}

30 Νοεμβρίου, 2014

Όταν οι γερμανική μοναρχία σταύρωνε τον Κολοκοτρωνη: Οι απίστευτες ομοιότητες με το σημερα.

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 29, 2014

Ναι, το έκαναν και αυτο οι αιώνιοι εχθροί της Ελλαδας. Η διαχρονική κατοχική μάστιγα.

Η Δίκη Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα, παράδειγμα προς μίμηση…
Στις 16 Απριλίου του 1834 ξεκίνησε η δίκη του Θ. Κολοκοτρώνη και του Δ. Πλαπούτα, με την κύρια κατηγορία, την συνομωσία εναντίον του βασιλιά Όθωνα (που δεν είχε σχέση με Καλαμάτα…), κατόπιν συκοφαντιών ενός πονηρού και ευτραφούς τότε (τί σύμπτωση) πολιτικού, του Ι. Κωλέττη.
Ποιες ήταν οι επί μέρους ( ψευδείς) κατηγορίες;
1. Οι κατηγορούμενοι ήταν αρχηγοί συνωμοσίας που απέβλεπε να προσβάλει την ασφάλεια του κράτους και να καταργήσει το πολίτευμα.
2. Για την παράλυση της εξουσίας παρακίνησαν διάφορους αρχιληστές σε ληστεία.
3. Ενήργησαν μυστικές συνεδριάσεις για την ανατροπή των μελών της αντιβασιλείας.
4. Υπέγραψαν αναφορά προς ξένη δύναμη (Ρωσία) για την κατάργηση της αντιβασιλείας.
Η ποινή για τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα ήταν θανατική εκτέλεση στη λαιμητόμο, εντός 24 ωρών. Στο άκουσμά της ο πρώτος σταυροκοπήθηκε, ο δεύτερος αναλύθηκε σε λυγμούς. Το ακροατήριο έμεινε άναυδο.
«Άδικα σε σκοτώνουν στρατηγέ…», ψιθύρισε στον Κολοκοτρώνη ένα από τα παλικάρια του, που του συμπαραστεκόταν και που η Ιστορία δεν έγραψε το όνομά του. Όμως κατέγραψε την απάντηση που έδωσε ο αγέρωχος πολέμαρχος:
«Γι’ αυτό λυπάσαι; Καλύτερα να σε σκοτώνουν άδικα, παρά δίκαια!».
Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο Αναστάσιος Πολυζωίδης καταγόμενος από το Μελένικο Σερρών, Μακεδόνας.
Μέλη του δικαστηρίου ο εκ Ζακύνθου Γεώργιος Τερτσέτης, ο Δ. Σούτσος, ο Α. Βούλγαρης και ο Φ. Φραγκούλης (ξεφτίλισε το όνομα του σημερινού ομώνυμου στρατηγού).
Ο αντιβασιλέας Μάουρερ είχε εκ των προτέρων αποφασίσει να πάρει τα κεφάλια των δύο ηρώων, με διάφορες ποινικές λοβιτούρες που σκαρφίστηκε γι’ αυτό το σκοπό.
Για την «ευόδωση» του στόχου του, χρησιμοποίησε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Σχοινά (σας θυμίζει κάποιον Χάρη;) και τον εισαγγελέα της έδρας, τον άγγλο Εδουάρδο Μάσoν.
Όταν η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε, ο Πολυζωίδης ως πρόεδρος, κάλεσε το δικαστήριο σε διάσκεψη. Ο Μάουρερ ήθελε να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες η διάσκεψη. Όμως ο Πολυζωίδης, όπως και ο Τερτσέτης, είχε σχηματίσει ακλόνητη δικανική πεποίθηση ότι οι κατηγορούμενοι ήταν αθώοι.
Πρώτος λοιπόν πήρε τον λόγο ο Τερτσέτης και μίλησε για την αθωότητα των δύο πολέμαρχων.
Ο Σούτσος, που ήταν γαμπρός του Σχοινά, ψήφισε υπέρ της καταδίκης σε θάνατο. Το ίδιο και οι Βούλγαρης, Φραγκούλης. Μέχρι στα γόνατά τους έπεσαν ο Πολυζωίδης και ο Τερτσέτης για να τους μεταπείσουν. (Βλέπετε και τότε η Δικαιοσύνη ήταν …θεότυφλη και πολιτικά ανεπηρέαστη…)
Οι τρεις επίορκοι δικαστές έσπευσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης για να δουν τι θα κάνουν. Αυτός έγινε έξαλλος. Τους διέταξε να επιστρέψουν στην αίθουσα συσκέψεων. Ταυτόχρονα έστειλε αστυνομικούς κλητήρες για να φέρουν πίσω τους δύο αντιρρησίες, που στο μεταξύ είχαν γυρίσει στα σπίτια τους.
Ο Σχοινάς συνεννοείται με τον Μάουρερ. Σπεύδει με την επίσημη στολή του στο δικαστήριο και διατάσσει τους δύο διαφωνούντες να υπογράψουν τη θανατική καταδίκη (δεν τους τηλεφώνησε).
– «Εν ονόματι του βασιλέως σας διατάσσω να υπογράψετε την απόφαση», φωνάζει.
– «Προτιμώ να μου κόψετε το χέρι!», απαντά ο Πολυζωίδης.
– «Δεν θα με έχετε συνεργό στον φόνο δύο αθώων ανθρώπων», λέει ψύχραιμα ο Τερτσέτης.
Έξω φρενών ο υπουργός Δικαιοσύνης παραγγέλλει στους αστυνομικούς κλητήρες να χρησιμοποιήσουν τις ξιφολόγχες για να σύρουν τους δύο νομικούς στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι χωροφύλακες εκτελούν την εντολή, τους χτυπούν και τους σκίζουν τα ρούχα.
Την απόφαση διάβασε ο Σούτσος, ενώ ο Πολυζωίδης κρατούσε το κεφάλι του ανάμεσα στις παλάμες του. Η απόφαση προκάλεσε μεγάλο σάλο. Λίγες ώρες αργότερα η βαυαρική αντιβασιλεία, μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια υποχρεώθηκε να μετατρέψει την ποινή σε είκοσι χρόνια κάθειρξη. Ένα χρόνο μετά ο Όθωνας με την ενηλικίωσή του, τους έδωσε χάρη.
Στα απομνημονεύματά του, που διηγήθηκε στον Τερτσέτη ο Κολοκοτρώνης, αναφέρει με πόνο:
«Μ’ έβαλαν εννέα μήνες φυλάκιση, χωρίς να βλέπω κανέναν εκτός από τον δεσμοφύλακά μου. Δεν ήξερα τόσους μήνες τι γίνεται έξω, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, ποιον άλλον έχουν φυλακισμένο. Δεν ήξερα γιατί μ’ έχουν φυλακισμένο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες». Ενώ σήμερα λάμπει (;) η Αλήθεια…
Ο δικαστής λοιπόν Γεώργιος Τερτσέτης, ένας μορφωμένος και νομομαθής «ποπολάρος» από τη Ζάκυνθο, μέλος της Φιλικής Εταιρίας, που πολέμησε εθελοντικά εναντίον των τούρκων στις μάχες της Ρούμελης επί Καποδίστρια, προσωπικός φίλος του Διονυσίου Σολωμού και του Μάρκου Μπότσαρη˙ και ο ψυχωμένος Μακεδόνας Αναστάσιος Πολυζωίδης, Πρόεδρος του πενταμελούς δικαστηρίου, από το Μελένικο Σερρών, που κι αυτός είχε πολεμήσει σκληρά εναντίον των τούρκων πολιορκητών του Μεσολογγίου, επέπρωτο να σώσουν την τιμή και την υπόληψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Οι δυο άτεγκτοι δικαστές, ήταν άνθρωποι που από πολιτικής σκοπιάς αποδεδειγμένα άνηκαν σε άλλο χώρο από τον Κολοκοτρώνη, αφού ήταν φιλοβασιλικοί, δεν ήταν φιλορώσοι και διαφωνούσαν με τον Καποδίστρια. (Τί σύμπτωση, θυμίζουν τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη…)
Δεν εννοούσαν όμως σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιήσουν τη θέση τους για να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες. (Και εδώ θυμίζουν έντονα τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη…)
Μήπως το ίδιο δεν πρέπει να κάνουν και σήμερα κάποιοι, προκειμένου να διασώσουν την τιμή και την υπόληψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που τόσο έντονα αμφισβητείται;
ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

“ΝΑΙ, ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ”-ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ “ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ” ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ “ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ” ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ “ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΥ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσιεύθηκε: 30/11/2014 02:42
ernogan-venizelos2

Σε αυτό τον ανεκδιήγητο υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα εμπιστεύεται τις τύχες της. Θα πείτε ήταν καλύτεροι οι άλλοι; Ο Αβραμόπουλος, η Μπακογιάννη και κάτι άλλοι ύποπτοι τύποι που θήτευσαν στο πόστο της ανώτατης πολιτικής θέσης για να προσπίζονται τα συμφέροντα του Έθνους και της πατρίδος; Όχι, βέβαια. Αλλά τούτος εδώ, ξεπέρασε όλα τα προσχήματα, χέρι-χέρι με τον Εντογάν για να ξεπουλήσουν το Αιγαίο. Οι δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ώρες στην επίσκεψή του στην “φίλη γείτονα χώρα” έχουν δημιουργήσει σάλο στην Ελληνική κοινωνία. Σε αυτο το κομμάτι του λαού που ακόμα σκέφτεται και ενεργεί Ελληνικά και πατριωτικά.
Ανασύραμε από το αρχείο μας , συνέντευξη που είχε δώσει το 2001, ο “Τούρκογλου” κατά τους Αμερικανούς. Σας την παρουσιάζουμε για να αντιληφθείτε ποιος είναι ο πολιτικός που συγκυβερνά τη χώρα μαζί με έναν άλλο ανεκδιήγητο τύπο που λέγεται Σαμαράς. Τι ψυχή θα παραδώστε, ρε προδότες…
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΡΟΠΗΣ
Αίμα από το αίμα τους, «σπλάχνο» από τα σπλάχνα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και της ανατολίτικης κουλτούρας τους, θαυμαστής και υμνητής του Κεμαλοφασίστα σφαγέα των Ελλήνων, προκλητικός δοξαστής των Νεότουρκων, δεν διστάζει σε συνέντευξη του παρελθόντος, να ρίξει τις μάσκες και να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Τα Wikileaks τον είχαν ξεμπροστιάσει δίνοντας του το «πραγματικό» του επίθετο, σύμφωνα με τους παγκόσμιους χάκερς-«ποντικούς» των Αμερικανικών αρχείων που φέρεται να είχαν αποσπάσει «σημειώσεις» από τα αρχεία της πρεσβείας των ΗΠΑ για τον ευτραφή και πολιτικά «βουλιμικό» Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών: «Ευάγγελος Τούρκογλου». Σε ντοκουμέντο που ανακαλύψαμε και παρουσιάζουμε(φρεσκάροντας τη μνήμη του «Ευάγγελου Τούρκογλου»-μια συνέντευξη στην Τουρκική εφημερίδα του ισχυρού κράτους του Ερντογάν κύριε υπουργέ, την «Χουριέτ»- την θυμάστε;), ο συγκυβερνήτης του σύγχρονου Τσολάκογλου, αποκαθηλώνεται ενώπιον του λαού που κλήθηκε και ορκίστηκε να κυβερνήσει υπηρετώντας τα συμφέροντα του αλλά και την εθνική αξιοπρέπεια και εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
tourkogloy-xouriet
«Θα έδινα την κόρη μου σε Τούρκο»
Τις «υπηρεσίες» του προς την Τουρκία τις έχουμε κατανοήσει. Οι τουρκικές κορβέτες και τα θωρηκτά του Οθωμανικού ναυτικού πολλές φορές πίνουν καφέ στην Τζιά και στο Σούνιο. Οι τουρκικές παραβιάσεις έχουν γίνει καθημερινή πρακτική. Οι διεκδικήσεις της Ελλάδος στο Αιγαίο για τη χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ, έχουν εγκαταλειφθεί στο χρονοντούλαπο. Όλα έχουν την εξήγηση τους: Ο Ευάγγελος Τούρκογλου, είναι φύσει, θέσει, σώμα και ψυχή ταγμένος στην μεγάλη ιδέα της «Ελληνοτουρκικής φιλίας». Μέχρι σήμερα υπήρχε η αντίληψη σε μέρος της κοινής γνώμης ότι ο «πατριάρχης» των ελληνοτουρκικών εναγκαλισμών ήταν ο Τζέφρι και η φαμίλια του. Από σήμερα με το ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε «άνθρωπος των Τούρκων» είναι ο Τούρκογλου: Όνομα και πράγμα!
Τα γραπτά μένουν. Τον Μάιο του 2001, επί κυβέρνησης Σημίτη, ο Βενιζέλος παραχωρεί μιας «ιστορικής σημασίας» και κληρονομιάς για το σόι του, συνέντευξη στην «Χουριέτ» και στον δημοσιογράφο, Γενέρ Σούσου. Στον τίτλο αλλά και σε μέρος της συνέντευξης λέει ότι «θα έκανε γαμπρό του Τούρκο. Ναι, θα έδινα την κόρη μου σε Τούρκο», δηλώνει με πατρική αποφασιστικότητα, ο σημερινός αντιπρόεδρος της υποδούλωσης των Γραικών στον ζυγό της Γερμανίας και των ναζί οικονομικών κερδοσκόπων. Σε αποστροφή μιας συνέντευξης την οποία Έλληνες πατριώτες θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ανιστόρητη, δουλική, ντροπιαστική, αηδιαστική, μειοδοτική και επονείδιστη, ο «Τούρκογλου», πλέκει σε εμετικούς ρυθμούς, το εγκώμιο του σφαγέα χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας, του σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού, του χασάπη των κυνηγημένων γηγενών της Σμύρνης που «συνωθούνταν» στο λιμάνι για να φύγουν με τις βάρκες, βιάζονταν και μαχαιρώνονταν. «Είναι και συμπολίτης μου. Δεν είναι μόνον ιδρυτής της Σύγχρονης Τουρκίας αλλά και μεγάλος αρχιτέκτονας μαζί με τον Βενιζέλο της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Και εγώ αισθάνομαι τον εαυτό μου κοντά στους Τούρκους σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη το οποίο είναι και κοντά στο σπίτι μου και σήμερα είναι Μουσείο το επισκέφθηκα πολλές φορές και συγκινήθηκα», αναφέρει με σπαραξικάρδιο ύφος που δημιουργεί ναυτία όχι μόνον στο στομάχι αλλά και στην εθνική μας συνείδηση.
Το ντελίριο φιλοτουρκικής ή καλύτερα τουρκικής υστερίας(μιας και νιώθει σαν Τούρκος, ένας αυτόχθονας «Τούρκογλου»), ξεδιπλώνεται και στην πολίτικη κουζίνα η οποία θεωρείται εξαιρετικά πιθανό για τον Βενιζέλο-«Τούρκογλου», να μην έχει καν Ελληνικές πατρώες ρίζες αλλά να είναι σίγουρα κι αυτή τουρκική. Αφού αναφέρεται στις γνωστές βουλιμικές του συνήθειες για το καλκάνι το οποίο δεν βρίσκει στην Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει για να το κατασπαράξει στην Κωνσταντινούπολη, η κρίσιμη κουβέντα αφορά την Ελληνικότητα του ντολμά. Με αποκρουστικό τρόπο(κάνοντας δήθεν πλάκα χοντροειδούς πολιτικού υποκειμένου)απαντά: «Ε, τώρα πια ας είναι κοινός».
Η συνέντευξη αυτή δεν ήταν ευρέως γνωστή ή είχε λησμονηθεί. Μέρος της δημοσιεύσαμε στο σημερινό φύλλο. Ελπίζουμε όλοι να βγάλατε τα συμπεράσματα σας για το ποιον ενός περήφανου «Τούρκογλου» ο οποίος ελάχιστα θυμίζει από Έλληνα. Η συγκεριμένη συνένταυξη είχε αναδημοσιευτεί 6 χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2007 από την εφημερίδα «οι 300».

Τούρκογλου: “Νομικό θέμα” οι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας κατά Ελλάδος και Κύπρου-Τόσο επικίνδυνος που μπορεί να πουλήσει το Αιγαίο σε μια νύχτα

Δημοσιεύθηκε: 30/11/2014 02:05
tourkogloy-xouriet

Με τη φράση «ο πρόεδρος Ερντογάν αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι ο ασφαλής και φερέγγυος γείτονας της Τουρκίας», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος(Τούρκογλου, το πραγματικό του όνομα κατά τους Αμερικανούς), που συναντήθηκε μαζί του στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο, άφησε να διαφανεί ότι υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης της κρίσης που σοβεί το τελευταίο διάστημα στα ελληνοτουρκικά, αλλά και της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύ θετικό κλίμα, και, μιλώντας για το Κυπριακό, αλλά και την προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ΑΟΖ της Κύπρου, τα χαρακτήρισε «κλειδί» και υπογράμμισε ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, «απολύτως συμβατές με το Διεθνές Δίκαιο και οι οποίες σέβονται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την υπόστασή της και επιτρέπουν την επανέναρξη των συνομιλιών».
Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «δεν παύει να υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας θεμάτων», αναφερόμενος σε μια «διαφορά νομική, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», ενώ προχώρησε, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει μια ατζέντα με πολύ σημαντικά θέματα ανοικτά, τα οποία συζητιούνται επί δεκαετίες» και για τα οποία «χρειάζεται πρόοδος».
Σημείωσε επ’ αυτών των θεμάτων ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη «πάντα με άξονα την προστασία των εθνικών συμφερόντων και το Διεθνές Δίκαιο» να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της προόδου.
Αυτός είναι ο Τούρκογλου, ο πιο επικίνδυνος πολιτικός που πέρασε ποτέ από τη χώρα. Πιο επικίνδυνος και πιο μειοδότης και από το συνεταιράκι του, τον Σαμαρά. Και τους δύο η ιστορία θα τους γράψει με τα πιο μελανά γράμματα.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η λύση; ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ (ανεξαρτήτως άλλης απάντησης στο ερώτημα)!!!                                                            

Posted by olympiada 
Με προσωπική αρθρογραφία, πλήρως τεκμηριωμένη, μέσα και από το βήμα αυτου του σάιτ, με σειρά δημοσιευμάτων εδώ και χρόνια, έχει περιγραφεί απόλυτα έγκαιρα και έγκυρα η ΣΥΝΕΧΗΣ καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας κι ενός ολόκληρου λαού!

Τονίζαμε συνεχώς: “Θα αποτελειώνουν συνεχώς (και) ότι έχει απομείνει, τα πάντα και τους πάντες. Θα μας αποτελειώσουν με τους …ατέλειωτους, εξοντωτικούς και εξωφρενικούς φόρους, με τη συνεχώς διογκούμενη ανεργία, με την παντελή έλλειψη χρήματος από την αγορά και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωή. Και με κύριο μέλημα, και των εξωχώριων …σωτήρων – δανειστών, να είναι στην πραγματικότητα ΜΟΝΟ η μείωση μισθών και συντάξεων, στα επίπεδα που η Λαγκάρντ και άλλοι, διατύπωσαν ΞΕΚΑΘΑΡΑ από την πρώτη μέρα: Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Εσθονίας, Λετονίας, και άλλα σχετικά – που εμείς μόνο οι …στρουθοκαμηλίζοντες υποκριτές κάναμε ότι δεν …ακούσαμε, ως χώρα, είτε κυβερνώντες, είτε μέρος του λαού!!!”.
Ανακαλύπτοντας μάλιστα …ΜΕΤΑ (και ενω ΟΛΑ ήδη έχουν υπογραφεί στα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ), με ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ – ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ …έκπληξη, ότι «αυτοί όλο μας …ζητάνε πράγματα και …εκβιάζουν» και διάφορες άλλες …μπούρδες!!!
Αφού δεν ζητάνε τίποτα …ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!!!
Η διάσπαση της ψήφου, οι επιλογές και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Και επειδή η διάσπαση των ψήφων αποδεικνύεται ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ (είναι τελικά εγκληματικό, ίσως περισσότερο εγκληματικό κι από την αποχή, το λευκό και το άκυρο, το να παίρνουν 20% τα κόμματα που τελικά δεν εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά, δηλαδή πάει ΧΑΜΕΝΗ μια στις πέντε ΕΓΚΥΡΕΣ ψήφους…. πάμε ένα βήμα ΜΠΡΟΣΤΑ!
Με (αναγκαστική πλέον) υπόδειξη και για το είδος της ψήφου!!!
Έστω γι' ΑΥΤΗ και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ τη φορά.
ΤΟΝΙΣΜΕΝΟ το “ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ” (ειδικά στην παρούσα φάση)!!!
* * * Ποιά είναι λοιπόν η πρώτη ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ λύση;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ακραίο ή εξωπραγματικό ή οτιδήποτε σχετικό όπως αναφέρεται μέσα στο χάος του επικοινωνιακού πολέμου, αλλά έχει λογικά στοιχεία!
Αυτό είναι ασυζητητί!
Αλλά βέβαια στα θέματα εξειδικευμένης οικονομικής πολιτικής, κάλυψης δημοσιονομικού κενού και άλλα σχετικά είναι …προκλητικά ΑΣΑΦΕΣ και χρήζει τόσο διαφόρων ερμηνειών, όσο και επαναξιολόγησης (μάλλον ριζικής)…
Ένα πρόγραμμα, χωρίς όρους. Με ελάχιστες δεσμεύσεις, που μάλιστα κάθε μέρα πλέον ξεθωριάζουν και περισσότερο. Με διγλωσσία και μισόλογα. Με ΑΠΟΔΟΧΗ του πλαισίου στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα.
Από το οποίο πλαίσιο αυτό – μην το ξεχνάμε – ξεπήδησε το μνημόνιο, η τρόικα, η επιτήρηση, η πτώχευση (που ΒΙΩΝΟΥΜΕ).
Όπου πλέον, αντί για ολική ρήξη και προετοιμασία για σύγκρουση, έχουμε …συνομιλία με το σύστημα και προσπάθεια …κατευνασμού του. Ενώ, η κυβέρνηση Αριστεράς αντικαθίσταται σταδιακά από …κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», με ένα ελάχιστο πρόγραμμα «κοινωνικής ανακούφισης».
Βέβαια, ακόμα και μερικά μόνο, δειλά και οριακά μέτρα που θα δείχνουν τη «διαφορετικότητα» από την τωρινή κυβέρνηση, κάτι θα είναι. Θα μπει τουλάχιστον (αν γίνουν έστω κι αυτά) ένα ΤΕΛΟΣ στον τωρινό ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ!
Αλλά που ταυτόχρονα (κι αυτά…) θα αδυνατούν να βελτιώσουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την …κωματώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, όπως και την φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα.
* * * Απο κει και πέρα όμως… Τι ΕΧΟΥΜΕ;;;
Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Λουκάς Παπαδήμ(ι)ος, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Γκίκας Χαρδούβελης, και – μια ξεχωριστή κατηγορία μόνος του – Ευάγγελος Βενιζέλος, που είναι (και) σαν την Κόκα-Κόλα. Πάει με όλα: Υπουργός παντός καιρού: Και επί σοσιαλιστικών κυβερνήσεων και επί μνημονιακών. Και επί των επόμενων (που θα ΘΕΛΕΙ)…
Όπου, οι προαναφερθέντες δικαιούνται να αισθάνονται …υπερήφανοι. Επί των ημερών τους και με δικές τους ενέργειες η Ελλάδα ΣΥΝΕΧΩΣ σπάει τα ρεκόρ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ήδη το έτος που μας πέρασε έφτασαν τα 3.795.100 οι Ελληνες που βρέθηκαν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ποσοστό 34,6% του πληθυσμού!!! Που ανατρέχει σε αφρικανικές και ασιατικές χώρες. Μέσα σε τέσσερα (μόλις) χρόνια.
Κι έπεται και συνέχεια…
Η επιτυχία όμως, η δόξα, ανήκει σε όλους αυτούς που “έσωσαν την πατρίδα”!!!
Που ακόμα και σήμερα …απειλούν ότι αν φύγουν από την κυβέρνηση “κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας”.
Άξιοι… Και καλά κάνουν. Οταν αυτοί οι φτωχοί, οι εξαθλιωμένοι, οι ρημαγμένοι, που δεν έχουν καμία ελπίδα, επιμένουν να τους ψηφίζουν, τότε, και λίγα τους κάνουν.
Στα τρία κατοστάρικα πρέπει να κατεβάσουν τον βασικό μισθό (στους έστω λίγους που τώρα παίρνουν τέτοιον…) και στα δυόμιση κατοστάρικα τις συντάξεις.
Από σήμερα! Κι όχι ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ (όπως έχουν ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ)!!!
– Στη χώρα που ήδη είναι πάνω από 1.500.000 οι άνεργοι!!! Και πάνε φουλ για 2.000.000 (πολύ σύντομα…).
Και που όσοι μπορούν ακόμα να βρουν δουλειά (ακόμα κι όχι κανονική, αλλά και κάτι …σαν δουλειά), για να δουλέψουν πρέπει να μείνουν ανασφάλιστοι και να δέχονται …δωροεπιταγές και κουπόνια τροφίμων. Πέραν βέβαια των ΠΟΛΥΜΗΝΩΝ καθυστερήσεων στην (όποια) πληρωμή!!!
– Στη χώρα όπου, εργαζόμενος με …ανθρώπινες συνθήκες, με (την όποια) ασφάλεια εργασίας και με δικαιώματα, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, και ΘΑ ΕΙΝΑΙ μόνο ο …κρατικός υπάλληλος!!!
– Στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου …ξημερώνεται (ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, με ορίζοντα ημέρας, κι όχι μεγαλύτερο) σε φόρους και εισφορές.
– Στη χώρα που θα …πετάνε που και που (και) τις …καραμέλες “για επενδύσεις στην Ελλάδα” με στόχο την αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικών αερίων που “θα αλλάξουν το πρόσωπο της οικονομίας”. Γιατί τα ίδια θα ακούν και τα σημερινά …νήπια όταν θα φτάσουν σε ηλικία σύνταξης (όσα πάρουν)…
– Στη χώρα που θα ακούγονται τα …βαρύγδουπα “για επενδυτικές συνεργασίες με το κράτος μέσα από ένα διαδικαστικό σύστημα φιλικό προς τον επενδυτή”… Ας έχουν υπόψη και αυτοί (οι αφελείς…) ότι ούτε επενδύσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα χωρίς να περάσουν την …κόλαση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και ΑΝ την περάσουν, θα βρουν να τους περιμένει η τσέπη του κράτους-πατερούλη ως…αναγκαστικός συνεταίρος, όπως εδώ και 40 χρόνια.
– Στη χώρα που θα ακούγονται τα άλλα “για ρυθμίσεις οφειλών προς το ΙΚΑ και ΤΕΒΕ” από τους μικρομεσαίους, που θα …γδαρθούν κι άλλο, μαζί με τους κληρονόμους τους, αφού το κράτος δεν έχει λεφτά και δείχνει συνεχώς ακόμα και τώρα, ότι θα …στύψει ΜΕΧΡΙ ΤΕΡΜΑ ότι λέγεται ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα…
– Στη χώρα όπου από τα υπόλοιπα βαρύγδουπα για απασχόληση των (1.500.000 για να μην ξεχνιόμαστε, και πάμε φουλ για 2.000.000…) ανέργων στην Ελλάδα “των επενδύσεων και της ανάπτυξης”… με τη σημερινή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να γίνει κάτι, έστω και για το 10% αυτών!!!
Οι …άλλοι και τα υπόλοιπα (των τωρινών)
Ξανακοιτάμε τη βασική εναλλακτική λύση:
Όπου έγινε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ένα ΜΕΓΑΛΟ βήμα: Γιατί, να μην ξεχνιόμαστε (κι ούτε να τρώμε …πολλή, φτιασιδωμένη και μαζική προπαγάνδα) η πραγματικότητα είναι ότι ήδη, η πολιτική των μνημονίων και της κυβέρνησης αυτής, καταδικάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, πρώτο κόμμα σε εκλογές, ήρθε κόμμα από την Αριστερά, με μια διαφορά 3,9%.
Όπου βέβαια, παρόλη τη μεγάλη, ιστορική και ξεκάθαρη νίκη, είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας κυρίως των ιδεοληψιών του, των φοβικών πολλές φορές συνθημάτων, αλλά και της αδυναμίας του να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, δεν κατάφερε ΑΚΟΜΑ να κεφαλαιοποίησει πλήρως, την εντονότατη δυσαρέσκεια των πολιτών για την άθλια μνημονιακή πολιτική.
Για λόγους που ήδη προαναφέραμε, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ψήφος εμπιστοσύνης, παραμένει ψήφος (μόνο) διαμαρτυρίας και κριτικής επιλογής.
* Αυτό άλλωστε αποδειχθηκε, και από τα αποτελέσματα των όποιων “καθαρόαιμων” Περιφερειακών και Δημοτικών ψηφοδέλτιων (όπου αυτά υπήρχαν “μπετοναρισμένα”, ειδικά στην επαρχία…), αλλά και από τα αποτελέσματα των σταυρών των υποψηφίων του…
Γιατί, πράγματι: οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και το πιο …δυνατό του σημείο, καθώς οι παλινωδίες και οι ανατροπές των θέσεων από στελέχη είναι μια …καθημερινότητα.
* * * Ο δε Εθνομηδενισμός του (τόσο της πλειοψηφίας των στελεχών του, όσο και πολλών κεντρικών θέσεων του), είναι μια άλλη …πονεμένη ιστορία!!!
Που σηκώνει πολλή και ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα (η οποία θα γίνει αναλυτικότερα σε προσεχές σημείωμα)!
Συνολικά: Στις Ευρωεκλογές νίκησαν, ο Τσίπρας και η Πατριωτική, Δημοκρατική, Σοσιαλιστική Αριστερά. Σε όποιο βαθμό ξεπέρασαν τα προαναφερόμενα “εμπόδια”.
Το ΙΔΙΟ θα γίνει και στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές.
* * * Οι συνιστώσες και η “νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ” είχαν, έχουν και ΘΑ ΕΧΟΥΝ στην κοινωνία, όση απήχηση είχαν και στις εκλογές π.χ. του 2009 ή και παλιότερα. Δηλαδή: Απειροελάχιστη…
– Να ξαναέρθουμε όμως και στη σημερινή – τωρινή κατάσταση (το …πιγκ-πογκ αυτό, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ γιατί δυστυχώς αυτή είναι η πραγματική εικόνα, και μέσα από αυτή πρέπει ο καθένας να βγάλει μια …άκρη):
Να δούμε λοιπόν, εκτός από το δανεισμό της Ελλάδος για τη διάσωση των βορειοευρωπαϊκών τραπεζών (και ΜΟΝΟ γι' αυτές), κι εκτός κι από όσα προαναφέραμε, αν έγιναν ή ΔΕΝ έγιναν, και κάποιες δομικές βελτιώσεις του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική οικονομία.
Το ότι αυτές ΔΕΝ έχουν γίνει, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ των εκάστοτε κυβερνώντων (ειδικά ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ, μέχρι ΚΑΙ σήμερα).
Από αυτές δεν έγινε σχεδόν καμία, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν πραγματικό χρηματικό κόστος. Μόνον για τις συντεχνίες που θα ξεβόλευαν, και για όποιους, από τους οποίους, ξαναπεριμένει ψήφο η νυν συγκυβέρνηση. Δεν έγινε τίποτε όμως! Κι ούτε θα γίνει με ΑΥΤΟΥΣ!!!
– Το ότι ανέβηκε ο ΦΠΑ στο 23% (και πάει πλέον και προς ΑΥΞΗΣΗ), κατακρυμνίζοντας το σύνολο της οικονομίας σε συνεχή ύφεση, ήταν επιλογή! Αφήστε, και το πόσο παίρνει το κράτος από αυτόν…
– Το ότι οι τράπεζες παρότι έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία από ρευστότητα, και εκτινάσσοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι επιλογή!
– Το ότι παραμένουν εξίσου κλειστά 150 επαγγέλματα, όσα ήταν και πριν τέσσερα χρόνια, είναι επιλογή!
– Το ότι παραμένουν οι εκατοντάδες φόροι υπέρ τρίτων, που στρεβλώνουν την οικονομία είναι επιλογή!
– Το ότι δεν έχει απολυθεί δημόσιος υπάλληλος, ούτε κατάδικος, ούτε κλέφτης, ούτε κοπανατζής, είναι επιλογή! Εδώ ακόμα δεν έχουν απολύσει δημοσίους υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και για δολοφονίες! Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν για να τους απολύσουν; Δικαιολογίες για γραφειοκρατία και κακή νομοθεσία δεν στέκουν. Αύριο αν θέλουν αλλάζουν τον νόμο. Αλλά ΔΕΝ θέλουν. Τους κρατάνε για να πάρουν ψήφο από αυτούς…
– Το ότι συνεχίζει το ελληνικό κράτος να έχει 80.000 κηπουρούς και απορριματοσυλλέκτες με μισθούς μεγαλύτερους από καθηγητές πανεπιστημίων, είναι επιλογή!
– Το ότι δεν έχει εφαρμοστεί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το ενιαίο μισθολόγιο ακόμη, είναι επιλογή!
– Το ότι συνεχίζουν να πληρώνονται χιλιάδες, με πλαστά πτυχία και άλλα πλαστά σχετικά δικαιολογητικά, στο ελληνικό δημόσιο, είναι επιλογή!
– Το ότι οι Νομαρχίες και οι Δήμοι συνεχίζουν να έχουν περισσότερο (και στρεβλά τοποθετημένο) προσωπικό απ' όσο πραγματικά χρειάζεται, ή εργάζεται, είναι επιλογή!
– Το ότι παραμένει η κρατική διαφθορά ανέγγιχτη και σε επίπεδα παγκόσμιου ρεκόρ, είναι επιλογή!
– Το ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν σύνταξη άνθρωποι 45 και 50 και 55 ετών, ενόσω το σχεδόν 40% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, είναι επιλογή! Και θεωρείται ΠΡΟΒΛΗΜΑ (!!!) έστω και τώρα να διορθωθεί η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ αυτή στρέβλωση!!! Και κατά τ' άλλα …δεν είναι λαικίστικη η κυβέρνηση…
– Το ότι με εργαλείο την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ και ΣΥΝΕΧΗ φορολόγηση, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ (και συνεχίζουν να καταστρέφονται) ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι στην Ελλάδα, είναι επιλογή!
– Το ότι παραμένουν καταστάσεις (όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες πολλές), που κοστίζουν εκατομμύρια ετησίως για όλους μας, όσο δηλαδή κάποιο χαράτσι (από αυτά που μπαίνουν συνεχώς), είναι επιλογή!
– Το ότι ο ΟΑΕΕ καθημερινά καταστρέφει ζωές ανθρώπων που είναι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι, γιατί επιβάλλει να πληρωθεί για κάτι που ΔΕΝ τους παρέχει, είναι επιλογή!
– Το ότι με μοχλό την υπερφορολόγηση περιουσιών που αποκτήθηκαν με φορολογημένο πλούτο, δημεύουν τις καταθέσεις και κατάσχουν τις περιουσίες των Ελλήνων, είναι επιλογή!
– Το ότι έχουν εξαφανίσει την κάθε ύπαρξη αυτού που λέγεται κοινωνικό κράτος, είναι επιλογή!
– Το ότι κλέβουν το κάθε τελευταίο ταμειακό απόθεμα της κάθε οικογένειας, μέσω απίστευτων και ΣΥΝΕΧΩΝ φόρων, είναι επιλογή!
– Το ότι έχει χαθεί πάνω από το 30% της οικονομίας σε 7 χρόνια ύφεσης, εξαθλιώνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πλην προνομιούχων και κομματικών στρατών, είναι επιλογή!
– Το ότι μας κάνανε να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ούτε στο δρόμο (ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις) ή ούτε να κοιμηθούμε στα σπίτια μας (μέχρι να μας τα πάρουν κι αυτά…) χωρίς να κλειδαμπαρωθούμε, είναι επιλογή!
– Το ότι 4 εκατομμύρια Έλληνες (τουλάχιστον) είναι ανασφάλιστοι, άρα χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι επιλογή!
– Το ότι ακόμα και τώρα, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, καμμία λίστα φοροφυγάδων συμπατριωτών μας δεν έχει αποφέρει καρπούς, κι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κατάφεραν να τσιμπήσουν ούτε …σεντ από τα εκατοντάδες ΔΙΣ. των εμβασμάτων που βγήκαν στο εξωτερικό από τα νεόπλουτα τζάκια που συγκυβερνάνε την Κολομβία των Βαλκανίων, είναι επιλογή!
– Το ότι αυτή η χώρα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να είναι στους δείκτες για την «ευκολία επιχειρηματικής Δράσης» της παγκόσμιας Τράπεζας, για την ανταγωνιστικότητα του Φόρουμ του Νταβός, και τη διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας, ΚΑΤΩ από την Γκάνα, τη Ναμίμπια και τη Σενεγάλη, είναι επιλογή!
– Μια χώρα, στην οποία τα κυβερνητικά κόμματά έχουν δανειστεί 270 εκ. ευρώ, συνεχίζουν να δανείζονται δεκάδες εκ. ευρώ από κρατικές τράπεζες, ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα πληρώσουν, και πριν σταματήσουν να εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους, αμνηστεύουν από το αδίκημα τις απιστίας με ειδικό νόμο, που ψηφίστηκε από αυτή την κυβέρνηση, τόσο τους τραπεζίτες που τα έδωσαν, όσο και τους ηθικούς αυτουργούς. Δηλαδή λεηλατούν το φορολογούμενο και μετά αμνηστεύουν τους εαυτούς τους, κι αυτό είναι επιλογή!
– Το ότι αυτό το τριτοκοσμικό, πελατειακό κράτος, δεν παραμένει καν στάσιμο, αλλά όλο και ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, σαν σκουπιδότοπος για τις φυλές των λαθρομεταναστών του πλανήτη (ή και σαν ιδανική καλοκαιρινή χέστρα για τα …εκατομμύρια τουριστών) είναι επιλογή!
Αυτοί θα τα λύσουν; Όχι (νομίζω), αλλά…
Και πάμε πάλι στην άλλη πλευρά του …τραπεζιού (του …πιγκ – πογκ είπαμε):
Οι «καθαρόαιμοι σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν ακόμα, να κατανοήσουν ότι πλέον δεν είναι το κόμμα του 3%, αλλά ένας πολιτικός φορέας που – εκ των πραγμάτων – διεκδικεί άμεσα την εξουσία! Και άρα, πρέπει να ξεπεράσουν και ως προς τις επιλογές και ως προς τη νοοτροπία, τα στενά κομματικά τείχη.
Ο φόβος του …παραγκωνισμού από «ξενόφερτους», διαμορφώνει συνθήκες πολιτικού αυτισμού, παθογένεια που απομακρύνει πολλούς που προσβλέπουν προς την Κουμουνδούρου.
Είναι άλλωστε παλιά και προσφιλής τακτική της Αριστεράς (ΚΑΙ της κομουνιστικής εννοείται…) η περιχαράκωση στα τείχη του “μικρού, καθαρού και ελεγχόμενου” κόμματος…
ΟΜΩΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την εξουσία.
Επανέλαβα από πριν, ότι, κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι ΑΜΕΣΑ με την Οικονομία.
ΟΜΩΣ (επίσης): Η ΤΩΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι όλα τα παραπάνω!!!
Πως θα γλυτώσει ο κοσμάκης από αυτή τη σημερινή κυβερνητική λαίλαπα, που μάλιστα, συνεχώς όταν μιλάνε, νομίζεις ότι είσαι σε ΑΛΛΗ χώρα;
– Που φωνάζουν με απίστευτη μάλιστα ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ συνεχώς, είτε οι ίδιοι, είτε μέσω των «λαγών» τους, με …τσιριχτές φωνές, σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους «είστε τούτο, είστε εκείνο, είστε το άλλο»;
– Που βγάζουν συνεχώς αυτή την άλλη προκλητική εικόνα ότι, έχουν το αλάθητο του …πάπα (κι ένα επαναλαμβανόμενο …μικρό κουίζ εδώ: ποιός φώναζε “εγώ δεν θα συμφωνήσω στο …λάθος”; κι “εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσω μαζί μ' αυτούς”; …)
– Που συνεχίζουν να θέλουν πεισματικά να κυβερνούν οι ΙΔΙΟΙ οι καθ΄ ύλην υπεύθυνοι για τον ψόφο και το ζόφο του Λαού και της Χώρας, που συνεχίζεται καθημερινά, ως αργός αλλά και βέβαιος ΘΑΝΑΤΟΣ; Και που έχει και μεγάλη ΣΥΝΕΧΕΙΑ (όπως τόσες φορές έχουμε τονίσει);
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, τώρα και σήμερα, είναι ότι η ακολουθούμενη πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, εκτός από έναν αργό θάνατο, ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει!!!
«Θαρσείν χρή ταχ' αύριον έσετ΄ άμεινον».
Που σημαίνει: «Πρέπει να έχετε θάρρος, ίσως αύριο να είναι καλύτερα«…
Τη φράση αυτή είπε η θεά Αθηνά, διά του στόματος του πολυμήχανου Οδυσσέα, στους Έλληνες που πολιορκούσαν την Τροία (όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, με αποτέλεσμα να εμψυχωθούν και να την καταλάβουν τελικά, με την καταδρομική επιχείρηση «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ»)…
Μόνος δρόμος οι εκλογές (έστω κι αν με αυτούς που είναι στη Βουλή σήμερα ως πολιτικό προσωπικό, ΜΠΟΡΟΥΝ χωρίς μάλιστα πολύ μεγάλη …δυσκολία, να ΒΡΕΘΟΥΝ 180 και να βγάλουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, αν πιέσουν πολύ οι ξένοι – δανειστές, κ.τ.λ., που πιθανόν όμως για δικούς τους λόγους να μην το κάνουν τώρα αυτό, δηλαδή το να πιέσουν ΠΟΛΥ – Αυτό είναι το ΜΟΝΟ κριτήριο αν βγει τώρα ή δεν βγει Πρόεδρος, και ΚΑΝΕΝΑ άλλο).
Και μόνο μια (δυστυχώς…) η επιλογή σε αυτές!
Έστω και ΜΟΝΟ σε αυτές…
* * * Προσωπικά, μακάρι να έβγαινε ΚΑΙ αυτοδύναμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Γιατί είναι η μοναδική κυβέρνηση που μπορεί αν όχι να ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ τα πράγματα (πολύ αμφίβολο κι αυτό, τα λέμε αναλυτικά και πριν…), τότε να βάλει ένα τέλος στο βασανιστήριο της σταγόνας για τους πολλούς που διαρκεί σχεδόν πέντε χρόνια τώρα!!!
Οι εξουσιομανείς που κυβέρνησαν ως τώρα, εξασφάλιζαν σαφώς πιο εύκολα (ακόμα και μέχρι πριν λίγους μήνες…) συνεχή δάνεια από οπουδήποτε…
Αν λοιπόν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ΔΕΝ μπορέσει να εξασφαλίσει νέα δάνεια, είτε από τις αγορές είτε από την Ε.Ε., τότε ας έρθει και η επίσημη χρεοκοπία που θα δώσει τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας (από την ανεπίσημη και – θεωρητικά μόνο, ελεγχόμενη – που βιώνουμε τώρα)!!!
Ας επιταχυνθεί η εξέλιξη! Ακόμα κι αυτό, ΔΕΝ θα είναι (τόσο) κακό!!!
Πολύ πιθανόν άλλωστε, αυτή να είναι η μοναδική διέξοδος για την λύση του μακρόσυρτου, βασανιστικού δράματος της εξαθλίωσης, που προκαλεί η συνειδητή φτωχοποίηση του λαού την οποία επιβάλλουν τα εγχώρια μαντρόσκυλα της Μέρκελ!
– Κλείνοντας:
Δεν με ενδιαφέρει (και πολύ) τι λέει ο Τσίπρας, ο Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, διότι άλλωστε, δεν πιστεύω πλέον τους πολιτικούς (ΓΕΝΙΚΑ).
Ζούμε σε μια χώρα η οποία φτιάχνει νόμους όποτε τη βολεύει. Όταν είχαν δικτατορία, ξέρανε ότι είχαν δικτατορία. Τώρα έχουμε «δικτατορία» αλλά είναι καλυμμένη με το όνομα της δημοκρατίας…
Όταν γίνονται αυτά που γίνονται, όταν η κατάσταση είναι αυτή, όταν κυβερνήσεις είναι αυτές, όταν δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου, όταν νιώθεις ξένος στον τόπο σου, δεν νιώθεις ότι ζεις σε δημοκρατία…
Αν και ο Τσίπρας είναι μια από τα ίδια…
C’est la vie … τις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω κάποιον άλλο.
Προφανώς και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η λύση, αλλά πάνω ΑΠΟ ΟΛΑ πρέπει να ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!!!
Αν άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει (άμεσα, με το που βγει, αν βγει όπως πάντως είναι το πολύ πιθανό) δύο βασικά πράγματα:
α) ΑΜΕΣΕΣ δίκες, για να στείλει στη φυλακή ή όπου αλλού, τους υπεύθυνους που μας έφτασαν εδώ, και
β) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επαναδιαπραγμάτευση (του χρέους, των μνημονίων, των τόκων, του χρονικού διαστήματος αποπληρωμής τους, κ.τ.λ.)
τότε, ΔΕΝ θα μπορέσει να σταθεί!!!
* Ελπίδες δεν έχω πολλές, αλλά αφού είναι είναι “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”, πως να ψηφίσεις αυτούς που και κατέστρεψαν τη χώρα, και συνεχίζουν τα όσα συνεχίζουν;;;
Και ακόμα, ΠΩΣ να επιτρέψεις αυτή τη διάσπαση των ψήφων (που πάλι ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ βολεύει);;; Με το 20% (!!!) που τελικά παίρνουν όπως αποδεικνύεται, τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής;
Πρέπει να γίνει η …»ανατάραξη των υδάτων» ως το επόμενο μεγάλο βήμα! Και πιθανόν η απαρχή για το όποιο ΝΕΟ (ακόμα και μετά το ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός δεν κάνει τα βασικά, κι όσο αυτό το ΝΕΟ μπορεί και πρέπει να υπάρξει)!


ΥΓ “…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές”…
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
(“μεταφράζεται” πλήρως και στη σημερινή εποχή…)
Νάσος Σκούρας – Πύργος

Ελεγκτικό Συνέδριο: "Να επιστραφούν τα χρήματα σε στρατιωτικούς και αστυνομία άμεσα"

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τρεις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της επιβάλλει την αναδρομική επιστροφή μεγάλων ποσών στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και σε πανεπιστημιακούς καθηγητές και διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας πρόκειται για τις περικοπές των συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012.
Ειδικά για την περίπτωση των απόστρατων η Ολομέλεια αποφάσισε με ψήφους 27 υπέρ και 2 κατά την άμεση επιστροφή!
Το σκεπτικό της απόφασης λέει ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στις περικοπές.
Τι σημαίνει αυτή η απόφαση; Ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 ,χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης.
Επίσης κρίθηκε ως αντισυνταγματική ,παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών. Πρέπει λοιπόν να επιστραφούν όλα τα ανδρομικά από τον Ιούλιο του 2012!
Πάνω που η κυβέρνηση πίστεψε ότι με τους στρατιωτικούς το “τακτοποίησε το θέμα” με πολλούς και διάφορους τρόπους(;) , έρχεται αυτή η εξέλιξη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΟ ΤΥΡΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ. ΤΗ ΦΑΚΑ ΟΜΩΣ;           

Posted by olympiada 

Πάμε για Χριστούγεννα, ο Δεκέμβρης ήρθε, και όπως συνηθίζεται (τουλάχιστον έτσι γινόταν παλιά), τέτοιες μέρες, παίρνουμε δώρα! Λόγο των ημερών λοιπόν όπως «διαδίδεται», η «κυβέρνηση» ετοιμάζει να μας δώσει τα δικά της δώρα, έτσι, για να τηρηθεί ρε παιδί μου και το έθιμο!
Α, πριν συνεχίσω, είμαι υποχρεωμένος να πω προς κάθε «ενδιαφερόμενο», να μην χαίρεται άδικα που δεν δημοσιεύω τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, γιατί η χαρά θα του βγει ξινή.
Επειδή το υλικό που έχω στη διάθεση μου είναι πολύ, γίνεται προσεκτικά από εμένα και τους συνεργάτες μου η ανάγνωση του, προκειμένου να βγουν αυτά που πρέπει στη δημοσιότητα.
ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ θα συνεχίσω τη δημοσίευση και θα φρίξετε.
Λίγη υπομονή φίλοι μου, γιατί πιο γρήγορα δε γίνεται. Άλλωστε το λέει και η παροιμία για το «καλό πράμα»….
Οπότε, ας μη χαίρονται κάποιοι γιατί έρχονται κατραπακιές ξεγυρισμένες, χειρότερες εκείνων που μας ετοιμάζουν οι κυβερνώντες!
Πάμε τώρα στα σημερινά!
Πότε ήταν ρε παιδιά, που μας διαβεβαίωναν πως ΔΕΝ θα μπουν άλλα «μέτρα» (έτσι τα λένε αυτοί), πως «βγήκαμε στις αγορές» (ακόμα έχουμε από τα κολοκύθια που ψωνίσαμε), πως μπήκαμε σε «τροχιά ανάπτυξης», πως…. ΟΧΙ άλλοι φόροι, και πάμε σε διάφορες «μειώσεις», και έχουμε πλέον «πρωτογενές πλεόνασμα», και άλλα πολλά;
Θυμάται κανείς;
Το ότι θα μείνουν ΟΛΑ «σταθερά», το θυμάται και αυτό;
Για κοιτάξτε κάτι πράματα! Στράβωσε ο διάολος το ποδάρι του, και από εκεί που ΟΛΑ (κατά την «κυβέρνηση» πάντα) πήγαιναν μια χαρά, ΞΑΦΝΙΚΑ, τώρα πάνε ανάποδα…. Εκεί που παίρναμε «παράσημα» (της ανοιχτής παλάμης) από τροικανους, Δ.Ν.Τ, ευρωπαίους, και από όλα τα κοράκια γενικότερα, ΤΩΡΑ δεν είναι ευχαριστημένοι και ζητούν και άλλα, και άλλα, και άλλα….
Και παρόλο που η «κυβέρνηση» έδωσε «σκληρές μάχες» (ήταν σκληρές και τις φώναζαν φέτα), τώρα, έρχονται θέλουν δε θέλουν, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, κρυφά και φανερά.
Να η είδηση:
«Και αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα εξετάζει η κυβέρνηση
Αθήνα
Η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στη λίστα με τα μέτρα – δεσμεύσεις που θα αποστείλει μέχρι το Σάββατο η κυβέρνηση στην τρόικα.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να καλύψει 1 δισ. ευρώ δημοσιονομικού κενού , εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις σε φορείς της γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, κ.λπ.) και 500 εκατ. ευρώ από παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων.
Σε αυτές τις παρεμβάσεις, εκτός από την αύξηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 6,5% στο 8% στα ξενοδοχεία, στα βιβλία, στις εφημερίδες, αλλά και στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων (θα εξαιρεθούν τα φάρμακα), περιλαμβάνεται πλέον και η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα.
Διαβάστε επίσης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης ΦΠΑ, για να επιστρέψει η τρόικα
Τσουνάμι αντιδράσεων από τα σενάρια κατάργησης του ΦΠΑ 6,5%
Τρόικα: Επιμένει για μείωση των 100 δόσεων, επαναφέρει την αύξηση του ΦΠΑ
Μπορεί μεταξύ 2009 και 2014 ο συντελεστής του Ειδικού Φόρου Καταναλώσεως (ΕΦΚ) στα τσιγάρα να αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και η συνολική φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα να πλησιάζει πλέον το 86% της μέσης σταθμισμένης λιανικής τιμής τους, ωστόσο η κυβέρνηση αναζητά «σίγουρα» έσοδα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και η αύξηση της φορολόγησης των καπνικών είναι στις προτάσεις που επεξεργάζεται.
Σημειώνεται πως τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί το 2015 από τον ΕΦΚ στα προϊόντα καπνού είναι 2,24 δισ. ευρώ, ενώ από τον ΦΠΑ στα προϊόντα καπνού αναμένονται 646 εκατ. ευρώ. Ενδεχόμενη νέα αύξηση του ΕΦΚ στα τσιγάρα εκτιμάται πως θα μπορούσε να εισφέρει περίπου 180 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας στα 2,4 δισ. ευρώ τον ετήσιο στόχο εσόδων για το 2015.
Πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ έχει καταδείξει πως λόγω της αυξημένης φορολόγησης των καπνικών προϊόντων η νόμιμη αγορά καπνικών προϊόντων την περίοδο 2009-2013 ακολουθεί συνεχή πτωτική πορεία, με τη συνολική μείωση του όγκου πωλήσεων να φτάνει το 36% και της αξίας πωλήσεων το 52%.
Το ΙΟΒΕ υποστηρίζει στη συγκεκριμένη ερευνά του πως η φορολογία στα καπνικά προϊόντα έχει φτάσει ή ξεπεράσει τα όριά της και προειδοποιεί πως κάθε προσπάθεια αύξησής της είναι πιθανό ότι θα οδηγήσει σε μείωση των δημοσίων εσόδων και επέκταση του παράνομου εμπορίου, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει μη αντιστρέψιμη η κατάσταση.
Θανάσης Κουκάκης
ΠΗΓΗ: ΙΝ.GR
Τώρα, τα τσιγάρα ποιος τα λογαριάζει… Θα κάνουμε και καλό στην υγεία μας. Αλλού είναι τα δύσκολα. Το ξαναέγραψα, πως βάλθηκαν με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να μαζέψουν λεφτά, αλλά όπως είναι φυσικό, δεν πρόκειται να μαζέψουν ΤΙΠΟΤΑ γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν!
Ο κόσμος έχει «στεγνώσει». Έδωσαν από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά κάποια «μερίσματα, επιδόματα» και κάποιες «παροχές» της κοροϊδίας, το.. «ΤΥΡΑΚΙ» σε εμάς που το δαγκώσαμε, και κάποιοι είπαν «ΝΑ η κυβέρνηση κάνει κάτι καλό», και μόλις τις έδωσαν, ετοίμασαν και την ΦΑΚΑ για να τις πάρουν πίσω, διπλές και τριπλές, για τι η…. «σκληρή μάχη» που έδωσαν με τα αφεντικά τους, παραήταν σκληρή και τους «έσπασε τα δόντια».
Καλό κουράγιο αδέλφια, κάντε και κανένα τσιγαράκι όσο ακόμα μπορείτε, και περιμένετε και τα άλλα, γιατί εκείνα είναι που θα πονέσουν πολύ!
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ: Η Ελλαδα δεν υπερψήφισε το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για την ποινική δίωξη προώθησης του ναζισμού!

Posted by olympiada 

Η σιωπή των (αχ)αμνών απο τα ΜΜ»Ε». Αφήνουν ατιμώρητη τη ναζιστικη προπαγάνδα!
Εναντίον της καταδίκης και της δίωξης του ναζισμού εψήφισαν η Ουκρανία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες!
Μια Ιστορική Μη-Ψήφος της Ελλάδας στον ΟΗΕ
Του Μιχαήλ Στυλιανού
H είδηση, που πνίγηκε στο μακρόσυρτο σήριαλ της ηρωικής μάχης κατά του Μνημονίου, θα ανακουφίσει τους υποδίκους της Χρυσής Αυγής και θα χαροποιήσει τους δικηγόρους τους:
Η Ελλάδα δεν εψήφισε στον ΟΗΕ σχέδιο απόφασης για την καταδίκη της αναβίωσης του ναζισμού και την ποινική δίωξη της προπαγανδιστικής ηρωοποίησης του
Το γεγονός συνέβη την περασμένη βδομάδα. Το σχέδιο ψηφίσματος είχε τις υπογραφές πλειάδας χωρών, ήταν μακροσκελές, επεκαλείτο πλήθος διεθνών συμφωνιών, διακηρύξεων και προηγουμένων αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού και προέβαινε σε μακρά σειρά εισηγήσεων προς τα κράτη μέλη, που μπορούν πρόχειρα να συνοψισθούν στα εξής:
΄Εκφραση μεγάλης ανησυχίας για τα φαινόμενα αναβίωσης και ηρωοποίησης του ναζισμού/φασισμού σε διάφορες χώρες και πρόσκληση κινητοποίησης των κρατών εναντίον του κινδύνου. Αφ’ ενός με προληπτικά μέτρα εκπαίδευσης και προστασίας των νέων από την διάβρωση των κηρυγμάτων μίσους και αφ ετέρου με μέτρα απαγόρευσης των τελετών, μνημοσύνων, παρελάσεων και συμβόλων ηρωοποίησης του ναζισμού. Του ορισμού ως νομικά διωκόμενων αδικημάτων -πέραν των πράξεων βίας- της διάδοσης ιδεών περί φυλετικής υπεροχής και λοιπών ρατσιστικών διακρίσεων και μίσους σε βάρος ανθρώπων άλλου χρώματος, φυλής, εθνότητας ή προέλευσης. Καθώς και της δίωξης των υπευθύνων για την παροχή βοήθειας, χρηματικής ή άλλης, για την προαγωγή των ναζιστικών θεωριών.
Το μακροσκελές κείμενο απαρίθμησης των εκδηλώσεων του ναζιστικού/φασιστικού ακτιβισμού που υποδεικνύονται στις κυβερνήσεις προς αντιμετώπισιν υπερκαλύπτει το κατηγορητήριο σε βάρος των προφυλακισμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε, με 115 ψήφους επί συνόλου 193 και έγινε απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η Ελλάδα –σφάγιο του ναζισμού- δεν διέσπασε την ενότητα του ευρωπαϊκού ποιμνίου και ακολούθησε την επιλογή της αποχής…
Εναντίον της καταδίκης και της δίωξης του ναζισμού εψήφισαν η Ουκρανία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες!
Είναι περίεργο, αλλά μια βδομάδα μετά το γεγονός, δεν έχουν ακουσθεί ακόμη (οι γνώριμες σε μας, λόγω Χρυσής Αυγής) κραυγές καταγγελίας, ή διαμαρτυρίας έστω, του κ. Χάρις της Διεθνούς ΄Ενωσης εβραϊκών οργανώσεων, για την ανωτέρω βαρύγδουπη άρνηση καταδίκης ηρωοποίησης του ναζισμού, εφευρέτη και λειτουργού των κρεματορίων με θύματα εκατομμύρια Εβραίων.(Στην πιο προβεβλημένη πτυχή της δράσης του, οι οποία επιπλέον περιλαμβάνει εικοσάδα τουλάχιστον εκατομμυρίων σφαγιασμένων στη Ρωσία και σε κατεχόμενες από τα γερμανικά στρατεύματα ευρωπαϊκές χώρες- και στην Ελλάδα κατά μεγαλύτερη μάλιστα πληθυσμιακή αναλογία.)
Λιγότερο ίσως περίεργο είναι ότι ούτε από τους ιθαγενείς υψίφωνους «προοδευτικούς», όλων των κομματικών αποχρώσεων, των ΜΚΟ και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων,υψώθηκε φωνή διαμαρτυρίας για την -ανόσια και υβριστική για την Ιστορία- επιλογή του εκπροσώπου της «Πατρίδας της Δημοκρατίας» ενώπιον του ερωτήματος «Καταδίκη ή Όχι» του Ναζισμού στο ΟΗΕ.
Το ότι το άγρυπνο και μαστιγιοφόρο αμερικανικό ίδρυμα επαγρύπνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch δεν έβγαλε άχνα γι’ αυτόν τον φόνο δεν ξενίζει βέβαια κανέναν.
Στη Γαλλία, το όργανο των Γκωλλιστών «Επιτροπή Βαλμύ» χαρακτηρίζει, σε άρθρο του, προδοσία του Συντάγματος» την γαλλική αποχή . Σημειώνει ότι το Σύνταγμα του 1946, που ισχύει και σήμερα αφού το επικαλείται το Σύνταγμα του 1958, τονίζει τα εξής στο προοίμιο του:
«Την επομένη της νίκης που κατήγαγαν οι ελεύθεροι λαοί κατά των καθεστώτων τα οποία επεχείρησαν να υποδουλώσουν και ευτελίσουν την ανθρώπινη προσωπικότητα, ο γαλλικός λαός διακηρύσσει εκ νέου ότι κάθε άνθρωπος, χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας ή φρονήματος, έχει δικαιώματα απαράγραπτα και ιερά»
Και ο σχολιαστής της ψηφοφορίας σημειώνει:
«Μέχρι που ακόμη είναι ικανές να πέσουν οι χώρες της Ευρώπης; Μέχρι τον πάτο, δεν χωρεί αμφιβολία. Το εφιαλτικό ερώτημα είναι πού βρίσκεται ο πάτος;
Να ένα ερώτημα ιδιαίτερης βαρύτητας για την «πατρίδα της δημοκρατίας» -έστω ως τσίχλα πολιτικής δημαγωγίας, ή ως αφίσα τουριστικής διαφήμισης.

Μαζί τα τρώγανε αλλά ο Σημιτης δεν ήξερε…

Posted by olympiada 

Ο κ.Σημίτης, ο κ.Τσουκάτος, ο κ. «Άγνωστος», η πρόποση(;) ….και τα γκαρσόνια «απίκο»!
Η φωτογραφία είναι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ 13-05-1997 ….και στην υποσημείωση γράφει -χωρίς άλλα σχόλια- «Στην υγεία του κόμματος! Και καλό πακέτο(;)»
Προφανώς η εφημερίδα ξέρει τι «εννοεί» ο κ. πρωθυπουργούς με την πρόποση….
Ίσως πρόκειται για «λεπτό» ζήτημα που αφορά τον ίδιο και τον κ.Τσουκάτο.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα σε άλλο φύλλο ….»ο κ.Τσουκάτος είχε τη δυνατότητα -προφανώς κατ” εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού- να χειρίζεται σχεδόν εν λευκώ, ορισμένα «λεπτά» ζητήματα….»
ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ


Ραγδαίες εξελίξεις για το σχέδιο Πυθία: Η δικαιοσύνη οφείλει ένα νέο Γουδή σε αυτούς που έριξαν την Ελλάδα στα νύχια του Παπανδρέου.                                                                                    

Posted by olympiada 

Έρχονται συλλήψεις για την συμμορία που έφερε τον παραφρονα στη εξουσία. Ο οποίος πλεον δεν μπορει να πείσει κανέναν οτι ήτο απλως αχυρανθρωπος και δεν γνώριζε το δολιο σχέδιο που έριξε την χωρα στα χερια του.
Το θεμα ειναι να μην υπάρξουν πιέσεις στον ανακριτή και η δικαιοσύνη να αποκαλύψει αυτό που όλοι γνωρίζουν. Απο την υπογραφή των αγωγών το 2007 και μετά, η Ελλάδα δέχθηκε πολυδιάστατη επιθεση προκειμενου να ανακοπεί η πολιτικη που θα έκανε την Ελλαδα πρωταγωνίστρια και ανεξάρτητη. Από προεκλογικά λαδώματα, τρομοκρατία, ολοκαυτώματα, ένας ολοκληρωτικός πολεμος με μαέστρο τον Μπράιζα που σημερα επισήμως εξυπηρετεί τουρκικα συμφέροντα.
Κορυφή της καταστροφικής πυραμίδας; Μα φυσικά ο Γιωργος Παπανδρεου. Ο άνθρωπος που υλοποίησε το ολέθριο για την πατρίδα σχέδιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική καταστροφη και πολυετή υποδούλωση της πατρίδας.
Ωστε να ειναι ξεκάθαρο πως η Ελλαδα δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι.
Ειναι βαρύτατο το έργο του ανακριτή αλλά φαίνεται οτι το φερνει εις πέρας επάξια.
Το μέλλον θα δείξει εαν η δικαιοσύνη θα δώσει το νέο Γουδή που οφείλει στην πατρίδα.

Ανυποχώρητος ο Βενιζελος προασπίζει τα εθνικά συμφεροντα. Της Τουρκίας.                                                                                  

Posted by olympiada 

Αμετανόητος δείχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την υπόθεση της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, καθώς  κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Τούρκο ομόλογο του, επανέλαβε ότι «έχουμε αποφασίσει να κατασκευάσουμε ένα μεγάλο τζαμί ως δημόσιο έργο, ως δημόσιο θεσμό, στην Αθήνα.» Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παρά τις δημόσιες προκλήσεις των γειτόνων την Θράκη διεμήνυσε ότι η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής θα συνεχίζει να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα. «. Ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων δεν βασίζεται σε κάποια σχέση ανταλλαγής ή αμοιβαιότητας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Έχουμε την υποχρέωση ως κράτος, στο πλαίσιο του Συντάγματός μας, και ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, να σεβόμαστε πλήρως τα μειονοτικά δικαιώματα και γενικώς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και στο ελληνικό κράτος, στην ελληνική επικράτεια, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να είναι απολύτως σεβαστά τα μειονοτικά δικαιώματα.» είπε χαρακτηριστικά.
Και όλα αυτά, την ώρα που ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φρόντισε να επιτεθεί στην Ελληνική και την Κυπριακή πλευρά, αναφέροντας ότι οι εργασίες γεώτρησης δεν έχουν καλή πρόθεση. «Αφού θέλετε λύση γιατί δεν επικεντρώνεστε σε αυτό;», συμπλήρωσε ο ίδιος.

SIEMENS – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επιχειρούν να ξεπλύνουν ΠΑΣΟΚ και Σημιτη με την δίωξη Τσουκάτου!                             

Posted by olympiada 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ!


Ο Θεοδωρος Τσουκατος, ομολόγησε πως παρέλαβε 1 εκ. Μάρκα απο τον Χριστοφοράκο, με σκοπό την προεκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ.
Οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, οτι παρέλαβαν το μαύρο χρημα, για λογαριασμό του κόμματος. Αυτή ειναι η δικογραφία που μυστηριωδώς εκκρεμούσε απο το 2008, παρα το οτι υπήρχαν ξεκάθαρες ομολογίες! Φυσικά η εκδίκαση της υπόθεσης θα οδηγούσε στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ αφού βάσει νομού θα επρεπε να επιστρέψει περι τα 190 εκ. κρατικές επιχορηγήσεις και να δικαστεί ο Κωστας Σημιτης με βαρύτατες κατηγορίες.
Αντί αυτού, τι βλέπουμε;
Βλέπουμε τον Τσουκάτο να διώκεται οχι για την μεταφορά χρήματος στα κομματικά ταμεία, αλλά επειδή «με το συγκεκριμένο ποσό χρημάτισε στελέχη του ΟΤΕ για λογαριασμό της Siemens, ωστε να υπογράφει η σύμβαση 8002 που ζημίωσε το δημόσιο!
Την ίδια στιγμή λοιπον που υπάρχουν τρεις ομολογίες οτι τα χρήματα κατέληξαν στο μαύρο ταμειο του ΠΑΣΟΚ, ξεφυτρώνει ενα σενάριο περι χρηματισμού στελεχών του ΟΤΕ! Με την βαλίτσα που κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ!
Μα τα στελέχη του ΟΤΕ ειναι ξεκάθαρο για το πως χρηματιστηκαν επι χρονια ολόκληρα και δεν περίμεναν την βαλίτσα του Τσουκάτου.
Με αυτόν τον τροπο όμως, βγαίνει απο το κάδρο ο πραγματικός αποδέκτης των χρημάτων, το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και η βαλίτσα «ξεπλενεται» στο μαύρο βαρέλι του ΟΤΕ.
ΥΠΑΡΧΕΙ όμως ενα αδύνατο σημείο στην όλη υποθεση. Οτι με αυτόν τον τροπο, ο Τσουκατος κινδυνεύει με ισόβια, γλιτώνει όμως ο Σημιτης.
Θα κάτσει με σταυρωμένα τα χερια ο Τσουκατος; Δεν ειναι τέτοιος άνθρωπος εξ όσων γνωρίζουμε. Και έχει να πει πολλά για τον αρχηγό του.

Σοβαρά; Kι όμως γελάσαμε!                                                           

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Στην Πατρίδα μας, η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου καταπατά ασύστολα το Σύνταγμα των Ελλήνων πολιτών – παρ΄ ότι Συνταγματολόγος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -, καταξευτιλίζει τους θεσμούς και κωλυσιεργεί στον έλεγχο των πάσης φύσεως λιστών (Λαγκάρντ, Ράιχενμπαχ κα) προκειμένου να μην αποδοθεί δικαιοσύνη προς όλους εκείνους τους εμπλεκόμενους που φοροδιέφυγαν ή φοροέκλεψαν το Δημόσιο. Αντίθετα, διώκονται οι νοικοκυραίοι και οικογενειάρχες που δεν έχουν άλλη δυνατότητα πληρωμής από την συνεχιζόμενη φοροκαταιγίδα.

Μέσα σε αυτό το δυσβάσταχτο και νεφελώδες τοπίο, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να «στείλει» στο εδώλιο 64 κατηγορουμένους για τις σκοτεινές διαδρομές των μαύρων ταμείων της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Μαύρο - κατάμαυρο χρήμα που διακινήθηκε για τη σύμβαση 8002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ. Βρώμικο χρήμα που εξαγόρασε συνειδήσεις και έκαμε πολλούς πλούσιους. Εγκαλούνται, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, πρώην στελέχη της Siemens, πρώην υπουργοί. Κατηγορούνται για ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς επίσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μια έρευνα που ξεκίνησε το 2006 και παρ΄ ότι έχουν περάσει 8 χρόνια, εντούτοις ακόμη καρκινοβατεί!! Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ωστόσο, πόσες και πόσες φορές από την “Ελεύθερη Ώρα” δεν έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, φέρνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία που ποτέ δεν είχαν δημοσιευθεί και αναφέραμε συγκεκριμένους ανθρώπους “κλειδιά” που είναι σίγουρο πως θα φώτιζαν τις μαύρες πτυχές του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Ελλάδος; Ιδιαίτερα, από την στιγμή που η Πολιτεία, θέλει το κουκούλωμα της υποθέσεως και όχι την διαλεύκανσή της. Γιατί, πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός πως το πόρισμα της μοναδικής στα χρονικά ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου επιδίκαζε στη Siemens αποζημίωση προς το ελληνικό δημόσιο 2 δις ευρώ, μετατράπηκε διά μέσω ενός άθλιου “εξωδικαστικού συμβιβασμού”, σε αποζημίωση 200 εκ. ευρώ και του οποίου όλοι οι όροι έχουν παραβιασθεί κατά κόρον.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ
Ο άνθρωπος “κλειδί” στην όλη υπόθεση! Υποδιευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens, υφιστάμενος των κατηγορουμένων Καραβέλα (φυγόδικος) και Γεωργίου. Ο άνθρωπος που μέχρι αυτήν την στιγμή είναι ακόμη από πλευράς της Siemens, ο υπεύθυνος διαχειριστής της υποθέσεως. Τον κ. Ευάγγελο Σέκερη τον κάλεσε και τον εξέτασε δυο φορές η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και όπως προκύπτει από τα πρακτικά, τόσο ο Πρόεδρός της κ. Σήφης Βαλυράκης, όσο και το μέλος της κ. Θανάσης Παφίλης, τον έκριναν ως αξιόπιστο μάρτυρα. Αυτόν λοιπόν, τον αξιόπιστο μάρτυρα η Ειδική Ανακρίτρια – Εφέτης Μαρία Νικολακέα, παρ΄ ότι τον κάλεσε με έγγραφο που έχουμε δημοσιεύσει, για κατάθεση την 3η Μαρτίου 2010, μετά από λίγες ημέρες έκανε προφορική ανάκληση της κλητεύσεως. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο μάρτυς δεν έχει κληθεί για να καταθέσει!! Πάντως στην “Ελεύθερη Ώρα”, την 17η Μαρτίου 2013, είχαμε τίτλο στο πρωτοσέλιδο: “Αν μιλήσει ο Σέκερης (μπατζανάκης του Σαμαρά) πέφτει η Κυβέρνηση”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΠΟΣ
Διευθύνων σύμβουλος της Landis+Gyr στην Ελλάδα (παλαιότερα συμφερόντων Siemens). Και αυτός πρόσωπο “κλειδί” στην υπόθεση της Siemens, τον οποίο καμιά δικαστική αρχή δεν τον έχει καλέσει. Ο κ. Αβράμπος το επίμαχο διάστημα (’92-’96) ανήκε στον τομέα τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας. Αυτή την περίοδο των μεγάλων διαγωνισμών στον ΟΤΕ, ήταν ο μοναδικός συνομιλητής με τους γερμανούς της μητρικής εταιρείας της Γερμανίας (Siemens AG) και συγκεκριμένα με τον Μάικλ Κουτσενρόιτερ (κατηγορούμενος). Επίσης, εκείνη την περίοδο ο τομέας τηλεπικοινωνιών ήταν μαζί με τον τομέα που διαχειριζόταν τις συμβάσεις του Στρατού!!! Θεωρείται βέβαιο πως, ο κ. Αβράμπος γνωρίζει λεπτομέρειες και για τη σύμβαση “ΕΡΜΗΣ”, που ήλθε στο φως της δημοσιότητας με την κατηγορία του ανθρώπου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Καρά. Ο κ. Αβράμπος είναι κουμπάρος με τον μπατζανάκη του Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη! Δηλαδή, η σύζυγος του κ. Σέκερη, Ηλιάνα Κρητικού (αδελφή της συζύγου Σαμαρά), έχει παντρέψει το ζεύγος Αβράμπου!!

ΜΠΟΜΠ ΣΙΚΕΛΗΣ
Υπήρξε ο άνθρωπος “σκούπα” που ως υπεύθυνος διαφάνειας της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή, ανέλαβε να διευθετήσει τα προβλήματα της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο. Δική του “επιτυχία” ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Siemens – ελληνικού Δημοσίου, των 200 εκ. ευρώ, από 2 δις που είχε καταλογίσει η διακομματική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό, επειδή δηλαδή εξυπηρέτησε άριστα τα συμφέροντα της εταιρείας του, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, πήρε προαγωγή στην Κίνα. Όμως, σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτεται την εταιρεία στην Ελλάδα και έχει διάφορες επαφές. Είναι πανθομολογούμενο, πως κάτι θα μπορούσε να ξέρει περισσότερο και η ελληνική Δικαιοσύνη ουδέποτε τον κάλεσε!!

ΜΑΡΙ ΑΓΑΛΙΩΤΟΥ 
Υπεύθυνη του τομέα Δημοσίων σχέσεων της Siemens. Σύζυγος πλέον, του κ. Σταύρου Παπασταύρου εξ απορρήτων συμβούλου του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, και ο οποίος τον συνοδεύει σε όλα του τα ταξίδια στο εξωτερικό αφού χαίρει της απεριορίστου εκτιμήσεως της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ. Επιστήθια φίλη του κ. Πάνου Ξυνή, Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2009.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως ετούτη τη φορά δεν θα ισχύσει το: “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά η….Siemens μένει” ή περί το αρχαιότερο: “Φοβού τους… Γερμανούς και δώρα φέροντες”.

Πιστεύουμε πως η ελληνική Δικαιοσύνη θα περαιώσει το Έργο της και θα καταλογίσει τις ανάλογες ποινές σε όσους ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους.
Πως θα τιμωρήσει παραδειγματικά για τις εγκληματικές πράξεις τους, τους διάφορους “Μαντέληδες” και “Τσουκάτους”.
Πως δεν θα ανεχθεί δικαιολογίες του τύπου, αμάρτησα για το κόμμα μου ή για το παιδί μου!
Πως δεν θα την “πληρώσουν” μόνο ταλαίπωροι μικροαπατεώνες του ΟΤΕ, που πράγματι λαδώνονταν από τους μεγαλοκαρχαρίες Καραβέλα και Γεωργίου αρχικά, και ακολούθως από τον Μαυρίδη. Οι οποίοι πλούτιζαν στην πλάτη τους, από μπίζνες που ήταν στρωμένες από την Siemens από το 1988 και μετά!
 Τα χοντρά ποσά σε κόμματα και εκκολαπτόμενους Πρωθυπουργούς έφταναν μέσω της άλλης εταιρείας – δορυφόρο (Intracom) της Siemens. Έτσι, εν κατακλείδι πρέπει να την “πληρώσουν” όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα (όσο ψηλά και να βρίσκονται), καθώς επίσης και όλα τα πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens και του ΟΤΕ που εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα πολυτελή σπίτια τους, την πολιτική διαβίωσή τους που προήλθε από τις υπερκοστολογήσεις με τις συμβάσεις του ΟΤΕ (1988 – 2004).

Συνεπώς, ίσως και να έφτασε η ώρα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να σταθεί στο Ύψος των περιστάσεων. Να σταθεί δίπλα στη δυστυχία του ελληνικού λαού, που είναι αποτέλεσμα πράξεων τέτοιων μεγαλοαπατεώνων. Πόσο δε μάλλον όταν κάποιοι είναι και επιλήσμονες του Ιερού καθήκοντός τους.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά η ελληνική δικαιοσύνη, πως και η ίδια είναι σάρκα εκ της σαρκός του λαού μας!!!

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ