}

03 Μαρτίου, 2015

Άρθρο βόμβα από ΗΠΑ για την Γερμανία: “Η Ελλάδα σας έσβησε τα χρέη το 1953 κάντε το ίδιο”

Μ΄ ένα άρθρο φωτιά η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε κάνουν πως δεν θυμούνται.   «Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Washington Post.

ΓΙΑΤΙ "ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ" ΛΕΝΕ! - Πίεση σε όλα τα επίπεδα: H Γερμανία "έκοψε" την παραχώρηση μεταχειρισμένων αρμάτων LEO-2A4 στην Ελλάδα!


Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για παροχή επιπλέον μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Leopard-2Α4, προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμα μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, με την δικαιολογία ότι "Τα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την Ρωσία"! Λες και 100 ή 150 γερμανικά άρματα μάχης θα σταματήσουν την πλημμυρίδα των χιλιάδων Τ-90, Τ-80MS, T-72MS και βέβαια των νέων αρμάτων Armata!

Έχει πίσω η NAVTEX την «ουρά»;


Γράφει ο Νίκος Μελέτης 

Το επεισόδιο με τη NAVTEX της Τουρκίας ήταν απολύτως διδακτικό για το πώς «δουλεύει» το κατεστημένο στην Αγκυρα που είναι προβλέψιμο και δεν αλλάζει ούτε όταν οι κεμαλιστές αντικαθίστανται από τους ερντογανιστές.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Τουρκία: Επικίνδυνη επίθεση στην Ελλάδα

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 

Για όσους παρακολουθούν συστηματικά την διαχρονική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, τα πράγματα σήμερα είναι ξεκάθαρα – και πολύ ανησυχητικά.

Η Τουρκική πολιτική που διαμορφώθηκε με την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923 από τους νεότουρκους, οι οποίοι σήμερα έχουν μεταλλαχτεί σε νέο-οθωμανούς, παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη: Επιθετικότητα, θρασύτητα και επεκτατισμός σχεδιάζονται σε μακροπρόθεσμη βάση και εκδηλώνονται την κατάλληλη στιγμή «χτυπώντας» μόνο όταν εκτιμούν ότι ο αντίπαλος βρίσκεται σε περίοδο εμφανούς αδυναμίας. Όλα αυτά, καλυμμένα με ένα φανταχτερό περιτύλιγμα ευγένειας, κάλπικων λόγων και επιφανειακού «πολιτισμού» με ψεύτικα χαμόγελα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ Φόβοι για επιθετική ενέργεια της Τουρκίας στις περιοχές Σαμοθράκης ή Καστελόριζου μετά το κάζο της ΝΟΤΑΜ

Η Τουρκία μπορεί να απέσυρε την προκλητικότατη ΝΟΤΑΜ με την οποία χώριζε στα δύο το Αιγαίο και αξίωνε να δημιουργηθεί ένα πεδίο βολής στην «καρδιά» του Αρχιπελάγους παραβιάζοντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και κάθε ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα, αλλά ο «κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει» λένε ενδεικτικά επιτελείς του Πενταγώνου.

Π.Καμμένος: "Δύο φάκελοι για εξοπλιστικά έτοιμοι για τη Δικαιοσύνη - Θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις"

Ραγδαίες εξελίξεις στη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

14 δις Ευρώ απέκρυψε από τα δημοσια ταμεία η συμμορία του μνημονίου!

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη φοροδιαφυγή φέρνει στο φως η εφημερίδα το «Παρόν», αποκαλύπτοντας την έλλειψη πολιτικής βούλησης τα προηγούμενα χρόνια για την πάταξή της και τη σύλληψη των φοροφυγάδων.
Αν το κράτος είχε μαζέψει τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή, θα είχε εξαλειφτεί ή έστω θα είχε μειωθεί η φτώχια. Οι πολιτικές, και όχι μόνο, ευθύνες είναι μεγάλες και το ζήτημα είναι πλέον αν θα αποδοθούν και σε ποιο βαθμό.

3 Μαρτίου 1957: «Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν». Γρηγόρης Αυξεντίου."

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυξεντίου Γρηγόρης εικόνες

Σαν σήμερα 3 Μαρτίου 1957.

Κολλημένος στο ραδιόφωνο του φοιτητικού μου δωματίου στη συνοικία Ζωγράφου της Αθήνας άκουσα για τον ηρωικό θάνατο του Έλληνα ήρωα της Κύπρου Γρηγόρη Αυξεντίου, υπαρχηγού του Γεωργίου Γρίβα Διγενή στην ΕΟΚΑ.

Οι άγγλοι είχαν πιστέψει ότι…

Oι Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι και Αντιπτέραρχοι που μένουν στη θέση τους και ποιοι φεύγουν


Oi Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι και Αντιπτέραρχοι που μένουν στη θέση τους και ποιοι φεύγουν

Στο πλαίσιο των ετήσιων τακτικών κρίσεων των ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έκρινε σήμερα τους Αντιστρατήγους, Αντιναυάρχους, Αντιπτεράρχους, Υποναυάρχους και Υποπτεράρχους.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΩΚΑΙΑ (ΦΩΤΟ) "Στο μικροσκόπιο" η κινητικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τις τελευταίες ώρες - Προβληματίζουν οι πτήσεις UAV

"Οι Τούρκοι θα επανέλθουν και σύντομα. Δεν πρόκειται να καταπιούν έτσι εύκολα την ... σφαλιάρα που έφαγαν σήμερα. Και είναι η δεύτερη μετά την υπόθεση του Explora. Θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να διαλύσουν τις αρνητικές εντυπώσεις στο εσωτερικό τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα". Με αυτή την φράση ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ περιέγραψε το κλίμα που αναμένει να διαμορφωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες στο Αιγαίο.


ΤΟ ΠΗΡΑΝ "ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ" ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Επτά παραβιάσεις από τουρκικά F-16 αμέσως μετά την απόσυρση της ΝΟΤΑΜ - Έφαγαν "ξύλο" από την ΠΑ


Σε επτά παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν επτά τουρκικά αεροσκάφη αμέσως μετά την απόσυρση της ΝΟΤΑΜ, τα οποία πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό και το κεντρικό Αιγαίο, ενώ αναχαιτίστηκαν κατά την πάγια πρακτική. 

ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΝΟΤΑΜ - ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΤΗΣ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: Άτακτη υποχώρηση της Άγκυρας μετά τη σθεναρή στάση της Αθήνας - Παραιτήθηκαν από την δέσμευση κεντρικού και βόρειου Αιγαίου

Μεγάλη νίκη καταγράφει η Αθήνα καθώς η Τουρκία αναγκάστηκε να αποσύρει όλόκληρη τη ΝΟΤΑΜ για την οποία η Ελλάδα προειδοποίησε ότι θα εκληφθεί ως "αιτία πολέμου' ("casus belli") και δεν περιορίστηκε απλώς στην εξαίρεση της Λήμνου, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει από την Αγκυρα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ