}

22 Νοεμβρίου, 2014

Οι νέες αποδοχές για τους απόστρατους (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ) [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]
ΑΠΟ 59 ΕΩΣ 371 ΕΥΡΩ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Επιστροφές και αναδρομικά έξι μηνών που ξεκινούν από 354 ευρώ και φτάνουν ως τα 2.226 ευρώ θα λάβουν στις 22 Δεκεμβρίου οι απόστρατοι Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας, Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, καθώς και... της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την επιστροφή του 50% των περικοπών οι οποίες επιβλήθηκαν με μνημονιακούς νόμους και στη συνέχεια κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και τους δικαστικούς.

Ο Ελεύθερος Τύπος εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα τον επίσημο πίνακα του Γενικού Λογιστηρίουμε τις νέες συντάξεις (μικτά ποσά) που θα λαμβάνουν πλέον οι απόστρατοι από τις 22 Δεκεμβρίου και με τα ποσά των επιστροφών που παίρνει ο κάθε βαθμός.

Με την πληρωμή του Δεκεμβρίου θα επιστραφούν στους απόστρατους το 50% των περικοπών και τα αναδρομικά έξι μηνών που αφορούν την περίοδο από την 1η-7-2014 έως την 31η-12-2014.

Η επιστροφή του υπόλοιπου 50% των περικοπών που αφορά σε αναδρομικά 22 μηνών από 1/8/2012 έως 30/6/2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους, καθώς και στα πρόσωπα στα οποία έχει μεταβιβαστεί αιτία θανάτου η σύνταξη, σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις.

Η 1η δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη μηνός Φεβρουάριου 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλ¬λονται με τη σύνταξη κάθε μήνα.

Αν οι συνολικές διαφορές δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση με τη σύνταξη του Φεβρουάριου 2015. Για παράδειγμα:

1. Η σύνταξη για το βαθμό του Α/ΓΕΕΘΑ, από 2.877 ευρώ που είναι σήμερα, επιστρέφει στα 3.248 ευρώ από τις 22 Δεκεμβρίου. Η επιστροφή δηλαδή είναι 371 ευρώ. Οι συνταξιούχοι με το βαθμό του Α/ΓΕΕΘΑ, μαζί με την αυξημένη σύνταξη, θα λάβουν επίσης στις 22 Δεκεμβρίου και αναδρομικές αυξήσεις έξι μηνών, δηλαδή 371 ευρώx6=2.226 ευρώ.

2. Η σύνταξη για όσους αποστρατεύτηκαν με το βαθμό του αντιστράτηγου επιστρέφει κατά 207 ευρώ από τις 22 Δεκεμβρίου και διαμορφώνεται στα 2.380 ευρώ από 2.173 ευρώ που είναι σήμερα. Οι απόστρατοι με το βαθμό του ανιστράτηγου θα λάβουν επίσης με τη σύνταξη τις αναδρομικές επιστροφές για 6 μήνες, δηλαδή 1.242 ευρώ επιπλέον.

3. Η σύνταξη για τον υποστράτηγο επιστρέφει κατά 181 ευρώ και διαμορφώνεται από τις 22 Δεκεμβρίου στα 2.193 ευρώ, από 2012 ευρώ σήμερα. Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν είναι 1.086 ευρώ.

4. Η νέα σύνταξη που αντιστοιχεί στο βαθμό του συνταγματάρχη επιστρέφει κατά 98 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.758 ευρώ, από 1.660 ευρώ που είναι σήμερα. Τα αναδρομικά 6 μηνών που θα καταβληθούν με την επιστρεφόμενη σύνταξη είναι 588 ευρώ.

5. Η σύνταξη για το βαθμό του αντισυνταγματάρχη επιστρέφει κατά 78 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.593 ευρώ από 1.515 ευρώ σήμερα. Τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι είναι 468 ευρώ.

6. Η σύνταξη για το βαθμό του ταγματάρχη επιστρέφει κατά 67 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.502 ευρώ από 1.435 ευρώ που είναι σήμερα. Τα αναδρομικά 6 μηνών ανέρχονται σε 402 ευρώ.

7. Η σύνταξη λοχαγού επιστρέφει κατά 59 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.440 ευρώ από 1.381 ευρώ σήμερα. Τα αναδρομικά που θα λάβουν όσοι έχουν αποστρατευθεί με το βαθμό αυτό ανέρχονται σε 354 ευρώ.

Με τη σύνταξη Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται στις επιστρεφόμενες συντάξεις τα αναδρομικά 22 μηνών.

Για παράδειγμα, στο βαθμό του αντιστράτηγου αναλογούν αναδρομικά 4.554 ευρώ από την επιστροφή των μειώσεων που επιβλήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014.

Το ποσό αυτό θα επιστραφεί σε 36 δόσεις, δηλαδή στη μηνιαία σύνταξη του αντιστράτηγου θα προστίθενται 126 ευρώ από τον Ιανουάριο και για τους επόμενους 36 μήνες. Ανάλογες θα είναι και οι επιστροφές σε όλους τους απόστρατους.



(Ε.Τ. 22/11/2014 – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com)


ΠΗΓΗ

Συνεργασία Ελλάδας, Τουρκίας, Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου για το φυσικό αέριο αξίωσε ο Μπάιντεν στην Κωνσταντινούπολη

Για συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου, ακόμη και του Λιβάνου μίλησε ο Αμερικανός
Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι η ενέργεια είναι ένα σημαντικό μέσο συνεργασίας.
Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται τώρα με το φυσικό αέριο να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο, επισημαίνοντας ότι άλλωστε είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Στην ομιλία του στη Σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στη συνεργασία των χωρών της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής και πρόσθεσε ότι και για την Κύπρο είπε το ίδιο πράγμα. «Μόνο όταν ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος συναντηθεί και εργαστεί από κοινού μπορούν να μετατραπεί σε ένα διεθνές κέντρο ως μια σημαντική αγορά φυσικού αερίου», υπέδειξε ο κ. Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε πως «η ενεργητική προοπτική της Ανατολικής Μεσογείου είναι πολύ σημαντική, μπορούν να φέρουν οικονομικά οφέλη στην Ευρώπη. Το ίδιο και στην περιοχή. Ελπίζουμε μια μέρα να έρθουν το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος και ο Λίβανος ακόμη. Σε αυτή την περιοχή μπορεί να υπάρξει σταθερότητα και να αυξηθεί το επίπεδο της ευημερίας. Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και την αύξηση των πηγών».

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι «η Τουρκία άλλωστε έχει μεγάλη σημασία για το πετρέλαιο. Τώρα ισχύει και για το φυσικό αέριο το ίδιο».

«Είναι πολύ σημαντικό για τη συνεργασία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Πρέπει να δούμε την ενέργεια ως ένα σημαντικό μέσο συνεργασίας. Είναι στα δικά σας χέρια να διασφαλίσετε την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη. Αυτό θα ωφελήσει όλους μας. Η Τουρκία άλλωστε είναι πολύ σημαντική και τώρα με αυτό το θέμα του φυσικού αερίου ετοιμάζεται να παίξει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο. Η στρατηγική θέση της Τουρκίας εδώ είναι πολύ σημαντική. Άλλωστε την επόμενη χρονιά η Τουρκία θα φιλοξενήσει τους G20. Σε επίπεδο G20 εξακολουθούν να συζητούνται θέματα όπως η ενεργειακή απόδοση, η ενεργειακή ασφάλεια, οι κλιματολογικές αλλαγές», είπε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ακόμα ότι «η Τουρκία είναι από τις πιο μεγάλες αγορές φυσικού αερίου της Ευρώπης. Η Τουρκία τα επόμενα δέκα χρόνια είναι η μόνη αγορά που αναμένεται να αυξηθεί» και πρόσθεσε πως «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φέρει εις πέρας αυτή τη δυνητικότητα της Τουρκίας».

«Πρέπει να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις, να αναπτυχθούν οι υποδομές. Και για να γίνει η Τουρκία ένα κέντρο φυσικού αερίου πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες» προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Τζο Μπάιντεν. Ανέφερε ότι στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζονται οι εργασίες των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Τέσσερα πολιτικά πρόσωπα άκουγαν κρυφά τα τηλεφωνήματα του Καραμανλή

Ο ανακριτής κ. Φούκας ξετυλίγει το κουβάρι της πολύπλοκης υπόθεσης των παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού 

Το μακρύ και πολύπλοκο κουβάρι της γεμάτης σκιές υπόθεσης των παρακολουθήσεων με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, φαίνεται ότι έχει ξετυλιχτεί και ο ανακριτής κ. Φούκας, που ψάχνει εδώ και πολύν καιρό επίμονα και διεισδυτικά την υπόθεση, φτάνει στην άκρη.
Την ίδια ώρα, η αποκρυπτογράφηση του σχεδίου με το κωδικό όνομα «Πυθία» που αφορούσε, όπως είχαν αποκαλύψει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή και το οποίο κάποια στιγμή οι δικαστικές αρχές είχαν συνδέσει με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, φαίνεται ότι ήδη έχει μπει στο μονοπάτι της λύσης.

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος 
Κορυφαία πηγή, από εκείνες που έχουν απόλυτη γνώση των πραγματικών διαστάσεων της υπόθεσης, αποκαλύπτει σήμερα πως το αργότερο έως τα Χριστούγεννα θα έρθουν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξάγει ο ανακριτής, Η εκτίμηση που επικρατεί είναι πως τα αποτελέσματα της αναζήτησης της άκρης του κουβαριού θα προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη –κάποιοι μιλούν για «σεισμικές δονήσεις» στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό- και είναι ικανά να καθορίσουν τις εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τέσσερα πολιτικά πρόσωπα φέρονται έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενα στην έρευνα του ανακριτή Φούκα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων του Κώστα Καραμανλή, την οποία ο ίδιος ο ανακριτής έχει από την αρχή συσχετίσει με τον φάκελο «Πυθία 1», που, όπως είναι γνωστό, αφορούσε τις πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού την περίοδο 2007-2009. Οι πληροφορίες αυτές είχαν, θυμίζουμε, παραδοθεί με διαβαθμισμένο απόρρητο έγγραφο στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό, χωρίς στην αρχή τουλάχιστον να διαρρεύσει το παραμικρό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν στον απόλυτο έλεγχο των ρωσικών υπηρεσιών, το ίδιο Ομοσπονδιακό Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας (FSB) –η διάδοχος της KGB- ήταν, όπως μας λένε οι καλά γνωρίζοντες, φύλακας – άγγελος του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με εντολή του ίδιου του προέδρου Πούτιν, από την ώρα που οι δύο ηγέτες θεμελίωσαν στη Μόσχα τη διπλωματία των αγωγών. Είναι, άλλωστε, μνημειώδης ο διάλογος του ρώσου ηγέτη με τον Έλληνα, τότε πρωθυπουργό, την πρώτη φορά που ο Καραμανλής πέρασε το κατώφλι του Κρεμλίνου, το 2004. «Ξέρεις, σε τι μπελάδες μπορεί να μπεις;» του είπε σε χαλαρό ύφος ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Το υποθέτω», απάντησε ο Καραμανλής, για να συμπληρώσει αποστομωτικά, «προέχει όμως το εθνικό συμφέρον της χώρας μου». Οι ρωσικές υπηρεσίες γλίτωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Έλληνα τότε πρωθυπουργό, από δύο καταστάσεις εμπλοκής (η μία στη λεωφόρο Μαραθώνος).

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το ελληνικό βέτο στη ΝΑΤΟϊκή σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι, στις αρχές της άνοιξης του 2007, για την εισδοχή των Σκοπίων στη Συμμαχία. Ήταν μία σθεναρή στάση, που, σε συνδυασμό με την ρωσο-γαλλική στήριξη στον Καραμανλή, φαίνεται πως ενόχλησε σφόδρα τις ΗΠΑ. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για το τι λέει, τι κάνει και πως κινείται ο Κ. Καραμανλής που από τότε «σβήστε», οριστικά, από τα κιτάπια των απολύτως ελεγχόμενων από την Ουάσιγκτον Ευρωπαίων πολιτικών, φαίνεται να προκύπτει από τα χνάρια των ερευνών για την υπόθεση των υποκλοπών. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εντός του φακέλου της υπόθεσης ακόμη και σύντομα σημειώματα – αναφορές για το τι ουίσκι πίνει τις ώρες της χαλάρωσής του! Τα νέα στοιχεία – σοκ που θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας περιγράφουν το ασφυκτικό pressing που άσκησαν τα τουρκόφιλα λόμπι των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Καραμανλή για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας. Σε αυτές τις πιέσεις πρωταγωνιστεί ο Μάθιου Μπράιζα, σύζυγος πλέον της τουρκάλας δημοσιογράφου Ζεϊνά Μπαράν, που πρώτη αρθρογράφησε στις αρχές του 2007, κατά της συμφωνίας Πούτιν – Καραμανλή για τον South Stream. Λίγες ημέρες, μάλιστα, πριν την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό που αχρήστευε τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας. Η φρικτή συγκυρία; Την ημέρα που ξεσπούσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, ο κύριος Μπράιζα παντρευόταν την κυρία Ζεϊνό στην Κωνσταντινούπολη, στις 23 Αυγούστου 2007. Μυστηριώδης είναι ακόμη και ο ρόλος ενός συνταξιούχου αμερικανού πράκτορα που έκοβε επί μακρόν «βόλτες» στην Ελλάδα και είχε το ψευδώνυμο «μίστερ Μπαζ». Εναντίον του, λένε οι πληροφορίες, πρόκειται να ασκηθεί ποινική δίωξη, μια και φέρεται να είχε την εντολή να «μην αφήνει από τα μάτια του τον Κώστα Καραμανλή».

Αυτό που προκαλεί, όμως, μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο διάδοχος του Κώστα Καραμανλή στην πρωθυπουργία, Γιώργος Παπανδρέου, τελούσε σε γνώση όσων τεκταίνονταν εκείνη την εποχή και, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, δεν έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα τοπίο από τη στιγμή που η υπόθεση περιήλθε στην αντίληψή του.

Αμερικανοί: Συνεργαστείτε με τη Λιβύη του Καντάφι, αλλά όχι με τη Ρωσία του Πούτιν
Μόλις λίγους μήνες πριν αποκαλύφθηκε μυστική συνάντηση Καραμανλή – Στάνισεφ – Πρόντι στις Βρυξέλλες, τον Ιούνιο του 2007, όπου οι τρεις πρωθυπουργοί συνεννοήθηκαν να βγουν την ίδια ώρα από τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να προετοιμάσουν τη συμφωνία για τον South Stream χωρίς να τους πάρουν είδηση οι αμερικανοί!
Την ίδια ώρα, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, αφηγείται τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε –όχι μία, αλλά πολλές φορές- από τον αμερικανό ομόλογό του, Ματ Μπράιζα.

Το γεγονός ότι ο Γ. Βαληνάκης ανήκει στον πολύ κλειστό κύκλο της οικογένειας Καραμανλή φανερώνει ότι οι αμερικανοί ήθελαν τα προειδοποιητικά sms να φθάσουν απευθείας στον πρωθυπουργό. Ο Γ. Βαληνάκης, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από το 2004 έως το 2009, τόνιζε για την υπόθεση: «Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε συνάντηση, η συζήτηση ήταν ίδια. Πως θα ακύρωναν την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας». Μοχλός πίεσης ο αμερικανός ομόλογός του, Ματ Μπράιζα. Ο Γ. Βαληνάκης αποκάλυψε πρόσφατα δύο χαρακτηριστικές συνομιλίες που είχε με τον Μ. Μπράιζα. Και οι δύο αποπνέουν τη δυσφορία των ΗΠΑ για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να συμμετάσχει η Ελλάδα στον αγωγό South Stream. Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Μάρτιο του 2007, στο σπίτι το Βαληνάκη στη Ραφήνα.
Ο Μ. Μπράιζα άφησε τις περιστροφές και μπήκε κατευθείαν στην ουσία. «Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αιτιάσεις απέναντι στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις σας, ουσιαστικά προωθείτε την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και, συνεπώς, από τα ρωσικά συμφέροντα», είπε στον Έλληνα ομόλογό του.

Η χαλαρή κουβέντα στο μπαρ του Waldorf Astoria ήταν αποκαλυπτική
Σε μία από τις πολλές συναντήσεις που είχαν στη Νέα Υόρκη ο Γ. Βαληνάκης και Μ. Μπράιζα, ξεχωρίζει η «φιλική» κουβέντα που είχαν στο μπαρ του ξενοδοχείου Waldorf Astoria, τον Σεπτέμβριο του 2008.
«Κάθε φορά που πήγαινα να θέσω τη δική μας ατζέντα για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, εκείνος γύριζε την κουβέντα στα ενεργειακά. Σε εκείνη τη συνάντηση, μάλιστα, συνέδεσε ευθέως την πρόοδο στα εθνικά μας θέματα με την ακύρωση του South Stream», θυμάται ο Γ. Βαληνάκης.
Η χαλαρή κουβέντα αποδείχτηκε αποκαλυπτική των αμερικανικών προθέσεων: «Έτσι, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε στα θέματα που μας θίγετε, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, όταν εσείς προωθείτε τα ρωσικά συμφέροντα», είπε επί λέξει ο Μ. Μπράιζα.
«Πρέπει να μας βοηθήσετε, διότι κι εσείς έχετε όφελος αν δεν υπάρχει ένταση στο Αιγαίο. Όσο για τα ενεργειακά, είναι θέματα που χειρίζονται ο πρωθυπουργός και η Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ελλάδα ακολουθεί ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική», απάντησε ο Γ. Βαληνάκης.

Ακόμα και όταν ο Γ. Βαληνάκης του ανέφερε την έναρξη των συνομιλιών με τον Καντάφι για την ΑΟΖ, σε μία προσπάθεια να τον πείσει ότι η Ελλάδα ακολουθεί ανοιχτή εξωτερική πολιτική, έλαβε την εξής απάντηση: «Αυτό είναι καλό. Με τη Λιβύη (τον Καντάφι) μπορείτε να συνεργαστείτε και με άλλες χώρες μπορείτε να συνεργαστείτε, αλλά όχι με τη Ρωσία (του Πούτιν)».

Πηγή εφημ. «Παρασκήνιο»

11,5% μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

    11,5% μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
Ευρύ προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ  συγκεντρώνει 38,5% έναντι 35,5% που συγκέντρωνε σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Την ίδια ώρα, η ΝΔ μένει σταθερή συγκεντρώνοντας 27%.

Ακολουθούν: «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).

Όσον αφορά το ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 42% επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και το 29% των Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας ενώ το 17% δηλώνει ικανοποιημένο.

Το 77% θεωρεί πως η κρίση δεν έχει τελειώσει ενώ μόλις το 22% πιστεύει το αντίθετο.

Προκλητικό άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ: Η ένταση στην Κύπρο θα κλιμακωθεί


Άγκυρα: Η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ενταγμένη πλήρως; στην επιθετική ρητορική του Ερντογάν και του Νταβούτογλου προσπαθεί να ρίξει το βάρος της ευθύνης για τη διακοπή των συνομιλιών, στην ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας πως μόνο αν υπάρξει μια συμφωνία να μοιραστούν τα κοιτάσματα της ΑΟΖ και στις δύο κοινότητες, θα σταματήσουν να... βράζουν τα νερά της Μεσογείου.
Αν αυτό δεν συμβεί τότε η ένταση στην περιοχή, σημειώνει, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.   Συμπληρώνει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά βρήκε άλλοθι στην παρουσία του Barbaros για να προβεί σε συμφωνίες με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, κάτι που όμως επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και θέτει εν αμφιβόλω την ηρεμία στην περιοχή.
«Οι Ελληνοκύπριοι εξακολουθούν να μην θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της λύσης του προβλήματος», γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.
«Από την αρχή του κυπριακού ζητήματος, η Τουρκία ήταν αποφασισμένη να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και τα δικαιώματά τους», γράφει η «Σαμπάχ» και συνεχίζει, «ακόμα και το 1974 που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική δύναμή της. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα έπρεπε να εκπλήσσονται με την παρουσία τουρκικών σεισμικών πλοίων στην ΑΟΖ. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να διατηρηθούν τα τουρκικοκυπριακά συμφέροντα στην περιοχή».
Το άρθρο κατηγορεί τους Ελληνοκύπριους ότι συνάπτουν συμφωνίες με χώρες που η Τουρκία έχει πολύ κακές σχέσεις (βλ. Ισραήλ) και αυτό μόνο ωφέλιμο δεν μπορεί να είναι στις μεταξύ των δύο κοινοτήτων συνομιλίες. «Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να μας κρατούν ''παγωμένους'' στις διαπραγματεύσεις για να εμφανίζονται στο εξωτερικό ως οι μόνοι ιδιοκτήτες του νησιού.
 Για τους Τούρκους ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να περάσουν οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου είναι ο τουρκικός αγωγός, αλλά αυτό θα σήμαινε πως οι Ελληνοκύπριοι πως θα έπρεπε να συνεργαστούν. Δεν θα το κάνουν, σημειώνει η εφημερίδα, αντιθέτως προτιμούν να έχουν ζημία. Είναι φανερό πως ενδιαφέρονται να διατηρήσουν μια τεταμένη κατάσταση στην περιοχή, σημειώνει η «Σαμπάχ».
Από την άλλη, όμως, είναι κατανοητό γιατί η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Για να καταλήξει: «Από την αρχή της υπόθεσης των υδρογονανθράκων ήταν φανερό πως υπήρχαν δύο λύσεις: η συνεργασία για το καλό και των δύο πλευρών ή η ένταση, όπως την ζούμε τώρα».
Πηγή: iefimerida.gr

Πετρέλαιο αξίας 5 τρισ. δολαρίων μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου;

Πολύ μεγάλες ποσότητες πετρελαίου άριστης ποιότητας στον πυθμένα του Ιονίου 
Τεράστια φλέβα μαύρου χρυσού μεταξύ του Καστελλόριζου και της Νότιας Ρόδου 

Του Στέλιου Βραδέλη 

«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελλόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο. Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή και δεν..επιδέχονται αμφισβητήσεων.
Οι εκτιμήσεις είναι πως πρόκειται για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών». Την αποκάλυψη αυτή, ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Φώσκολος βρίσκεται στον Καναδά, όπου είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ιζηματογενούς Γεωλογίας της καναδικής κυβέρνησης και επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, του ζητήθηκε να συναντήσει στο Μαξίμου τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για το μέγεθος των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος. Ο κ. Φώσκολος μαζί με τον Ηλία Κονοφάγο και τον Νίκο Λυγερό ήταν οι συντάκτες μιας έκθεσης που αποτύπωνε με πολλές λεπτομέρειες τα κοιτάσματα και εκτιμούσε πως μόνο στο βυθό νότια της Κρήτης βρίσκεται «θαμμένος» μαύρος χρυσός και φυσικό αέριο, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή του Κατάκωλου, το οποίο υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και για το πετρέλαιο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην ίδια περιοχή, αλλά και για το τεράστιο κοίτασμα στην περιοχή του Καστελλόριζου, το οποίο εκτιμάται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια ή, μεταφρασμένο σε ποσό, ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ποσά ικανά να προκαλέσουν ίλιγγο σε κάθε κυβέρνηση και ισχυρές εντάσεις στην περιοχή. Το κοίτασμα του Καστελλόριζου βρίσκεται στα όρια της περιοχής που ορίζεται από την ελληνική ΑΟΖ, αλλά διεκδικείται με ένταση και από την τουρκική πλευρά.

Συμφώνησαν πως… διαφωνούν για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στην ημίωρη συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν επετράπη μόνο η παρουσία ενός Έλληνα επιχειρηματία της Πόλης, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Οι δύο ηγέτες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν πως… διαφωνούν για το ποιος θα έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. Η Άγκυρα δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο μια επανάληψη της ιστορίας της ΑΟΖ με την Κύπρο και, από την άλλη, στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί θιασώτες της κυπριακής πολιτικής και πιέζουν σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις των Γάλλων η Αθήνα να το κάνει όπως και η Λευκωσία.
Το «προξενιό» για τη συνάντηση των τριών επιστημόνων- ερευνητών με τον Αντώνη Σαμαρά το έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Λιβιεράτος, που γνώριζε από την πανεπιστημιακή κοινότητα το έργο του κ. Φώσκολου και πως δεν επρόκειτο για κάποιο… χθεσινό που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τον είχαν λοιδορήσει
Τα τελευταία 15 χρόνια ο κ. Φώσκολος ήταν ένας από τους ελάχιστους που φώναζε πως το ελληνικό υπέδαφος είναι γεμάτο πετρέλαιο και πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι διαπιστώσεις του, που γι’ αυτόν βασίζονταν σε επιστημονικές εργασίες, είχαν λοιδορηθεί αρκετές φορές από ανθρώπους που τύχαινε να κατέχουν κρίσιμα πολιτικά πόστα αλλά είχαν επιλέξει να «θάψουν» τις επιστημονικές φωνές για το αντίθετο. Το 1996, με μια υπουργική απόφαση, δείγμα μοναδικής πολιτικής ανευθυνότητας, απαγορεύονταν διά νόμου οι έρευνες για την ύπαρξη ή μη πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 να συσταθεί ειδικό υφυπουργείο, με τον Γιάννη Μανιάτη επικεφαλής, για να παραδεχτεί επιτέλους η επίσημη πολιτεία πως υπάρχουν κοιτάσματα και θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε.

Η δικαίωση ήρθε από τους Νορβηγούς
Η δικαίωση για τον κ. Φώσκολο, αλλά και όσων επί τόσα χρόνια λοιδορήθηκαν ήρθε με την ολοκλήρωση των ερευνών του νορβηγικού πλοίου Nordic Εxplorer, τα επιστημονικά ευρήματα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως ανακοίνωσε ο Σβέρε Στράντερες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Petroleum GeoServices(PGS). Η εταιρεία PGS πλήρωσε από την τσέπη της 120 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει μια τεράστια έρευνα σε μια συνολική έκταση 12.431 χιλιομέτρων. Οι Νορβηγοί «όργωσαν» το Βόρειο Ιόνιο, τις περιοχές μεταξύ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Κυθήρων, Κυπαρισσίας, Πύλου και τη Νότια Κρήτη. Η ανάλυση στις φουσκάλες μεθανίου που αναδύονται στην περιοχή του Κατάκολου αποκάλυψε, σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, πως κάτω από τις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου βρίσκονται εγκλωβισμένες ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου. «Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, κάτι που σημάνει πως υπάρχει πετρέλαιο – και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, πολύ καλύτερης από αυτής των αραβικών χωρών».

«Να μην πουληθεί η ΔΕΠΑ»
«Η ύπαρξη των υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο είχε επιβεβαιωθεί με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων του Πρίνου, του φυσικού αερίου στα νότια της Θάσου, του φυσικού αερίου στην Επανομή και του πετρελαίου στο Κατάκολο, αλλά και των επιφανειακών εμφανίσεων στην Ήπειρο. Παρόλα αυτά, η πολιτική επιλογή ήταν να μην αναζητήσουμε τα κοιτάσματα αυτά για χρόνια», υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος. Στον πρωθυπουργό μετέφερε και τις υποψίες του εξαιτίας ποιων επί τόσα χρόνια η Ελλάδα καθόταν πάνω σε ένα θησαυρό χωρίς να κάνει τίποτα. «Τώρα θα είναι έγκλημα να πουληθεί η ΔΕΠΑ στους Ρώσους, που με την ανακάλυψη των ελληνικών κοιτασμάτων βλέπουν πως μπορούν να χάσουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης, γιατί με αυτά τα αποθέματα η Ελλάδα πια θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη για δεκάδες χρόνια. Η ΔΕΠΑ μπορεί να γίνει η νέα GAΖPROM και ακόμη μεγαλύτερη», αποκαλύπτει ο άνθρωπος που συνέδεσε την επιστημονική δουλειά του με αυτό που σήμερα θεωρείται πια πραγματικότητα και όχι παιχνίδι φαντασίας.

Πηγή

Οι νέες αποδοχές των απόστρατων - Επιστροφές αναδρομικών ...



Στις 22 Δεκεμβρίου θα πάρουν οι απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας τις αυξήσεις και τα αναδρομικά έξι μηνών, που ξεκινούν από 354 ευρώ και φτάνουν τα 2.226 ευρώ, με την επιστροφή του 50% των περικοπών.  
Τα υπόλοιπα, που αφορούν αναδρομικά 22 μηνών, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους, καθώς και στα πρόσωπα στα οποία έχει μεταβιβαστεί αιτία θανάτου η σύνταξη, σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η πρώτη θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου και οι επόμενες θα ακολουθήσουν κάθε μήνα.
Αν οι συνολικές διαφορές δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου 2015, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Για παράδειγμα:
1. Η σύνταξη για το βαθμό του Α-ΓΕΕΘΑ, από 2.877 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνεται στα 3.248 ευρώ από τις 22 Δεκεμβρίου. Η αύξηση δηλαδή είναι 371 ευρώ. Οι συνταξιούχοι με το βαθμό του Α-ΓΕΕΘΑ, μαζί με την αυξημένη σύνταξη, θα λάβουν επίσης στις 22 Δεκεμβρίου και αναδρομικές αυξήσεις έξι μηνών, δηλαδή 371 ευρώΧ6=2.226 ευρώ.
2. Η σύνταξη για όσους αποστρατεύτηκαν με το βαθμό του αντιστράτηγου αυξάνεται κατά 207 ευρώ από τις 22 Δεκεμβρίου και διαμορφώνεται στα 2.380 ευρώ από 2.173 ευρώ που είναι σήμερα. Οι απόστρατοι με το βαθμό του ανιστράτηγου θα λάβουν επίσης με τη σύνταξη τις αναδρομικές αυξήσεις για 6 μήνες, δηλαδή 1.242 ευρώ επιπλέον.
3. Η σύνταξη για τον υποστράτηγο αυξάνεται κατά 181 ευρώ και διαμορφώνεται από τις 22 Δεκεμβρίου στα 2.193 ευρώ, από 2012 ευρώ σήμερα. Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν είναι 1.086 ευρώ.
4. Η νέα σύνταξη που αντιστοιχεί στο βαθμό του συνταγματάρχη αυξάνεται κατά 98 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.758 ευρώ από 1.660 που είναι σήμερα.
5. Η σύνταξη για το βαθμό του αντισυνταγματάρχη αυξάνεται κατά 78 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.593 ευρώ από 1.515 σήμερα
6. Η σύνταξη για το βαθμό του ταγματάρχη αυξάνεται κατά 67 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.440 ευρώ από 1.381 ευρώ σήμερα


 ΠΗΓΗ

ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ Τ'@@@@@@ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ! ΒHMA : Στη Δεξιά συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θεομπαίχτες μιζαδόροι, πελοποννήσιοι και εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς

Είναι εμφανές ότι ο μπαμπάς έβγαλε το φίμωτρο του Παπανδεϊκού ΠΑΣΟΚου και τον έβαλε να γαυγίζει μετά την αποχώρηση του γιού από τη ΝΔ... τώρα γίνεται εμφανές που οφείλεται η κοινωνική ευαισθησία και η απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τον γιο σε παραίτηση... στη στροφή προς λύσεις...
Αβραμόπουλου με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες τέτοιες αηδίες... Δεν φταίνε όμως αυτοί αλλά φταίει ο Σαμαράςπου δεν τους έκλεισε όπως δεν τους έκλεισε και ο Καραμανλής για να τον στείλουν όπου σκοπεύουν να στείλουν και Σαμαρά... να δούμε αν θα το πετύχουν... 

Eνα απρόσμενο και υβριστικό κείμενο, μπερδεύοντας ΝΔ, ακροδεξιά και ΧΑ, μιλώντας γενικά για τους πολιτικούς που απαρτίζουν την Δεξιά παράταξη στην Ελλάδα δημοσιεύει σήμερα το Βήμα, με την υπογραφή του Αντώνη Καρακούση και τίτλο «Η μεγάλη κρίση της δεξιάς παράταξης».


Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης:

Στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας και επανιδρυτής της Δεξιάς παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής, επηρεασμένος και από την γαλλική πολιτική κουλτούρα που απορρόφησε κατά τη μακρά διαμονή του στο Παρίσι στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών, θέλησε να αναγεννήσει και εκσυγχρονίσει τον πολιτικό του χώρο.

Επιχείρησε να δώσει στη νεοσύστατη τότε Νέα Δημοκρατία φιλελεύθερα και κοινωνικά χαρακτηριστικά και υιοθέτησε προς τούτο τον όρο «κοινωνικός φιλελευθερισμός».

Ταυτόχρονα προσπάθησε να συγκεντρώσει γύρω του διακεκριμένα πρόσωπα, να εντάξει και να φέρει κοντά του διανοούμενους της Δεξιάς που είχαν πρωταγωνιστήσει στην ιδεολογική επικράτηση της παράταξής του στα μεταπολεμικά χρόνια.

Μπορεί ταυτόχρονα να ενσωμάτωσε και να διέσωσε την ακροδεξιά παράταξη, αλλά τον τόνο έδιναν ο Τσάτσος, ο Ράλλης, ο Παπαληγούρας,ο Αβέρωφ, ο Κανελλόπουλος, ο Χορν, ο Λαμπρίας και άλλα ξεχωριστά πρόσωπα,που διακρίνονταν για την πνευματικότητα και την καλλιέργειά τους.

Είχαν διακριθεί για την αντιπαλότητά τους απέναντι στην Αριστερά,αλλά τους διέκρινε το ήθος, η αγωγή και γενικότερα η προσήλωσή τους στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Εκείνη η «πεφωτισμένη» δεξιά, όπως την είχε προσδιορίσει η Ελένη Βλάχου, ήταν απαλλαγμένη από το ιστορικό βάρος του βασιλικού κόμματος, είχε ξεπεράσει τον μαυραγοριτισμό και τον δωσιλογισμό της μετεμφυλιακής περιόδου, είχε ξεφύγει από το άγος του κομμουνιστικού κινδύνου, απομόνωσε τους νοσταλγούς της χούντας και γενικώς φάνταζε δύναμη ευρωπαϊκή και εκσυγχρονιστική.

Ωστόσο με την μετοίκηση του ιδρυτή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας άρχισε σταδιακά να χάνει τη λάμψη της. Στα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου ανέδειξε ως αντίπαλο δέος στην ηγεσία της τον Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος την έστριψε προς τον θατσερισμό και τον νεοφιλελευθερισμό. Και όταν αυτός εκρίθη «τούμπαρε» προς τη λαϊκή Δεξιά, αναδεικνύοντας στην ηγεσία της τον Μιλτιάδη Έβερτ.

Με τον καιρό υιοθέτησε επιχειρηματολογία και πρακτικές της παλαιάς Δεξιάς, έκανε κτήμα της το λαΐκισμό, διολίσθησε στο θρησκευτικό φανατισμό του Χριστόδουλου και δι' αυτού νομιμοποίησε και εξέθρεψε στους κόλπους της εκδοχές της εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Πιεζόμενη μάλιστα κάποια στιγμή πολιτικά έφτιαξε περιβάλλον για την άνθηση των πιο ακραίων σχημάτων της ακροδεξιάς. Και μαζί συνδιαμόρφωσε κλίμα ξενοφοβίας και αστυνομοκρατίας, εντός του οποίου βρήκε γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξή του το απεχθές νεοναζιστικό μόρφωμα.

Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε.

Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους.

Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της.

Η σημερινή κρίση της, συνδυαζόμενη με την απόλυτη αδυναμία της κεντροαριστεράς, αποδίδει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Κακά τα ψέματα, χωρίς αναγέννηση της Δεξιάς παράταξης και χωρίς ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, η χώρα θα κινδυνεύσει να διέλθει της Εποχής των Τεράτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θέση της στον κόσμο και την προκοπή των πολιτών της»






Είναι εμφανές ότι ο μπαμπάς έβγαλε το φίμωτρο του Παπανδεϊκού ΠΑΣΟΚου και τον έβαλε να γαυγίζει μετά την αποχώρηση του γιού από τη ΝΔ... τώρα γίνεται εμφανές που οφείλεται η κοινωνική ευαισθησία και η απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τον γιο σε παραίτηση... στη στροφή προς λύσεις ...Αβραμόπουλου με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες τέτοιες αηδίες... Δεν φταίνε όμως αυτοί αλλά φταίει ο Σαμαράς που δεν τους έκλεισε, όπως δεν τους έκλεισε και ο Καραμανλής για να τον στείλουν όπου σκοπεύουν να στείλουν και Σαμαρά... για να δούμε αν θα το πετύχουν !!!!

Πορτογαλία: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες

 
Η εισαγγελία της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, ξεπλύμα «μαύρου» χρήματος» και διαφθοράς.

Η έρευνα αφορά τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως, σημείωσε η εισαγγελία και διευκρίνησε ότι για την ίδια υπόθεση έχει διεξάγει έρευνα σε περισσότερους από 60 δικαστικούς και αστυνομικούς. Ο 57χρονος Ζοζέ Σόκρατες υπήρξε Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005 ως το 2011. Τη χρονιά της εκλογής του έγινε ο πρώτος σοσιαλιστής ηγέτης που διασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στην πορτογαλική Βουλή.Συνελήφθη χθες το απόγευμα μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστή.

Σχόλιο ιστολογίου: Τώρα εξηγείτε γιατί η Πορτογαλία βγήκε από το μνημόνιο κι εμείς ακόμη πασχίζουμε κι αγκομαχούμε. Αλήθεια κύριοι εισαγγελείς πότε θα δούμε και τους δικούς μας σοσια-ληστές να δίνουν λόγω για τις ρεμούλες τους;

Συνεργασία ή θάνατος . Εμείς διαβάζουμε τα πάντα ....εάν δεν διαβάζαμε ''θα βλέπαμε ...Σουλειμάν που αρέσει και στην Ντόρα''

Συνεργασία ή θάνατος

# Έφθασε και η στιγμή που ο Βενιζέλος έγινε κομουνιστής και ο Τσίπρας έγινε Βενιζέλος. Στον πανικό για την σταθεροποίηση του συστήματος τόσο οι «σοσιαλιστές» όσο και οι «αριστεροί» της Ελλάδας βρήκαν κοινή γραμμή νέου πολιτικού συστήματος που να καλύπτει την δική τους εξουσία νόμιμα αλλά από την άλλη να ρίχνει από το βάθρο την Δημοκρατία.

Ο Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα άνοιξε τις πόρτες διάπλατα για συνεργασίες αφού βλέπει πως ό,τι και να κάνει εξουσία δεν βλέπει πλειοψηφικά. Έτσι λοιπόν, στα δύσκολα θυμήθηκε τον Λένιν προσαρμόζοντας την ψηφοθηρία και εξουσιολαγνεία του σε αυτό που κάποτε είπε ο Λένιν όταν είχε έρθει στην εξουσία ο λαός « Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης ακόμα και με συμμάχους που μάς φαίνονται ασταθείς , ταλαντευόμενοι, όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι για να αντέξουν την πορεία μέχρι το τέλος». Ποιοι είναι οι σύμμαχοι του Σύριζα στην ελληνική πολιτική σκηνή; Όταν ο Λένιν το έλεγε αυτό υπήρχε μία ιδεολογική βάση για όλους τους συμμάχους του ακόμα και αν δεν τους γούσταρε. Ποια είναι η κοινή ιδεολογική βάση του Σύριζα και ποια η επανάσταση των Συριζαίων και των συμμάχων που αφού νίκησαν τώρα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους; Τι κοινό έχει ο αντιπολιτευόμενος Σύριζα με τον συμπολιτευόμενο Κουρέλη, την Ελιά του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τα δεξιά μικροκόμματα; Καμία απολύτως, απλά ήρθε η στιγμή που βάζουμε στην μπάντα τα οικονομικοπολιτικά συστήματα των ιδεολογιών και δίνουμε τα χέρια με τον πολιτικό μας εχθρό εις το όνομα της σταθεροποιημένης εξουσίας, διότι έτσι προστάζει η Ενωμένη Ευρώπη. 
Την ίδια μέρα ο Βενιζέλος μιλώντας στους Πασόκους τόνισε ότι είναι ανώτερη βία να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος για ένα και μοναδικό λόγο: «Δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει με ένα εκλογικό σύστημα που είχε γεννηθεί υπό συνθήκες ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΕΣ προ κρίσης και τώρα αλλοιώνει τα δεδομένα σε συνθήκες μετά την κρίση που δεν είναι πλειοψηφικές αλλά ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ». Για όποιον δεν κατάλαβε, ο Βενιζέλος καταργεί την Δημοκρατία και βάζει τα θεμέλια για την Συνεργασία. Το τι θέλει πλέον η πλειοψηφία στην Ελλάδα δεν παίζει κανένα ρόλο. Από την στιγμή που 20 κόμματα συνεργαστούν με συνολικό ποσοστό 5%, τότε η εξουσία είναι στα χέρια των λίγων και όχι των πολλών. Μειοψηφική Συνεργασία έναντι Πλειοψηφικής Δημοκρατίας. 
Συνδυάζοντας τις προτάσεις και των δύο πολιτικών ανδρών της κεντρο-αριστεράς είναι ηλίου φαεινότερο ότι Σύριζα και ΠΑΣΟΚ έχουν μπει στην τελική ευθεία να ρίξουν την Δημοκρατία ως θεσμό στην χώρα που την γέννησε. Από την πλευρά των δεξιών, ήδη ο Σαμαράς έβαλε ηγέτη της ομάδας Αναθεώρησης του Συντάγματος τον Προκόπη Παυλόπουλο ανήμερα των δηλώσεων αποδόμησης της Δημοκρατίας τόσο από τον Τσίπρα, όσο και από τον Βενιζέλο. Και οι τρεις εξουσιαστές έκαναν το πρώτο ντου ενάντια στον θεσμό την ίδια ημέρα. 
Φθάσαμε στο σημείο που το ερώτημα γιατίδημιουργήθηκαν τόσα κόμματα ζητώντας μερίδιο εξουσίας στην χώρα από το 2010 μέχρι σήμερα να πάρει την απάντησή του. Δημιουργία πολλών κομμάτων χωρίς καμία ιδεολογία ως θεμέλιο αλλά με την τακτική να μαζέψουν όσους πολίτες ήταν δυσαρεστημένοι από την πολιτική που άσκησαν τα κόμματα της πλειοψηφίας στην χώρα. Πολλά κόμματα με επικοινωνιακά τεχνάσματα του τύπου «ενάντια στον διπολισμό» και «ενάντια στον παλαιοκομματισμό». Όλα όμως τα κόμματα είναι γεννήματα πολιτικάντηδων που υπηρέτησαν τον διπολισμό, είναι παλαιοκομματικοί και το χειρότερο έτοιμοι από την αρχή για την συνεργασία για την σταθεροποίηση της χώρας. 
Ο φόβος της αστάθειας που πέρασε σε κάθε πολίτη από τα επικοινωνιακά τερτίπια του συνόλου της εξουσίας έφθασαν τον πολίτη να φοβάται τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χαρακτηρισμός «Δημοκρατικό Τόξο» που θα περιλαμβάνει όλα τα κόμματα που θέλουν την σταθεροποίηση υπό την κηδεμονία της Ε.Ε και των υπολοίπων δανειστών. Ήταν το πρώτο σύνθημα μέχρι χθες που ακούσαμε για «συμμαχίες» και «συνεργασίες». Επίσης καθόλου τυχαία δεν ήταν η υποστήριξης της εξουσίας στο κόμμα της Χρυσής Αυγής κατά τις προηγούμενες εκλογές και την ποινικοποίησή της ως αντιδημοκρατικό όταν πια δεν την χρειαζόταν. Οι συνεργαζόμενοι δημοκράτες έναντι των αντιδημοκρατών. Μένει μόνο το ΚΚΕ σαν την καλαμιά στον κάμπο να έχει ποσοστό στην Δημοκρατία αλλά να είναι μονίμως αντιπολιτευόμενο χαρακτηρισμένο νοητά από το σύστημα και αυτό ως αντιδημοκρατικό. 
Πέρασαν πολλά χρόνια από την εποχή που στην πολιτική και στην κοινωνία ο χαρακτηρισμός «συνεργάτης» σήμαινε ο ναζιστοτσολιάς, ο καταδότης, ο συνένοχος. Έφθασε τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες, η στιγμή που θα δούμε τους Συνεργάτες της δημοκρατούμενης εξουσίας. Και το χειρότερο, οι ψηφοφόροι των «Συνεργατών» να συναινούν μέσω ψήφου στην μειοψηφική δημοκρατία νομίμως συνταγματικά και με την ελευθερία που τους δίνει η ίδια η Δημοκρατία που κατακρημνίζουν.  
Μετά τον κομματικό διπολισμό που είχες μια σημαία να στηρίζεσαι ερμηνεύοντας τα λευκά και γαλάζια μέρη της ως "Ελευθερία ή θάνατος", σε έφτασαν μέσω οικονομικής και εθνικής εξαθλίωσης να έχεις καινούριο σύνθημα όταν την κοιτάς: "Συνεργασία ή θάνατος". - 

Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΑΡΜΑΜΑΞΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΣΟΡΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


#


 Το 321 π.Χ., σχεδόν δύο χρόνια μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου, ο Αρριδαίος ολοκλήρωσε την κατασκευή της αρμάμαξας, που θα μετέφερε τη σορό του Αλεξάνδρου από τη Βαβυλώνα στο μαντείο του Άμμωνα, όπως ήταν η επιθυμία του.
Η σαρκοφάγος ήταν από σφυρήλατο χρυσό, τη γέμισαν με αρώματα, για να συντηρείται η μούμια, και τη σφράγισαν με εφαρμοστό χρυσό κάλυμμα. Πάνω της τοποθέτησαν μία...
πολύ ωραία και χρυσοποίκιλτη φοινικίδα (κόκκινη πολεμική σημαία) και δίπλα της τα όπλα του νεκρού. Η αρμάμαξα είχε θολωτή οροφή πλάτους 8 πήχεων (3,7μ) και μήκους 12 πήχεων (5,55μ) με λιθοκόλλητες ψηφίδες.

Η βάση της καμάρας περιέτρεχε παραλληλόγραμμος θριγκός με ανάγλυφες προτομές τραγελάφων (φανταστικών ζώων), απ’ τις οποίους κρέμονταν χρυσοί κρίκοι διαμέτρου 2 παλαμών (περίπου 14,8 εκατοστών), όπου ήταν περασμένο πομπικό στέμμα στολισμένο μεγαλόπρεπα με όλων των ειδών τα χρώματα. Στις άκρες υπήρχαν δικτυωτά κρόσσια με μεγάλα κουδούνια, για να φτάνει ο ήχος τους πολύ μακρυά. Στις 4 γωνίες της καμάρας στεκόταν από μία χρυσή τροπαιοφόρος Νίκη και η κιονοστοιχία, που στήριζε την καμάρα, ήταν χρυσή με ιωνικού ρυθμού κιονόκρανα.
Στο εσωτερικό του περιστυλίου ήταν προσαρμοσμένοι 4 ζῳοφόροι πίνακες ισομήκεις με τα πλευρά της καμάρας και κρεμόταν χρυσό δίχτυ από νήμα πάχους 1 δακτύλου (1,8 εκατοστών). Η πρώτη ζωφόρος παρίστανε τον Αλέξανδρο πάνω σε άρμα με ένα εξαιρετικό σκήπτρο στο χέρι. Γύρω του ήταν μία ακολουθία πάνοπλων Μακεδόνων και μία άλλη μηλοφόρων Περσών και μπροστά τους υπήρχαν ένοπλοι στρατιώτες. Η δεύτερη ζωφόρος απεικόνιζε τους ελέφαντες της βασιλικής ακολουθίας με πολεμική εξάρτηση και αναβάτες μπροστά Ινδούς πίσω δε Μακεδόνες με τον συνήθη οπλισμό.
Η τρίτη ζωφόρος απεικόνιζε ίλες ιππέων σε σχηματισμό μάχης και η τέταρτη πλοία εξοπλισμένα για ναυμαχία. Δεξιά κι αριστερά από την είσοδο της καμάρας υπήρχαν χρυσοί λέοντες, που κοιτούσαν προς τους εισερχόμενους. Πάνω από την καμάρα και στο μέσο της υπήρχε μία μεγάλη φοινικίς με ένα μεγάλο χρυσό στεφάνι ελιάς, που όπως κυμάτιζε η φοινικίς έλαμπε έντονα σε μεγάλη απόσταση.

Η όλη υπερκατασκευή στηριζόταν σε δύο άξονες με δύο πολυτελείς τροχούς ο καθένας. Κάθε τροχός είχε επίχρυσες ακτίνες και πλαϊνά, ενώ το μέρος της στεφάνης που κυλούσε στο έδαφος ήταν σιδερένιο. Τα άκρα των αξόνων εξείχαν από τους τροχούς, ήταν επίχρυσα και κατέληγαν σε προτομές λεόντων, που κρατούσαν στα δόντια από μία κυνηγετική λόγχη. Ένα ελατήριο στο μέσο του κάθε άξονα τον συνέδεε με την υπερκατασκευή μέσω ενός μηχανικού συστήματος απόσβεσης των κραδασμών από τις ανωμαλίες του δρομολογίου.
Η αρμάμαξα είχε 4 ρυμούς με 4 τετραπλούς ζυγούς, όπου ήταν ζευμένοι συνολικά 64 ημίονοι, διαλεγμένοι για το ανάστημα και τη δύναμή τους. Καθένας τους ήταν στεφανωμένος με επίχρυσο στεφάνι, εκατέρωθεν των σιαγόνων του κρεμόταν από ένα χρυσό κουδούνι και τον τράχηλό τους περιέβαλλε λιθοκόλλητο περιδέραιο. Εκτός από τη στρατιωτική συνοδεία, υπήρχε ένα πλήθος οδοποιών για την εξομάλυνση του δρομολογίου και τεχνιτών για τη συντήρηση και την επισκευή της αρμάμαξας. Η φήμη της προπορευόταν και πολλοί κάτοικοι από τις πόλεις, που πλησίαζε, έτρεχαν να θαυμάσουν τη λαμπρή και πανάκριβη κατασκευή.
Κατά τον Διόδωρο, όταν η πομπή έφτασε στα σύνορα της Συρίας με την Αίγυπτο, τη συνάντησε ο Πτολεμαίος επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης και μετέφερε με τιμές την αρμάμαξα όχι στο μαντείο του Άμμωνα, αλλά στην Αλεξάνδρεια. Εκεί έχτισε τέμενος αντάξιο του Αλεξάνδρου, τον ενταφίασε και διοργάνωσε θυσίες και αγώνες αρμόζοντες σε ήρωα. Κατά τον Κούρτιο, ο Πτολεμαίος μετέφερε τη μούμια του Αλεξάνδρου πρώτα στη Μέμφιδα και μετά στην Αλεξάνδρεια.

"Μάχη" Παπαδάκη - Γεωργιάδη on air για τον Καρατζαφέρη (VIDEO)                                                                                                                

"Μάχη" μεταξύ του δημοσιογράφου, Γιώργου Παπαδάκη και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ξέσπασε στον "αέρα" της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, με αφορμή το οικονομικό σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τον Γιώργο Καρατζαφέρη:                                                                

Η απάντηση του Καρατζαφέρη:

Μία μέρα μετά το πόρισμα τω ορκωτών λογιστών για τις offshore εταιρείες και την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

Έκανε λόγο για πολιτική αγυρτεία και συνέδεσε την υπόθεση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο του Alpha:


Χρυσοβελώνη: Βρήκαμε και τρίτη offshore του Καρατζαφέρη

Την ύπαρξη και τρίτης offshore εταιρείας με την οποία φέρεται να συνδέεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως τονίζει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τα 6 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν στις εταιρείες ενώ 20 εκατ. ακόμα σε ακίνητα.
Δείτε το βίντεο του Mega:

Δηλώσεις Χρυσοβελώνη από Enikos_gr

Η σύγκρουση ξέσπασε, όταν ο κ. Παπαδάκης είπε στον κ. Γεωργιάδη ότι, αν έκανε καλά τη δουλειά του ως βουλευτής, θα είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πρόεδρο του κόμματός σας.
Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι κανένα στέλεχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ούτε ήξερε ούτε θα μπορούσε να ξέρει. «Λέτε να μπορεί να ξέρει κάποιος για το διπλανό του, αν έχει offshore ή όχι; Γράφει στο μέτωπο κάποιος:
 Στον εισαγγελέα και το Ελεγκτικό Συνέδριο παραπέμπει τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που παραδόθηκε στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, μαζί με τον συνοδευτικό φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα και θα συζητηθεί σήμερα σε συνεδρίαση της επιτροπής στις έξι το απόγευμα.
Εκεί πρόκειται να ληφθούν και οι αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, με τις πληροφορίες πάντως να επιμένουν ότι ο κ.Καρατζαφέρης θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαριτίνας Ζαφειριάδου για το real.gr, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την περίοδο 2002-2007, η εξωχώρια εταιρία Catalina –που φέρεται να έχει γίνει αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από εταιρεία εξοπλιστικών- εντοπίστηκε με χαρτοφυλάκιο περί τα 6,4 εκατομμύρια ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατομμύρια ευρώ σε Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο και Λαγονήσι, καθώς και στις Βρυξέλλες.
Την υπόθεση σχετικά με το εισαγγελικό αίτημα για τη διερεύνηση του πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη,αποκάλυψε την Κυριακή 9/11 η Realnews.
Μέσα από την Catalina, όπου εμφανίζεται συνιδιοκτήτης ο γιος του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στη δεύτερη εξωχώρια εταιρία “Homeric”, χωρίς πάντως να εντοπίζονται προς ώρας λογαριασμοί και καταθέσεις.
Η πρώτη offshore, χωρίς πάντως να αναφέρεται ως τέτοια, είχε δηλωθεί στα πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη τα έτη 1992 και 1993, ενώ η δεύτερη δεν είχε δηλωθεί ποτέ.
Σήμερα, η Catalina φέρεται να έχει αλλάξει χέρια, ενώ παρουσιάζει μηδενικό χαρτοφυλάκιο.
Έχω offshore;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αντιδρώντας στις συνεχείς πιέσεις του δημοσιογράφου, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι κι αυτός «που τον καλούσε κάθε εβδομάδα, θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί».
Ο κ. Παπαδάκης αντέδρασε με έντονο τρόπο, λέγοντας: «Εγώ δεν παρακολουθούσα το κόμμα σας τι έκανε εσωτερικά ούτε στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες ήμουν. Να μου καταλογίζατε ευθύνες, αν ήξερα αυτά που ξέρατε εσείς». Ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε στην άποψή του ότι κανένας στο ΛΑΟΣ δεν ήξερε.
Μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι εν εξελίξει, ενώ ξεκαθάρισε ότι μείωση συντάξεων δεν συζητάει η κυβέρνηση. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε κάθε είδους συμφωνία με την τρόικα», επανέλαβε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


==========================

Ασημακοπούλου: Ίσως… βιαστήκαμε να πούμε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο

#


«Ο χρόνος είναι ασφυκτικός και οι ώρες κρίσιμες. Πρέπει να βρεθεί μία λύση για την επόμενη μέρα» δήλωσε, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε εμμέσως αιχμές πως ίσως η κυβέρνηση βιάστηκε να πει πως βγαίνουμε από το μνημόνιο λέγοντας πως «πως θα μπορούσε να πει κανείς στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα… υπάρχει κανείς που να μη θέλει να τελειώνει αυτή η ιστορία;».
Όσον αφορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε «η ΝΔ είναι σταθερή, αυτή η Βουλή πρέπει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να προσχωρήσει στην άποψή μας είναι ευχής έργον».

Ζητιάνους κατάντησαν τους Έλληνες, Σαμαράς, Βενιζέλος, Μέρκελ και τρόικα

Στην απόγνωση και τη ζητιανιά έχουν οδηγήσει όλους τους Ελληνες, η τρόικα, oι δανειστές και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα, δηλαδή το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές που τους στηρίζουν.
Οσο, δε κι αν προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια, ισχυριζόμενοι ότι η χώρα μπήκε στην ανάπτυξη, οι πολίτες νιώθουν στο πετσί τους, τη φτώχεια και τη δυστυχία και εξεγείρονται. Από τους συνταξιούχους, που αναγκάστηκαν και χθες για άλλη μια φορά να βγουν στο δρόμο, διεκδικώντας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς ζωής, μέχρι τους δικαστικούς, που έχουν προχωρήσει σε πρωτοφανείς κινητοποιήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που έχουν «γονατίσει» από τη δραματική μείωση του εισοδήματος τους, την έλλειψη δουλειάς, αλλά και την αβάσταχτη, όσο και παράλογη φορολογική επιβάρυνση, βροντοφωνάζουν: Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο, τη φτώχεια, τη δυστυχία, την ανεργία, τα λουκέτα και τους διαρκείς φόρους.
Αυτό δε που φέρνει σε απόγνωση τους πολίτες και τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από την αντίσταση και την εξέγερση, είναι πως δε βλέπουν καμιά διέξοδο, κανένα φως όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική. Κι αυτή η πολιτική, δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει, όσο παραμένουμε στη Ζώνη του Ευρώ, που δε μας αφήνει να πάρουμε ανάσα και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το σημερινό εφιάλτη, αξιοποιώντας το δικό μας, τεράστιο, εθνικό πλούτο.
Αλλωστε, δεν είναι, πια, μόνο η Ελλάδα και οι Ελληνες κι αυτό είναι, ίσως, το μόνο παρήγορο.
Την ίδια εφιαλτική πραγματικότητα, τα ίδια αδιέξοδα, έχουν αρχίσει να νιώθουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, που διάλεξαν να βρίσκονται στη Ζώνη του Ευρώ και, τώρα, κάνουν «δεύτερες σκέψεις», συζητώντας ανοιχτά, το ενδεχόμενο επιστροφής τους στα εθνικά νομίσματα.
Δεν είναι δε, μόνο ο Νότος, με τη Γαλλία και την Ιταλία, στην πρώτη γραμμή, ν` αρνούνται τον...
«κορσέ» της ανελέητης, βάρβαρης  λιτότητας, που προσπαθούν να τους επιβάλουν το Βερολίνο και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και όπου, ιδίως στην Ιταλία, συζητούν, ακόμη και οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ, ότι, ίσως, η μόνη λύση στο αδιέξοδο, είναι η έξοδος από τη «ζούγκλα» του Ευρώ.
Το «μικρόβιο» της αμφισβήτησης, έχει μεταφερθεί, πια, στον ίδιο το Βορρά. Σαν «βόμβα» έσκασε στους ευρωπαϊκούς κύκλους, η αποκάλυψη πως και η πλούσια Ολλανδία, μια από τις πιο πιστές χώρες, στο γερμανικό «όραμα», έχει ετοιμάσει σχέδιο, για επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα, το φιορίνι.
Και μπορεί το σχέδιο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, να έχει ως αφετηρία, την κρίση του 2012, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι, τώρα, βρισκόμαστε σε μια νέα, ακόμη χειρότερη κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Στους δρόμους βγήκαν τα περήφανα γηρατειά
Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χθες οι χειμαζόμενοι από τις συνεχείς περικοπές αποδοχών και τις εκπτώσεις στο χώρο της υγείας συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά και κατέληξε με πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Χαρακτηριστικό είναι το πανό που κρατούσαν οι ηλικιωμένοι, στο οποίο αναγραφόταν «πληρώσαμε τα κέρδη, πληρώνουμε την κρίση, στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση».
Οι συνταξιούχοι για μια ακόμη φορά ζήτησαν το αυτονόητο, να έχουν δηλαδή αξιοπρεπείς συντάξεις και δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη καθώς όπως λένε τόσα χρόνια μέσα από τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία τα έχουν ήδη πληρώσει.
Μεταξύ άλλων διεκδικούν την άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας,  καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων, άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων, κάλυψη σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
«Όλα μαύρα. 34 χρόνια βαρέα και ανθυγιεινά. Παίρνω 525 ευρώ. Με σπίτι δικό μου, ΕΝΦΙΑ, ρεύμα, νερό πώς να τα βγάλω πέρα μόνη μου;» διερωτόταν μια γυναίκα από το αγανακτισμένο πλήθος. Δίπλα της μια άλλη συνταξιούχος παραπονιόταν «Εγώ παίρνω 625 ευρώ σύνταξη. Μένω στο ενοίκιο και είμαι άρρωστη. Πληρώνω τα φάρμακά μου με 50% δική μου συμμετοχή» ενώ ένας άλλο σχολίαζε «Είναι φοβερό, με τα δικά μας τα λεφτά να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, που είναι μετανάστες ή άνεργα. Καταλαβαίνετε τι βιώνουμε τώρα στα γεράματα. Αυτά τα γεράματα, λοιπόν, δεν μας αξίζουνε».
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χωρίς να καταστεί δυνατόν η αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Όπως τόνισαν, εδώ και μήνες ζητούν συνάντηση με τον υπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους αλλά συνέχεια συναντούν κλειστές πόρτες. Τελικά, μετέφεραν τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Εργασίας, Αντώνη Μπέζα. Οι συνταξιούχοι, πάντως, προανήγγειλαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ - ΟΤΑ έχουν αποφασίσει πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών και καλούν τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε αυτό.
Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις 27 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή τους στην Πανεργατική Απεργία ενώ την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ