}

09 Φεβρουαρίου, 2015

Δυσεύρετο είναι το σθένος του Χρήστου Γιανναρά

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Η εμπειρία βεβαιώνει ότι τα κόμματα στο ελλαδικό κράτος δεν είχαν ποτέ ώς τώρα ιδεολογικές διαφορές. Χρησιμοποιούσαν πάντοτε εισαγόμενη συνθηματολογία, λεκτικά σχήματα δάνειων ιδεολογημάτων (που είχαν γεννηθεί από άλλες κοινωνίες για τις δικές τους εκεί ανάγκες). Στην Ελλάδα τα κόμματα χρησιμοποιούσαν την ιδεολογική ρητορική μόνο ως πρόσχημα, μόνο με τη λογική του εντυπωσιασμού, λογική του ξιπασμένου επαρχιώτη.

Γκάμπριελ: Κανένα θέμα καταβολής γερμανικών αποζημιώσεων

Γκάμπριελ: Κανένα θέμα καταβολής γερμανικών αποζημιώσεωνTο αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περί αποζημιώσεων για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας απέρριψε o αντικαγκελάριος της Γερμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υποστηρίζοντας στη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του πως αυτά τα θέματα έχουν ρυθμισθεί οριστικά με τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν το 1990 στην ενοποίηση της Γερμανίας.

Κ. Ησυχος: Προτεραιότητα ο κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων


Για τομές και θεσμικό πλαίσιο στον τομέα των εξοπλισμών που στόχο θα έχουν τη διαφάνεια και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεσμεύθηκε με την προγραμματική του ομιλία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος. Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε για την αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι ένστολοι, σε εύλογο χρόνο και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση θέτει ως βασική προτεραιότητα τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στην ανθρωπιστική κρίση.

"Θερμό" επεισόδιο στην Κύπρο για τις βάσεις που δίνει στην Ρωσία η Λευκωσία - ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ... ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ! - ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


"Θερμό" επεισόδιο σε διπλωματικό επίπεδο είχαν Κύπρος και Βρετανία, όταν η δεύτερη φερόμενη ως γνήσια αποικιοκρατική δύναμη αρνήθηκε εμμέσως πλην σαφώς το δικαίωμα στην Κύπρο να παραχωρήσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Ρωσία στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η παραχώρηση ναυτικών και αεροπορικών βάσεων στην Μεγαλόνησο.

«Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το κατοχικό δάνειο»! Τσίπρας καλεί Βερολίνο


 www.onalert

“Ηθική υποχρέωση” και “χρέος μας απέναντι στην ιστορία” ,”χρέος απέναντι σ΄ όσους πολέμησαν κατά του φασισμού” …η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έριξε την βόμβα προς το τέλος των προγραμματικών του δηλώσεων, οι οποίες σ΄ ότι αφορά στα οικονομικά ήταν “προσεκτικές” σε μια προσπάθεια να μην “ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά” στην σύγκρουση με την Γερμανία και τους δορυφόρους της.

Guardian: "Κάποτε ήσασταν Ναζί, αγωνιστήκαμε και σας νικήσαμε" το μήνυμα της Ελλάδας - Μέχρι θανάτου η μάχη με Γερμανία

Για μέχρι θανάτου μάχη μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian.

Δωσιλογισμός, Über Alles!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Οι δανειστές έδιναν εξάμηνη παράταση, αλλά οι υπηρέτες της Μέρκελ πίεσαν να περιοριστεί στο δίμηνο, για να δυσκολευτούν οι επόμενοι, και να επανέλθουν, όπως φαντάζονται, οι επαίσχυντοι!
Οι ίδιοι βέβαια δεν χρειάζονταν και καθόλου παράταση, αφού έτσι κι αλλοιώς θα υπογράφανε τα πάντα όπως και το e-mail ΒεληΓκίκα μαρτυρούσε! 

«The Stanford Daily»: Γιατί δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φύγει με άδεια χέρια από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης κι αυτό για μη οικονομικούς λόγους», υποστηρίζει ο αναλυτής της ημερήσιας εφημερίδας «The Stanford Daily», Ουίστον Σι, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους.

Ευρωπαίοι αναλυτές βλέπουν ρήξη με την Ελλάδα . ΜΗΝΥΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP Γιούνκερ σε Τσίπρα: Μη νομίζεις ότι η Ευρωζώνη θα αποδεχθεί τα σχέδιά σου

Φωτογραφία: SoocΣαφέστατη διάσταση απόψεων διαπίστωσαν Ευρωπαίοι αναλυτές ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους μετά από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Τα Νέα: Τα 86 ονόματα που έλειπαν από τη λίστα Λαγκάρντ


Τα Νέα: Τα 86 ονόματα που έλειπαν από τη λίστα Λαγκάρντ

έξι εγγραφές προσώπων με ελληνικό ενδιαφέρον, εκτός από τις 2.062 της λίστας Λαγκάρντ που προήλθε από απόρρητα αρχεία της HSBC Γευνεύης και εστάλησαν από τη Γαλλία στην Ελλάδα, εντόπισαν σε έρευνά τους «Τα Νέα», στο πλαίσιο του SwissLeaks.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, γράφω. Γράφουμε. Ιστορία.

wpid-20150208045250.jpg

Μην ξαναπώ κουβέντα.

Πολλά είπα, πολλά θέλω και πολλά μου αξίζουν. Ίσως πάλι μερικά δεν τα αξίζω ακόμα.

 Όπως η «δημοκρατία» που επικαλούμαι επί ματαίω κάθε τρεις και λίγο ως άτυπος κληρονόμος αυτών που την επινόησαν..

Με Ειδικό Δικαστήριο κινδυνεύουν Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς

Η παράνομη και αυθαίρετη τρόικα τους παίρνει στο λαιμό της 
Η νέα κυβέρνηση θα αποδώσει ευθύνες με βάση στοιχεία και μαρτυρίες 

Τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με το Ειδικό Δικαστήριο διατρέχουν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα καταλήξουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα

Το σκηνικό ρήξης Ελλάδας - Ευρώπης στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ



Με σκληρό τρόπο υποδέχονται τα γερμανικά πρωτοσέλιδα τις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα τις οποίες συνδέουν με την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Σοκ στις Βρυξέλλες - Εντυπωσιασμένος ο ξένος Τύπος από την ομιλία Α.Τσίπρα


Σοκ έχει προκληθεί στις Βρυξέλλες από την σκληρή και εθνικά αδιάλλακτη, χωρίς καμία "κωλοτούμπα" ή ένδειξη "κωλοτούμπας" ομιλία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην Βουλή κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

ΗΠΑ: "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΣΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" FT: "Ο Μ.Ομπάμα ζήτησε από την Α.Μέρκελ να υποχωρήσει αλλιώς η Ελλάδα θα χαθεί για την Δύση"...

Νέα παρέμβαση από τις ΗΠΑ στην σκληρή σύγκρουση Ελλάδας-δανειστών κατάγράφουν οι Financial Times με την αμερικανική κυβέρνηση να πιέζει τους ηγέτες της Ευρωζώνης να συμβιβασθούν με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι μια παρατεταμένη αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία.

Τομή στην εθνική ασφάλεια από τον Α.Τσίπρα: Καταργεί την ΕΥΠ και δημιουργεί την "Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας"! ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Την κατάργηση της νυν Εθνικής Υπηρεσίες Πληροφοριών και την αλλαγή του ρόλου της με πλήρη προσανατολισμό στις πάσης φύσεως απειλές που δέχεται η χώρα από το εξωτερικό (περιλαμβάνει ακόμα και απειλές για την εθνική κυριαρχία από περιπτώσεις όπως το ζήτημα του χρέους!) ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και θα λάβει το όνομα "Υπηρεσία προστασίας της Εθνικής κυριαρχίας".

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ