}

02 Νοεμβρίου, 2014

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2014

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στα τέλη Μαΐου του 2010 πετούσα από την Θεσσαλονίκη προς την Λέσβο για να μιλήσω σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα των δυο μητροπόλεων της μεγαλονήσου με θέμα, τα «Σημάδια Ορθοδοξίας στην Σημερινή Τουρκία». Το αεροπλάνο έκανε μια στάση στην Λήμνο. Αφού κατέβηκαν οι επιβάτες που είχαν προορισμό αυτό το νησί περιμέναμε για να απογειωθούμε με κατεύθυνση την Μυτιλήνη. Η ώρα περνούσε και το αεροπλάνο έμεινε καθηλωμένο στο τοπικό αεροδρόμιο. Κάποια στιγμήαποφάσισα να μάθω γιατί δεν φεύγουμε. Κατευθύνθηκα προς το πιλοτήριο και έπιασα συζήτηση με τους δυο πιλότους. Αυτή την στιγμή, όπως μου ανέφεραν, γίνονται αλλεπάλληλες αερομαχίες στον εναέριο χώρο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών γι’ αυτό δεν μπορούμε να απογειωθούμε. Εκείνη την στιγμή, «καπάκι» στην συζήτηση μας ακούστηκε εκκωφαντικός θόρυβος από αεροπλάνα που πετούσαν με μεγάλη ταχύτητα πάνω από το νησί χωρίς να μπορώ να εξακριβώσω αν ήταν ελληνικά ή τουρκικά. Αυτή η κατάσταση, όπως μου ομολόγησε ο ένας πιλότος, εκείνη την περίοδο συνέβαινε πολύ συχνά με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στα αεροπορικά δρομολόγια.
Πέρασαν πολλά χρόνια από τον Δεκέμβριο του 1999 όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ο περίφημος ΓΑΠ, είχε δηλώσει με στόμφο ότι τώρα που άνοιξε τις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία, αίροντας το ελληνικό βέτο, θα σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις και οι αερομαχίες στο Αιγαίο. Όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες. Η ελληνική εξωτερική πολιτική έναντι της Τουρκίας επί χρόνια βασίστηκε και σχεδιάστηκε στο γελοίο και ανεύθυνο επιχείρημα ότι τώρα που η Τουρκία έγινε δεκτή σαν υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα σταματήσει και η τουρκική προκλητικότητα. Επικράτησε η υπερφίαλη αντίληψη ότι θα μπορούμε να ελέγχουμε κάθε τουρκική κίνηση, καθώς θα είμαστε μια από τις χώρες που θα αξιολογεί και θα κρίνει βήμα προς βήμα την τουρκική πρόοδο στην ενταξιακή πορεία. Αλλά αντί εμείς να ελέγχουμε την Τουρκία στην ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση εμάς έριξε στα «βράχια» καταλύοντας την εθνική μας κυριαρχία, ενώ η Τουρκία έφτασε στο προκλητικό αποκορύφωμα να στέλνει τις πολεμικές της φρεγάτες να κάνουν επίδειξη δύναμης έξω από το Σούνιο.
Τώρα εκεί στην Αθήνα δείχνουν να έχουν πελαγώσει από τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις καθώς η Τουρκία δεν διστάζει πλέον να εγκαθίσταται στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα να εξαγγέλλει προγράμματα έρευνας ενεργειακών κοιτασμάτων ενώ παράλληλα με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις επιδιώκει να κατοχυρώσει τον θαλάσσιο χώρο γύρω από το Καστελόριζο σαν δική της υφαλοκρηπίδα. Είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις στις δυο πλευρές από αυτή την πρόσφατη νέα κρίση της τουρκικής προκλητικότητας. Στην Άγκυρα, με την αυτοπεποίθηση του ισχυρού έναντι ενός αδύναμου αντίπαλου, ούτε καν ασχολούνται με εμάς καθώς έχουν να λύσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως το κουρδικό που πάλι ξαναφουντώνει, η κρίση της Συρίας, οι Τζιχαντιστές και γενικότερα η ανατολική τους περιοχή. Σε αντίθεση, στην δική μας πλευρά πανικόβλητα δημοσιεύματα υψώνουν τους τόνους χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι για άλλη μια φορά να σπέρνουν τουρκικούς «μπαμπούλες» για εκφοβισμό και φυσικά με τις απαραίτητες συστάσεις, «μην τραβάτε το σχοινί», «μην σιγοντάρετε στην κρίση», μην τυχόν και μας… δείρουν οι απέναντι.
Καμία σοβαρή χώρα στον κόσμο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια όταν παραβιάζετε με αυτόν τον τρόπο η εθνική της ακεραιότητα. Και για την Κύπρο υπάρχουν κάποιες δικαιολογίες καθώς είναι ένα κράτος χωρίς ναυτικό και ένοπλη δύναμη θαλάσσιας αποτρεπτικότητας, αλλά για την δική μας πλευρά η μειοδοσία έχει φτάσει στο απροχώρητο και το, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», δεν φαίνεται πια να μπορεί να διαγράψει την πολύ άσχημη πραγματικότητα. Η εικόνα που παρουσιάζουμε είναι μια χώρα στο έλεος της μνημονιακής της προδοσίας, με αδυναμία επιλογής στρατηγικών συμμάχων που θα μπορούσαν να μας στηρίξουν στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και το πιο χειρότερο, προσήλωση σε μια πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχύεται όλο και περισσότερο η τουρκική προκλητικότατα μέχρι να δούμε την ημισέληνο να πετά πάνω απο την Ακρόπολη και εμείς να δικαιολογούμαστε ότι… φταίνε τα μποφόρ του Αιγαίου.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η άλλη πλευρά, απτόητη και απρόβλεπτη, δείχνει ότι θα προχωρήσει στην συνέχιση της προκλητικής της πολιτικής καθώς έχει επικρατήσει η άποψη πως τα ψελλίσματα και οι ευκαιριακές συμμαχίες μας δεν έχουν την ουσιαστική δυνατότητα να την σταματήσουν. Στην Άγκυρα πιστεύουν ότι ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αίγυπτος και πολύ περισσότερο ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, (εδώ γελά ο κάθε πικραμένος), έχουν την πρόθεση να μας στηρίξουν σε μια θερμή κρίση. Εκείνο μόνο που θα μπορούσε να τους συνετίσει, είναι η ουσιαστική αλλαγή των στρατηγικών μας επιλόγων με το σταμάτημα της μειοδοτικής προδοτικής πολιτικής μας. Μονάχα η «Αρκούδα του Βορρά», πάγιο φόβητρο της άλλης πλευράς του Αιγαίου, μπορεί να κάνει κάτι όμως μόνο με την απαραίτητη προϋπόθεση η δική μας στάση να στείλει δυναμικό μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Ο Τούρκος μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνει, όπως εξάλλου το έδειξε σε ανάλογες περιπτώσεις όπου προσποιήθηκε την… «πάπια», όπως στην Κριμαία όπου απέφυγε να σταθεί στο πλευρό των ομόφυλων του Τατάρων παρά τις επανειλημμένες τους εκκλήσεις προς τον ίδιο τον Ερντογάν, στο Ιράν, στην μικρή Αρμενία, ακόμα και με το κουρδικό ΡΚΚ.
Να δώσουμε επιτέλους τέρμα στις ψευδαισθήσεις μας πριν είναι πολύ αργά. Ιδού ο διέξοδος, ιδού και η πρόκληση!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σε επιφυλακή οι S300 στην Κρήτη για θερμό επεισόδιο με Τουρκία!

  • Ο Παπούλιας θέλει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα
  • Την ώρα που η Άγκυρα βρυχάται, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και βελτιώσεις, για να μπορεί να τεθεί σε πλήρη και κανονική λειτουργία το ρωσικό οπλικό σύστημα που είχε αγοραστεί το 1997
Γράφει ο Ανδρέας Καψαμπέλης 

Σε πολύ οριακό σημείο -το πιο οριακό των τελευταίων ετών- οδηγούνται οι σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου και όχι μόνο. Πέραν όσων είναι γνωστά, η κρισιμότητα της κατάστασης προκύπτει και από το γεγονός ότι -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας»- έχουν τεθεί σε «επιφυλακή» και οι ρωσικοί πύραυλοι S300 που βρίσκονται στην Κρήτη...

Η στρατηγική της έντασης έχει κλιμακωθεί από την Άγκυρα, με αποτέλεσμα να αναβιώνει ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η γεωπολιτική αστάθεια φαίνεται ότι οδηγεί την τουρκική ηγεσία, μετά και την υποχώρησή της στο θέμα των Κούρδων στα ανατολικά, στην αναζήτηση «διεξόδου» για το εσωτερικό ακροατήριό της στο Κυπριακό.

Το δόγμα
Όπως εκτιμάται, άλλωστε, η συγκυρία αυτή προσφέρεται για να επιχειρήσει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά και την ανάληψη της πρωθυπουργίας, «δικαίωση» ως προς το δόγμα του σε σχέση με την Ελλάδα, για την οποία θεωρεί ότι «έχει αποκτήσει στρατηγικά πλεονεκτήματα απέναντι στην Τουρκία μέσω των νησιών του Αιγαίου». Στην Τουρκία μεγάλη είναι η ενόχληση και για την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, καθώς μετά την υπουργική συνάντηση στη Λευκωσία που έγινε την Τετάρτη, η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 8η Νοεμβρίου, οπότε θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Τριμερούς.

Θεωρείται πολύ πιθανό αυτές οι εξελίξεις να επηρεάσουν καθοριστικά και τις διεργασίες στην εσωτερική πολιτική σκηνή, καθώς διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα με όσα συμβαίνουν παράλληλα στον χώρο της οικονομίας και στις συζητήσεις στα κόμματα, τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της διενέργειας (ή μη) πρόωρων εκλογών.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει αξιόπιστη πηγή, η τουρκική επιθετικότητα θα είχε περάσει κατά πιθανότητα στο επόμενο στάδιο, αν δεν υπήρχε για την Άγκυρα ο φόβος των S-300. Οι S-300, βασικός σκοπός των οποίων είναι η κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων, είχαν αγοραστεί το 1997 από την Κύπρο, αλλά μετά τις έντονες τουρκικές αντιδράσεις και την εμπλοκή που προκλήθηκε το σύστημα μεταφέρθηκε το 1999, μυστικά και με ειδικό απόρρητο σχέδιο, κατόπιν συμφωνίας με την Αθήνα στο πλαίσιο του δόγματος περί «Ενιαίου Αμυντικού Χώρου», στην Κρήτη.

Οι απειλές
Οι τούρκοι είχαν απειλήσει ότι τους περιμένουν στα Δαρδανέλια, δηλώνοντας ότι θα τους βομβαρδίσουν και ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την ανάπτυξή τους στον ελληνικό χώρο…

Έκτοτε το οπλικό σύστημα παρέμενε για σχεδόν 15 χρόνια «αποθηκευμένο» στην Κρήτη. Για πρώτη φορά οι πύραυλοι ενεργοποιήθηκαν και εκτέλεσαν δοκιμαστική βολή στο πεδίο βολής Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2013, στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκός Αετός 2013», με την παρουσία αμερικανών, ρώσων και κινέζων παρατηρητών.
Την άσκηση είχαν παρακολουθήσει ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Αβραμόπουλος, καθώς και ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν πριν από λίγο καιρό (πάντως σε όχι ανύποπτο χρόνο) και κατά τρόπο αθόρυβο οι απαραίτητες ενέργειες και βελτιώσεις με πρωτοβουλία της στρατιωτικής ηγεσίας, για να μπορεί να τεθεί σε πλήρη και κανονική λειτουργία το οπλικό σύστημα. Αυτό θεωρείται ακόμη μία ένδειξη του κρίσιμου χαρακτήρα που έχουν προσλάβει οι εξελίξεις όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία και των προετοιμασιών που συντελούνται αρκετό διάστημα πριν από την τωρινή επικίνδυνη κλιμάκωση.

Θέλουν να αντιγράψουν το «μοντέλο της Κριμαίας» ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου
Δέκα ώρες και 20 λεπτά διήρκεσε (καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ που από μόνο του έχει ιδιαίτερη σημασία) η τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα, που με μία προκλητική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι θα προστατεύσει «με αποφασιστικότητα» τα συμφέροντα της Τουρκίας εντός της υφαλοκρηπίδας της και τις περιοχές που την εξουσιοδότησε το ψευδοκράτος για να διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου…
Με βάση την εικόνα και τις πληροφορίες που έχουν, πολιτικοί και διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα εκφράζουν φόβους ότι η Άγκυρα θα προσπαθήσει να θέσει τώρα σε εφαρμογή ένα ύπουλο και ακραίο σχέδιο.

Οι Ερντογάν και Νταβούτογλου εμφανίζονται έτοιμοι να «αντιγράψουν» το μοντέλο της Κριμαίας και να επιχειρήσεις να επιβάλουν νέα τετελεσμένα και να εκβιάσουν καταστάσεις με ένα δημοψήφισμα – αστραπή στην κατεχόμενη Κύπρο. Θέμα του δημοψηφίσματος θα είναι η δημιουργία συνομοσπονδίας με την Τουρκία, κατά τρόπο ανάλογο με τον οποίο ο Πούτιν ένωσε τη ρωσόφιλη χερσόνησο της Ουκρανίας με την Ρωσία.

Όλες οι αναλύσεις που γίνονται οδηγούν στην εκτίμηση ότι, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, η Τουρκία θα προχωρήσει σε «επιθετική κίνηση», ειδάλλως το δόγμα της ηγεσίας της για ανάδειξη σε περιφερειακή δύναμη στις περιοχές που ανήκαν κάποτε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κινδυνεύει με κατάρρευση.
Το νέο επιβλητικό «λευκό παλάτι» του Ερντογάν θεωρείται μάλιστα ότι συμβολίζει αυτό το όραμα.

Στη σκιά όλων αυτών, το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα θα έχει διαβεί το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας.
Πληροφορίες, φέρουν τον κ. Παπούλια να διερευνά τις δυνατότητες για τη σύγκλιση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, με αποκλειστικό αντικείμενο τα εθνικά θέματα!

Πηγή «Κυριακάτικη Δημοκρατία»
ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο HΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τι συμβαίνει; - Eξαιρετικά ανήσυχος επέστρεψε ο Δ.Αβραμόπουλος από την συνάντηση με Ρ.Τ.Ερντογάν...


Eξαιρετικά προβληματισμένος επέστρεψε στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας (μέχρι αύριο το απόγευμα) Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρ.Τ.Ερντογάν.
Για πρώτη φορά είδε τόσο σκληρό τον Τούρκο πρόεδρο - με τον οποίο γνωρίζονται από την εποχή που ήταν αμφότεροο δήμαρχοι Αθηνών και Κωνσταντινούπολης - και τόσο αποφασισμένο να προχωρήσει σε Αιγαίο και Κύπρο σε ενέργειες οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ένταση και μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής και τα εθνικά συμφέροντα.
"Στην Κύπρο δεν κάνουν πίσω ούτε βήμα. Ανησυχώ" έλεγε στους στενούς του συνεργάτες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε ούτε μία φωτογραφία μεταξύ των δύο ανδρών με τα γνωστά διπλωματικά χαμόγελα
Ηδη ο Δ.Αβραμόπουλος σε συνομιλία του με τους δημοσιγράφους την περασμένη Τετάρτη έδωσε πληροφορίες για σκηνικό υψηλής έντασης που επικρατούσε μέχρι το περασμένο Πάσχα στο Αιγαίο και έχει αρχίσει πάλι να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες.
Μεταξύ αυτών και για την "διείσδυση τουρκικού εναέριου μέσου" (δεν διευκρινίζεται αν ήταν UAV ή ελικόπτερο) τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κάλυμνο σε μία εξέλιξη που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα σύγκρουσης αφού η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε κατάρριψη του μέσου.
Ακολούθησε επικοινωνία ττου με τον ομόλογό του Τούρκο υπουργό Αμυνας ο οποίος προφασίστηκε άγνοια και εν συνεχεία υπήρξε εκτόνωση για μερικές ημέρες.
Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πριν αναλάβει τα νεά του καθήκοντα στην Κομισιόν, βρέθηκε με τον Ερντογάν στο σπίτι του προέδρου της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Δ.Αβραμόπουλος αισθάνεται ότι "Κάναμε ότι μπορούσαμε για την αμυντική θωράκιση της χώρας στο πλαίσιο των όσων μας άφηνε να κάνουμε η τρόικα. Ελπίζουμε να είναι αρκετά γιατί έρχονται καταστάσεις οι οποίες θα χρειαστούν άκρως ετοιμοπόλεμες ΕΔ".
Η εικόμνα που αποκόμισε ο Δ.Αβραμόπουλος είναι ότι η Τουκία είναι αποφασισμένη να κυριαρχήσει σε ολόκληρο την Α.Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολη και ότι επειδή είναι απρόβλεπτοι "Ολοι τους αντιμετωπίζουν με εξαιρετική προσοχή. Και οι ΗΠΑ και το Ισραή"...
ΚΙ ένα επεισόδιο που δείχνει πώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν νιώθει πανίσχυρος και σίγουρος για την Τουρκία: Στις 16 Μαΐου 2013  σε συνάντηση των δυό στον Λευκό Οίκο, ένας μαινόμενος Έρντογάν σηκώθηκε και άρχισε να κουνά το δάκτυλο του στον Ομπάμα, κατηγορώντας τον ότι υπαναχώρησε στο ζήτημα της Συρίας.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Έρτονγάν σηκώθηκε και κουνούσε το "γαμημέ... του  δάκτυλο στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου μέσα στον Λευκό Οίκο”!
Φαντάζεστε ανάλογη σκηνή με πρωταγωνιστή Ελληνα πρωθυπουργό;
Πάντως οι πληροφορίες για επάνδρωση φυλακίων παρατήρησης και θέσεων πυροβολικού απέναντι από την Μεγίστη (Καστελόριζο) είναι εξόχως ανησυχητικές...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Έθνος είναι πνευματική κοινότητα, δεν είναι όμιλος ατόμων ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Ελευθέριος Ανευλαβής
Η λέξη Έθνος, πρωτακούγεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, με την έννοια των συντρόφων, συμπολεμιστών: «εις έθνος εχάζετο κηρ αλεείνων: και να σωθεί εσύρθηκε στη μέση των συντρόφων» (Ιλιάς. Γ:32). Με την έννοια ομάδας ανθρώπων ζώντων ομού: «ίζευ ίων μετά έθνος εταίρων: έλα κάθισε ανάμεσα στο πλήθος των συντρόφων» (Ιλιάς. Η:115). Με την έννοια μεγάλου πλήθους ανθρώπων: «ως ίδε λαών έθνος: μόλις είδε το πλήθος των ανδρών.» (Ιλιάς Ν:495).

Για πρώτη φορά, ορίζει το Ελληνικό Έθνος ο Ηρόδοτος: «το Ελληνικό (έθνος), είναι και όμαιμο και ομόγλωσσο και έχει κοινά τα λατρευτικά κέντρα των θεών και … συνήθειες ίδιες κι απαράλλαχτες: το Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα.» (Ηροδότου Ιστοριών Η, 144)


Το Έθνος, ως έννοια, είναι μια ψυχή, μια πνευματική αρχή, διακηρύσσει ο Ερνέστος Ρενάν, η οποία συμπυκνώνει το παρελθόν με τις παραδόσεις και τις μνήμες, με τη παροντική επιθυμία, βούληση και συμφωνία, οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Έθνος, να ζούνε μαζί, για να διαιωνίσουν την αξία της κληρονομιάς που κληρονομήσανε.


Το Έθνος, όπως και ο άνθρωπος, είναι η σύνθεση των προσπαθειών, των αγώνων και των θυσιών του μακρινού παρελθόντος, των προγόνων, που μας έκαναν αυτό που είμαστε, και παρέδωσαν τούτη χώρα «ελευθέραν δι’ αρετήν» (Περικλής) Αυτό το παρελθόν αποτελεί το κοινωνικό κεφάλαιο που διατρέχει την ιδέα του Έθνους. Δεν είναι προγονολατρία. Είναι αναγνώριση της πραγματικότητας και η προϋπόθεση για να είμαστε Έθνος.


Το Έθνος είναι η ενότητα θυσιών που έκαναν οι άνθρωποί του, ο λαός στο παρελθόν και είναι έτοιμοι να κάνουν και στο μέλλον, έχοντας τη θέληση και τη βούληση να είναι μαζί. Να έχουν κοινή ζωή. Γιατί «αυτήν την πατρίδα της έχουμε όλοι μαζί» όπως βροντοφωνάζει Μακρυγιάννης.


Ακούστε τον σπαρτιάτικο χορικό ύμνο. Οι γέροντες ψάλλουν: «Εμείς είμασταν κάποτε ρωμαλέοι νέοι: Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι». Οι άνδρες απαντούν: «Εμείς είμαστε τώρα, αν θέλετε δοκιμάστε: Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.» Και οι νέοι ανταπαντούν: «Εμείς όμως θα γίνουμε πολύ καλλίτεροι: Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρονες.» Κι αυτό κάνει το Έθνος, το θαύμα των Ελλήνων. «Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά, παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου» όπως λέει ο Σεφέρης.


Βάλθηκαν, οι παγκοσμιοποιημένοι πολυπολιτισμικοί κουλτουριάρηδες, να εξαφανίσουν το Έθνος. Ήδη τα Έθνη χάνουν τα χαρακτηριστικά τους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Θεός να την κάνει ένωση. Σήμερα είναι μια πολύχρωμη κουρελού. Όμως η παρουσία του Έθνους εγγυάται την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, που συνθλίβονται μαζί του, κάτω από την μπότα της παγκοσμιοποίησης, που δυναστεύει τα Έθνη και τους ανθρώπους.


Τα Έθνη μετέχουν στον κοινό μας πολιτισμό, καθένα παίζοντας το μουσικό του κομμάτι, στην ορχήστρα του ανθρωπισμού, που είναι το υψηλότερο ιδεώδες του ανθρώπου. Η ανθρωπότητα έχει υποφέρει, και πολλές δοκιμασίες την περιμένουν ακόμη. Ο Έλληνας πανανθρώπινος Λόγος είναι ο μόνος δρόμος, για να διατηρηθεί αυτό το ανθρώπινο ιδεώδες του Έθνους, μέσα στο χάος της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης.


Μια ομάδα ανθρώπων, με ανοιχτό μυαλό και ζεστή καρδιά, δημιουργούν το είδος της εθνικής συνείδησης, που είναι το Έθνος. Και όσο αυτή η εθνική συνείδηση, το Έθνος, θα υπάρχει, ο άνθρωπος θα παραμένει άνθρωπος, κοινωνικό όν. Δεν θα γίνει «ακοινώνητος, άνομος, ανέστιος: αφρήτωρ αθέμιστος ανέστιος» (Ιλιάς Ι 63).


Οι υθλοηλίθιοι (ύθλος : φλυαρία, μωρολογία, φληνάφημα), μεταμοντέρνοι πολυπολιτισμικοί αερολόγοι-μπαρουφολόγοι, ίσως χαμογελούν ειρωνικά, ακούγοντας τη λέξη Έθνος. Αυτοί οι μοντέρνοι πραγματιστές, οι κενόκρανοι. Όμως το μοντέρνο δεν είναι ταυτόσημο με το σύγχρονο. Οι μόδες είναι βραχύβιες, σαν τα ενοχλητικά έντομα.


Σύγχρονο είναι το ΄Εθνος. Αείχρονο. Και το μέλλον το βλέπουν και προβλέπουν αυτοί, που δεν φορούν τις παρωπίδες της μόδας. Το μέλλον το βλέπουν και το προετοιμάζουν αυτοί που τολμούν να έχουν γνώμη, διαμορφωμένη με κριτική σκέψη και ενάντια στις μόδες και όχι μοδάτες απόψεις, που είναι σαν τις κωλοτρυπίδες. Ο καθένας έχει και από μία.


Θρησκεία των Ελλήνων ήταν ο πολιτισμός τους ο ίδιος, οι μυθικοί τους ήρωες δημιουργοί, οι νόμοι τους, η πόλις τους. Κάποιος, δεν ήταν Έλληνας αν αρνιόταν να ακολουθήσει αυτές τις αρχές. Το Έθνος των Ελλήνων δεν ήταν ένα θεολογικό δόγμα. Η θρησκεία τους ήταν ο πολιτισμός του Παρθενώνα, προσωποποιημένος.


Ο όρκος του Αθηναίου Εφήβου στην Ακρόπολη, στο ιερό της Αγραύλου (της κόρης που έπεσε από την Ακρόπολη και σκοτώθηκε όταν απειλούνταν η πόλη της από κατακτητές), διατρανώνει το φρόνημα του Έθνους (έθους, ήθους) των Ελλήνων. Τη μεγαλουργία της πατρίδας, που ορκίζεται να την παραδώσει μεγαλύτερη και δυνατότερη από ό,τι την παρέλαβε. Διατρανώνει την υπακοή στους νόμους και τους θεσμούς που ψήφισε ο λαός και την υπεράσπισή τους από όποιον επιχειρήσει να τους καταλύσει. Διατρανώνει τον σεβασμό στα πατροπαράδοτα ιερά. Διαβάστε τον, ευρωπαγκοσμιοχτυπημένοι. Ίσως ξυπνήσει μέσα στην ψυχή σας η συνείδηση του Έθνους. Κατά ήθος, έθος και Έθνος, Έλληνες είστε και σεις.

«Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά και δεν θα εγκαταλείψω τον διπλανό μου με οποιονδήποτε κι αν βρεθώ στην παράταξη της μάχης.
Θα αμυνθώ για τα ιερά και τα όσια και μόνος μου και με τους άλλους μαζί.
Την πατρίδα μου δεν θα τη παραδώσω μικρότερη, αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ' ότι την έχω παραλάβει.
Πρόθυμα θα υπακούω στους κάθε φορά δικαστές και θ' ασκώ τα πολιτικά μου δικαιώματα σύμφωνα με τους καθιερωμένους πολιτικούς θεσμούς και προς όλους εκείνους που θα γίνουν νόμοι από την ψήφο του λαού.

Αν βρεθεί κανείς κι αποπειραθεί να καταλύσει τους θεσμούς ή να πάει αντίθετα σ' αυτούς, δεν θα του το επιτρέψω. Θα αμυνθώ υπερασπίζοντας τους θεσμούς και μόνος μου και μαζί με τους άλλους.

Και θα αποδώσω την πρέπουσα τιμή στα ιερά που μας παράδωσαν οι πατέρες μας.
Μάρτυρές μου γι' αυτά ας είναι η Άγραυλος, η Ενυάλιος, ο Ζευς, η Αύξω, η Θαλλώ και η Ηγεμόνη». Και στο πρωτότυπο:

«Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά, ούδ' εγκαταλείψω τόν παραστάτην, ότω άν στοιχήσω.

Αμυνώ δέ καί υπέρ ιερών καί οσίων, καί μόνος καί μετά πολλών.
Τήν πατρίδα δέ ούκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δέ καί αρείω όσης άν παραδέξωμαι.
Καί ευηκοήσω τών αεί κραινόντων εμφρόνως, καί τοίς θεσμοίς τοίς ιδρυμένοις πείσομαι, καί ούς τινας άν άλλους τό πλήθος ιδρύσεται ομοφρόνως.
Καί άν τις αναιρή τούς θεσμούς ή μή πείθηται, ούκ επιτρέψω. Αμυνώ δέ καί μόνος καί μετά πάντων.
Καί ιερά τά πάτρια τιμήσω. Ίστορες θεοί τούτων,
Άγραυλος, Ενυάλιος Άρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη»

Όμως, δεν είναι το έδαφος ή η φυλή, που κάνει το Έθνος. Ούτε και αρκεί η κοινή γλώσσα, η θρησκεία, τα υλικά ενδιαφέροντα, η γεωγραφική θέση και η στρατιωτική αναγκαιότητα, για να υπάρξει ένα Έθνος. Το Έθνος είναι πνευματική κοινότητα, όχι όμιλος ατόμων ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση, και δεν προσδιορίζεται από τα οικονομικά, τοπικιστικά, θρησκευτικά κοινά συμφέροντα των ατόμων που την απαρτίζουν. Τίποτα, καθαρά υλιστικό δεν επαρκεί για τη δημιουργία ενός Έθνους.


Το Έθνος των Ελλήνων, φωλιάζει στον Παρθενώνα του Οικουμενικού Λόγου των Ελλήνων. Είναι ιδέα που φωτίζει τις καρδιές όλων των ανθρώπων, που είναι άξιοι του ονόματος του Ανθρώπου. Είναι η ψυχή των ανθρώπων, που το αποτελούν.


Η συνείδηση μιας κοινότητας, παραστατών-συμπαραστατών, ο ένας του άλλου. Μιας κοινότητας ιερών και οσίων, όχι νεκρών απολιθωμάτων, μα ζωντανών, αεί παρουσών ιδεών, στην καρδιά και τον νου των ανθρώπων, για τις οποίες αμύνεται ο Έλληνας άνθρωπος και μόνος και με τους άλλους μαζί «Αμυνώ δέ καί υπέρ ιερών καί οσίων, καί μόνος καί μετά πολλών» 


Είναι αυτή, η έννοια του Έθνους των Ελλήνων, της εθνικής συνείδησης, που κάνει τον Τρινταχαίμη, στρατηγό του Πέρση Μαρδόνιου, και κάθε Τρινταχαίμη έκτοτε, μέχρι που μας έκαναν, οι κυβερνώντες, οι ανελλήνιστοι, σφουγγοκώλια του ΔΝΤ και των τροκανών, να φωνάζει τρομαγμένος:


«Αλλοίμονο Μαρδόνιε με ποιούς άντρες μας έφερες να πολεμήσουμε, μ’ αυτούς οι οποίοι δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή: Παπαί Μαρδόνιε, ποίους επ' άνδρας ήγαγες μαχησομένους ημέας, οί ού περί χρημάτων τόν αγώνα ποιεύονται, αλλά περί αρετής»! Τότε, αυτά!


Σήμερα Έλληνα, τι; Χέσαιτο γαρ ει μαχαίσετο; (Αριστοφάνης)


ΠΗΓΗ

Μαρίνος Μητραλέξης - Ο θρυλικός αεροπόρος και το κατόρθωμα της 2ας Νοεμβρίου 1940


O Μαρίνος Μητραλέξης, επιτίθεται ακάθεκτος σε εχθρικό βομβαρδιστικό τύπου Savoia Marchetti, με όλη τη δύναμη του πυρός του και όταν διαπίστωσε ότι εξαντλήθησαν τα πυρομαχικά του, πλησίασε επικίνδυνα το εχθρικό αεροσκάφος αψηφώντας το θάνατο και με την έλικα του κινητήρα του, αποκόπτει το ουραίο πηδάλιο του και το καταρρίπτει κοντά στον Λαγκαδά!O Μαρίνος Μητραλέξης, επιτίθεται ακάθεκτος σε εχθρικό βομβαρδιστικό τύπου Savoia Marchetti, με όλη τη δύναμη του πυρός του και όταν διαπίστωσε ότι εξαντλήθησαν τα πυρομαχικά του, πλησίασε επικίνδυνα το εχθρικό αεροσκάφος αψηφώντας το θάνατο και με την έλικα του κινητήρα του, αποκόπτει το ουραίο πηδάλιο του και το καταρρίπτει κοντά στον Λαγκαδά!
 Του Βασ. Ζαμπίκου σμηνάρχου ε.α.
Δεν είναι λίγοι οι βετεράνοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που με την ανδρεία, την ευψυχία, την αυτοθυσία και τον άκρατο πατριωτισμό τους, δημιούργησαν έπη και λάμπρυναν τα Ελληνικά φτερά. 'Αξιοι απόγονοι των Μαραθωνομάχων, των Τριακοσίων του Λεωνίδα, των Ναυμάχων της Σαλαμίνος, των Πολέμαρχων του 1821, των Μακεδονομάχων και πλείστων άλλων, έγραψαν χρυσές σελίδες ιστορίας, πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας, το Ρούπελ, την Κρήτη, τη Μέση Ανατολή και το Ρίμινι.
Μεταξύ των βετεράνων αεροπόρων, εξέχουσα θέση κατέχει ο ήρως Μαρίνος Μητραλέξης, Υποσμηναγός το 1940, στον οποίο αφιερώνεται η αναφορά αυτή. O Μαρίνος Μητραλέξης που ήταν μόλις 24 ετών το 1940, περιμένει με ανυπομονησία την ώρα για να δράσει, εκπληρώνοντας το υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα του. Και να που η πολυπόθητη γι' αυτόν ώρα ήρθε. Πλησιάζει μεσημέρι της 2ας Νοεμβρίου 1940. Συναγερμός στο Αεροδρόμιο της Μεγάλης Μίκρας, όπου είχε το ορμητήριό της η 22α Μοίρα Διώξεως. Σμήνη Ιταλικών βομβαρδιστικών, συνοδευόμενα από καταδιωκτικά επισημάνθηκαν πάνω από τη Βέροια με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. 'Αμεση υπήρξε η αντίδραση της Μοίρας. Σχηματισμός αεροπλάνων ΡΖL 24 απογειώθηκε προς αναχαίτισή τους και επέτυχε η διάλυση των σχηματισμών τους, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος βομβαρδισμού της Θεσσαλονίκης και να καταστεί εύκολη και αποτελεσματική η καταδίωξη και προσβολή τους από τα πυρά των
PZL.
Στο μεταξύ ο Μαρίνος Μητραλέξης, επιτίθεται ακάθεκτος σε εχθρικό βομβαρδιστικό τύπου Savoia Marchetti, με όλη τη δύναμη του πυρός του και όταν διαπίστωσε ότι εξαντλήθησαν τα πυρομαχικά του, πλησίασε επικίνδυνα το εχθρικό αεροσκάφος αψηφώντας το θάνατο και με την έλικα του κινητήρα του, αποκόπτει το ουραίο πηδάλιο του και το καταρρίπτει κοντά στον Λαγκαδά και παρά τη σοβαρή βλάβη της έλικας του, κατορθώνει με επιδέξιους χειρισμούς να προσγειώσει το αεροπλάνο του σε αγρό, όπου είχαν προ ολίγου προσγειωθεί οι Ιταλοί αεροπόροι, αφού χρησιμοποίησαν τα αλεξίπτωτά τους. Αμέσως συνέλαβε τους αιχμαλώτους αεροπόρους - πλήρωμα του βομβαρδιστικού - και με τη βοήθεια των χωρικών τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη και τους παρέδωσε στη Στρατιωτική Διοίκηση. Μοναδικό και ανεπανάληπτο το κατόρθωμα του Μητραλέξη. Όμοιό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία της αεροπορίας.
Ο Μαρίνος Μητραλέξης, επιτίθεται ακάθεκτος σε εχθρικό βομβαρδιστικό τύπου Savoia Marchetti, με όλη τη δύναμη του πυρός του και όταν διαπίστωσε ότι εξαντλήθησαν τα πυρομαχικά του, πλησίασε επικίνδυνα το εχθρικό αεροσκάφος αψηφώντας το θάνατο και με την έλικα του κινητήρα του, αποκόπτει το ουραίο πηδάλιο του και το καταρρίπτει κοντά στον Λαγκαδά!
Ας αφήσουμε όμως, τον Ιταλό ανθυποσμηναγό Brussolo Garibaldo, πιλότο του καταρριφθέντος βομβαρδιστικού, την αφήγηση του παράτολμου εγχειρήματος του Μαρίνου Μητραλέξη. Λέγει λοιπόν ο Ιταλός αεροπόρος σε αξιωματικούς μας της Στρατιωτικής Διοίκησης:
Το Σμήνος μας, αποτελούμενο από πέντε βομβαρδιστικά, συνοδευόμενα από ένα καταδιωκτικό, έλαβε διαταγή να προβεί στο βομβαρδισμό της Θεσσαλονίκης. Ήταν 2α Νοεμβρίου 1940. Όταν πλησιάσαμε στο στόχο, συναντήσαμε σφοδρόν αντιαεροπορικό φράγμα πυρός, το οποίο κατέρριψε ένα από τα βομβαρδιστικά μας. Παρ' όλα αυτά, καταφέραμε να ρίξουμε τις βόμβες και αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε από το χώρο προσβολής ακολουθώντας κυκλική πορεία γιά μεγαλύτερη ασφάλεια. Όταν όμως πετούσαμε πάνω από τον Λαγκαδά, διακρίναμε τρία Ελληνικά καταδιωκτικά να μας επιτίθενται, οπότε ένα βομβαρδιστικό μας, επλήγη στο ντεπόζιτο της βενζίνης, απομακρύνθηκε από το Σμήνος και κατέπεσε κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. O σχηματισμός των υπολοίπων τριών αεροπλάνων μας, διαλύθηκε καταδιωκόμενος από τα Ελληνικά καταδιωκτικά.
Το αεροπλάνο μου, προσεβλήθη από Ελληνικό καταδιωκτικό και όταν ο πιλότος του εξήντλησε όλα τα πυρομαχικά του, εφόρμησε εναντίον μου και με την έλικα του αεροπλάνου, κατέστρεψε το ουραίο πηδάλιο του δικού μου, το οποίο δεν μπορούσε πλέον να ελεγχθεί. Καθώς βρισκόμαστε σε ύψος 7.000 ποδών, προφθάσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα αλεξίπτωτά μας και να προσγειωθούμε σε ένα χωράφι στην περιοχή του Λαγκαδά. Σε μικρή απόσταση από μας, λίγο αργότερα προσγειώθηκε αναγκαστικά, λόγω σοβαράς βλάβης της έλικας του αεροπλάνου του, ο αντίπαλός μας ο οποίος έσπευσε προς το μέρος μας και μας είπε ότι ονομάζεται Μητραλέξης, σφίγγοντας φιλικότατα και συναδελφικότατα το χέρι μου. Το συνάδελφο Μητραλέξην που κατά τη μεταφορά μας στη Θεσσαλονίκη, δεν παρέλειψε να μου πει ότι είναι ευτυχής για τη γνωριμία μας, θαυμάζω για την αυτοθυσία του, την ευγένεια και γενναιοψυχία του και σε ανταπόδοση των ευγενικών του αισθημάτων, του παρέδωσα σαν ενθύμιο της γνωριμίας μας, το ατομικό μου δελτίο ταυτότητος.
Αυτά είπε ο αιχμαλωτισμένος Ιταλός αεροπόρος, ο δε γράφων προσθέτει ότι οι γενναίοι είναι και γενναιόψυχοι, γι' αυτό και οι Ιταλοί αξιωματικοί, εκφράσθηκαν με τη μεγαλύτερη εκτίμηση και θαυμασμό γιά τους Έλληνες συναδέλφους τους. Δυστυχώς όμως, ο δαφνοστεφής Μαρίνος Μητραλέξης, που τίμησε τη γενέτειρα του Μίλα Μεσσηνίας, που έκανε υπερήφανη την οικογένειά του και με την ευψυχία και τον ηρωισμό του εδόξασε τα Ελληνικά φτερά, έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή στα Αιγαιοπελαγίτικα νερά, πέφτοντας με αεροπλάνο OXFORD το Σεπτέμβριον του 1948 σε ηλικία 32 ετών, με το βαθμό του Επισμηναγού. Προήχθη μετά θάνατον σε Αντισμήναρχον. Προτομή του έχει στηθεί στη Μονάδα του Ελληνικού. ΠΗΓΗ
Έλληνες χειριστές μπροστά από τα αεροσκάφη τους!
ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Φρενίτιδα ρωσικών εικονικών βομβαρδισμών κρατών του ΝΑΤΟ - "Κτύπησαν" μέχρι και την Πορτογαλία! (vid)
H ρωσική αρκούδα "βρυχάται" και απαντάει στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ευρασίας, όπου έχει ξεκινήσει μετά την βίαιη ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Β.Γιανουκόβιτς και τα όσα ακολούθησαν η μεγαλύτερη αναμέτρηση της ισχύος της Ρωσίας και των συμμάχων της του CSTO από την μία πλευρά και των ΗΠΑ και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.
Το ενημερωτικό δελτίο του ΝΑΤΟ το οποίο κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ, πραγματικά είναι εντυπωσιακό σε ότι αφορά την αεροπορική δρστηριότητα της ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας το τελευταίο τριήμερο: Από από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ιβηρική χερσόνησο η ρωσική Αεροπορία προχωρούσε σε διεισδύσεις και εικονικές προσβολές στρατηγικών στόχων προετοιμαζόμενη για μίε πιθανή σύγκρουση η οποία ιστορικά ίσως δεν είναι καν δυνατόν να αποφευχθεί. 
Στις 29 Οκτωβρίου τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95, συνοδευόμενα από δύο αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού πέταξαν στη Βόρειο θάλασσα και προσεγγίστηκαν από τέσσερα νορβηγικά F-16.
Η όλη κίνηση ήταν αντιπερισπασμός: Τα τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη στράφηκαν ανατολικά, αλλά άλλα δύο Tu-95Η εμφανίστηκαν και χρειάστηκε η απoγείωση απο βρετανικές βάσεις Eurofighter για να αναχαιτίσουν!
Ομως οι Ρώσοι σκόπευαν να δώσουν μια απάντηση στην εμπλοκή των Πορτογάλων με F-16 στην Βαλτική: Συνέχισαν απτόητοι την πορεία τους μέχρι τις ακτές της Πορτογαλίας, όπου προσεγγίστηκαν από F-16 (φωτό), αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν εικονική άφεση βλημάτων cruise και να αποχωρήσουν!
Στέλνοντας καθαρό μήνυμα στην Λισσαβώνα ότι από την στιγμή που εμπλέκεται με αεροσκάφη της στην Βαλτική, δεν είναι απρόσβλητη από την ρωσική Αεροπορία παρά το γεγονός ότι βρισκεται μακριά από την γραμμή αντιπαράθεσης.
Η αρχή είχε γίνει στη Μαύρη Θάλασσα όταν τέσσερα τουρκικά F-16 προσπάθησαν να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95Η, τα οποία συνοδεύονταν από δύο μαχητικά Su-27SM. Τα μαχητικά είχαν σηκωθεί από την Κριμαία η ένωση της οποίας με την Ρωσική Ομοσπονδία έχει αλλάξει τις ισορροπίες σε ολόκληρη την περιοχή.
Πλέον τα ρωσικά μαχητικά, αλλά και σκάφη επιφανείας σαρώνουν ολόκληρη την Μαύρη Θάλασσα,χωρίς κανένα περιορισμό ως προς την ακτίνα δράσης ή τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν.
Ειδικά σε ότι αφορά την αεροπορική παρουσία η ρωσική Αεροπορία κυριαρχεί πλέον στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς η Τουρκία έχει προσανατολίσει την Αεροπορία της στις βάσεις του Αιγαίου, ενώ οι όποιες μετασταθμεύσεις αφορούν τα αεροδρόμια κοντά στην Συρία και το Ιράκ.
Την ίδια ώρα, στον κόλπο της Φινλανδίας, επτά ρωσικά μαχητικά Su-27SM και ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησης IL-20 σαρώσανε τον κόλπο και η γερμανική Αεροπορία έστειλε εσπευσμένα Eurofighter, τα οποία σε δύο περιπτώσεις ενεπλάκησαν με τα ρωσικά μαχητικά και το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό για τα γερμανικά μαχητικά: Και στις δύο περιπτώσεις τα ρωσικά μαχητικά απέκτησαν πλεονέκτημα και πραγματοποίησαν εικονικές καταρρίψεις!.
Σε άλλη περίπτωση γερμανικά Eurofighter και δανικά F-16 στις 28 Οκτωβρίου και πορτογαλικά F-16 αντιπαρατέθηκαν με Su-27SM και MiG-29 της ρωσικής Αεροπορίας στην Βαλτική και τα αποτελέσματαήταν άκρως απογοητητευτικά για τα δανικά και τα πορτογαλικά πληρώματα που ελλιπώς εκπαιδευμένα ("γράφουν" περί τις 10 εκπαιδευτικές ώρες το μήνα έναντι 25 ωρών των Ρώσων χειριστών) "έφαγαν" πολύ "ξύλο" μέχρις σημείου που αποχώρησαν όταν τους τελείωσαν τα καύσιμα.
"Βλέπουμε συχνά ρωσικά αεροσκάφη στα όρια του εναέριου χώρου μας, αλλά αυτό που μας εξέπληξε ήταν ο μεγάλος αριθμός τους, αυτή τη φορά", δήλωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής Αεροπορίας.
Γενικά η κινητικότητα στις ρωσικές αεροπορικές βάσεις της Δύσης είναι έντονη, ενώ φημολογείται ότι μαχητικά Su-35S μεταφέρονται από τις ρωσικές βάσεις της Απω Ανατολής στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Φιλική" συνάντηση Αβραμόπουλου Ερντογάν στην Πόλη - Φωτογραφίες


Image



Συνάντηση με τον Ερντογάν η οποία χαρακτηρίζεται "φιλική" είχε ο Αβραμόπουλος στην Κωνσταντινούπολη,όπως έγραψε νωρίτερα το Onalert.gr.Ποιος βέβαια μπορεί να πιστέψει ότι αυτές τις ημέρες με την Τουρκία να έχει κάνει απίστευτες προκλήσεις στην Κύπρο και να ...προαναγγέλει κρίση στο Αιγαίο, μπορεί να γίνει "φιλική συζήτηση"; Αβραμόπουλος και Ερντογάν γνωρίζονται από παλιά όταν ήταν δήμαρχοι σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Είχαν επαφές.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το επιτελείο του Επιτρόπου:

 Ανεπίσημη και φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου, ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της επισκέψεως που πραγματοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.




Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθ’ οδόν προς την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετωπίζει ανέκαθεν τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».




Μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης στο Φανάρι, ο Έλληνας Επίτροπος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα.

Ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην περιοχή, ζητήματα ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας.

Συγκλονίζει την υφήλιο η πρόεδρος της Αργεντινής με την περήφανη επιστολή στον Ομπάμα!

Posted by spitha80 στο Νοεμβρίου 1, 2014

αργεντινη«Είναι διορισμένη από εσένα αυτή που υβρίζει την πατρίδα μου και τον λαό μου υπερασπιζόμενη τα κοράκια;»

Για μία ακόμα φορά, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ αποδεικνύει ότι είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες ηγετικές προσωπικότητες που μπροστά στο συμφέρον της πατρίδας τους δεν γονατίζουν, ούτε σκύβουν το κεφάλι. H επιστολή της προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, η οποία στάλθηκε στις 30 Οκτωβρίου, είναι πραγματικά συγκλονιστική!

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας γράφω για να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα που, αν επιβεβαιωθεί από εσάς, θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν η Νάνσυ Σόντερμπεργκ, το πρόσωπο που έχει διοριστεί από εσάς ως πρόεδρος του PIDB (Public Interest Declassification Board), το οποίο αναφέρεται κατευθείαν στην αμερικανική κυβέρνηση, είναι επίσης συμπρόεδρος της  «American Task Force Argentina» (ATFA), μιας οντότητας που δημιουργήθηκε ειδικά για να επιτίθεται και να βρίζει την Αργεντινή και την πρόεδρό της.

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, στα καθήκοντα του PIDB περιλαμβάνονται η ανάλυση κρίσιμων θεμάτων εθνικής ασφάλειας και η παροχή συμβουλών στον Πρόεδρο και σε άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ. Μάλιστα, στις 10 Νοεμβρίου του 2012, κατά τον επαναδιορισμό της κυρίας Σόντερμπεργκ, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε δημοσίως τη θέση της ως «κομβική». Ωστόσο, στο επίσημο βιογραφικό που διανεμήθηκε από το γραφείο σας, δεν αναφέρεται η θέση της Σόντερμπεργκ στην ATFA και στο βιογραφικό της συμπροέδρου που διανέμεται από την ATFA δεν αναφέρεται η υψηλή θέση που κατέχει το εν λόγω πρόσωπο στο Λευκό Οίκο. Μήπως πρόκειται για περίπτωση συνωνυμίας;

νανσυ

Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι η Νάνσυ Σόντερμπεργκ, η συμπρόεδρος της ΑΤFA, διεξήγαγε μια πρωτοφανών διαστάσεων συκοφαντική και δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον του λαού και των αρχών της χώρας μου και ειδικά εναντίον μου, με σκοπό την καταστροφή της Δημοκρατίας της Αργεντινής προς όφελος των ληστρικών funds που επιδιώκουν να κερδίσουν τεράστια ποσά, περιορίζοντας το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μου για την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της.

Μεταξύ άλλων σημειώνω την εξωφρενική κατάσχεση της ναυαρχίδας του Ναυτικού της Αργεντινής, της φρεγάτας Libertad. Το δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε ομόφωνα την άρση της κατάσχεσης με την αιτιολογία ότι συνιστούσε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Έγιναν επίσης προσπάθειες να κατασχεθεί ένας δορυφόρος, ο οποίος χρησιμοποιείται σε πρόγραμμα της NASA. Θα είναι σίγουρα παράδοξο, αν η κυρία Σόντερμπεργκ του Λευκού Οίκου αποδειχθεί ότι είναι η ίδια Σόντερμπεργκ που καλωσόριζε και ενθάρρυνε δράσεις που επηρέασαν και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ATFA έχει δηλώσει ότι έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός λόμπι εναντίον της Αργεντινής εντός του αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ επίσης  δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει προς όφελός της  οδυνηρά για τους Αργεντινούς γεγονότα, όπως την τρομοκρατική επίθεση κατά του κέντρου της εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες το 1994, συκοφαντώντας την κυβέρνησή μου με εντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς.

Οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεών μας θα επηρεαστούν αρνητικά, αν επίσης αποδειχθεί ότι η Νάνσυ Σόντερμπεργκ της ATFA είναι η Σόντερμπεργκ που σας συμβουλεύει για θέματα εθνικής ασφάλειας, αλλά και το ίδιο άτομο που διοικεί το ληστρικό fund NML Capital, το οποίο έχει την έδρα του στις Νήσους Κέιμαν και πρωτοστατεί στη διεθνή δικαστική εκστρατεία κατά της χώρας μου».

νανσυ2

«Θα ήταν απαράδεκτο αν μια τέτοια “κομβική” θέση της κυβέρνησής σας, με πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες και απευθείας σχέσεις με το Κογκρέσο, καλύπτεται από ένα άτομο που παράλληλα συμπροεδρεύει σε μια οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην επίθεση και τη δυσφήμηση ενός κυρίαρχου έθνους που επιθυμεί να έχει παραγωγικές σχέσεις με τη χώρα σας. Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι όλο αυτό δεν είναι παρά μια παρεξήγηση, μια απλή περίπτωση συνωνυμίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Η επερχόμενη Σύνοδος των G20 που θα διεξαχθεί στις 15-16 Νοεμβρίου στο Μπρίσμπαν θα είναι μια καλή ευκαιρία για να εργαστούμε από κοινού εναντίον των ληστρικών funds, να ενισχύσουμε την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και να εξαλείψουμε τους φορολογικούς παραδείσους. Ο ρόλος των εθνικών ηγετών είναι να επιλύονται αυτά τα προβλήματα. Η χειραγώγηση από λομπίστες που υπηρετούν αδίστακτους ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει δεκτή», καταλήγει η πρόεδρος της Αργεντινής.

AMEΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Αιφνιδιαστική εκτόξευση ρωσικών διηπειρωτικών πυραύλων προκαλεί τρόμο στην Ουάσιγκτον (vid)

putinnuclear

«Η Ατλαντική Συμμαχία δεν θα εγκαταλείψει το σχέδιό της,δηλαδή  να καταστρέψει την στρατηγική ισορροπία στον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τους ανώτερους Ρώσους αξιωματικούς στο Κρεμλίνο/
Αμέσως μετά, σήμερα το πρωί, οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) RT-2PM2″ Topol-M απο σιλό.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας τελετής προαγωγής για μια ομάδα αξιωματικών με το βαθμό του στρατηγού.
Η κίνηση ήρθε ως απάντηση στις εχθρικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν από το ΝΑΤΟ στην Λιθουανία, και σε συνδυασμό και με την χθεσινή εκτόξευση βαλλσιτικού πυραύλου Bulava από  πυρηνικό υποβρύχιο δέιχνει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να αντιμετωπίσει το νεοταξικό (δυστυχώς) ΝΑΤΟ και την εξυπηρέτηση των σκοτεινών για τον πλανήτη σχεδιασμών των νεοταξικών κέντρων της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.
Μόλις χθές ανακοινώθηκε ότι και η Ουγγαρία αποστέλει μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού στην Λιθουανία, το οπόιο, θα παραμείνει εκέι μέχρι το τέλος του 2014.Η άσκηση του ΝΑΤΟ θα απασχολήσει 2500 στρατιώτες το πρώτο μισό του Νοεμβρίου.
Ως απάντηση το ρωσικό γενικό επιτελείο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί , «αιφνιδιαστική,δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικου πυραύλου Topol-M απο το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, με τελικό προορισμό στην χερσόνησο Καμτσάτκα στην ρωσική Άπω Ανατολή «, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
«Την πρώτη Νοεμβρίου στις 9.20πμ από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ πραγματοποιήθηκε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) RT-2PM2″ Topol-M απο σιλό”,καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.
Ο στόχος ήταν η επιβεβαίωση των προδιαγραφών κατά την διάρκεια της πτήσης , του πυραύλου τύπου ICBM. Ο πύραυλος ανήκε στο σύνταγμα πυραύλων της περιφέρειας Tatishchev.
Υπενθυμίζουμε απλά την απόσταση των χιλιάδων χιλιομέτρων, που διήνησε ο πύραυλος και η οποία καλύπτει μια τεράστια απόσταση , όσο και το ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο που εδράζεται σε σιλό. Το μήνυμα είχε αποδέκτη την Ανατολική και την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ όπου και εδράζουν τα μεγαλύτερα πολεοδομικά συγκροτήματα και αποτελούν την «Ατμομηχανή» της αμερικανικής οικονομίας
“Επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των τεχνικών λύσεων που ενσωματώθηκαν στον βελτιωμένο πυραυλικό συγκρότημα » Topol-M «, καθώς και η ετοιμότητά του να εκτελέσει την αποστολή του , με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια στόχευσης και εξουδετέρωσης του στόχου, στην χερσόνησο Καμτσάτκα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας Ιγκόρ Yegorov.
Πολύ πιο σημαντική όμως κρίνεται η χθεσινή δοκιμή του ICBM Bulava. Από το πυρηνικό υποβρύχιο(Κ-35) τύπου Borey «Γιούρι Ντολγκορούκι», εκτελέστηκε  με επιτυχία , μετά από σειρά αποτυχημένων εκτοξεύσεων, εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου  «Bulava». Η τροχιά του πυραύλου ξεκίνησε από την Θάλασσα του Μπάρεντς, στο πεδίο  βολής  Kura στην χερσόνησο  Καμτσάτκα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης του βόρειου στόλου και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από θέση βυθού, στη θάλασσα Μπάρεντς, και το υποβρύχιο είχε  «φορτωμένους» συνολικά 16 πυραύλους, κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας όλες οι κεφαλές του Bulava χτύπησαν το στόχο, στο πεδίο βολής Kura, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην ρωσική Άπω Ανατολή.
Όπως δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, όλες οι ενέργειες και οι χειρισμοί του προσωπικού ήταν επαγγελματικές και εύστοχες. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοιου βεληνεκούς δοκιμή, με πλήρες φορτίο πυραύλων.
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Bulava έχουν βεληνεκές 10.000 χιλιόμετρα και μεταφέρουν 10 υπερηχητικές αυτόνομες, πυρηνικές κεφαλές, με απόδοση 100-150 χιλιάδες τόνους η καθεμία. Φυσικά σε περίπτωση ενός Γ” ΠΠ αρκούν μερικοί Βulava για την πλήρη κονιορτοποιηση της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, και για αυτό ο συγκεκριμένος πύραυλος φοβίζει σφόδρα την Ουάσιγκτον.
Το πυραυλοφόρο πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι είναι τέταρτης γενιάς και κατασκευάστηκε το 1996. Με την ανακατασκευή του από την εταιρεία Borey, έγινε εγκατάσταση συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας και βελτιώθηκε σημαντικά η υδροδυναμική του σκάφους.
Έως το 2020 η Ρωσία εκτιμά πως θα διαθέτει 8 πυρηνικά υποβρύχια τύπου Borey. Ακολουθεί βίντεο με την δοκιμή

defencenet.gr

Η Τουρκία τραβάει το «σχοινί» – Δεν αποσύρει τo Barbaros και βάζει στο «στόχαστρο» και το Αιγαίο


barbaros_7


H Άγκυρα θα συνεχίσει να παρανομεί και να παραβιάζει την κυπριακή κυριαρχία στην ΑΟΖ, συνεχίζοντας τις έρευνες με το Barbaros, και θα το επεκτείνει και στην ελληνική ΑΟΖ,όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την διπλωματική της απομόνωση.
Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ρητώς «θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στην περιοχή όπου η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει εξουσιοδοτήσει την εγγυήτρια δύναμη, την Τουρκία, για έρευνες» και συνεχίζει «θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ»
Είναι το σημείο κλειδί που στην Αθήνα δεν φαίνεται να το άκουσαν.Υπάρχει σαφής αναφορά στο Αιγαίο, και ουσιαστικά η Άγκυρα μας προειδοποιεί ότι έρχεται η σειρά μας.
Την απόφαση της Άγκυρας να διατηρήσει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ και να συνεχίσει τις σεισμογραφικές έρευνες, κάνοντας, μάλιστα, παράλληλη αναφορά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, διακήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Και αυτό, τη στιγμή που η τουρκική πλευρά απέρριψε πρόταση του ΟΗΕ να αποσύρει το «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ για τρεις μήνες, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Toυς παρακαλάνε δηλαδή.
Την πρόταση για απόσυρση του «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ φέρεται να μετέφερε στην Αγκυρα ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Αϊντε, ο οποίος είχε στην τουρκική πρωτεύουσα σειρά επαφών, στο πλαίσιο προσπάθειας να εκτονωθεί η κρίση και να επαναληφθούν οι συνομιλίες.
Καθώς φαίνεται, ωστόσο, εισέπραξε την άρνηση της τουρκικής πλευράς.
Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο κ. Αϊντε εργάζεται πάνω σε μια φόρμουλα για την κατανομή των εσόδων από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου και πρόκειται τις επόμενες ημέρες να έχει επαφές σε Αθήνα και Λευκωσία, με στόχο την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Δηλαδή εργάζεται στο να βρει πως θα μοιραστούν αυτά που δεν τους ανήκουν και να δώσουν και ένα «κοκκαλάκι» στον νόμιμο ιδιοκτήτη.
Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει περαιτέρω την προκλητική στάση της, καθώς στο γραπτό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας γίνεται αναφορά στην απόφαση «να συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ».
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τα συγκεκριμένα σημεία στην ανακοίνωση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελούν «απάντηση» στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, από την οποία η Άγκυρα θεωρεί ότι απειλείται και έχει καταστήσει σαφή την ενόχλησή της.
Πάντως, η αναφορά στην ίδια πρόταση σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ επιτείνει τον προβληματισμό για ενδεχόμενες κινήσεις περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης, με τη μετακίνηση της ερευνητικής δραστηριότητας του «Μπαρμπαρός» σε άλλες περιοχές.
Ειδικά για την Κύπρο, στο ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι «θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στην περιοχή όπου η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει εξουσιοδοτήσει την εγγυήτρια δύναμη, την Τουρκία, για έρευνες».
Οι Τούρκοι είναι αποφασιμένοι να τραβήξουν το «σχοινί» μμέχρι τέλους, διότι πιστεύουν ότι στο τέλος η Ελλάδα και η Κύπρος θα υποχωρήσουν αλλά και ότι η διεθνής κοινότητα θα πράξει στο τέλος αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα δηλαδή τίποτα.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέυσουμε με καθε κόστος τα συμφέροντα του Ελληνισμού; Διότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν μας έχει «ψυχολογήσει» ότι δεν είμαστε.
defencenet.gr

ΑΥΤΟΙ είναι οι ΜΙΣΘΟΙ των ΤΗΛΕΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ του MEGA την ΩΡΑ που ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ



14500000
Πόσα παίρνει η φωνή της Τρόικας και των κατοχικών δυνάμεων ;
Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW,
ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους. To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την… αγάπη προς το Μνημόνιο και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία:
Τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) σύμφωνα με το mhnpetaslefta.blogspot.gr:
ο Γιάννης Πρετεντέρης δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ,
ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ,
ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ,
ο Παύλος Τσίμας 410.000 ευρώ και
η Όλγα Τρέμη 480.000 ευρώ
Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιμαζόμαστε να αναχρηματοδοτήσουμε τη στιγμή που η λιτότητα μας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA».
ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ..Κοινοποιήστε το να το δει και κάθε στενόμυαλος που δεν καταλαβαίνει γιατί του κάνουν πλύση εγκεφάλου τα MME είναι δυνατόν να έχουν σωστή άποψη αυτά τα παρτάλια? και ποιος ο λόγος που παίρνουν τόσα?
ΠΗΓΗ
[www.makeleio.gr]

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ