}

26 Μαρτίου, 2015

Ευρώπη ή Θάνατος

Ο Τσίπρας κρέμασε την υποταγή του εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τα άρματα 


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Έλληνας πρωθυπουργός αφαίρεσε από τους Έλληνες αγωνιστές του '21 την αυτόνομη απόφασή τους να επαναστατήσουν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στήριξε την ομιλία του στα συγγράμματα του ιστορικού Σπ. Ασδραχτά λέγοντας ότι “το '21 είναι η πιο ευρωπαϊκή στιγμή του νεότερου Ελληνισμού” μπλέκοντας τους εμφύλιους αστικούς πολέμους της Δύσης με τον απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων εναντίον της απολυταρχίας και της υποδούλωσης. 

Η τουρκική βουλή ασχολείται με 16 νησιά του Αιγαίου που είναι υπό "ελληνική κατοχή"!

Επερώτηση στην Τουρκική Βουλή για την "παράνομη" ελληνική κατοχή 16 νησιών του Αιγαίου 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Φαίνεται πως κάποιοι στην Άκυρα επιδιώκουν με όλα τα μέσα να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, σχετικά με την υπόθεση της υποτιθεμένης παράνομης ελληνικής κατοχής 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο.

"Θερμές" ημέρες στο Αιγαίο προαναγγέλουν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι μιλούν για έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές" του Αιγαίου με νέο ερευνητικό σκάφος 

Γράφει ο Λουκάς Λιγουριώτης 
Νέο πλοίο σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες θαλάσσια ρύπανση και ζωή στο βυθό της θάλασσας αποκτά η Τουρκία, δίπλα στο "Βarbaros". 
Πρόκειται για το πλοίο "Turkuaz" (Τουρκουάζ) τουρκικής κατασκευής με ελικοδρόμιο,γεωλογικό, γεωφυσικό και υδρογραφικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας καθώς και ρομποτικά συστήματα και άλλα διεθνή πρότυπα.

Γρηγορείτε, κυρίες και κύριοι!

Τις προάλλες είχαμε την περίπτωση του εκδότη της διαβόητης κιτρινοφυλλάδας, ο οποίος πιάστηκε με την κλεμμένη κότα στο χέρι, αφού είχε προηγηθεί φορολογικός έλεγχος και πόρισμα, το οποίο διαπίστωνε ρητά ότι ο λαμογιότατος αυτός κύριος δεν μπορούσε   να δικαιολογήσει μερικά από τα κλεμμένα εκατομμύρια που βρέθηκαν στην κατοχή του. Η δικαιοσύνη, που είναι τυφλή, θεότυφλη για την ακρίβεια, τον έκρινε αθώο, με βούλευμα. 

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΑΠΟ… ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Έλληνες ιστορικούς και διανοούμενους επικαλούνται οι Τούρκοι, όπως μια γνωστή σχετική εκπομπή σε ελληνικό κανάλι (ΣΚΑΙ), για να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους για την ελληνική επανάσταση του 1821, δηλαδή την ιστορική διαστροφή μιας από τις μεγαλύτερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου…

«Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη. Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο.

Δείτε πως γιορτάζουν οι χιλιάδες Έλληνες της Διασποράς την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη (εικόνες)


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σε μερικές μέρες, θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη. Κάθε χρόνο παρελαύνουν στους δρόμους του Μανχάταν χιλιάδες Έλληνες της Διασποράς που προέρχονται από Συλλόγους, Ενορίες και σχολεία της ομογένειας, κρατώντας ελληνικές σημαίες και, πολλοί, φορώντας παραδοσιακές στολές και δίνοντας τον δικό τους ξεχωριστό τόνο.

"Οχι" σε μνημείο για τον Κεμάλ Ατατούρκ στην Αυστραλία: «Ήταν υπεύθυνος για την μαζική δολοφονία των εθνοτικών μειονοτήτων»


Έλληνες και Αρμένιοι αντιδρούν στην ανέγερση μνημείου προς τιμήν του Κεμάλ Ατατούρκ στο Hyde Park του Σίδνεϊ. Φορείς της ομογένειας, κυρίως ποντιακοί οργανισμοί, εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το συγκεκριμένο μνημείο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ