}

13 Μαρτίου, 2015

Κακά σκυλιά, τρόμο γεμάτα, γαβγίζουν... Του Στάθη

Πάνω στους καθεδρικούς γοτθικούς ναούς είναι σκαλισμένες δεκάδες τερατώδεις μορφές - διαβολικές, σαν το κακό να φρουρεί το καλό. Στις πλατείες των αρχαίων πόλεων, στις αγορές και τα φόρα, έστεκαν πάνω στα βάθρα τους οι θεοί-θεσμοί κι επόπτευαν τα φερσίματα των ανθρώπων, στη συνέχεια πέτρινοι αυτοκράτορες αφ’ υψηλού, οβελίσκοι και αψίδες του θριάμβου ιστορούσαν το συναξάρι της εξουσίας και υπέβαλλαν στους λαϊκούς το δέος απέναντί της.

Σημείωμα προς τον αρχηγό του “Ποταμιού” Σταύρο Θεοδωράκη


Αποτέλεσμα εικόνας για ueodvrakhs stayros

“Ρε φίλε Σταύρο, επειδή τα όσα εκστομίζεις δεν μπορούν να με πείσουν, για τις «πατριωτικές» σου προθέσεις, ψάχνω παντού από τη wikipedia μέχρι το protagon.gr , να βρω στο βιογραφικό που έχεις αναρτήσει τους τίτλους σπουδών σου, αλλά δεν υπάρχουν  πουθενά. Έχεις το φτωχότερο βιογραφικό που κυκλοφορεί στον πλανήτη και που οπουδήποτε να το είχες καταθέσει για να αναλάβεις μια υπεύθυνη εργασία, θα σου είχαν δείξει την πόρτα από την οποία είχες μπει. Αλήθεια, έχεις πάει σχολείο;;; Δημοτικό;; Γυμνάσιο;; Λύκειο;; Κάτι παραπάνω;;; Γράφτο βρε παιδί μου να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε!! Όχι τίποτα άλλο, αλλά να δίνουμε κάποια βάση στα λεγόμενα σου, ότι τέλος πάντων ξέρεις τι λες.

"Φωτιά" στο Βερολίνο άναψε η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων - Ο Γερμανικός Τύπος "δικαιώνει" την Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για κατοχή
"ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ" ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Μεγάλο εκνευρισμό, αν όχι πανικό, έχει προκαλέσει στο Βερολίνο το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου που θέτει μετ’ επιτάσεως η ελληνική κυβέρνηση και ορισμένοι εξηγούν πως αυτός είναι ο βασικός λόγος των απαξιωτικών δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη. 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη*
Συμφωνώ απόλυτα ότι η παρούσα κυβέρνηση, που όπως το έχω ήδη πει και γράψει, είναι κατά τη γνώμη μου η τελευταία εφεδρεία ελπίδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπομονή. Το πρόβλημα, όμως, είναι δυστυχώς ότι για λόγους για τους οποίους ουδόλως ευθύνεται η ίδια, αλλά μόνον και ολοκληρωτικά οι προκάτοχοί της, δεν υπάρχει πια  για αυτήν, διαθέσιμος χρόνος. Βρίσκεται, λοιπόν, η νέα κυβέρνηση σε πραγματικό αδιέξοδο, επειδή  από την μία πλευρά οι αγαπητοί μας «εταίροι» της έχουν βάλει στην κυριολεξία το μαχαίρι στο λαιμό, εφόσον με τίποτε δεν θέλουν να δεχθούν μια, έστω  και   ήπια  σοσιαλιστική κυβέρνηση στους κόλπους τους, ενώ από την άλλη πλευρά η ίδια η νέα κυβέρνηση έχει φράξει τη μόνη διέξοδο που διέθετε και που ήταν η ΡΗΞΗ με τους δανειστές.

NΕΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Έναν μήνα μετά την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο εθνικής άμυνας, φαίνεται πως κάτι αρχίζει να αλλάζει σε επίπεδο γεωστρατηγικής αντίληψης, σχετικά με τα όρια του ενιαίου Ελληνισμού. Η επίσκεψη Καμμένου στην Κύπρο και οι εκεί δηλώσεις του, σε συνδυασμό με την έντονη προσπάθεια πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο υπουργείο άμυνας να ''κλείσουν τρύπες'' στην ελληνική αποτροπή, θυμίζουν σε μια πρώτη ανάγνωση διάθεση επιστροφής της Ελλάδας στην ανατ. Μεσόγειο, ως δύναμης υπεράσπισης ενός ακραιφνούς τμήματος του Ελληνισμού, του κυπριακού Ελληνισμού...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ:Η συγκλονιστική ομιλία της Σάρα Βάγκενκνεχτ στην Γερμανική βουλή!! (VIDEO)


ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ, γνωστή στην Ελλάδα και από το ντοκιμαντέρ Debtocracy, ήταν μια από τους 13 βουλευτές του γερμανικού κόμματος Die Linke που δεν στήριξαν τη συμφωνία με το Eurogroup την οποία χαρακτηρίζει «συνέχιση των μνημονίων, της αποικιοκρατικής εξάρτησης και του διαρκή εκβιασμού της Ελλάδας».

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ