}

15 Νοεμβρίου, 2014

Κι όλο ρωτώ να μάθω την αλήθεια, κι όλο μου λένε παραμύθια...  

«Μην ακούτε όλα αυτά που λέγονται. Δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα. Κάντε λίγο υπομονή. Θα σας ενημερώσουμε μέχρι κεραίας σε όλες τις λεπτομέρειες για τα οικονομικά», είχε δηλώσει, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η "αντισυστημική" Führerin, τον μακρινό Μάρτιο του 2005, τότε που δεν ήταν και τόσο αντισυστημική. 

Οι αχαρακτήριστοι αλογομούρηδες εκείνης της εποχής, μετά βαΐων και κλάδων, ύμνους κραυγάζοντες, πέταγαν τη σκούφια τους -κι έκαναν κι απογραφή στα δημόσια οικονομικά μας, τρομάρα τους. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργεύων ανιψιός του "εθνάρχη", ο Καραμανλής ο Βους, τα τακτοποιούσε, σεμνά και ταπεινά, τα πράγματα με τους κουμπάρους του -κι έτσι φθάσαμε στο μοιραίο 2010, για να μάθουμε ότι πτωχεύσαμε.

Πάντως, ο απολογισμός (sic) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν, φαίνεται, τόσο εξωφρενικά ασύδοτος, ώστε χρειάστηκε ειδική νομοθετική ρύθμιση  για την κύρωσή του, μην τύχει κι αρχίσουν να ξύνουν τα μολύβια τους οι εισαγγελείς της πάταξης της διαφθοράς και μας περισπάσουν από την εθνική μας ονείρωξη. 

Οι εθνομητέρες και οι εθνοπατέρες  μας, ακόμα και σήμερα, έμπλεοι υποκρισίας και υπό το βάρος της ευθύνης του νόμου της σιωπής, λένε ό,τι τους καπνίσει για το κόστος εκείνης της εμποροπανήγυρης, παίζοντας την κολοκυθιά στην καμπούρα του ραγιά -στη δική μας την καμπούρα, δηλαδή-  καταδεικνύοντας και με αυτήν την αφορμή, τη φαιδρότητα του κράτους μας. 

Το μόνο βέβαιο, λοιπόν, είναι ότι δέκα χρόνια μετά, ακόμα δεν έχομε μάθει πόσο μας κόστισε εκείνο το πάρτι του παρασιτικού μεγαλοϊδεατισμού των λαμογιότατων, που ορίζουν τις τύχες μας. 

Αυτά έγιναν και δεν ξεγίνονται, θα μου πεις, καλό μου πληκτρολόγιο, έτσι δεν είναι?

Παρόλα αυτά, εγώ θα σου απαντήσω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. 

Τα δισεκατομμύρια των υπερβάσεων για την εκπλήρωση εκείνου του απατηλού ονείρου που έχει πια μεταλλαχθεί σε φριχτό εφιάλτη, συνεχίζουν να βαραίνουν το δημόσιο χρέος μας, καθώς αναπαύονται κι αυγατίζουν, Κύριος οίδε, σε ποιους φορολογικούς παραδείσους.

Εγώ μόνο θα σου θυμίσω αυτά που έλεγε ο Αλέξης, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε: «Είναι πλέον κοινή πίστη όλων των Ελλήνων, μετά την επιβολή του ΔΝΤ και των Μνημονίων, ότι τα ιλιγγιώδη ποσά τα οποία δαπανήθηκαν για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος της χώρας».

Επίσης θα σου τονίσω αυτό που σου έλεγα εγώ, τις προάλλες, καταχτυπώντας σε, καημένο μου πληκτρολόγιο, τότε που οι φίλοι μας, οι λάτρεις της επαναστατικής γυμναστικής, μέμφονταν τον Αλέξη, επειδή πήγε στο Τέξας ή επειδή συναντήθηκε "μυστικά" με Γερμανούς και άλλους αξιωματούχους: «Ένας προαλειφόμενος πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να συνδιαλέγεται με όλους και να συζητά για όλα», έτσι δεν σου έλεγα? Παραδέξου του, στο έλεγα!


Αλλά υπάρχουν και κάποια όρια, αντιμνημονιακό μου πληκτρολόγιο -και, το παραδέχομαι, έγινα έξαλλος που καταδέχτηκε, ένας αριστερός, δυνητικός πρωθυπουργός, να φέρεται σαν τον διακονιάρη που απλώνει το χέρι για την ελεημοσύνη της πρωθιέρειας του μοχθηρού Θεού της διαπλοκής. 

Τι λες κι εσύ καλό μου πληκτρολόγιο? Άδικο έχω που έγινα έξαλλος? 

Πριν μου απαντήσεις, αν μπορείς, σε παρακαλώ να ρωτήσεις τον κυρ-Νίκο, που, δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, αναβλήθηκε το προγραμματισμένο του χειρουργείο, γιατί το νοσοκομείο πάλι έμεινε ρέστο από υπερκοστολογημένα αναλώσιμα.

Ή αν θες, ρώτα την κυρά-Κατίνα, ξέρεις, τη γειτόνισσα, παρακάτω στο δρόμο, που η ψαλιδισμένη της σύνταξη χηρείας, ίσα-ίσα που φτάνει για να πληρώνει το χαράτσι του σπιτιού της και τους άλλους φόρους -κι ευτυχώς που βρήκε ο μοναχογιός της, ο Άρης, δουλειά στη Αραπιά και της στέλνει ό,τι μπορεί κι εκείνος, για να μην πεθάνει από την πείνα, η καψερή.

Ρώτα τον Ανέστη, τον αδιόριστο δάσκαλο, που μέσα στην απόγνωσή του, ονειρεύεται το θλιβερό μόριο του δεύτερου τη τάξει παρασυνταγματολόγου της Τηλεδημοκρατίας μας, αυτού του ελεεινού κυνηγού οροθετικών γυναικών, που παριστάνει τις σκοτεινές ετούτες μέρες, τον υπουργό Παιδείας.  

Ρώτα τον μπαρμπα-Νίκο, από δίπλα, που δεν μας ξεκουφαίνει πια με την τηλεόρασή του τα βράδια, θεόκουφος κι ο ίδιος, γιατί του το κόψανε το ρεύμα τις προάλλες κι αυτουνού.

Ρώτα όποιον θες, μάζεψε γνώμες από παντού κι ύστερα απάντησέ μου: γιατί συναντήθηκε με αυτήν την «κυρία» ο Αλέξης, αφού δεν είχε σκοπό να την ρωτήσει τι στον διάβολο γίνανε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που έφαγε μαζί με την παρέα της, αφού την έχει κι αυτός, όπως κι όλοι εμείς, δημοσίως δηλωμένη την απορία του.  

Και να σου το πω και το άλλο, μόνο σ’ εσένα θα το πω, που, έτσι που σε καταχτυπώ, καταλαβαίνεις καλύτερα από τον καθένα την αγανάκτησή μου: γι' αυτό το τρομακτικό ταξίδι του ελληνικού σκάφους κατευθείαν στα βράχια κι από κει προς τον απύθμενο βυθό, δεν είναι οι ιστορικοί του μέλλοντος που θα κληθούν να αποφανθούν. 

Σ’ ετούτη τη ζωή πρέπει να τα ξεδιαλύνουμε αυτά τα απαίσια πράγματα, όχι σε κάποιαν άλλη!

Εδώ και τώρα. Δική μας είναι η ευθύνη να ψάξουμε και να χαρτογραφήσομε, ένα-ένα, τα λιμάνια αυτής της άλογης πορείας κατ' ευθείαν πάνω στην καλδέρα που σχημάτισε το ηφαίστειο της αθλιότητάς τους. Δική μας δουλειά είναι να τεκμηριώσομε τις ευθύνες ανάξιων καπεταναίων κι αναξιότερων πληρωμάτων. 

Ένα από αυτά τα βρομιάρικα αχαρτογράφητα λιμάνια, είναι και το ασύδοτο φαγοπότι του 2004, και το ξέρεις. 

Αν μη τι άλλο, χρωστάμε απαντήσεις στους νεκρούς των μνημονίων τους, στους πένητες της αναλγησίας τους, στους αναξιοπαθούντες της αδιαφορίας τους, στους καταθλιμμένους του προγράμματος διάσωσής τους. Έχει κυλήσει πολύ αίμα και ακόμα περισσότερα δάκρυα στα αυλάκια της ζωής μας, τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν έχει δικαίωμα ο Αλέξης -κι ο κάθε Αλέξης, να συναγελάζεται με την «Κόκκινη Γιάννα». Τι λες κι εσύ αγαπητό μου πληκτρολόγιο. άδικο έχω? 

Υ.Γ. Και για να σου θυμίσω κι αυτά που λέγαμε τις προάλλες: ας την είχε τουλάχιστον ρωτήσει, βρε αδερφέ, πώς έχουν φορολογηθεί τα χρήματα, με τα οποία έχει αποκτήσει τον πίνακα του Μαξ Ερνστ που έχει κρεμασμένο στο γραφείο της. Ή μήπως την ρώτησε?

Το κολάζ είναι από την ΟΚΤΑΝΑ
http://my-pillow-book.blogspot.gr/2014/11/lies.html

Ένα ποίημα του Λόρδου Μπάιρον που φυσικά ουδέποτε δίδαξαν στα σχολεία για ευνόητους λόγους... [Ολόκληρο το βιβλίο του Λόρδου Byron]

Ο ποιητής ευθέως στοχοποιεί τον Βαρόνο Rothschild και την τακτική ελέγχου των εθνών μέσω του δανεισμού 
Δανείζοντας χρήματα στους τυράννους , οι Σιωνιστές καθίστανται αυτοί που κινούν τις μαριονέτες από το παρασκήνιο.
Εννοείται το δάνειο το τσεπώνουν οι διεφθαρμένοι (βλέπε Λίστα Λαγκάρντ) και το πληρώνει ο ηλίθιος λαός (βλέπε ΕΝΦΙΑ κλπ)
Κι όπως πάντα , από την αρχαιότητα με αυτήν την τακτική οι Σιωνιστές αναλαμβάνουν φοροεισπράκτορες και σκιώδεις ή φανεροί Υπουργοί Οικονομικών.
Αυτούς που ο Μπάιρον ευθέως κατονομάζει... οι άθλιοι της κυβέρνησης φρόντιζαν να τους προστατεύουν όντας τα πραγματικά τους αφεντικά. Γι' αυτό παθαίνει κράμπα η γλώσσα τους και στη σκέψη της λέξης Rothschild.. 
Γι ' αυτό κατάφεραν να μην ξέρει κανένας Οικονομολόγος και κανένας τραπεζικός υπάλληλος τι σημαίνει Rothschild και σε ποιον ανήκει η Τράπεζα της "Ελλάδας" 
Αυτοί οι "επαναστάτες" του ΣΥΡΙΖΑ ...γιατί άραγε δεν τολμούν να ρωτήσουν ΠΟΙΟΙ είναι οι ιδιοκτήτες της Τράπεζας της "Ελλάδας" κι έχουν ανάγει σε επανάσταση την ενασχόληση με της καθαρίστριες του Δημοσίου ; Ρητορικό το ερώτημα...
 Όλοι τους ...κάνουν σαν να μην υπάρχουν οι βδέλλες που λέγονται Rothschild και οι συγγενείς τους τοκογλύφοι...γιατί ξέρουν πολύ καλά ποιος αποφασίζει τις τύχες τους....

Ολόκληρο το βιβλίο του Λόρδου Byron:
εδώ:

Κι εδώ το ποίημα του Don Juan όπου και πάλι αναφέρει τον Rothschild ως βασιλιά του κόσμου... όπως ακριβώς τον αναπαριστά και η παρακάτω βινιέτα της εποχής εκείνης:
Who hold the balance of the world?
Who reign O’er congress, whether royalist or liberal?
Who rouse the shirtless patriots of Spain?
(That make old Europe’s journals squeak and gibber all.)
Who keep the world, both old and new, in pain Or pleasure?
Who make politics run glibber all?
The shade of Buonaparte’s noble daring?
- Jew Rothschild, and his fellow-Christian, Baring.
Those, and the truly liberal Lafitte, Are the true lords of Europe.
Every loan Is not a merely speculative hit, But seats a nation or upsets a throne.
 Republics also get involved a bit; Columbia’s stock hath holders not unknown
On ‘Change; and even thy silver soil, Peru, Must get itself discounted by a Jew.

Μετάφραση:  
Ποιος κρατάει την πλάστιγγα της παγκόσμιας ισορροπίας ; 
Ποιος άρχει επί των Βασιλοφρόνων και των Φιλελεύθερων βουλευτών αδιακρίτως ; 
Ποιος ξεσήκωσε τους γυμνούς αχίτωνες πατριώτες της Ισπανίας ; 
(Και διαδίδει τις φήμες που κάνουν τις εφημερίδες της γηραιάς Ευρώπης να τρίζουν και να τραυλίζουν); 
Ποιος διαχέει ηδονές και βάσανα , τόσο στον Παλιό όσο και στον Νέο Κόσμο; 
Ποιος σχεδιάζει και χλευάζει την πολιτική; Μήπως το φάντασμα του ευγενικού θάρρουςτου Βοναπάρτη; 
Ο Ιουδαίος Ρότσιλντ και ο χριστιανός κολαούζος του, ο Μπέρινγκ. 
Αυτοί, και ο αναμφισβήτητα φιλελεύθερος πειρατής Λαφίτ, 
Είναι οι αληθινοί άρχοντες της Ευρώπης. 
Κάθε δάνειο, δεν είναι απλώς κερδοσκοπικό χτύπημα, 
Είναι μοχλός για την καθήλωση ενός έθνους ή την ανατροπή ενός θρόνου. 
Και οι Δημοκρατίες, συμμετέχουν λιγουλάκι. 
Οι μέτοχοι του δανείου για τα ορυκτά της Κολομβίας είναι γνωστοί εις το χρηματιστήριο, 
Στην «συναλλαγή», και το αργυρούν υπέδαφος του Περού, που χρήζειτης προεξοφλήσεως του Οβριού…....



Εθνική προβάτων

11 σκελετοί ξεθάβονται αυτήν την ώρα στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" από την αρχαιολογική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη, λίγα λεπτά μετά την ηρωική ήττα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από τα νησιά Φερόε, ενώ ολόκληρη η υφήλιος βρίσκεται σε αναμονή δηλώσεων της Υπεύθυνης Σωβρακοφανέλας Άννας Παναγιωταρέα.

Οι σκελετοί των Ελλήνων παικτών και του προπονητή θα οδηγηθούν σε επιστημονικά εργαστήρια, αφού υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι όλοι αλλοδαποί και μας κορόιδευαν...

τόσα χρόνια ότι έχουν αθάνατο ελληνικό DNA.

Μετά τη σημερινή ήττα, η Εθνική βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με ένα βαθμό αλλά παραμένει πρώτη στην καρδιά μας, αφού απέδειξε ότι είναι ικανή να χάσει ακόμα κι από ψαράδες που παίζουν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τους διεθνείς μας που είναι επαγγελματίες ερασιτέχνες.

Ο προπονητής της Εθνικής Κλαούντιο Ρανιέρι ζήτησε συγγνώμη που χάλασε την εξαιρετική εικόνα της Ελλάδας του Αντώνη Σαμαρά στο εξωτερικό κι υποσχέθηκε να ξεπλύνει τη ντροπή στο επόμενο ματς με αντίπαλο το Νησί του Πάσχα που θα γίνει σε πλωτό γήπεδο στη μέση του Ειρηνικού για να μη μας πάρει κανά μάτι.

Οι Έλληνες φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες της Εθνικής αλλά στην πραγματικότητα αποδοκίμασαν τον εαυτό τους, αφού πρέπει να είσαι εντελώς τελειωμένος για να ζεις στη σημερινή Ελλάδα όπου έχεις χάσει τα πάντα και να έχεις καημό αν θα κερδίσουν ή όχι 11 μαντράχαλοι με καταθέσεις εκατομμυρίων στην τράπεζα.

Πάντως, υπάρχει και η θετική πλευρά στην ήττα της Εθνικής. Μάθαμε πού είναι τα νησιά Φερόε. Τί, όχι;

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Νησιά Φερόε σημαίνει Νησιά των Προβάτων αλλά όλοι ξέρουμε ποιοι ήταν τα πρόβατα σήμερα. Mέσα και έξω από το γήπεδο.)




Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ!! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.

Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο. ...
Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!!...

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.
Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας. Φυσικά τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» των γαιδάρων.) 




Πότε θα κάμει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει…


Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει,
να πάρω το ντουφέκι μου,
την έμορφη πατρόνα,
να κατεβώ στον Ομαλό,
στη στράτα του Μουσούρου,
Πότε θα κάμει ξαστεριά –
 
Νίκος Ξυλούρης
Λοιπόν πότε θα κάνει Ξαστεριά;
Για τους συμπολιτευόμενους νόες, Ξαστεριά= Εκλογή Προέδρου =Ανάπτυξη.
Για τους αντιπολιτευόμενους νόες, Ξαστεριά= Εκλογές =Ανάπτυξη
Για τους υποψήφιους για το προεδρικό αξίωμα, Ξαστεριά= πότε θα φλεβαρίσει;
Για τους τοκογλύφους, Ξαστεριά= νέο ¨προληπτικό¨ μνημόνιο, νέα κέρδη, νέα ανάπτυξη για τις χώρες τους.
Για τους Τούρκους, Ξαστεριά= Ανάπτυξη μέσα στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ
Είναι όμως τα πράγματα έτσι;
¨Όταν σου πουλάνε πολλά μέλια , έρχονται και τα ξύδια¨
Όλα λοιπόν γύρω μας ¨πανηγυρίζουν¨…

Τα δημοσιεύματα πανηγυρίζουν. 
H Ελλάδα έβαλε τέλος στη χειρότερη ύφεση που βίωσε τα τελευταία 50 χρόνια, αναφέρει το Bloomberg.
«Η ανάπτυξη στην Ελλάδα επανέρχεται και ξεπερνά την ανάπτυξη της Γερμανίας, της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης» αναφέρουν οι Financial Times.
«Η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι υψηλότερη από το 1,2% της Γερμανίας και ταχύτερη από τον μεγαλύτερο αριθμό των χωρών της Ευρωζώνης, για πρώτη φορά από το 2007», προσθέτουν oι Financial Times.
«Στην πραγματικότητα η ανάπτυξη κατά 0,7% στο τρίτο τρίμηνο ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, ενώ και μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. ήταν η υψηλότερη, με εξαίρεση τη Ρουμανία και τη Βρετανία που σημείωσε την ίδια επίδοση με την Ελλάδα», τονίζουν.
H Eλλάδα εξήλθε της ύφεσης, αφήνοντας πίσω της την κρίση που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ευρώ, σημειώνει, από την πλευρά του, το πρακτορείο Bloomberg
«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από έξι χρόνια ύφεσης», επισημαίνει η Wall Street Journal, η οποία εκτιμά πως ο μεγαλύτερος του αναμενόμενου ρυθμός ανάπτυξης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ρεκόρ που κατέγραψε φέτος ο τομέας του τουρισμού.
Υπό τον τίτλο «Η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση», το Reuters αναφέρει ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ δείχνουν ότι αυξήθηκε κατά 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο) και ότι ήταν η πρώτη φορά που η οικονομία αναπτύχθηκε μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2009. bankingnews.gr/ 14/11/2014

Έτσι αυτή η καινοφανής ανάπτυξη στην Ελλάδα συνοδεύτηκε και με ένα άλλο πρωτόγνωρο μετακατοχικό φαινόμενο, οι κάδοι των απορριμμάτων στις μεγαλουπόλεις ¨να αδειάζουν ¨ πριν καλά-καλά γεμίσουν.
Γιατί άραγε να ευημερούν οι αριθμοί και τα κακόμοιρα αδέσποτα να πεθαίνουν της πείνας γιατί δεν έχουν να φάνε τίποτε εξ αιτίας του γεγονότος που ¨ άλλοι μη ενεργοί πολίτες¨ αδειάζουν το περιεχόμενο των κάδων;
Οι δείκτες ¨πανηγυρίζουν¨
¨ Κατά 32,000 αυξήθηκαν οι απασχολούμενοι σε σχέση με πέρυσι, αλλά την ίδια στιγμή, κατά 29,000 αυξήθηκαν οι “οικονομικά μη ενεργοί”.
Στο 25,9% η ανεργία τον Αύγουστο. Στο 25,9% υποχώρησε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2014, από 27,8% που ήταν τον Αύγουστο του 2013 και 26,1% τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Οι άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 1.242.219 άτομα, μειωμένοι κατά 112.186 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (-8,3%) και κατά 20.398 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (-1,6%). Από την άλλη πλευρά, οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 3.551.148 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 32.636 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (+0,9%) και μείωση κατά 15.698 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (-0,4%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 29.196 άτομα σε σχέση με το Αύγουστο του 2013 (+0,9%) και κατά 31.709 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (+1,0%) και έφτασαν τα 3.334.759 άτομα¨. Posted by olympiada 14 Νοεμβρίου 2014
Οι Τούρκοι ¨πανηγυρίζουν¨
Στις 15 Νοεμβρίου η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» και το υποβρύχιο «TCG Burakreis» θα επισκεφθούν το λιμάνι της Κερύνειας, ενώ η πυραυλάκατος «TCG Bora» θα βρίσκεται στην Αμμόχωστο στο εμπορικό λιμάνι και θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την 31η επέτειο της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους, στην Κερύνεια από Τούρκους αστέρες, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 15:30 μπροστά στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην οποία θα παρακολουθήσουν, στρατιώτες και τα πληρώματα των σκαφών, σημειώνει το δημοσίευμα του Ντενίζ Χαμπέρ.
Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, πραγματοποιείται επίσκεψη του, 62 μέτρων και 45 ανδρών, υποβρυχίου «TCG Sakarya» στο λιμάνι του Δυρραχίου, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.http://www.echedoros-a.gr/
Πότε όμως θα πανηγυρίσει ο Έλληνας, πότε θα κάνει ξαστεριά στην ψυχή του, πότε θα δει την πραγματική ανάπτυξη;
Για τους χειμαζόμενους Έλληνες μένουν οι υπόλοιποι στίχοι του τραγουδιού¨ να πάρω το ντουφέκι μου …να κατεβώ στον Ομαλό…¨ .
Ο Έλληνας θα πάρει στρατιωτικό ντουφέκι για να υπερασπισθεί την πατρίδα του.
Όμως για να ¨κατέβει¨ στην στράτα του Ομαλού δηλ. της ομαλότητας πρέπει πρώτα να βγει από την μπόχα της δυσώδους γάγγραινας των σκανδάλων που με αυτά η πατρίδα του βρέθηκε αλυσοδεμένη δούλα στα Διεθνή σκλαβοπάζαρα των τοκογλύφων .
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αλέξανδρος

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 
Παρά τις επικίνδυνες γεωπολιτικές κρίσεις που εξελίσσονται στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς Ανατολή, όλη η ανθρωπότητα είναι αυτήν την στιγμή προσηλωμένη στα οστά που ανευρέθησαν στον τύμβο της Αμφίπολης.
Όλα τα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με την ταυτότητα του νεκρού, καθώς όλα δείχνουν ότι είτε πρόκειται γιά κορυφαία προσωπικότητα της Μακεδονικής Δυναστείας είτε γιά τον ίδιο τον Αλέξανδρο.

Ο Αλέξανδρος είναι μία προσωπικότητα κοινή στις εθνικές παραδόσεις δεκάδων ανατολικών λαών. Πέρσες, Σύροι, Αφγανοί, Ινδοί, Κινέζοι, Αιγύπτιοι διατηρούν στις παραδόσεις τους ζωντανή την ανάμνηση ενός στρατηλάτη, που προήλασε και κατέλαβε την Ασία όχι καίγοντας και σφάζοντας, αλλά «με την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών», ακολουθούμενος από επιτελείο επιστημόνων, απελευθερώνοντας έθνη, σεβόμενος τα ήθη τους, οικοδομώντας πόλεις και χτίζοντας θέατρα (δηλαδή τον βασικό θεσμό της συλλογικής αυτογνωσίας και της άμεσης δημοκρατίας) και δημιουργώντας έναν νέο κόσμο στην βάση της σύνθεσης και όχι της επιβολής και του ολοκαυτώματος.

Στην αρχαία Ρώμη, το αυτοκρατορικό φαντασιακό φιλοτεχνήθηκε με βάση την οικουμενική, ημιθεϊκή μορφή του Αλέξανδρου, ο οποίος υπήρξε το πρότυπο των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων. Οι συντεταγμένες της πολιτικής σκέψης του, άλλωστε, όπως η οικουμενική και πολυεθνική του αντίληψη, λειτούργησαν ως υπόδειγμα της ρωμαϊκής πολιτειακής αντίληψης.

Άλλωστε οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου δεν κατέληξαν σε προσωρινή στρατιωτική κατοχή λαών, αλλά σε πολιτική και πολιτιστική ανασύνθεση της Ασίας με βάθος και διάρκεια. Η Αλεξανδρινή οικουμένη, από την Αδριατική μέχρι τα Ιμαλάϊα, υπήρξε η εδαφική βάση και της Ρωμαϊκής και της διαδόχου της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Χωρίς την εποποιοία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την πολιτική ανοχής και σύνθεσης που αυτός ακολούθησε, δεν θα είχε υπάρξει ούτε το ρωμαϊκό ούτε το βυζαντινό κράτος.

Στην Δύση, ο Αλέξανδρος αποτελεί οικεία μορφή, γιατί ο Δυτικός κόσμος αναπτύχθηκε με βάση τον Ελληνικό πολιτισμό, και η μνήμη της Δύσης είναι η μεταγγισμένη μνήμη της Ελλάδας. Ο Αλέξανδρος είναι ένα ιστορικό πρόσωπο, που διδάσκεται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ωκεανίας. Διατριβές εκπονούνται, ολόκληρες επιστημονικές σταδιοδρομίες οικοδομούνται με βάση μία μικρή λεπτομέρεια της ιστορίας του Αλεξάνδρου. Διότι, δικαίως, θεωρείται θεμελιακή προσωπικότητα του δυτικού κόσμου.

Το ελληνικό έθνος, στην μακρά και θυελλώδη διαδρομή του, μετέφερε στην συλλογική του συνείδηση, μνήμη και ταυτότητα, την μυθοποιημένη μορφή του Αλέξανδρου, με συγκινητικούς θρύλους όπως της Γοργόνας.
Σήμερα, εμείς οι Έλληνες έχουμε το μεγάλο ιστορικό προνόμιο να μιλάμε –ανελλειπώς από την αρχαιότητα– την ίδια γλώσσα που μιλούσε ο Αλέξανδρος, να ανήκουμε στον ίδιο αρχαίο -έστω και με επιμειξίες- λαό και να ζούμε στον τόπο που τον γέννησε, τον ανέθρεψε και τον ανέδειξε σε ηγέτη του.
Το μέγα αυτό προνόμιο, το δώρο αυτό της ιστορίας προς το σύγχρονο ελληνικό έθνος, μας δίνει στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, παραμυθία, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και φιλοδοξία γιά το μέλλον. Και μας δίνει το δικαίωμα όχι να ανήκουμε στην Δύση αλλά να αποτελούμε το ιδρυτικό της μέλος.

Πηγή "KontraNews"

Το γκλομπ δεν ήταν κροκό

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Έλληνά μου, την τραβάει την Χουντάρα το πετσί σου. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις τίποτε και με την διαρκή πληροφόρηση που έχεις, δε μπορεί να μην ακούς τι σου λέει ο κυβερνήτης σου, ο των Οικονομικών σωτήρας σου, ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης σου και πάει λέγοντας. Το πας φιρί-φιρί με την υποστήριξή σου σε αυτά τα διορισμένα από την ΕΕ πρόσωπα να φέρεις την κατάσταση, όχι σε εμφυλιακό σημείο αλλά σε σημείο ολικής αποκτήνωσης.

Είναι δυνατόν να συνεχίζεις να συμφωνείς με μια πολιτική που βαπτίζει την «αναθεώρηση του δημοκρατικού συντάγματος» ως μεταρρύθμιση; Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας αντί να υπερασπίζεται το Σύνταγμά της που είναι ο φρουρός της ελευθερίας και της δικαιοσύνης του λαού, να του κάνει μεταρρύθμιση λες και είναι προσωπική του περιουσία που απλά της αλλάζει διακόσμηση; Είναι δυνατόν να κάθεσαι να ακούς τον αποτυχημένο πιτσαδόρο να σε απειλεί ότι θα μεταρρυθμίσει το Σύνταγμα για να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω πλαγίας οδού έτσι ώστε να μην τον κουνήσει τίποτε από την εξουσία, έτσι ώστε και Χούντα να σου κάνει να μην υπάρχει έστω ο θεσμός της Δημοκρατίας ως πρόσωπο για να τον σταματήσει;

Αυτά όμως τώρα είναι πταίσματα διότι τα κωλοκάναλα σε έβαλαν πάλι στο ίδιο παιχνίδι να κοιτάς αν θα μπεις στις 100 δόσεις. Να κάθεσαι να συζητάς στο καφενείο όχι για αυτό που θα σε περιμένει αύριο αλλά να έχεις αγωνία αν το DNA του σκελετού της Αμφίπολης δείξει σε τι είχε προτίμηση ο μακαρίτης. Στα γιουβαρλάκια ή τα σμυρνέικα σουτζουκάκια; Να τσακώνεσαι με τον ομοκομματικό σου συνομιλητή για το ότι ο βουλευτής Ψυχάρης παραιτήθηκε, αφού όμως ψήφισε όσα λέει ο αρχηγός Σαμαράς. 

Τον Ψυχάρη μη τον κλαις, την νέα εργασία του το σύστημα την έχει ήδη έτοιμη. Να κλαις εσένα και την οικογένειά σου αν σου περάσουν μέσα στην μεταρρύθμιση του Συντάγματος ότι δεν είσαι ισότιμο μέλος της Πολιτείας αν δεν έχεις 300 ένσημα κοινωφελούς εργασίας. Να κλαις γιατί σε ένα χρόνο εσύ τα γιουβαρλάκια και τα σουτζουκάκια θα τα βλέπεις με το κιάλι, θα ξεχάσεις το καραμελωμένο αγγούρι με σως παπάγιας, διότι το αγγούρι εδώ και καιρό κατευθύνεται αλλού.

Οι άλλοι μισοί Έλληνες περιμένουν το μάννα εξ ουρανού Τσίπρα να τους σώσει. Ο αντισυστημικός Τσίπρας θα έρθει να σώσει εσένα που σε έκανε το σύστημα υποσυστημικό! Θα πάρει ο Αλέξης το γιαταγάνι του και θα τα αλλάξει όλα. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, ειδικά αν η μεταρρύθμιση του Συντάγματος έρθει πριν τον δούμε πρωθυπουργό. Φανταστείτε την καταπιεσμένη «αριστερά» με Σύνταγμα Χούντας να κυβερνάει τον τόπο. Ω ρε γλέντια!

Είναι τόσο αντισυστημικά αυτά τα παιδιά που την ημέρα κατά την οποία οι φοιτητές και μαθητές έκαναν πορεία προς την Βουλή και έτρωγαν ξύλο έξω από το Πολυτεχνείο, αυτά τα αντισυστημικά ήταν μέσα και έκαναν σόου. Αντί να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό ότι δεν είναι δυνατόν να βάζει η κυβέρνηση 100 δόσεις (τουτέστιν 6 χρόνια) στους Έλληνες πολίτες για να μην κατάσχεται η περιουσία τους, το αίτημά τους ήταν να έχουν ονομαστική ψηφοφορία για τον αποκλεισμό του ΕΝΦΙΑ στην καρμανιόλα των 100 δόσεων. Δηλαδή, οι «αριστεροί» δεν είχαν πρόβλημα με την καρμανιόλα αλλά γιατί το λεπίδι της καρμανιόλας δεν ήταν δύο φορές τροχισμένο.

Όσο για τους φοιτητές που έτρωγαν ξύλο έξω από την Βουλή, οι αντισυστημικοί Συριζαίοι φαίνεται πήραν γραμμή από το σύστημα και δεν βγήκαν έξω να υποστηρίξουν σύσσωμοι την πορεία των φοιτητών για την ελευθερία των Πανεπιστημίων ως χώρων έκφρασης και Παιδείας. Δεν ήταν ΕΡΤ τα Πανεπιστήμια. 
Άλλο να βάζει ο Φορτσάκης λουκέτο σε σχολές που σπουδάζουν οι αυριανοί νομικοί, δικαστικοί, οικονομολόγοι, επιστήμονες της χώρας και άλλο να βάζει λουκέτο το σύστημα εκεί που διορίστηκαν τα παιδιά όλων των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων. 
Άλλα τα κάγκελα της ΕΡΤ και άλλα του Πολυτεχνείου. Πάνε οι καιροί που το Πολυτεχνείο γινόταν είδος προς εκμετάλλευση για τα κομματικά ένσημα της Μεταπολίτευσης. Τώρα αλλού κολλιούνται τα ένσημα: Εκεί που το ίδιο το σύστημα στέλνει κάμερες. Όπου κάμερα θα δεις και «αντισυστημικό». 
Κατακλύστηκαν οι εφημερίδες και το διαδίκτυο με το ταγεράκι και την κροκό τσάντα της Αγγελοπούλου στην συνάντηση με τον Τσίπρα. Ολόκληρα δημοσιογραφικά κείμενα για το ταίριασμα της τσάντας της Γιάννας με τον κόκκινο πίνακα στο γραφείο του Αλέξη. Αντισυστημικό life style. Για να δούμε τα πρόσωπα των φοιτητών που έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας έπρεπε να κάνουμε αίτηση στο κρυφό Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ήταν που το χρώμα του γκλομπ δεν ταίριαζε με το φόντο της ελευθερίας.

Την τραβάει, 'Ελληνά μου, την ραγιαδοσύνη το πετσί σου, όπως γουστάρεις τρελά το δούλεμα ότι εσύ είσαι αυτός που θα αλλάξει τα πράγματα. Δε μπαίνεις καν στην διαδικασία να σκεφτείς ότι ακόμα και τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά σου έχουν γίνει συστατικά μεταρρυθμίσεων της εξουσίας. Δεν γράφουν στο γυαλί της εικονικής πραγματικότητας να στηθούν κάμερες την ώρα που στα ξεσκίζουν. Και όπου δεν υπάρχει κάμερα δεν θα υπάρχει κανένας από τους φιλόδοξους «αντισυστημικούς» να σταθεί στο πλάι σου να τα υπερασπιστεί.

Πηγή "Στον Τοίχο"

Ανίατα οθωμανικά σύνδρομα

Γράφει ο Α. Λυκαύγης 

Η εύκολη (και κατ' ακρίβειαν εύπεπτη) ερμηνεία των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων -κι εκείθεν κι εντεύθεν του Αιγαίου- παραπέμπει σε «τσαμπουκά». Λάθος πρώτο. Γιατί σ' αυτή τουλάχιστον τη φάση, η Τουρκία «δεν πουλά τσαμπουκά», όπως ακόμη και από κάποιους πολιτικούς ακούσαμε τηλεοπτικώς ν' αναφέρεται. Ως ερμηνεία δηλαδή όσων αφόρητων εξελίσσονται στον σύνολο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Που μας διαλαμβάνει. Και όπου ακριβώς η Άγκυρα επιδικώκει να επιβάλει κηδεμονευτικό έλεγχο, στα πλαίσια μιας ευανάγνωστης στρατηγικής, η οποία διαπνέεται από σύνδρομα ενός αυτοτροφοδοτούμενου μεγαλοϊδεατισμού. Προκλήσεων που άρχισαν με τη ναυτική επανεισβολή στον (δυστυχώς παντελώς ανοχύρωτο) κυπριακό θαλάσσιο χώρο. Και οι οποίες μετεξελίσσονται ήδη σε ταυτόχρονη συγχορδία ολοένα και διεισδυτικότερων παραβιάσεων στον Αιγαιωτικό.

Μακράν λοιπόν από το να βιώνουμε «μια από τα ίδια»: Αυτές οι πειρατικές ενέργειες και η επικίνδυνη κλιμάκωσή τους (σε βαθμό που εγκυμονεί έως και «θερμή» αντιπαράθεση, με συγκρουσιακή δυναμική) εντάσσονται στα πλαίσια συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού. Με σαφείς στοχοθεσίες. Και ανιχνεύσιμες επιδιώξεις. Οι οποίες και συναιρούνται μονολεκτικά, στον προσδιορισμό «τετελεσμένα». Τα οποία -σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την Κύπρο- ήδη επιβάλλονται και σχηματοποιούνται, δημιουργώντας ένα επιπλέον προηγούμενο. Προηγούμενο για όσα με βεβαιότητα θ' αναπαραχθούν. Και τα οποία επικαλύπτονται με σοφιστικώς νομιμοφανείς αιτιάσεις. Ενώ στην ουσία ως νέα τετελεσμένα, στηρίζονται στα ήδη συντελεσθέντα! Και στα οποία η διεθνής κοινότητα έχει εν πολλοίς σιωπηρώς (και όχι μόνον) συναινέσει. Με πλειάδα ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, περί Διζωνικής Ομοσπονδίας δύο «συνιστώντων» (και κυρίως «πολιτικώς ισοτίμων») πολιτειακών μορφωμάτων. Μεταξύ των οποίων και πρέπει να κατανεμηθεί ο υποθαλάσσιος (ή άλλος) πλούτος!

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην Ελλάδα, κλιμακώνεται συντονισμένη επιχείρηση ευθείας αμφισβητήσεως συγκεκριμένων ορίων της εθνικής (γεωπολιτικής) κυριαρχίας. Με τρόπο που να δημιουργούνται ζητήματα, σχετικά με τη μελλοντική άσκηση φυσικών και αυτονόητων δικαιωμάτων.
Όπως είναι η ανακήρυξη και τελική οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Και η αλήθεια είναι ότι: Όσο ανατάσσονται οι τουρκικές παρεμβατικές προκλήσεις, τόσο ανατεταγμένα εμφανίζονται τα συνήθη έωλα φοβικά σύνδρομα της Αθήνας. Τα οποία είχαν άλλωστε αδυσωπήτως εκδηλωθεί στο ζήτημα των Ιμίων. Που εάν δεν θέλουμε ν' αυταπατόμαστε, απέβησαν ιστορικής κυριολεκτικά σημασίας τομή για τα εφεξής. Πράγμα που επελίπανε την ιταμότητα των τουρκικών συμπεριφορών.

Το άλλο που πρέπει να επισημανθεί (και αναλόγως να συνεκτιμηθεί) ως προς τα δρώμενα, είναι ότι: Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που από τη θεωρία (Νταούτογλου) περί «μηδενικών προβλημάτων» με τις όμορες κυρίως χώρες, η Άγκυρα κατέληξε να βρίσκεται στον εχθρικότερο περίγυρο! Και μάλιστα ιδιαίτερα στη γεωγραφία εκείνη, όπου θα υπεθεμελίωνε τη φιλοδόξως επιχειρούμενη επαναναβίωση του νεο-οθωμανικού ηγεμονικού μοντέλου. Μοντέλου που διέπεται από άσκηση κηδεμονευτικών επιρροών και πολιτικο-πολιτιστικού προστατευτισμού. Από Λιβύη, μέχρις Αίγυπτο κι έως Συρία. Κι ευρύτερα στην Εγγύς Ανατολή. Αυτά πλέον -και στη δίνη των καταιγιστικών ανατροπών που εξελίσσονται- όχι μόνο έχουν ακυρωθεί, αλλά και οδηγούν σε ανασχεδιασμούς κι επανεκτιμήσεις. Και μάλιστα ίσως επέδρασαν στο να στραφεί τελικά η Άγκυρα προς άλλη κατεύθυνση. Ως ευχερέστερη διέξοδο. Κύπρο δηλαδή, Ελλάδα κι ευρύτερα στη βαλκανική εκδοχή του «στρατηγικού βάθους» όπως το αποτύπωσε ο ίδιος ο Νταούτογλου.

Πέραν αυτού, ανακύπτει ως φυσική απορία, το (έστω και απλουστευτικό) ερώτημα: Πού εδράζεται λοιπόν η νεο-σουλτανική αυτή θρασύτητα; Και τι δίδει στον κατ' εξοχήν εκφραστή της (τον Ερντογάν) τη «βεβαιότητα της ατιμωρησίας», ώστε να υψώνει (και να κραδαίνει προειδοποιητικά) τον αλαζόνα δάκτυλο του τουρκικού υψαυχενισμού, ακόμη και μπροστά στο πρόσωπο του πλανητάρχη; Και βεβαίως η απάντηση βρίσκεται νομίζουμε στο απλό γεγονός της ραγδαίας επανακάμψεως του ψυχρού πολέμου στις σχέσεις Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη γενικότερα. Οπόταν και η παλαιόθεν υπερτιμημένη στρατηγική σημασία της Τουρκίας, επανέρχεται. Και μάλιστα διογκούμενη, κάτω από το πρίσμα όσων άλλων διαδραματίζονται στη σύνολη περιοχή. Και λόγω αναδυόμενου (και προελαύνοντος) ισλαμικού «χαλιφάτου». Και λόγω κινουμένης άμμου σε στρατηγικότερες περιοχές. Όπως στην Ουκρανία. Κι αυτό έχει τη δική του και ειδική αξία και βαρύτητα στην αναλυτική εκτίμηση και όσων συντελούνται και όσων επίκεινται. Γιατί: Εάν η Τουρκία τυχόν καταρρεύσει και αναιρεθεί διασπώμενη, τι και πώς καλύπτεται το κενό; Κι αυτή ακριβώς είναι η διατυπούμενη ανησυχία του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών ειδικότερα. Με τους Άγγλους να υποδύονται αμεσότερα τους (μετά πάθους) πλασιέ των τουρκικών στρατηγικών θελγήτρων στις ΝΑΤΟϊκές συνάξεις. Και στους προβληματισμούς.

Υπό το φως αυτών των συνοπτικών τομών (και κυρίως των γεγονότων που τις τεκμηριώνουν ακόμη κι επί του εδάφους) ούτε οι ευσεβείς πόθοι για διαφαινόμενη αλλαγή της (όντως εξοργισμένης με το Ερντογάν) αμερικανικής πολιτικής φαίνεται να ευδοκιμούν. Ούτε και οι θεωρίες για «έως και στρατηγική κάλυψη από το Ισραήλ» της κυπριακής επικράτειας, ευσταθούν. Χωρίς όμως να υποτιμώνται οι επιλογές προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά εάν υπάρξει και η παραμικρή κίνηση της Άγκυρας (με κλείσιμο ματιού) προς Τελ Αβίβ, την επιούσαν η επανάζευξη των δύο διαγκωνιζομένων περιφερειακών δυνάμεων θα επαναδομηθεί.

Πηγή

''ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΟΖ''...

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνινγκ σε συνέντευξη στο ΡΙΚ, αναφερόμενος στις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ  είπε ότι η θέση της χώρας του...
είναι ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της Κύπρου τονίζοντας ότι η χώρα του ήταν η πρώτη που αποφάσισε να υποστηρίξει την Κύπρο σε αυτό το θέμα.


Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, αντιλαμβάνονται τους λόγους που οδήγησαν τον πρόεδρο Αναστασιάδη να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις, ωστόσο εξέφρασε την επιθυμία να αποκλιμακωθεί η ένταση όσο το δυνατόν ταχύτερα για επανέναρξη των συνομιλιών.

Δεν ευχαριστεί τις ΗΠΑ η διακοπή των συνομιλιών, τόνισε, αλλά καταλαβαίνουν γιατί έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λυθεί το Κυπριακό με τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων και την καθοδήγηση του ειδικού σύμβουλου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Ερωτηθείς για το πόσο ασφαλής αισθάνεται στην Κύπρο λόγω των απειλών των τζιχαντιστών είπε ότι αν και υπάρχουν πληροφορίες και απειλές, εντούτοις στη Κύπρο νιώθει πολύ καλά τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του. Απολαμβάνουν, κατέληξε, τη διαμονή στο νησί μας και νιώθουν άνετα με τον κόσμο.

Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Κάντας με εγγύηση 200.000 ευρώ


kantas-antonis-280Αποφυλακίζεται ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνης Κάντας, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του.
Οι δικαστές εκτιμώντας προφανώς την μέχρι τώρα στάση του όπου συνεργαζόμενος με τις αρχές αποκάλυψε μιζες εκατομμυρίων ευρώ, έκανε δεκτο το αίτημα αποφυλάκισης που ειχε υποβάλει δια του συνηγορου του Γιαννη Μαντζουράνη.
Διέταξε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοστικούς ορους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα , της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του αλλά και της εγγυοσοδίας των 200.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κάντας τον περασμένο χειμώνα ομολόγησε μίζες για δεκάδες εξοπλιστικά προγράμματα κατονομάζοντας πρόσωπα και πράγματα ενώ επέστρεψε οικειοθελώς στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ τα οποία, όπως είχε πει, είχε εισπράξει ως μίζες, την εποχή της θητειας του στο ΥΠΕΘΑ.

Γι' αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μoναδική! Δείτε κάτι που ΔΕΝ ξέρατε για την γλώσσα μας!




Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία...

Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο...

Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά). Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.

Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν.

Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας. Οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα έχουν κάτι κοινό, έτσι αντίστοιχα τα μαθηματικά (αριθμοί) η γεωμετρία (σχήματα) η αρμονία(μουσική) και η αστρο-νομία (αστήρ=α-χωρίς- στήριγμα + φυσικοί νόμοιπου τα διέπουν) ήταν αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα, που με την συγκεκριμένη σειρά που αναφέραμε ήταν η σκάλα για την εξέλιξη (=εκ -του- έλικος, DNA) του νου-ψυχής προς τον Δημιουργό. Έναν Δημιουργό που δημιούργησε βάσει αυτών των τεσσάρων επιστημών. 27 σύμβολα-αριθμοί με αριθμητική αξία συνθέτουν το Ελληνικό Αλφάβητο, 3 ομάδες από 9 σύμβολα-αριθμούς η κάθε ομάδα, με άθροισμα κάθε ομάδας 45, 450, 4.500.

ΑΛΦΑ = 1+30+500+1= 532 =>5+3+2= 10 => 1+0= 1

ΕΝ = 5+50 = 55 => 5+5 = 10 => 1+0= 1

ΟΜΙΚΡΟΝ = 70+40+10+20+100+70+50= 360, όσες και οι μοίρες του κύκλου

Για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα νοήματα των εννοιών των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης πρέπει πρωτίστως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την ίδια την Ελληνική γλώσσα.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο «χ» ή «ψ» όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε.

Η αρχή των πάντων είναι το ίδιο το Ελληνικό Αλφάβητο (το οποίο φυσικά δεν το πήραμε από κάποιον άλλον όπως θα δούμε παρακάτω διότι εκ των πραγμάτων δεν γίνεται). Τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου στο σύνολο τους ήταν 33 όσοι και οι σπόνδυλοι, οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλο και αντιστοιχούν στα 5 τελευταία άρρητα γράμματα τα οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς* ένα από αυτά ήταν η Σώστικα (ή Γαμμάδιον) η οποία στα λατινικά έγινε swstika και οι Ναζί το έκλεψαν και την ονομάσανε Σβάστικα. Το σύμβολο αυτό είναι του ζωογόνου Ηλίου (Απόλλωνα), οι Ναζί το αντέστρεψαν για να συμβολίσουν το αντίθετο του ζωογόνου Ήλιου, δηλαδή του σκοτεινού θανάτου.

Υπήρχαν ακόμα κάποια γράμματα τα οποία στην πάροδο του χρόνου καταργήθηκαν όπως το Δίγαμμα (F), Κόππα (Q), Στίγμα (S'), Σαμπί (ϡ)

Ο Πυθαγόρας μας ενημερώνει για τα 3 επίπεδα της Ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι τα εξής:
1. ομιλών

2. Σημαίνον (α. σήμα, β. σημαινόμενο)

3. Κρύπτον (α. διαστήματα β. κραδασμός γ. λεξάριθμος δ. τονάριθμος)

-Το πρώτο είναι η ομιλία

-Το δεύτερο είναι η σχέση του σήματος με το σημαινόμενο που θα αναλύσουμε παρακάτω

-Το τρίτο είναι το διάστημα (απόσταση & χρόνος), ο κραδασμός (που αφυπνίζει τον εγκέφαλο μέσω ιδιοσυχνοτήτων από τους δημιουργηθέντες παλμούς - Παλλάδα Αθηνά) ο λεξάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με αριθμούς) και ο τονάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με μουσικούς τόνους)

Το κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, αλλά και σε έναν μουσικό τόνο άρα γράμμα=αριθμός=τόνος (μουσικός), πράγμα που φανερώνει ότι στη γλώσσα μας πίσω από τα γράμματα-λέξεις υπάρχουν αριθμοί (λεξάριθμοι) και μουσικοί φθόγγοι (τονάριθμοι).

Οι 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα ήταν:

1. Αριθμοί (μαθηματικά)

2. Σχήματα (Γεωμετρία)

3. Μουσική (Αρμονία)

4. Αστρονομία

Οι επιστήμες αυτές είναι αλληλένδετες και βρίσκονται η μια μέσα στην άλλην όπως οι Ρωσικές μπαμπούσκες. Συνδυάστε τώρα το αλφάβητο που εσωκλείει αριθμούς και μουσικούς τόνους με τις 4 αυτές επιστήμες.

1.Αστρονομία= αστηρ + νόμος, α-στηρ = αυτό που δεν στηρίζεται, άρα αστρονομία= οι συμπαντικοί νόμοι που διέπουν αυτό που δεν στηρίζεται κάπου, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μουσική (αρμονία), σχήματα (γεωμετρία) αριθμούς (μαθηματικά) και όλα αυτά με τον Αιθέρα ο οποίος περιβάλει τις ουράνιες σφαίρες.

2.Ο Πυθαγόρας άκουγε την αρμονία (μουσική) των ουρανίων Σφαιρών άρα μιλάμε μια γλώσσα η οποία έχει να κάνει με την ροή του σύμπαντος.

Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Η/Υ λόγω της μαθηματικότητας και μουσικότητας όχι μόνο του Αλφαβήτου-λέξεων, αλλά και των μαθηματικών εννοιών που γεννώνται π.χ. η λέξη ΘΕΣΙΣ γίνεται: συνΘεσις, επίΘεσις, κατάΘεσις, υπόΘεσις, εκΘεσις, πρόσΘεσις, πρόΘεσις, ανάΘεσις, διάΘεσις, αντίΘεσις κτλ κτλ αν τώρα αυτές τις λέξεις τις μεταφράσουμε στα Αγγλικά είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους.

Το ότι δεν γίνεται το Αλφάβητο να είναι αντιγραμμένο από κάπου αλλού φαίνεται από το ότι εν έτη 2300 π.Χ. (με μελέτες της Τζιροπούλου και άλλων και όχι το 800 π.Χ.) ο Όμηρος ήδη έχει στην διάθεση του 6.500.000 πρωτογενής λέξεις (πρώτο πρόσωπο ενεστώτα & ενικού αριθμού) τις οποίες αν τις πολλαπλασιάσουμε Χ72 που είναι οι κλήσεις, θα βγάλουμε ένα τεράστιο αριθμό ο οποίος δεν είναι ο τελικός, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα, ΓΕΝΝΑ.

ΑΝ συγκρίνουμε τώρα π.χ. την Αγγλική γλώσσα που έχει 80.000 λέξεις εκ των οποίων το 80% είναι Ελληνικές όπως μας ενημερώνει το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και μετρήσουμε ότι αυτή η στείρα γλώσσα εξελίσσεται 1000 χρόνια, μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Όμηρος παραλαμβάνει μια γλώσσα η οποία έχει βάθος στον χρόνο 100.000 π.Χ? 500.000 π.Χ.? ποιος ξέρει...

Όμως η απόλυτη απόδειξη είναι η ίδια η μαθηματικότητα της, η οποία δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ακόμα το ότι ο Δημιουργός χρησιμοποιεί μαθηματικά για την δημιουργία, άρα η γλώσσα μας έχει αναγκαστικά σχέση με την πηγή (root-0/1).

Πριν όμως από το «Κρύπτον» υπάρχει το «Σημαίνον», δηλαδή η σύνδεση των λέξεων με τις έννοιες αυτών. Είπανε νωρίτερα ότι οι ξένες διάλεκτοι ορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας, δηλαδή κάποιοι συμφώνησαν ότι το τάδε αντικείμενο θα το ονομάσουν «Χ», κάτι που κάνει τις γλώσσες στείρες, άρα δεν μπορούν να γεννήσουν νέες λέξεις, άρα δεν υπάρχει μαθηματικότητα, άρα δεν δύναται να περιγράψουν νέες έννοιες που υπάρχουν στην φύση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος εφόσον δεν μπορεί να περιγράψει μέσω των νέων λέξεων καινούριες έννοιες μένει στο σκοτάδι, έτσι οι νευρώνες του εγκεφάλου δεν γεννούν νέους εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποιούν την Ελληνική. Πως θα μπορούσε π.χ. ο Άγγλος ή ο Γάλλος ή ο Χ, Υ με μια λέξη που έχει 10 έννοιες να περιγράψει με ακρίβεια άρα και σαφήνεια μια βαθύτερη έννοια; πόσο μάλλον τις πολλαπλές πλευρές αυτής; δεν μπορεί, να λοιπόν το γιατί όλα ξεκίνησαν εδώ. Το Σημαίνον λοιπόν είναι η σύνδεση του σήματος με το σημαινόμενο, δηλαδή η ίδια η λέξη είναι δημιουργημένη με τέτοιο τρόπο που περιγράφει την έννοια που εσωκλείνει μέσα της.

Παράδειγμα: Η ονοματοδοσία της λέξης ΚΑΡΥΟΝ (Καρύδι) προέρχεται από μια παρατήρηση της φύσης (όπως όλες οι λέξεις), δηλαδή όταν δυο κερασφόρα ζώα (Κριοί, τράγοι κτλ) τρα.κάρ.ουν με τα κέρ.ατα τους ακούγεται το «κρακ» ή «καρ», ο ήχος αυτός έδωσε το όνομα «κέρας» (κέρατο) το κέρας έδωσε το όνομα κράτα ή κάρα (κεφάλι) και το υποκοριστικό αυτού το Κάρυον (μικρό κεφάλι). το Κάρυον (καρύδι) μοιάζει καταπληκτικά με το ανθρώπινο κεφάλι και το εσωτερικό του με εγκέφαλο.

Το Υ είναι η ρίζα του ρήματος ΥΩ (βρέχω) όπου υπάρχει το Υ υπάρχει κοιλότητα (ή κυρτότητα) δηλαδή θηλυκώνει κάτι, η βροχή (υγρό στοιχείο) μπαίνει (θηλυκώνεται) μέσα στην γη.

Το μουσικό - αριθμητικό αλφάβητο δημιουργεί μουσικο - μαθηματικές λέξεις οι οποίες περιγράφουν αντίστοιχες έννοιες, οι οποίες προέρχονται από την παρατήρηση της φύσεως δηλαδή της Δημιουργίας άρα κατ επέκταση του ίδιου του Δημιουργού, αλλά η ερώτηση είναι πόσες χιλιετίες μπορεί να χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το τέλειο μαθηματικό σύμπλεγμα που τα γράμματα είναι αριθμοί και συνάμα μουσικοί τόνοι και οι λέξεις δηλαδή το σύνολο των αριθμών και των μουσικών τόνων κρύβουν μέσα τους εκτός από σύνθετες μουσικές αρμονίες, έννοιες οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες αλλά κατόπιν εκτενέστατης παρατηρήσεως της φύσης;

Ευλόγως λοιπόν ο Αντισθένης μας υπενθυμίζει «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις»
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ουκρανικό Su-27 κατέρριψε το Boeing 777 της Malaisian Airlines!

Όπως μετέδωσε ο σταθμός 1TV.RU, tο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε τον περασμένο Ιούλιο από ένα μαχητικό Su-27 της ουκρανικής Αεροπορίας, όπως άλλωστε ισχυρίζονταν οι Ρώσοι από την αρχή.
Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΝΗ 17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο.
Το αεροπλάνο που μετέφερε 298 επιβάτες κατερρίφθη από ουκρανικό πύραυλο που εξαπέλυσε το Su-27, όπως ευδιάκριτα φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη στιγμή εκείνη:
Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο αυτό κατά του αεροσκάφους, όμως οι δυτικοί και ουκρανικές αρχές από την πρώτη στιγμή κατηγόρησαν τους ρωσόφωνους αυτονομιστές που πολεμούν στην περιοχή, ενώ ο γραφικός καραγκιόζης Αυστραλός πρωθυπουργός ζητούσε από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Πούτιν σήμερα να ζητήσει"Συγγνώμη για την κατάρριψη του μαχητικού"!
За мгновения до крушения ''Боинга'' под Донецком
За мгновения до крушения ''Боинга'' под Донецком
За мгновения до крушения ''Боинга'' под Донецком
Δείτε τη φωτο σε πλήρη ανάλυση εδώ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ