}

09 Σεπτεμβρίου, 2015

ΟΓΑ: Πότε θα δοθεί η 3 δόση για το επίδομα τέκνων

ΟΓΑ: Πότε θα δοθεί η 3 δόση για το επίδομα τέκνων

ΟΓΑ: Εως 20 Οκτωβρίου τα οικογενειακά επιδόματα

Τα οικογενειακά επιδόματα για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015 θα δοθούν στους δικαιούχους εως τις 20 Οκτωβρίου. Προυπόθεση η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης και η υποβολή του Α21 Επίσης αναμένεται να καταστεί δυνατή η διόρθωση του λάθους που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ που είτε υπάχθηκαν σε κατώτερη κατηγορία, είτε ακόμα χειρότερα, έχασαν την εν λόγω παροχή.
Το λάθος που πραγματοποιήθηκε αφορά την προσθήκη του κοινωνικού μερίσματος στον υπολογισμό του ετήσιου εισοδήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει λαθεμένη αύξησή του, άρα να βρεθούν δικαιούχοι, που έλαβαν μικρότερα οικογενειακά επιδόματα από αυτά που τους αναλογούσαν ή δεν έλαβαν καθόλου. Το συγκεκριμένο λάθος, τεχνικού χαρακτήρα, προέκυψε επειδή δεν έγινε προσεκτική ανάγνωση της διάταξης που αφορά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, στην οποία τονίζεται ξεκάθαρα ότι εξαιρείται το κοινωνικό μέρισμα, από το ετήσιο εισόδημα. Οι περισσότερες περιπτώσεις που εντοπίστηκε το λάθος αφορούν οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα που λόγω της προσθήκης του κοινωνικού μερίσματος, βρέθηκαν να υπερβαίνουν το όριο των 9.000 ευρώ και έτσι αντί για ένα παιδί να λάβουν 40 ευρώ το μήνα ως επιχορήγηση, έλαβαν 26,60 ή ακόμα χειρότερα, 13 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στη β” δόση χορηγήθηκε ποσό κοντά στα 65 εκατ. ευρώ σε 235.463 δικαιούχους για την καταβολή του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ