}

16 Φεβρουαρίου, 2015

"Σφαγή" μέχρι το τέλος στο Eurogroup

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 

Μπορεί τα μηνύματα τόσο από το ευρωιερατείο όσο και από την ελληνική πλευρά να εκφράζουν μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων εν όψει της συνόδου του Eurogroup τη Δευτέρα, αλλά οι Αγορές έχουν ήδη αποφανθεί για τη θετική κατάληξη. Και δεν έχουν άδικο. Απέχουμε αρκετά ακόμα από μία συμφωνία, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν και η αναγκαία πολιτική βούληση και κοινοί παρονομαστές.

Οι θεσμικές και συνταγματικές ακροβασίες του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο. Τι λένε κορυφαίοι συνταγματολόγοι


proedrikomegaro


Το Σύνταγμα είναι σαφές (άρθρο
32,4): «H Bουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές, αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».

WSJ: Να κάνουν όλοι τις αναγκαίες υποχωρήσεις


wsj-ena-ateles-sxedio-b-gia-tin-ellada

Αυτός είναι το τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Σάιμον Νίξον ενόψει του σημερινού νέου κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα. Eλάχιστο είναι το κοινό έδαφος Ελλάδας και Ευρωζώνης για να καταλήξουν σε συμφωνία γράφει ο Νίξον ο οποίος επισημαίνει ότι «οι τεχνικές συζητήσεις ήταν μια υποχώρηση από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία είχε προηγουμένως αποκλείσει τυχόν διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» των διεθνών δανειστών:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η γλώσσα των «σημείων»

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Πριν από τρεις εβδομάδες, η ελλαδική κοινωνία έδωσε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας σε έναν πολιτικό σχηματισμό που, εύλογα, κινούσε τη δυσπιστία των ορθολογικά σκεπτόμενων πολιτών:
Δεν είχε εμφανίσει συγκροτημένο κοινωνικό πρόγραμμα, κοινωνικές σκοποθεσίες, ο πολιτικός αυτός σχηματισμός. Μιλούσε μόνο για διαχειριστικές προτάσεις, μυωπικά οικονομίστικες, ωσάν η χώρα να περνούσε μιαν εφήμερη κρίση και όχι βυθισμό σε παραλυτική παρακμή, διολίσθηση σε πρωτογονισμό μανιασμένης ιδιοτέλειας.

Financial Times: "Η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει αμετακίνητη στις θέσεις της"



Για ψυχρή υποδοχή του Γιάννη Βαρουφάκη στο σημερινό Eurogroup κάνει λόγο ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Wolfgang Münchau.
 
Σημειώνει ότι: «Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας θα πρέπει να περιμένει ψυχρή υποδοχή σήμερα, όταν θα αντιμετωπίσει τους συναδέλφους του από την ευρωζώνη σε μια ακόμη «δραματική» ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Mαξίμου: Δύσκολο να υπάρξει σήμερα συμφωνία H ελληνική κυβέρνηση εκφράζει επιφυλάξεις κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup. Tι λέει το non paper.

maksimou-duskolo-na-uparksei-aurio-sumfwnia
H ελληνική κυβέρνηση εκφράζει επιφυλάξεις κατά πόσο μπορεί να υπάρξει   μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας ωστόσο ότι «κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα».

Θρίλερ με το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας

thriler-me-to-onoma-tou-proedrou-tis-dimokratias
Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα το υποψηφίου της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εμπλοκή στην ανακοίνωση του ονόματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο γραμματέας της ΚΕ και ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και υπουργός Π. Λαφαζάνης.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ