}

02 Φεβρουαρίου, 2015

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Δηλώσεις Βαρουφάκη που φέρνουν ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ σε όλους τους Έλληνες (Video)

Φωτογραφία για ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Δηλώσεις Βαρουφάκη που φέρνουν ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ σε όλους τους ΈλληνεςΟ υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε στο... Channel 4 ότι αναμένει να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία για την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters.

"Θα υπάρξει μια συμφωνία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία θα επιλύσει το ελληνικό ζήτημα μια για πάντα", φέρεται να είπε στο βρετανικό δίκτυο ο κ.Βαρουφάκης. Και για να μιλάει για πάντα, σημαίνει πως κάτι καλό έχει στο μυαλό του! 

Der Spiegel: «Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: Η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί»


Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel» και αναφέρεται σε «σκέψεις που υπάρχουν στην Αθήνα να απαιτήσει γερμανικά χρέη από το 1942». Στο άρθρο τονίζεται ότι «όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στην Ευρώπη οικονομικοί εμπειρογνώμονες των Ναζί λεηλάτησαν χώρες υπό κατοχή με ανέντιμες μεθόδους».

Welt: Ο Τσίπρας απομονώνει τη Γερμανία – Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει το Βερολίνο.

Την θέση ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας απομονώνει τη Γερμανία διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στα ταξίδια και στις διεθνείς επαφές του κ.Τσίπρα, από τις οποίες απουσιάζει το Βερολίνο.

"ΛΥΣΣΑΞΑΝ" ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ Ίμια: H τουρκική Ακτοφυλακή επιχειρεί να εμβολίσει σκάφη της ΕΛΑΚΤ-ΛΣ τη στιγμή ρίψης του στεφάνου από τον Π.Καμμένο (vid)

 Στα βίντεο-ντοκουμέντο που ελήφθησαν από την τουρκική κρατική τηλεόραση φαίνεται ξεκάθαρα πώς το σκηνικό ήταν απόλυτα στημένο προκειμένου η Άγκυρα να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο», νέα Ίμια ή να παρουσιάσει πώς η Τουρκία ασκεί κυριαρχία στη περιοχή στέλνοντας σκάφη να κάνουν βόλτες κοντά στις ακτές και αεροσκάφη της να πετούν πάνω από τις βραχονησίδες.

Τι πραγματικά ζητά ο Πρόεδρος Ομπάμα από τους δανειστές και την Ελλάδα

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Η δήλωση του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για την Ελλάδα και την κρίση χρέους, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNN, έχει ιστορική σημασία. Και έγινε στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας.

Εχει εκλεχθεί μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, με συγκρουσιακή μάλιστα διάθεση, η οποία την ίδια στιγμή -έστω και αν δεν το παραδέχεται- γνωρίζει πως τα περιθώρια για τις διαπραγματεύσεις που επιδιώκει με αγωνία είναι στενά και αγγίζουν τα όρια του κινδύνου. Επίσης, η παγκόσμια κοινότητα αντιλαμβάνεται ευτυχώς, έστω και αργά, πως τα όρια μας, τα όρια των πολιτών έφτασαν στο κόκκινο. Ετσι απλά το λέω: δεν μπορούμε άλλο.

Η διαπραγμάτευση είμαστε εμείς!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Όταν επί υπουργείας του ρωτήθηκε το εγκληματικό Στουρνάρι αν μπορούσε να ζήσει ο ίδιος με 500 ευρώ τον μήνα, απάντησε αυθόρμητα ''όχι     βέβαια!''.
Ακριβώς!
Νομίζει κανείς ότι ο υπήρχε κάποιος από τον εμετικό    συρφετό των μνημονιακών που να πίστευε ότι μπορεί να ζήσει κανείς με 500, 380, ή και 600 ευρώ τον μήνα

Για να μην ξεχνιόμαστε! ΚΟΙΤΑΞΤΕ γιατί θέλουν να μας ΞΕΚΑΝΟΥΝ!

xartisss
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….

Άμεση καταβολή αναδρομικών στους εν ενεργεία στρατιωτικούς προαναγγέλλει ο Πάνος Καμμένος



Την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς προανήγγειλε ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στη Realnews, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε γνωστό ότι η πρώτη εντολή που έδωσε είναι η άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς, το οποίο κοστολογείται στα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

Οι φωτογραφίες της εθνικής ντροπής- Όταν η "διαπραγμάτευση" ήταν κάτι μεταξύ σφαλιάρας και... γλωσσόφιλου!

Ξεπουλούσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και χαριεντιζόντουσαν με τους Ευρωπαίους, για να αποδειχτούν καθαρόαιμοι υποτελείς...

Έτσι γίνεται όταν πληρώνει το... υποζύγιο!

Πολλοί είναι οι Έλληνες που αυτές τις ημέρες - ακόμα κι αν δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή δεν συμφωνούν με όλες τις πλευρές της πολιτικής του- έχουν αισθανθεί πολύ όμορφα βλέποντας τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης να μη σκύβουν το κεφάλι μπροστά στους εκβιασμούς της Μέρκελ ή των απεσταλμένων της. Κι αυτό γιατί είχαμε μάθει ότι οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων, Σαμαράδες και Βενιζέλοι, έδειχναν το δάχτυλο στους Έλληνες κι έσκυβαν τη μέση όταν συναντούσαν τη Μέρκελ, τον Σούλτς, τον Ντάισελμπλουμ, τον Σόιμπλε, τον Γιούνκερ ή τους υπαλλήλους τους, δηλαδή τα μέλη της τρόικα.

Η "σκοτεινή πορεία" προς τα Ίμια και η "ελληνική Νυρεμβέργη" που δεν έγινε ποτέ

Tου Κων. Φράγκου 

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν τα ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο. 
Το παραπάνω σχόλιο του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου ερευνητή Π. Κονδύλη (+) εμπεριέχεται στο βιβλίο του Θεωρία Πολέμου (1995), υπήρξε συγκλονιστικά προφητικό.

Οι άλλες πτυχές της κρίσης

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή κρίση χρέους, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή αλλά και τη συνέχειά της ως ιστορικό εγχείρημα, και ότι η Ελλάδα, βοηθούντος του Γιώργου Παπανδρέου, τους Στρος Καν και όλων εκείνων των κέντρων που εκπροσωπούν οι ως άνω δύο... κύριοι, αποτέλεσε το πειραματόζωο για να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί και συνθήκες και στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο η κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Εμπλοκή τουρκικών F-16 με ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Σε έκτακτη είδηση που μεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες, αναφέρεται ότι στις 1 Φεβρουαρίου ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου IL-20, πλησίασε απροειδοποίητα τις ακτές του τουρκικού Πόντου στην Μαύρη θάλασσα και εκτελούσε πτήση κατά μήκος των τουρκικών ακτών.

Ναυτική υπερδύναμη φιλοδοξεί να γίνει η "νέα Τουρκία"

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Σημαντική και καθοριστική στροφή της Τουρκίας προς την δημιουργία ναυτικής υπερδύναμης σηματοδοτούν οι τελευταίες κινήσεις του νεοοθωμανιστή Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτολγου, καθώς και οι προγραμματισμοί του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών όπως έγιναν γνώστες ήδη από τον Ιούλιο του 2014 όταν σε σχετικό συνέδριο που έγινε στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας, καθορίστηκαν οι στόχοι της ανάδειξης της νέας ναυτικής υπερδύναμης.

President Obama Chimes in on Greek Austerity

President Barack Obama spoke to CNN’s Fareed Zakaria on his Sunday show about a host of current topics— including austerity programs in Greece. Here’s what the President had to say:


Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ