία Αλβανό δημοσιογράφο,ο οποίος αν και είναι μετρίου αναστήματος, ξέρει να σηκώνει το υψηλότατο δημοσιογραφικό ανάστημά του, όταν χρειάζεται, για να υπερασπιστεί με νηφαλιότητα το συμφέρον της χώρας του, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με επιστολή του στην katoci.blogspot.gr, ο Τέλινς Σκούκι στρέφεται κατά του αλβανικού εθνικισμού, διακηρύσσοντας άφοβα ότι «ήταν ντροπή τα όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων στη Δερβιτσάνη».

Με ψύχραιμη φωνή και ήρεμη συνείδηση, παρά τις ύβρεις και τις απειλές, που δέχεται, ο Τελνίς Σκούκι, λέει αυτό, που ακραίες ομάδες στην Αλβανία, δεν έχουν καταλάβει.

Ότι, δηλαδή η ειρηνική συνύπαρξη, μεταξύ των λαών και των κοινωνιών, οδηγεί στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης και όχι η βία. Το μνημειώδες άρθρο του Τελνίς Σκούκι, που καλά θα κάνουν στην Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα, να το διαβάσουν και να το ξαναδιαβάσουν όλοι, είναι πολύ διδακτικό.

Το άρθρο του Τέλινς Σκούκι

«Οι κραυγές δεν σημαίνουν ότι αυτός, που κραυγάζει, έχει πάντα δίκαιο. Ήταν λάθος το περιστατικό της εισβολής των Αλβανών εθνικιστών στο χωριό Δερβιτσάνη, 5 χλμ. από το Αργυρόκαστρο, όπου ζει μια κοινότητα, που δεν είναι αλβανική. Προσωπικά μισώ τη βία και δεν δικαιολογώ τη συλλογική υστερία.

Πατριωτισμός και εθνικισμός είναι δύο αντίθετες έννοιες. Πατριωτισμός, για μένα, σημαίνει σεβασμός για τη χώρα μου, αλλά και για κάθε άλλη χώρα, ενώ ο εθνικισμός είναι ένας ψεύτικος εγωισμός. Ένας αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας διακόπηκε εξαιτίας της βίας. Και οι δύο, Αλβανοί και Σέρβοι, ισχυρίστηκαν ότι «νίκησαν», κατά την άποψη του ο καθένας.

Αυτό, που συνέβη στο χωριό Δερβιτσάνη, δεν είναι ρεαλιστικό. Ο καθένας είναι ελεύθερος να δρα με τον δικό του τρόπο, αλλά η ελευθερία του καθενός τελειώνει εκεί που η ελευθερία του άλλου παραβιάζεται. Πάνω από 100 "πατριώτες" και "γενναίοι" από το νότο πήγαν στη Δερβιτσάνη να γιορτάσουν τη “νίκη”.

Μερικοί από αυτούς υπερέβησαν την κόκκινη γραμμή. Ο E.R. κάτοικος της πόλης του Αργυροκάστρου και πατέρας δύο παιδιών, ήταν ο ατυχής. Το όχημα του βρέθηκε σπασμένο, γιατί δεν άκουσε τους “πατριώτες” και δείπνησε με την οικογένειά του στη Δερβιτσάνη.

Μέσω facebook δέχθηκα κι εγώ απειλές, γιατί… τόλμησα και αναφέρθηκα σ’ ένα περιστατικό, που θα μπορούσε να αποφευχθεί πολύ εύκολα από αυτούς. Λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω, γιατί ήμουν μάρτυρας σε αυτή την περίπτωση, μαζί με τον συνάδελφό μου του NEWS 24, Er Muco. Για μένα, το περιστατικό στη Δερβιτσάνη ήταν ντροπή. Οι επιτιθέμενοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έκαναν το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά δικό τους. Προσωπικά εγώ δεν σκοπεύω να κρύψω τις σε βάρος μου ύβρεις, προσβολές και απειλές. Ας καταλάβουν ότι “ο μεσαιωνικός πατριωτισμός” του 14ου αιώνα δεν έχει θέση σήμερα. Οι επικριτές μου θέλουν μια παράνομη πράξη, να την χαρακτηρίσω νόμιμη. Δεν θα το κάνω, γιατί στην πραγματικότητα σφάλλουν σοβαρά. Τα όσα έγιναν στη Δερβιτσάνη αποτελούν τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μου. Δεν σκοπεύω να σιωπήσω μπροστά σε αυτά τα πρωτόγονα περιστατικά, γιατί δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με ανασφάλεια στην Αλβανία. Ο εθνικισμός δεν οδηγεί πουθενά, αλλά είναι μια ανίατη ασθένεια. Ο μόνος τρόπος για μια νέα Αλβανία είναι η Ευρώπη, δεν είναι ο εθνικισμός!».

Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/509014/alvanos-dimosiografos-ntropi-osa-eginan-se-varos-ton-ellinon-sti-dervitsani#ixzz3GfNwnNno

"Κανονιοβολισμοί" του ναύαρχου Γκορτζή κατά δημοσιογράφων για τις "αυξήσεις"




Η “βάφτιση” της μερικής επιστροφής χρημάτων -που κακώς είχαν κοπεί σε στρατιωτικούς - σε “αυξήσεις” έχει ανάψει τα αίματα. Η ενόχληση των στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων είναι δεδομένη όπως και τα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμου που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται.


Ο ναύαρχος Κωστής Γκορτζής αξιοποιεί τα “μέσα κοινωνικής δικτύωσης” και ζητά από τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο ώστε να αποκατασταθούν όχι οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά η αλήθεια.
Διαβάστε τι έγραψε στο facebook:
Έχουν λυσσάξει τα παπαγαλάκια της Τηλετύφλωσης, γλοιώδεις σάλιαγκοι της κυβερνητικής προπαγάνδας, να περιγράφουν ΑΥΞΗΣΗ και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μισθών των στρατιωτικών και Σ.Α..
Οι Δικαστικοί τσιμουδιά, "βολεμένοι" στα δικά τους και η ΕΣHΕΑ καμαρώνει για το επίπεδο της δημοσιογραφίας. Τσιμουδιά και η Αντιπολίτευση, χωρίς άποψη για τα τεκταινόμενα μπας και θιγούν τα ιερά και όσια κάποιας συνιστώσας της.
Παρακαλώ όλους τους "φίλους" στο βήμα αυτό, στρατιωτικούς και μη, να κοινοποιήσουν στον τοίχο τους της Αλήθεια:
Οι στρατιωτικοί δεν παίρνουν ΑΥΞΗΣΗ. Παίρνουν πίσω το 45% των ΠΑΡΑΠΑΝΩ κλεμμένων (από αυτά που ληστεύθηκαν από όλους τους άλλους Δημόσιους Υπαλλήλους).
Η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του ΣΤΕ που την ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να δώσει ΑΜΕΣΩΣ (από τον Ιούνιο 2014) πίσω τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ κλεμμένα στο 100% ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από τον ΑΥΓ 2012. Δίνει το 45% έξη μήνες μετά και ποσοστό των αναδρομικών σε ...36 μηνιαίες δόσεις.
Όταν έγιναν οι ΠΑΡΑΠΑΝΩ περικοπές ίσχυε το αφορολόγητο των 12000 ευρώ. Με την πρόσθεση των πετσοκομμένων επιστρεφόμενων στα εισοδήματα του 2014 και 2015, με τη μη ισχύ του αφορολόγητου ορίου αυξάνεται η φορολογία εισοδήματος, αυξάνονται οι εισφορές ως ποσοστό των μικτών, και τα πετσοκομμένα επιστρεφόμενα θα πετσοκοπούν ακόμα περισσότερο...
Η δήθεν δηλαδή ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που διαλαλούν οι ανόητοι, ανεπαρκείς ή ένοχοι δήθεν δημοσιογράφοι είναι ΠΕΤΣΙΝΗ, σε βαθμό που αποτελεί ακόμα έναν εξευτελισμό των στελεχών και μόνο σκοπό έχει την ψηφοθηρία. Αλλά τους πήραμε χαμπάρι... Και τους μεν και τους δε.






πηγη

Οι φίλοι των ξένων σωβινιστών !!




 Φαήλος Κρανιδιώτης
Ο αλβανικός σοβινισμός, ο κατσαπλιάδικος τραμπουκισμός των οπαδών του δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι Ελληνες της εθνικής μειονότητας έχουν ζήσει τη μεγάλη νύχτα του Χότζα. Στο Σπατς και σε άλλα κολαστήρια του πρωτόγονου αλβανικού σταλινισμού χύθηκε αδερφικό αίμα, δικοί μας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την υγεία τους, τα λογικά τους. Κορμιά έπεσαν προσπαθώντας να περάσουν το σύνορο για να ξεφύγουν από το κράτος-φυλακή.

Σύμπασα η ελληνική Αριστερά έκανε την πάπια, υπερασπιζόταν ακόμη και με βία στο πεζοδρόμιο κατά των επικριτών του το καθεστώς του Χότζα. Εχει άραγε πιο χαμηλά στην ανθρώπινη υπόσταση, υπάρχει πιο αρρωστημένη, δουλόφρονη στάση από το να προτάσσεις τα συμφέροντα μιας ξένης στυγνής δικτατορίας πάνω από τα συμφέροντα του λαού σου, να γλείφεις και να υπερασπίζεσαι τον φονιά, τον βιαστή των αδελφών σου;

Πιο ξεφτιλισμένος πεθαίνεις. Δεν υπάρχει πιο κάτω. Ή μάλλον υπάρχει. Ακόμη πιο κάτω είναι οι «Ελληνες» κεμαλικοί, αυτό το διακομματικό σκυλολόι, και ζητώ συγγνώμη από το υπέροχο γένος των σκύλων για την παρομοίωση, που είναι υπέρμαχοι των θέσεων του τουρκικού ισλαμοφασισμού εντός Ελλάδος, έτοιμοι πάντα να φορτώσουν την ευθύνη στον «ελληνικό εθνικισμό», να δικαιολογήσουν την εισβολή στην Κύπρο, να χαϊδέψουν τα πρακτόρια του προξενείου στη Θράκη. Δώσ' τους ξένο ανθελληνικό σοβινισμό να υπερασπιστούν σε βάρος της δικής τους της πατρίδας και πάρ' τους την ψυχή.

Εχουν μια παράξενη διαστροφή. Σε όλα τα εθνικά θέματα, όσο πιο υπέρμαχοι είναι των ξένων σοβινισμών, όσο πιο εχθρικοί απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα και στην ταυτότητα του λαού μας, όσο πιο ασεβείς απέναντι στα σύμβολα και στους ήρωές μας τόσο πιο... «προοδευτικοί», πιο αριστεροί θεωρούνται! Γυρνάνε τα μάτια τους ανάποδα από διεθνιστική έκσταση και από την άκρη του στόματός τους τρέχουν αφροί, όταν ευθυγραμμίζονται με τον σοβινισμό των Σκοπιανών επιγόνων του ναζί Μιχαήλοφ, με τον ισλαμοφασισμό των κεμαλικών ή του Ερντογάν, όταν υπερασπίζονται με λύσσα τα συμφέροντα του Πακιστανοαφγανού ή όποιας προέλευσης απρόσκλητου μουσαφίρη. Ελληνας να μην είναι κι ό,τι να 'ναι ή έστω να είναι μηδενιστής μπάχαλος, γιατί μόνο σε τέτοιους βαρεμένους Ελληνες, κουκουλοφόρους, βάνδαλους, τρομοκράτες χαραμίζουν φαιά ουσία και την αλληλεγγύη τους.

Κοινό χαρακτηριστικό τους, ήταν και είναι, ότι δύσκολα θα βρεις Τούρκους πιο φανατικούς υπέρ του δόγματος ακεραιότητας της Τουρκίας από αυτούς τους ξεπλυμένους εθελοντές γενίτσαρους. Αυτή τη στιγμή στο Κομπάνι μια δράκα άντρες και γυναίκες δίνει έναν απίστευτο αγώνα, ενώ λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπέρα οι Τούρκοι στρατιώτες και πολίτες οπαδοί της ισλαμικής κυβέρνησης τρώνε κουλούρια και πασατέμπο και περιμένουν, με μάτι κόκκινο σαν αίμα, τα ψυχοπαίδια του Ερντογάν, τους μακελάρηδες του ISIS, να αφανίσουν αυτό το κουρδικό Μεσολόγγι. Μήπως είδατε τους «προοδευτικάριους», την κρεμ ντε λα κρεμ της φλωροδιανόησης, που μας έλαχε, να οργανώνουν μισή εκδήλωση συμπαράστασης; Μπα. Αν είχε ματώσει το μικρό δαχτυλάκι του Αμπντουλχαλήμ από σπρωξιά ζοχαδιακού αστυφύλακα, πάνω κάτω στη Σταδίου θα λιώνανε δυο ζευγάρια Sebagos οι... σύντροφοι, καίγοντας και καμιά τράπεζα, ίσως και με ανθρώπους μέσα.

Aρα πολλά ζητάω όταν μιλάω για δυναμική παρέμβαση αλληλεγγύης στον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, ο οποίος άντεξε την Τουρκοκρατία, άντεξε επί Ζώγου, άντεξε μισό αιώνα βάρβαρης κομμουνιστικής δικτατορίας και είναι αδιανόητο να χαθεί ή έστω να συρρικνωθεί στον 21ο αιώνα, με την Ελλάδα στην Ε.Ε., με ανοιχτά σύνορα.

Θα ήμουν όμως ανειλικρινής αν δεν επεσήμανα την απουσία και της δικής μας παράταξης, ιδίως της νεολαίας μας, από όσα συμβαίνουν στο Κομπάνι και στη Βόρειο Ηπειρο. Πού είναι οι παρεμβάσεις μας; Καλές οι νέες τεχνολογίες, καλά όλα τα ωραία και μοντέρνα, αλλά τα πιο καυτά κι αγωνιστικά παραδείγματα είναι γύρω μας, πλάι μας. Δεν είναι χρήσιμα κι ενδιαφέροντα για την πολιτική μας δράση; Δεν είναι ηθικά επιβεβλημένο, ιδεολογικά αυτονόητο; Στις παραδόσεις αυτής της παράταξης δεν είναι μόνον ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, αλλά και η ΕΟΚΑ, ο Διγενής, ο Αυξεντίου, ο Ζέρβας, ο ΕΔΕΣ, ο φοβερός Σπυρομήλιος και ο αγώνας του, η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Οταν οι φωτογραφίες τους απουσιάζουν από τα γραφεία μας, μη μας παραξενεύει όταν άλλοι τις καπηλεύονται και δυναμώνουν.

Κυρίως όμως με ενδιαφέρει και τι κάνει το οργανωμένο κράτος. Ο πολύς ΥΠΕΞ μας και αντιπρόεδρος ποια αυστηρή παρέμβαση έκανε για όσα συνέβησαν στη Δερβιτσάνη, όπου οι χασισοκαλλιεργητές και χασισέμποροι ισλαμοφασίστες από το Λαζαράτι πήγαν να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες; Τα εθνικά συμφέροντα έχουν άλλες απαιτήσεις. Αφού δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος, να επιληφθεί ο πρωθυπουργός, διότι σε αυτόν αντανακλά η ανεπάρκεια ή η απροθυμία οποιουδήποτε άλλου. Οταν μια χώρα ζει από μας, όσα άλλα προβλήματα κι αν έχουμε, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να της μαζέψεις τα λουριά. Φυσικά και δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης που επιδιώκουν. Χειρότερο όμως μήνυμα από την αδυναμία και τον ενδοτισμό δεν υπάρχει. Τότε έχεις εξασφαλίσει την αποθράσυνση κι έχεις την ένταση στην κωλότσεπη...

κυριακάτικη δημοκρατία

ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



H λιβανικής καταγωγής και αμερικανικής υπηκοότητας, ανταποκρίτρια στην Τουρκία του ιρανικού δορυφορικού καναλιού  Press tv, Serena Shim, σκοτώθηκε σήμερα σε ύποπτο   αυτοκινητιστικό δυστυχήμα στην Τουρκία , δυο μέρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι κατηγορείται για κατασκοπεία από την Άγκυρα. Η ίδια η Serena Shim είχε δηλώσει στο κανάλι της την Παρασκευή ότι η Άγκυρα την κατηγορεί για κατασκοπεία επειδή εξέθετε την   Τουρκία για τη στάση της έναντι των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι και στα περίχωρα.
Η ΜΙΤ την είχε χαρακτηρίσει ξένο πράκτορα, λόγω των ρεπορτάζ της για την ανοχή της Άγκυρας στο Ισλαμικό Κράτος , των βαρβαροτήτων που έλαβαν χώρα στο Κομπάνι αλλά και την κάλυψη των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα μεταξύ Κούρδων και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.
Η Shim επέβαινε σε όχημα που μετέφερε και άλλους συναδέλφους της, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Σκοτώθηκε στα αμαρτωλά τουρκοσυριακά σύνορα μετά από σύγκρουση του οχήματος με μπετονιέρα, ενώ επέστρεφε από ρεπορτάζ στην πόλη Σουρούκ στην επαρχία Ούρφα.
5337090190_1853163300_n
Η Άγκυρα με τη δικαιολογία των επικίνδυνων μαχών που λαμβάνουν χώρα στο Κομπάνι έχει προειδοποιήσει τους δημοσιογράφους να μην πλησιάζουν τα σύνορα.
Υπήρξε από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που είχε καταγράψει μαρτυρίες για τους ισλαμιστές μαχητές που έμπαιναν στη Συρία από τα τουρκικά σύνορα , ενώ διέθετε στην κατοχή της και φωτογραφίες από τους ισλαμιστές που περνούσαν οπλισμό στη Συρία με φορτηγά που έφεραν διακριτικά διαφόρων Μ.Κ.Ο.
Η ίδια είχε δηλώσει στο κανάλι:
Θεωρώ ότι αυτή η κατηγορία εναντίον μου έγινε λόγω των ρεπορτάζ μου για τον αποκαλούμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) ο οποίος αφού περνούσε στη Συρία, έπαιρνε τα διαβατήρια και τις σφραγίδες των τακφιριστών ανταρτών. Είχα πληροφόρηση από πρώτο χέρι ότι όλοι αυτοί πριν μπούν Συρία βρίσκονται στην Τουρκία ενώ η χώρα αυτή το κρύβει. Η Τουρκική κυβέρνηση με κατηγορεί ότι είμαι πράκτορας και ότι δουλεύω από κοινού με την Τουρκική αντιπολίτευση , αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό να έχω επαφές με μέλη των άλλων κομμάτων για να κάνω τη δουλειά μου…
Η δημοσιογράφος  κάλυπτε ρεπορτάζ για το αγγλόφωνο τμήμα του Press tv σε Λίβανο, Ουκρανία , Ιράκ και Τουρκία. (fars news/press tv)
dimpenews.com

Όταν τους ψηφίζεις, είσαι ο υπερήφανος λαός, όταν τους μαυρίζεις, φέρνεις την καταστροφή!


Tου MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Ελληνικό λαό α λα καρτ θέλουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Και εκλογές όποτε τους συμφέρει. Α λα καρτ διαβάζουν και χρησιμοποιούν και το Σύνταγμα. Μέχρι του σημείου να υποστηρίζουν ότι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν χρειάζονται 180 ψήφοι αλλά 170, με επιχείρημα ότι οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μετράνε από τη στιγμή που παραπέμπονται για να δικαστούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

«Προσκυνώ τη χάρη σου, λαέ μου», «Η Δημοκρατία νίκησε», «Ο λαός νίκησε», λένε όταν κερδίζουν, όπως πανηγύριζε τον Σεπτέμβρη του 2009 ο Βενιζέλος και τον Ιούνιο του 2012 ο Σαμαράς, όταν έγινε πρωθυπουργός.

Τώρα που ο λαός έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, που έχει τρελαθεί βλέποντας τη ζωή του να γκρεμίζεται, αφού τον έκαναν ζητιάνο, να τρέχει στα συσσίτια και να παρακαλεί γονατιστός για δουλειά, και ξέρει ποιος τον έφερε στο σημείο αυτό, εκλογές δεν πρέπει να γίνουν, γιατί θα είναι καταστροφή για τον λαό και τη χώρα.

Αντιλαμβάνεσθε, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, τι λέτε;

Όταν σας έκανε κυβέρνηση ο λαός, ψήφισε σωστά. Ήθελε τη σωτηρία του. Τώρα, αν στηθούν ...
κάλπες, θα είναι η καταστροφή του! Τελικά, ποιος αποφασίζει για την Ελλάδα; Εσείς ή ο λαός, όπως λέει το Σύνταγμα; Αν και αυτό το έχετε κάνει κουρελόχαρτο...

Μπερδεύετε τα πράγματα. Ταυτίζετε τη δική σας σωτηρία με τη σωτηρία της χώρας, τη στιγμή που για την τραγωδία που ζει έξι χρόνια τώρα και τη διεθνή καταισχύνη ευθύνονται οι δικές σας κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις τις οποίες σχηματίσατε με την ψήφο που με απλοχεριά σάς έδωσε ο ελληνικός λαός, πιστεύοντας τις υποσχέσεις σας. Αλλά, αντί για τη σωτηρία του, φέρατε τη σταύρωσή του... Και αντί να τον κάνετε εικόνισμα και να τον προσκυνάτε από το πρωί ως το βράδυ για την τεράστια ανοχή που δείχνει -ανοχή που έχει εκπλήξει όλη την υφήλιο, όταν μάλιστα καθημερινά τον μαστιγώνετε και τον χαρακτηρίζετε χαραμοφάη και υπαίτιο για όλα τα κακά που έφεραν την Ελλάδα εδώ-, του λέτε ότι αν ασκήσει το ύψιστο δικαίωμά του, που με αίμα το κατέκτησαν οι λαοί, θα είναι καταστροφή για τη χώρα...

Εκεί κατάντησαν δύο κόμματα του συνταγματικού τόξου. Όχι γιατί δεν παραμένουν δημοκρατικά, αλλά γιατί οι σημερινές ηγεσίες τους βάζουν τη δική τους επιβίωση πάνω από τον λαό. Ποιος θα επιβιώσει, όμως, όταν όλα γύρω έχουν διαλυθεί; Ακόμη και τα κόμματά τους; Τι ποσοστά είχαν παλιότερα και τι ποσοστά έχουν σήμερα; Πόσους βουλευτές είχαν και πόσοι τους έχουν απομείνει; Δεν έφυγαν γιατί θέλουν την καταστροφή τους, αλλά γιατί δεν μπορούν να στηρίζουν πολιτικές που οδηγούν σε λουκέτα, σε στρατιές ανέργων, σε φτώχεια και δυστυχία. Επειδή δεν αντέχουν να κοιτάζουν στα μάτια τους συμπολίτες τους.

Δεν σας φταίει ο λαός, κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο.

Τον λαό τον φοβάσθε. Όπως και οι γνωστοί νταβατζήδες. Όλων των χώρων. Γιατί ξέρουν ότι αν υπάρξει αλλαγή θα χάσουν τον λουφέ, θα σταματήσει το πάρτι, που συνεχίστηκε και αυτά τα έξι χρόνια.

Αλλά ο λαός σε όλες τις δημοκρατικές χώρες είναι η βαλβίδα στο καζάνι που βράζει...

Αν δεν ανοίξει η βαλβίδα, η έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη. Και η καταστροφή δεν θα είναι η ψήφος...

Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη λύση: Να απαγορευθούν οι εκλογές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου..

ΗΠΑ: Και τώρα ΣΥΡΙΖΑ...

Oι Αμερικανοί κρατούν αποστάσεις από τη σημερινή συγκυβέρνηση, παραδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς πως ο νέος συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στην Eλλάδα γέρνει αποφασιστικά υπέρ του ΣYPIZA.

H πρόσκληση Σταθάκη από τον τραπεζικό οργανισμό Bank of America Merrill Lynch επιβεβαιώνει
τη διεθνή αξιοπιστία που έχει κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

H άκαρπη συνάντηση Λαγκάρντ-Xαρδούβελη και η πτώση των ελληνικών μετοχών και ομολόγων προκαλούν ρίγη πανικού στο δίδυμο Σαμαρά-Bενιζέλου, ενώ το Bερολίνο ανέβαλε πάλι τη συζήτηση για το δημόσιο χρέος της Eλλάδας, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του, προκειμένου να επενδύσει στο νέο μετεκλογικό τοπίο των Aθηνών.

Tην ίδια ώρα, οφειλέτες δεύτερης κατηγορίας μάς θεωρεί το ΔNT και μας εντάσσει στη γραμμή χρηματοδότησης που προορίζεται για χώρες υψηλού ρίσκου με εύθραυστη οικονομία. Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διάρκεια ώς 2 χρόνια και προβλέπει εποπτεία και σύναψη Mνημονίου. 

Πηγή: enet.gr

Προ του ανοίγματος του 4ο θαλάμου στην Αμφίπολη και του ανοίγματος της ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου.


Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 20, 2014

Το ανεπανάληπτο ψηφιδωτό στην Αμφίπολη υποδεικνύει και κάτι άλλο το γνωστό ¨ματαίοτης ματαιοτήτων , τα πάντα ματαιότης¨ και για τους γείτονες που πιστεύουν στο ¨κισμέτ¨ μιλάει και λέει ¨ το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον¨.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο ή συμπτωματικό. Λες και ένα αόρατο χέρι κατευθύνει τα πράγματα μέσα στην ιστορία και όχι μόνο τα κατευθύνει αλλά ¨κτίζει¨ και το ψηφιδωτό των εξελίξεων τους.
Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή την στιγμή στην υψηλότερη θέση της παγκόσμιας επικαιρότητας με την ανασκαφή της Αμφίποληςπάνω σε ένα θέμα που ξεδιψάει την πολιτισμική λειψυδρία των ημερών του σύγχρονου ανθρώπου και οσονούπω ετοιμάζεται να απασχολήσει την ίδια επικαιρότητα με μια άλλη ενεργειακή ¨ανασκαφή¨ που ακούει στην λέξη Ονασαγόρας και σχετίζεται με τα οικόπεδα της Μεσογειακής Λεκάνης πέριξ της Κύπρου.
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Τι περιμένουμε να δούμε στον τρίτο θάλαμο της Αμφίπολης, αλλά και στην εξέλιξη της ανασκαφικής διαδικασίας προς το τέταρτο θάλαμο πίσω από το θύρωμα;
Πολλές οι εκδοχές αλλά και τα νεόφερτα στοιχεία με τις Αττικές Καρυάτιδες και το ψηφιδωτό δάπεδο προκαλούν παγκόσμια ανατριχίλα .
«Είναι πιθανό στον επόμενο θάλαμο να έχουμε ένα ακόμα ψηφιδωτό, αυτή τη φορά με παράσταση που να αντανακλά τη ζωή του ίδιου του νεκρού» λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ανασκαφέας της Βεργίνας, Παναγιώτης Φάκλαρης.
¨Καθώς οι μέχρι στιγμής ερευνηθέντες χώροι του τάφου της Αμφίπολης έχουν ψηφιδωτά δάπεδα ή μαρμαροθέτημα, θα περιμέναμε να υπάρχει παράσταση με ψηφιδωτό στον κυρίως θάλαμο. Ευχής έργον θα ήταν να απεικονίζεται ο νεκρός.¨ προσθέτει ο κ. Φάκλαρης.
Ο κ. Φάκλαρης στέκεται ακόμη στη «θεατρικότητα της διάταξης, όπως συμβαίνει με τους συμβολισμούς του ψηφιδωτού» και πρόκειται για μια διαδικασία που, κατά τον ίδιο, «θα κορυφωθεί στον τέταρτο θάλαμο».
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ;
ΟΝΑΣΑΓΟΡΑΣ ( ενεργειακό υποθαλάσσιο οικόπεδο-αναπόσπαστο κομμάτι της Κυπριακής ΑΟΖ)
¨ Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ τόνισε ότι μέσα από τις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στο Μιλάνο με ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών καταδεικνύεται ότι οι τουρκικές ενέργειες έχουν προκαλέσει την αντίδραση σημαντικού αριθμού κρατών.( Βλ. Ρωσία)
Ευελπιστούμε, είπε, ότι η Τουρκία δεν θα κλιμακώσει τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.
Υπέδειξε ωστόσο, ότι σε περίπτωση κατά την οποία η Άγκυρα, ενεργοποιήσει την οδηγία προς ναυτιλλόμενους, τότε η Κύπρος θα προχωρήσει σε κλιμάκωση της αντίδρασής της.¨http://infognomonpolitics.blogspot.gr/
¨Στις επόμενες τουρκικές κινήσεις στην περιοχή νοτίως της Κύπρου είναι στραμμένη η προσοχή όλων, καθώς από αύριο Δευτέρα και μέχρι την 30η Δεκεμβρίου, η Άγκυρα έχει δεσμεύσει περιοχές για σεισμικές έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του νησιού.
¨Το γεγονός ότι όλοι οι διεθνείς παίκτες, προς τους οποίους η Λευκωσία έχει απευθυνθεί σημειώνουν πως «ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος μετατρέποντας την Τουρκίας σε ένα αστάθμητο παράγοντα», δημιουργεί εκ των πραγμάτων εύλογες ανησυχίες στη Λευκωσία. Ακόμη και χώρες που έχουν μόνιμο κανάλι επικοινωνίας με την Τουρκία, δεν είναι σε θέση να προβλέψουν πως θα ενεργήσει σε σχέση με τις εξαγγελίες της. Είναι, ωστόσο, προφανές πως Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο αναθεώρησης των προθέσεων τους και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδιασμών τους. Το ερώτημα είναι πότε θα πράξουν τούτο.¨
¨Αυτό που φοβάται η Ελλάδα είναι μια κρίση όπως αυτή που βίωσαν Αθήνα και Άγκυρα, το Μάρτιο του 1987, με την έξοδο του Σισμίκ για έρευνες στο Αιγαίο. Η κρίση που έφερε πολύ κοντά σε πόλεμο τις δυο χώρες εκτονώθηκε, μέσα ωστόσο από την τακτική που ακολούθησε ο τότε Πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου. Επιστρατεύοντας την προσέγγιση του ελεγχόμενου ρίσκου, έπαιξε μέχρι τέλους το χαρτί των ενόπλων δυνάμεων, τις οποίες κινητοποίησε. Το μήνυμα εντός ( προς τη στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος) και προς την Τουρκία, ήταν πώς το Σισμίκ θα εμποδιζόταν εάν επιχειρούσε έρευνα στην υφαλοκρηπίδα, «με ή χωρίς τη χρήση βίας». Η σύγκρουση αποφεύχθηκε και η κρίση εκτονώθηκε.¨ Κώστα Βενιζέλου mignatiou.com ΠΗΓΗ: http://WWW.PHILENEWS.COM
Τελικά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ ότι τα φανταζόμαστε, ακριβώς γιατί υπάρχει ένας ¨διεθνής κύκλος χωρών¨ που εκνευρίζει την Τουρκία αφάνταστα ποντάροντας στο ψυχολογικό αστάθμητο παράγοντα του μεγαλοϊδεατισμού του κ. Ερντογάν .
Φάνηκε πρόσφατα όταν η Τουρκία απέτυχε να ψηφιστεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, στην ψηφοφορία της 16ης Οκτωβρίου.
Κατόρθωσαν έτσι για μια ακόμη φορά να εκνευρίσουν τον Σουλτάνο ο οποίος χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις απευθείας συνομιλίες που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ με τους Κούρδους της Συρίας.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ τελικά ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ο εκνευρισμένος Χαλίφης;
Το ξέρουν ακόμα και τα ψάρια του Αιγαίου.
Από μέρα σε μέρα ετοιμάζονται να ανοίξουν και οι υπόλοιποι ταφικοί θάλαμοι στον λόφο της Κάστα στην Αμφίπολη και η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο θα πρέπει να διαχειριστούν μείζονα Εθνικά θέματα από την εποχή της Κυπριακής Τραγωδίας.
Όμως έχουν ανοίξει και οι ¨γεωπολιτικοί ταφικοί θάλαμοι¨ για την γειτονική χώρα. Οι διεθνείς ανασκαφείς( ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ) μέσα σε αυτούς θα βρούνε μόνο ¨ κομμένα κεφάλια, χέρια, πόδια, βασανισμένα κορμιά αθώων ανθρώπων που ξεψύχησαν στα χέρια των μακελλάρηδων της παγκόσμιας ιστορίας¨.
Το μέλλον της Τουρκίας είναι προδιαγεγραμμένο ¨όποιος άνοιξε τον λάκκο του άλλου (και μάλιστα του γείτονα του) πέφτει ό ίδιος μέσα¨
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (20 Οκτωβρίου 2014)

Posted by spitha80 στο Οκτωβρίου 20, 2014

Διαβάστε ταath2 αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (20 Οκτωβρίου 2014)

Δείτε τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα ΕΔΩ 

ath1ath3ath4
























Τα πολιτικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (20 Οκτωβρίου 2014)

Posted by spitha80 στο Οκτωβρίου 20, 2014

Διαβάστε τPOL4α πολιτικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (20 Οκτωβρίου 2014)

Δείτε τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα ΕΔΩ 

POL1POL2POL3










































Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ