}

11 Φεβρουαρίου, 2015

Με Εντολή Πούτιν Κατέφθασε Ρωσικό Στρατιωτικό Αεροσκάφος στην Ελλάδα… Την ίδια ώρα που Διεξάγεται το Eurogroup!

Με Εντολή Πούτιν Κατέφθασε Ρωσικό Στρατιωτικό Αεροσκάφος στην Ελλάδα… Την ίδια ώρα που Διεξάγεται το Eurogroup!
Ακρως περιεργες εξελιξεις εχουμε τις τελευταιες μερες,με την μια ειδηση να διαδεχεται την αλλη στα διεθνή ΜΜΕ,
οσον αφορα την Χωρα μας!
Και ενω τα Ελληνικα και ξενα ΜΜΕ σημερα θα εχουν στραμμενη την προσοχη τους στο κρίσιμο Eurogroup, σε δημοσιευμα της International Business Times αναφερέται οτι : Η Ρωσία θα προβεί σε μια πτήση παρατήρησης σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Συνθήκης των Ανοικτών Ουρανών μεταξύ 9 και 13 Φεβρουαρίου! Τυχαιο? Δεν νομιζω!

Τα αδιέξοδα της Γερμανίας εξηγούν τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Του George Friedman

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Κατόπιν συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα. Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η Ουκρανία. Συζητήθηκε όμως και το ζήτημα της Ελλάδας. Ελλάδα και Ουκρανία δεν συνδέονται στο μυαλό των Αμερικανών. Συνδέονται όμως στο μυαλό των Γερμανών, καθώς και τα δύο ζητήματα αποτελούν δείκτες του νέου ρόλου της Γερμανίας στον κόσμο και της δυσφορίας των Γερμανών με τον νέο τους αυτό ρόλο.

Bloomberg: Ανάγκη συμβιβασμού - Διακυβεύεται το μέλλον του ευρώ

«Στην ουσία, ο Σόιμπλε λέει στην Αθήνα ότι τίποτα δεν αρκεί εκτός από μια παράδοση άνευ όρων. Τι πρέπει να συμπεράνουν από αυτό οι Έλληνες ψηφοφόροι;» 

Να προχωρήσουν σε συμφωνία με την Ελλάδα καλεί τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης το πρακτορείο Bloomberg, ενόψει και της συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup, προειδοποιώντας ότι διακυβεύεται το μέλλον του ευρώ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και «μια δράκα οικογενειών»…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 
Αρθρογράφος 

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε το χθεσινό άρθρο των Financial Times με τίτλο «Syriza and the rent-seekers»… Ο αρθρογράφος Alan Beattie μεταξύ άλλων σε αυτό το άρθρο αναφέρεται και στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ολιγάρχες.  Γράφει συγκεκριμένα ότι  

Ώρα Ελλάδος: Τώρα!...

Για την ώρα τούτη που αυτός ο λαός βρίσκεται ταπεινωμένος και ταλαιπωρημένος, από μνημόνια και κακές, ανθελληνικές πολιτικές μοχθηρών και ανθελλήνων πολιτικών, φαίνεται σαν πρόκληση ή σαν κακεντρέχεια να ισχυριστεί κανείς πως ήταν ευτύχημα (και κατάρα μαζί) που τον Ιούνιο του 2012 προέκυψε στις εκλογές εκείνο το αποτέλεσμα που μας έφερε μέχρι εδώ!

Το «σχέδιο Βαρουφάκη» για συμβιβασμό και συμφωνία - γέφυρα με τους δανειστές

Το «σχέδιο Βαρουφάκη» για συμβιβασμό και συμφωνία - γέφυρα με τους δανειστέςΠληροφορίες για το σχέδιο με το οποίο θα προσέλθει η ελληνική πλευρά στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης έρχονται στο φως, την ώρα που φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μια εντατική προσπάθεια από πλευράς του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

Aμήχανη η Bild: «Η ελληνική κυβέρνηση αναιρεί όλες τις συμφωνίες - Γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα;»

Πανηγυρίζει..αμήχανα η γερμανική εφημερίδα Bild για τη στάση που τήρησε από την αρχή της κρίσης το 2010, υποστηρίζοντας ότι το Grexit είναι αναπόφευκτο.

Όπως αναφέρει από τον Ιανουάριο του 2010, είχε υποστηρίξει ότι τα δάνεια στην Ελλάδα με χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων και άλλων ευρωπαίων πολιτών δεν θα επιστραφούν ποτέ.

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης την ώρα του κρίσιμου Eurogroup Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται στο αποψινό Eurogroup τη χαλάρωση της λιτότητας, διοργανώνονται στις έξι το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με σύνθημα "Ανάσα Αξιοπρέπειας". Εκδηλώσεις συμπαράστασης και στο εξωτερικό.

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωκοινοβούλιο εικόναΣε Ευρωκοινοβούλιο προάσπισης γερμανικών συμφερόντων προσπαθούν να μετατρέψουν τον κατ΄εξοχήν δημοκρατικό θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επικεφαλής των πολιτικών Ομάδων των Σοσιαλιστών- Δημοκρατών, των Πρασίνων, των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP - Με τελεσίγραφα και διαφωνίες στη «μάχη» των Βρυξελλών


Με τελεσίγραφα και διαφωνίες στη «μάχη» των Βρυξελλών  Με την κυβέρνηση να έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 162 βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Eurogroup. Η κυβέρνηση εμφανίστηκε αποφασισμένη χθες στη Βουλή να φτάσει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους στα άκρα.

Ν. Βαλαβάνη: Νέο σύστημα 100 δόσεων ανάλογα με το εισόδημα - Εκτός φορολογίας η πρώτη κατοικία

Ν. Βαλαβάνη: Νέο σύστημα 100 δόσεων ανάλογα με το εισόδημα - Εκτός φορολογίας η πρώτη κατοικίαΚατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με ένα νέο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα επιβάλλεται με προοδευτική κλίμακα και θα αφορά πρακτικά υπερπολυτελείς κατοικίες ανήγγειλε από τη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Η υπουργός είπε επίσης ότι ο φόρος θα επιβληθεί με βάση νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα προσαρμοστούν στις πραγματικές τιμές της αγοράς.

Σκληρή γραμμή μέχρι τέλους - Α.Τσίπρας προς Α.Μέρκελ: "Δεν γυρίζουμε στη λιτότητα και στην υποτέλεια"

Α. Τσίπρας: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο δρόμο των μνημονίων και της υποτέλειας"«Εδώ που είμαστε δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο δρόμο των μνημονίων και της υποτέλειας» διακήρυξε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του στο κλείσιμο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Spiegel: Ο «υπόγειος» πόλεμος Γιούνκερ- Μέρκελ και η Ελλάδα

Η κόντρα μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν και της καγκελάριου της Γερμανίας δημιουργεί το θεμελιώδες ερώτημα: Ποιος έχει τελικά την εξουσία στην Ευρώπη;
Μια ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι αρκετή για να αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ τους.

Επικό βίντεο: Με ποίηση και αρχαία, η ομιλία Ζουράρι στη Βουλή

Ξεχωρίζει από τη συζήτηση στη Βουλή η στιγμή που ο Κώστας Ζουράρις ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και μιλά χρησιμοποιώντας στίχους του Επιταφίου και του Γιάννη Ρίτσου για να στηρίξει τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ (vid)

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού που αλλάζει (;) τα δεδομένα για τον ΠτΔ.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου;
Όλοι το άκουσαν, λίγοι το συνδύασαν. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το PSI, θέμα που τέθηκε για πρώτη φορά σε αντίθεση με την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το μνημόνιο, επηρεάζει έστω και έμμεσα τις ζυμώσεις για την επιλογή του προσώπου που θα προταθεί για την θέση του ΠτΔ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ