}

07 Μαρτίου, 2015

Ατμόσφαιρα έντασης καλλιεργεί η Τουρκία

"Νέα ελληνική πρόκληση σε βάρος της Τουρκίας" βλέπει η Άγκυρα 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο φαίνεται πως κινείται σε πλήρη αρμονία με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την «επικίνδυνη» και «προκλητική» σε βάρος της Τουρκίας δραστηριότητα του νέου υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, κ. Καμμένου.

ΑΙΓΑΙΟ ¨έτοιμο βούτυρο στο ψωμί¨ των γεγονότων της ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΑΙΓΑΙΟ- ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ δυο συγκοινωνούντα γεωπολιτικά δοχεία μέσω του στρατηγικού δίαυλου των ΣΤΕΝΩΝ.
Πιθανή δημιουργία έντασης στο ένα χρονικά άμεσα μεταφέρεται στο άλλο .
Η Νατοϊκή άσκηση στο νότιο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στις τουρκικές και βουλγαρικές ακτές έχουν τεντώσει τα νεύρα της Μόσχας.

Ο Παναγιώτης Νικολούδης αποκαλύπτει την συμμορία του Σημίτη: έβγαζαν μαύρο χρημα την ωρα που κούρευαν την περιουσία των Ελλήνων!

…και την ίδια στιγμή μαγείρευαν τα στοιχεία για να παρουσιάσουν «σουξέ στόρι»!

Αδήλωτο χρήμα στους λογαριασμούς Χαρδούβελη!
Εκσυγχρονιστικό Παρακράτος και σήψη κυβερνούσε την Ελλάδα και την κατέστρεψε
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Πώς «εξαφάνισε» οφειλές 1,2 δισ. € (του Δημοσίου προς ιδιώτες) με την ανοχή και των δανειστών

Ο ρεαλισμός του Κοτζιά απέναντι στην ευρωπαϊκή τύφλωση και οι συνέπειες...

Πραγματική αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σε δημοσιογράφους μετά το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα», λέγοντας ότι η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι ήδη αποσταθεροποιημένη. 

Η Άγκυρα προκαλεί και επιδιώκει τη δημιουργία γκρίζων ζωνών

Του Χρήστου Μηνάγια

www.geostrategy.gr

Την ώρα που η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup, η Άγκυρα ανακοινώνει δεσμεύσεις περιοχών τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο
Πέλαγος, αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Προφανώς, οι άκρως προκλητικές σχεδιαζόμενες ενέργειες της Άγκυρας αποσκοπούν κυρίως στην αξιολόγηση της αντίδρασης της νέας ελληνικής κυβέρνησης, στην προβολή των πάγιων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο (και όχι μόνο), καθώς επίσης στη στροφή τόσο της τουρκικής κοινής γνώμης όσο και των τουρκικών ΜΜΕ προς τα «ελληνοτουρκικά», προκειμένου το δίδυμο Erdoğan-Davutoğlu να αυξήσει τη δημοτικότητά του, ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Ιουνίου και «να βάλει κάτω από το χαλί» τα χρόνια και άλυτα εσωτερικά και περιφερειακά προβλήματα της χώρας. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ!! - Κυβέρνηση: Όσοι περίμεναν καταστροφή διαψεύστηκαν!

Κυβέρνηση: Όσοι περίμεναν καταστροφή διαψεύστηκαν!

Για διάψευση όλων όσων προέβλεπαν την καταστροφή της Ελλάδας με παράλληλο «πιστωτικό γεγονός», κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τράπεζες είναι ασφαλείς και επαρκώς ανακεφαλοποιημένες, καθότι όπως αναφέρεται, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, γεγονός το οποίο τόνισε το πρωί μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Γιατί Ελλάδα και Γερμανία είναι… εχθροί μέχρι θανάτου

87a83aa262a700300fa9bed0b087a2f6_XLΕλλάδα – Γερμανία: Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Stephen Fidler επιχειρεί να αναλύσει τη σύγκρουση των δύο χωρών, την κόντρα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ