}

10 Μαρτίου, 2015

Τα δίνει όλα στους λαθρομετανάστες. Σπάει τα όρια ο «έρωτας» της Χριστοδουλοπούλου για τους (λαθρο)μετανάστες

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

«Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε»… Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί (στην επιεικέστερη απόδοσή της) η ενέργεια της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία φέρεται να δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ενοικιάσει σπίτια στα οποία θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος, αλλά και η πολιτεία να κάνει ένα «καλό».

Εκλογές φοβούνται οι Γερμανοί, όχι τόσο δημοψήφισμα

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα ενισχύονταν θεαματικά   σε νέες βουλευτικές εκλογές, ενώ θα συντρίβονταν εντελώς τα μνημονιακά κόμματα 

Για ποια Ευρώπη μιλάμε;

Του Βασίλη Καρπενάρου 

Η χώρα μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΕ, από το 1981 και μέλος της Νομισματικής Ένωσης από το 2002. Είναι λοιπόν ο καιρός και οι στιγμές επιβάλλουν να γίνει ένας απολογισμός της πορείας αυτής. Πώς ξεκινήσαμε, τι κάναμε, που φτάσαμε και ποιες προοπτικές για το μέλλον. 
Αυτή η συζήτηση των θετικών – αρνητικών, της πορείας μας αυτής είναι επιβεβλημένη να γίνει, για να βρούμε το δρόμο για την έξοδο από την κρίση.

«Παίρνουν τον στην κρεμάλα»

Ευαγόρας Παλληκαρίδης  ο τελευταίος απαγχονισθείς …      Ο Άγγλος δεν άντεξε και ρώτησε έναν Κύπριο δημοσιογράφο : «What kind of people are they ?» (Τι άνθρωποι είναι αυτοί ; ). Για να λάβει την απάντηση «Greeks» !.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΕΘΑ!!

Είναι αυτονόητο, αν και ενίοτε ζητούμενο, ότι οι θετικές ή αρνητικές κρίσεις του έργου πολιτικών προσώπων θα πρέπει να γίνονται δίχως κομματικές προκαταλήψεις. Αν και πρόωρη κάθε κρίση για πρόσωπα της νέας κυβερνήσεως, έχοντας την πεποίθηση
ότι οι θετικές ενέργειες θα πρέπει να ενθαρρύνονται, επισημαίνονται τα αισιόδοξα πρώτα βήματα του Υπουργού Κου Πάνου Καμένου στο ΥΕΘΑ, τα οποία αναπτερώνουν τις ελπίδες μιας θετικής μεταστροφής στον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων (ΕΔ).

53 ΔΙΣ. ΠΗΡΕ Η ΜΕΡΚΕΛ! Πέρα από τα δισεκατομμύρια που έχει πάρει για τα υποβρύχια που γέρνουν, τα Leopard κ.λπ. κ.λπ.

Α λα καρτ αντιμετωπίζει την Ελλάδα ο... αδιάφθορος γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε. Όλα τα χρόνια πριν μας βάλουν τον... ζουρλομανδύα των Μνημονίων η Ελλάδα ήταν καλή και όσο τους κάναμε τη χάρη να αγοράζουμε τα υποβρύχιά τους μας είχαν στα ώπα ώπα.
Με το μαχαίρι στον λαιμό απαιτούσε η κυρία Μέρκελ από τον Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός, να παραλάβει το υποβρύχιο που έγερνε. Αλλά και τα Leopard και ένα σωρό άλλα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Όπως η κότα με το χρυσό αυγό ήταν η Ελλάδα και για τη Ζήμενς τους, που από το 1952 κέρδιζε και συνεχίζει να κερδίζει αμύθητα ποσά λαδώνοντας κόμματα και πρωτοκλασάτους υπουργούς, γαλάζιους και πράσινους.

The Nation: Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της




«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» αναφέρει στο εξώφυλλό του, το αμερικανικό περιοδικό The Nation, που κυκλοφορεί με την ελληνική σημαία.

Σε εκτενές δημοσίευμα γίνεται ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Επίσης, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνεται ότι «αυτές θα συνεχιστούν για μήνες, με κρίσιμα ορόσημα, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο».

Ποιες μεταρρυθμίσεις "ξεκλειδώνουν" τη στρόφιγγα ροής του Ευρωπαικού χρήματος προς τη Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρώ εικόνα«Ξεκλειδώνουν» οι Ευρωπαίοι τη ροή του χρήματος προς την Ελλάδα μετά την απόφαση του χθεσινού Eurogroup και τη δέσμευση για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει επίσης την ώρα που οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε οριακό σημείο και λίγο πριν η κατάσταση καταστεί ανεξέλεγκτη και γίνει ένα ακόμη βήμα προς την οριστική ρήξη.
Ας μην γελιόμαστε όμως, ή μάλλον ας μην παρασύρονται κάποιοι στην κυβέρνηση. Οι Ευρωπαίοι θα χαλαρώνουν σιγά σιγά τη θηλιά από το λαιμό της Ελλάδας έτσι ώστε να προωθούνται και οι μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τις οποίες μάλιστα θα εμπλουτίσει κι όλας.

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ την ΚΡΙΜΑΙΑ για να ¨βλέπει¨ από πιο κοντά την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;


Τα ρεπορτάζ των τοκογλύφων δανειστών- θεσμών – τεχνικών μνημονιακών κλιμακίων σχεδόν έχουν μονοπωλήσει ή αηδιάσει την καθημερινότητα μας με αποτέλεσμα γεωπολιτικές ειδήσεις σοβαρές να μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο την στιγμή που σε λίγο καιρό θα επανακαθορίσουν το γεωστρατηγικό μέλλον της γειτονιάς μας. Μια  ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται από το  http://www.bbc.co.uk/news/ στις 9 Μαρτίου 2015.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ