}

01 Μαρτίου, 2015

Μεταρρυθμίσεις: Η «ώρα της κρίσεως»

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Η προκατάληψη και η επίταση της προκατάληψης, ο φανατισμός, δεν χαλιναγωγούνται. Ούτε από την υψηλή ευφυΐα, τη μόρφωση, την καλλιέργεια ούτε με την τετράγωνη λογική επιχειρημάτων, τον αυστηρό έλεγχο των συναισθημάτων. Επακολούθημα της προκατάληψης είναι η αδυναμία «διάκρισης», αδυναμία να αναγνωρίσουμε σε αυτόν (ή σε αυτό) που απορρίπτουμε και κάποια πιθανά θετικά στοιχεία, σωστές επιλογές, ορθές στοχεύσεις. Στο κόμμα που δεν ψηφίσαμε, στην ιδεολογία που δεν αποδεχόμαστε, όλα είναι οπωσδήποτε στραβά, όλα λάθος, όλα ιδιοτελή και πονηρά.

Το νέο σχέδιο Σόιμπλε

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Μετά την ολοκλήρωση του δράματος στο Eurogroup και τη συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους δανειστές της, που οδήγησε στην αποδοχή της επέκτασης του Μνημονίου, η χώρα ξεκίνησε την πορεία προς τη «σταύρωση».
Ελπίζουμε πως στο τέλος της διαδρομής θα υπάρχει και ανάσταση στο έργο, με πρωταγωνιστή τον υπερτιμημένο κ. Βαρουφάκη...

Ο Σταύρος Ψυχάρης σαλπίζει το νέο «σχέδιο Πυθία».


Θυμάστε το προηγούμενο «σάλπισμα» του αγγέλου της δημοσιογραφικής αποκάλυψης κυρίου Ψυχάρη; Ναι, ήταν όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε κάνει το μεγάλο άνοιγμα της πολιτικής των αγωγών. Μία ευφυής πολιτική κίνηση που σήμερα με τα γεγονότα της Ουκρανίας, δικαιώνεται στο ακέραιο. Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι η Κλίντον έπαιρνε μαύρο χρήμα από το Κατάρ και ο προστατευόμενος της, Παπανδρέου, όλως τυχαίως γκρέμισε την πολιτική των αγωγών με την Ελλάδα «συμπτωματικά» σήμερα να ψωνίζει πετρέλαιο από το Κατάρ!

Γιατί ανησυχεί τους Τούρκους η Αγία Σοφία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα κλίμα καχυποψίας και φόβου για κάποια «άγνωστα» μελλούμενα. Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Περιμένει άραγε κανείς να επιστρέψει ο λαός στη ΝΔ και στον Σαμαρά;

 Εκεί στη Συγγρού θεωρούν ότι δικαιώθηκαν ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να περάσουν στην επικοινωνιακή τους τακτική. Κατά κάποιο τρόπο ζουν την «έπαρση της δικαίωσης». Στην ουσία κουνούν το δάκτυλο στον ελληνικό λαό (που πριν λίγες μέρες έδιωξε τον κ. Σαμαρά) με το μήνυμα «σας τα λέγαμε εμείς» και τον πιέζουν να σπεύσει να επαναφέρει τον κ. Σαμαρά στην εξουσία.

Καμώματα ενός ανίσχυρου

Αυτός είναι ο τίτλος ενός χθεσινού άρθρου του Thorsten Denkler στη Süddeutsche Zeitung
   
Οι Γερμανοί για άλλη μια φορά θα «σώσουν» την Ελλάδα. Βασικά όμως τον εαυτό τους, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος. Και συνεχίζει: θα ήταν καλό αν ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε το παραδεχόταν αυτό ανοικτά, αντί να γκρινιάζει και να τα βάζει με τον Έλληνα υπουργό Βαρουφάκη.

ΜΠΑ? Κυριακή 01.03.2015

ΜΠΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ! Η «δημοκρατία» πιστεύει στην Ελλάδα, είναι με την Ελλάδα και θα σταθεί δίπλα σε όποιον δώσει μάχες υπέρ της Ελλάδας που κατακρεουργήθηκε από τα Μνημόνια, το... success story και τους υπουργούς που έπεφταν ευχαρίστως στα τέσσερα (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) ενώπιον της τρόικας.
ΟΧΙ ΓΙΑ να κερδίσει κάτι η πατρίδα που είχε -και έχει- μεγάλη ανάγκη (και βυθιζόταν κάθε μέρα και περισσότερο στην ύφεση), αλλά για να εξασφαλίσουν αυτοί οι δήθεν «πρίγκιπες» την εύνοια των Βρυξελλών και της Καγκελαρίας!

Νέμεσις

Νέμεσις: Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, η Θεία Δίκη, που σύντομα θα αποδοθεί στους υπαίτιους της εξαθλίωσης των Ελλήνων, στους δολοφόνους των χιλιάδων συμπολιτών μας μέσα από την φτώχεια και την ανέχεια, σε εκείνους που ξεπουλάνε τα χώματα που έχουν ποστιστεί με το αίμα των προγόνων μας στο διάβα των αιώνων για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

«Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον..». Σωκράτης

South Stream, Turk Stream και ο θρίαμβος της Γεωγραφίας!!! ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

South Stream, Turk Stream και ο θρίαμβος της Γεωγραφίας            Του Κ.Ν.Σταμπολή*


 
Εχει ενδιαφέρον η πληροφορία ότι το 2014 η ρωσική εταιρεία Gazprom που είναι από τους βασικούς προμηθευτές φυσικού αερίου της Ευρώπης αύξησε συνολικά τις εξαγωγές της στο επίπεδο ρεκόρ των 161.5 BCM' s, ποσό στο οποίο 
συμπεριλαμβάνονται 26.7BCM' s παραδόσεις στην Τουρκία (με την Τουρκία να καταναλώνει περί τα 45 BCM αερίου τον χρόνο) και την Ουκρανία.

Πώς θα γίνεται από αύριο η ανανέωση των βιβλιαρίων ΙΚΑ. Πως θα ελέγξετε την ασφαλιστική σας ικανότητα.

Στο εξής οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να μεταβαίνουν στα υποκαταστήματα του ταμείου για να ανανεώσουν την ασφαλιστική ικανότητα για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016 και να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.Τη δυνατότητα αυτή έχουν όσοι υπάγονται στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι (συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ).

Καμμένος: Θεσμοθέτηση θητείας για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων

panos-kammenos-6

Την θεσμοθέτηση θητείας για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του απελθόντος αρχηγού ΓΕΑ πτεράρχου Ευάγγελου Τουρνά στον αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων.

Η Bild χτυπά και πάλι την Ελλάδα με άρθρο στα ελληνικά

Με ένα «συμπονετικό» άρθρο στα ελληνικά με τίτλο «Ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα», η Bild καλεί τους Ελληνες να βγουν από το ευρώ, αν θέλουν να δουν άσπρη μέρα.
i-bild-xtupa-kai-pali-tin-ellada-me-arthro-sta-ellinika
Εναν ασυνήθιστο    τρόπο επικαλέστηκε η γερμανική εφημερίδα BILD για να προκαλέσει την Ελλάδα για ακόμα μια φορά.

Ο διευθυντής της εφημερίδας BILD Kei Diekmann γράφει ένα άρθρο στα ελληνικά, όπου φαίνεται ότι «συμπάσχει» με τους ταλαίπωρους έλληνες, αλλά η μόνη σωτηρία τους είναι να κάνουν έναν καινούργιο ξεκίνημα έξω από το ευρώ.

Ποιες πρόωρες συντάξεις καταργούνται για δημόσιο, ένστολους, τράπεζες - Σαρωτικές αλλαγές φέρνει η λίστα



Τέλος στις πρόωρες συντάξεις κάτω των 62 και 67 ετών για μειωμένη και πλήρη σύνταξη και νέο ασφαλιστικό με 5+1 σαρωτικές αλλαγές φέρνει η λίστα της κυβέρνησης με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει στο τετράμηνο Μαρτίου – Ιουνίου 2015, με την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ