}

05 Δεκεμβρίου, 2014



Άφεριμ Μπένυ εφέντι πάλι τα κατάφερες !!!
Νταβούτογλου: Ελάτε να αξιοποιήσουμε τον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου. 


AΕξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την επίσκεψή του στην Ελλάδα μαζί με τους υπουργούς του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στον χαιρετισμό του στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ.

ΤΩΡΑ: Αντισυνταγματική τροπολογία – δώρο στους καναλαρχες απο την κυβερνηση! Δεν θα το δειτε στις ειδήσεις…

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ!
Ρουσφετάκι στους καναλάρχες;  λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επιλέγει με τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη να «παρατείνει» προσωρινά τη λειτουργία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Οι καραγκιόζηδες, οι ψέυτες, οι τσαρλατάνοι της τρόϊκας.. έπεσαν έξω μόνο 25% στην πορεία του χρέους !!!

Οι καραγκιόζηδες, οι ψέυτες, οι τσαρλατάνοι της τρόϊκας.. έπεσαν έξω μόνο 25% στην πορεία του χρέους !!!
Αυτό που βλέπετε είναι η πρόβλεψη της τρόϊκας για την εξέλιξη της πορείας του χρέους της Ελλάδας, όπως αυτή είχε αποτυπωθεί στην έκθεση της 2ης αναθέωρησης του μνημονίου..

Hasiktir Davutoglu!

Πάλι στην Κομοτηνή ο Νταβούτογλου;  

Να λοιπόν που ο Αχμέτ Νταβούτογλου επιμένει να έρθει με την δεκαμελή κουστωδία του στη Θράκη.
Και τι να πουν τώρα οι καημένοι οι δικοί μας, που τον κάλεσαν στην Αθήνα μόνο για σαμπάνιες, φωτογραφίες και αδολεσχίες; Ψέλλισαν κάτι στα ΜΜΕ σαν άρνηση αλλά πώς να του το πουν κατάμουτρα;
Αλήθεια, μήπως θυμάται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πριν εννέα χρόνια εκείνη την «ανώδυνη» και «ιδιωτική» επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, που υποτίθεται ότι πέρασε και δεν συνέβη τίποτε;
Και γιατί δεν ακούσαμε τις θέσεις του Σύριζα για το θέμα, τον εκφράζει άραγε η γνωστή χριστοπουλική έκφραση για το «ενιαίο τουρκικό πράγμα» που δικαιώνει και την σχεδιαζόμενη βίζιτα του Νταβούτογλου;
Αναρωτιόμαστε, ποιος θα υπερασπίσει την κοινωνική (κι όχι μόνο…) ειρήνη από την προβοκατόρικη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού;


Πρόκληση: Το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε ένα από τα Ελγίνεια Μάρμαρα στη Ρωσία



Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
ELGIN MARBLES


Δεν φτάνει που αρνούνται πεισματικά να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, το Βρετανικό Μουσείο προχώρησε και σε μια προκλητική κίνηση, που ερμηνεύεται και ως «επίδειξη ισχύος». Αποφάσισε να δανείσει στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης ένα από τα γλυπτά που αφαίρεσε ο λόρδος Έλγιν.
Πρόκειται για το άγαλμα του Έλληνα θεού του ποταμού Ιλισσού, μια ξαπλωμένη ακέφαλη ανδρική μορφή, που θα εκτεθεί στο ρωσικό μουσείο από το Σάββατο και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου για να γιορταστούν τα 250 χρόνια του.

South Stream: Η μεγάλη “πάσα” Πούτιν προς την Ελλάδα                                                                                                                       

Ο αγωγός μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, South Stream, ματαιώθηκε, με τυπική υπαιτιότητα της Βουλγαρίας, αλλά με ουσιαστική των Βρυξελλών - Ουάσιγκτον. Οι νέες εξελίξεις μετά το ταξίδι Πούτιν στην Τουρκία, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, εφόσον βέβαια αλλάξει πολιτικές. 

Γράφει ο Δημήτρης Λιάτσος 

Ισχυρό στρατηγικό παίκτη στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, χαρακτηρίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο ειδικός σε θέματα παγκόσμιας πολιτικής Πέδρο Μοουρίνιου, μετά την απόφασή του να σταματήσει την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, "South Stream" (Νότιο ρεύμα).
70 χρόνια Κόκκινος Δεκέμβρης



Έχει ο καιρός γυρίσματα. Οι δολοφόνοι, αμετανόητοι, συνεχίζουν την ασύστολη διαστρέβλωση της αλήθειας και πανηγυρίζουν με θράσος, για τα εγκλήματα που έκαναν τον Δεκέμβρη του 44.
Tα «αριστερά καθάρματα» του σιωνιστικού αναρχοτροτσκισμού γιόρτασαν με τον τρόπο τους καίγοντας και πάλι την Αθήνα.

Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ.

Τί έγινε; Τούς ξέφυγε , γλίστρησαν κατά λάθος σέ υπόγειο χώρο; Υποχώρησε τό έδαφος καί βρέθηκαν  στό όρυγμα  κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου ; Ότι έγινε πάντως έγινε  καταλάθος. Αποκλείετε νά συνεχίσουν , τουλάχιστον όσο αφορά τήν πληροφόρηση τού κοινού. Ακούσατε τί είπε ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών, Αθανάσιος Νακάσης,  θεωρεί ότι το όρυγμα που βρέθηκε στο συγκεκριμένο τάφο στην Αμφίπολη είναι πρόχειρο και έχει προκληθεί πιθανότατα από τυμβωρύχους, ενώ εκτιμά ότι το ανασκαφικό έργο στο συγκεκριμένο σημείο πλησιάζει στο τέλος του. Πλησιάζει στό τέλος του λοιπόν.
Ότι είδατε - είδατε. Ότι μάθατε - μάθατε.
Τί υπάρχει πιό κάτω δέν είναι γιά τά μάτια τών θνητών. Τό εφέ τους  τό έκαναν. Τί βρέθηκε επιπλέον δέν θά τό μάθουμε. Από ότι άφησαν οι πλιατσικολόγοι εγγλέζοι τουλάχιστον.

Οι Ρώσοι δίνουν στην Κριμαία την αρχαία ελληνική ονομασία Ταυρίδα

Οι Ρώσοι, με πρόταση της Δούμας ετοιμάζονται να δώσουν και πάλι στην Κριμαία το αρχαίο ελληνικό όνομα Ταυρίς ή Ταυρίδα δράττοντας τη μοναδική αυτή ιστορική στιγμή. Κάνουν δηλαδή αυτό που έκανε και η Αικατερίνη η Μεγάλη το 1783 όταν η Χερσόνησος προσαρτήθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Και ο συμβολισμός δεν είναι καθόλου τυχαίος.
 Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ιζβέστια» ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικούς Κόμματος της Ρωσίας Μιχαήλ Ντεγκουάρεφ πρότεινε η Χερσόνησος να έχει και το όνομα Ταυρίς προκειμένου να αποκατασταθεί η συνέχεια της ιστορίας των διάφορων περιόδων της Κριμαίας.

Έχουμε σήμερα Δημοκρατία;




Μια έννοια ή ένας μηχανισμός ή ένα λογισμικό ορίζεται από τον Δημιουργό του, ας εξετάσουμε λοιπόν το πως είχαν ορίσει την Δημοκρατία οι δημιουργοί στην Αρχαία Αθήνα και έπειτα να την συγκρίνουμε με την σημερινή για να δούμε αν έχει καμία σχέση...


Σήμερα, εποχή κατα την οποία η χώρα μας δοκιμάζεται έντονα πολιτικά και οικονομικά, κρίνεται επιβεβλημένο να προσδιορίσουμε και να καθορίσουμε το πολιτικό σύστημα που έχουμε για να μπορέσουμε έτσι να κατανοήσουμε την αιτία για την οποία συμβαίνουν όσα άσχημα συμβαίνουν. Γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητη κατ’ αρχήν μια ιστορική ανασκόπηση του πολιτεύματος μας, του λεγομένου δημοκρατικού, και στην συνέχεια μια επισκόπηση της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας, για να φανούν οι ομοιότητες και, βέβαια, οι διαφορές του τότε με το σήμερα.
Τα τέκνα του Π.Ψυχικού και της Εκάλης θυσία στην «περιούσια επανάσταση» κατά των ανθρώπων της βιοπάλης

(Ανοίγοντας σήμερα το πρωί την φατσοσελίδα βρήκα την παρακάτω ανάρτηση της ανηψιάς μου, και παρόλο ότι είχα επεξεργασθεί για να δημοσιεύσω κάτι ανάλογο, αλλά πολύ καυστικότερο, έκρινα ότι αυτό το κείμενο γραμμένο από μια κοπέλα αυτής της γενιάς που μάχεται για μια θέση εργασίας και δεν την βρίσκει έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το οποιοδήποτε δικό μου κείμενο. Θα μου επιτρέψει, μόνο να χρησιμοποιήσω τον τίτλο του δικού μου άρθρου)
Δεν με νοιάζει καθόλου αν διαφωνώ με την πλειοψηφία (ή μειοψηφία)...ο καθένας έχει δικαίωμα άποψης, τελευταίως δεν παίρνω θέση σε πολιτικά ζητήματα...εντούτοις νευριάζω πολύ βλέποντας -πάντα μέσα απο το δικό μου πρίσμα- να παραλογίζονται όλοι με την άσχημη οικονομική κατάσταση και την πολύπλευρη πίεση που δέχονται όλα τα νοικοκυριά και να ψάχνουν αφορμές να εκτονωθούν απο το θυμό και το μένος τους με λάθος τρόπο....αντί λοιπόν να ηρωοποιούμε έναν ένοπλο ληστή και μάλιστα ''πολιτικό'' κρατούμενο
Mirage 2000EGM: Αδύναμος κρίκος ή αξιόμαχος εταίρος στη μαχητική ικανότητα της ΠΑ;


Μετά την πρόσφατη απόσυρση των βομβαρδιστικών Α-7E Corsair, τα μη εκσυγχρονισμένα Mirage 2000ΕGM της 332 Mοίρας αποτελούν τα μαχητικά της ΠΑ με τις μικρότερες μαχητικές ικανότητες. Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για πρόωρη απόσυρσή τους, μάλλον της ίδιας προέλευσης και αξιοπιστίας με αυτές για πώληση των συνομήλικών τους F-16C Βlock 30. Το ιδανικό για τα μαχητικά της 332 Μοίρας θα ήταν να έφθαναν στο επίπεδο των M2000-5Μk2 της 331 από τον κατασκευαστή όμως αυτό πλέον δεν είναι εφικτό κυρίως για λόγους κόστους. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το μέλλον των –EGM στην ΠΑ και τις δυνατότητες ενίσχυσης της μαχητικής τους ικανότητας, έμμεσες ή άμεσες. Δύο είναι τα σενάρια που θα εξετάσουμε για τα απλά δίλιτρα: Α) τα μαχητικά δεν λαμβάνουν κανέναν μείζονα εκσυγχρονισμό και συνεχίζουν την υπηρεσία τους στην ΠΑ ως έχουν ή με μικρές αλλαγές και Β) τα μαχητικά έρχονται αισίως σε επίπεδο συγκρίσιμο των –5Μk2. Δεν θα αναφερθούμε σε σενάρια αγοράς Mirage 2000 από τρίτες χώρες.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ