}

18 Ιανουαρίου, 2015

Telegraph: Αυτοί που υποστηρίζουν τώρα τον Τσίπρα, αύριο μπορεί να τον πουν προδότη

Telegraph: Αυτοί που υποστηρίζουν τώρα τον Τσίπρα, αύριο μπορεί να τον πουν προδότη
Οι Έλληνες βγήκαν ξανά στους δρόμους. Ο λόγος είναι η κρίση, η λιτότητα και η ύφεση. Ζητήματα που πριν από πέντε χρόνια βρίσκονταν στα ύψη του δημόσιου ενδιαφέροντος, αναφύονται ξανά. Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Guardian: Η σημασία των ελληνικών εκλογών για την Ευρώπη . Νέος εθνικός ηγέτης ο Τσίπρας - Απίθανο το Grexit



Εκλογές
Τη σημασία των εκλογών στην Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο επισημαίνει η εφημερίδα Guardian σε άρθρο της, στο οποίο περιγράφει πώς η αναμενόμενη, όπως αναφέρει, νίκη του Αλέξη Τσίπρα, θα αλλάξει το τοπίο.

Τελευταία λόγια των κομμάτων

O A. Σαμαράς είναι βέβαιος ότι η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα και ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει για το νέο του εγχείρημα «αντισυστημικός»! 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ο λαός θα μιλήσει την άλλη Κυριακή. Για την ώρα, ως τότε, μιλούν ακόμη τα κόμματα. Λέει το καθένα τα δικά του. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε π.χ. στο Περιστέρι: «Σας το δηλώνω, εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις». Μάθαμε έτσι τι θα κάνει η ΝΔ, η οποία κατά Σαμαρά θα βγει οπωσδήποτε πρώτο κόμμα, αν κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Τι δήλωσε για τις περικοπές στους μισθούς σε ΕΔ και ΣΑ ο Αλέξης Τσίπρας!!

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Κο Τσίπρα Αλέξη, είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Άρτας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άρτα. Στην ενημέρωση-συζήτηση που του έγινε, ο Κος  Τσίπρας έδειξε να γνωρίζει  πλήρως, όχι μόνο τα οικονομικά αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Δήλωσε ότι, στο θέμα της επαναφοράς των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και στην επιστροφή των αναδρομικών...
 
η υπάρχουσα Κυβέρνηση, όφειλε να είχε εφαρμόσει άμεσα τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και επίσης ότι δεν θα έπρεπε να είχε προχωρήσει καν στις μειώσεις, καθόσον γνώριζε ότι τα στελέχη ε.ε. και ε.α. των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Σωμάτων Ασφαλείας αφενός μεν είχαν δεχθεί μέχρι τότε, τις μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά ήταν και παραμένουν οι τελευταίοι και με διαφορά στον μισθολογικό πίνακα όσων αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.  Καταλήγοντας τόνισε ότι, στην περίπτωση ανάληψης της εξουσίας, το οικονομικό θέμα της αποκατάστασης των αδικιών μισθών και συντάξεων βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του.

ΠΗΓΗ: http://eaasartas.blogspot.gr

Πότε θα εξαρθρωθούν και οι άλλες εγκληματικές οργανώσεις; Θα δούμε επιτέλους λίγη δικαιοσύνη στην Ελλάδα;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Στην Ελλάδα όλα ξαφνικά γίνονται και σε προεκλογική περίοδο… Ξαφνικά συνελήφθη ο Ξηρός και διάφοροι συνεργοί του.  Ξαφνικά συνελήφθη ολόκληρη εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε αγαστή συνεργασία με τους τρομοκράτες.  Ξαφνικά

Αυτοί ζητούν την ψήφο σας...

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Ζούμε μια πρωτοφανή κρίση και πάμε για εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Μια κρίση που ξεκινά ουσιαστικά από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και χωρίζεται σε 3 φάσεις

Εάν δεν μιλάτε Αγγλικά, διαβάστε το παρακάτω …Αγγλικό κείμενο!

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους…..ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα.
Ξέρεις ελληνικά; Τότε ξέρεις και αγγλικά! Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;) Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις…!

Ρήξη ή συμβιβασμός; Το αναπάντητο ερώτημα.


Του Σταύρου Λυγερού
Μπορεί ο Σαμαράς να μην καταθέτει τα όπλα και να χαρακτηρίζει «ατύχημα για τη χώρα» την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πάντες σχεδόν εντός και εκτός Ελλάδας προεξοφλούν ότι την επομένη των εκλογών το κόμμα του Τσίπρα θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Τα αφεντικά της Ευρώπης έρχονται αντιμέτωπα με τα αποτελέσματα του πειράματος που εδώ και πέντε χρόνια διεξάγουν στην Ελλάδα. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ