}

11 Απριλίου, 2015

Επιστολή κόλαφος απόστρατου και κατά αποστράτων - "Εν ενεργεία είχατε ύφος καρδινάλιου"

Η παρακάτω επιστολή εστάλη ταχυδρομικά στην ΕΑΑΣ, μια από τις θεσμικές Ενώσεις. Την υπογράφει ένας απόστρατος αξιωματικός που κρίνει, επικρίνει αλλά και προτείνει. Τα κάνει όλα αυτά με οργισμένη πένα . Εκφράζει οργή κατά των συναδέλφων του και εξηγεί γιατί. Λέει πολλές αλήθειες και αξίζει να διαβαστεί η άποψή του. 

Είναι μία επιστολή κόλαφος για όλους όσους τόσα χρόνια αδιαφόρησαν ή και ήταν συνεργοί σ΄ όσα στραβά κι ανάποδα γίνονταν και τώρα εμφανίζονται ως “επαναστάτες”.

Η επιστολή:

 ΠΑΥΣΙΣ…!

 
Εδώ και πολύ καιρό διαβάζω σκέψεις, επιστολές, προβληματισμούς και απορίες εκατοντάδων συναδέλφων εν αποστρατεία σε διάφορα blogs, ιστοσελίδες αμυντικών θεμάτων, ιστοσελίδες ΑΚΙΣ, ΑΝΕΑΔ, ΕΑΑΣ, ΣΥΣΜΕΔ κ.ά., μιας και ανήκω στο χώρο των αποστράτων, ένα φρέσκο και νέο μέλος εν συγκρίσει με άλλους πολύ «αρχαιότερους» αποστράτους, τόσο σε χρόνια όσο και βαθμό (ε.α.). Αρχικά ως απλός αναγνώστης, αργότερα ενεργός και μετέπειτα τακτικότατος.

Η Ανάσταση είναι εντός μας


Η κοινωνία μας μερικές φορές θυμίζει τον αφηρημένο μύωπα, ο οποίος χαλάει τον κόσμο, ψάχνει παντού για να βρει τα ματογυάλια του, ενώ την ίδια στιγμή τα φοράει. Οι Ελληνες άγχονται και αναμένουν για λύση εκτός Ελλάδας, ενώ δεν έχουν αναρωτηθεί τι είναι εκείνο που προκάλεσε το πρόβλημα. Αν ήταν να μας σώσει ξένος, όπως ο Πούτιν, ο Ομπάμα, η Μέρκελ και οποιοσδήποτε άλλος, αυτό θα σήμαινε ότι όλα έχουν καλώς εδώ, απλά χρειαζόμαστε κάποια βοήθεια που δεν είναι εφικτό να τη βρούμε εδώ.

Γερμανικές αποζημιώσεις: Οι απειλές κατά της Ελλάδας και το "4ο Ράϊχ"

ImageΗ Γερμανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε άβολη θέση σ΄ ότι έχει να κάνει με την αποζημιώσεις από την κατοχή τις οποίες η Ελλάδα,μετά από την κυβερνητική εκλογή της 25ης Ιανουαρίου έχει φέρει σε πρώτο πλάνο.
Απειλές, προειδποιήσεις ακόμη και σίγουρο Grexit λόγω αυτής της ελληνικής “εμμονής” διαβάσαμε από τους Financial Times. Το επιχείρημα γνωστό και σαθρό:

Απάντηση "Επιτάφειος" για το ασφαλιστικό στρατιωτικών από το υπουργείο Οικονομικών!


Image“Ταφόπλακα” στις όποιες ελπίδες των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990-92 βάζει το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα τους ασφαλιστικού τους. Οι στρατιωτικοί αυτής της κατηγορίας έχουν “φορτωθεί” αναίτια με τουλάχιστον 10 χρόνια επιπλέον εργασίας. Αν και το θέμα τους θα μπορούσε να είχε ρυθμιστεί χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος,οι δανειστές δεν το επιτρέπουν! Έχουν την άποψη ότι όλα τα ασφαλιστικά θέματα πρέπει να ρυθμιστούν συνολικά. 

Η Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο. Κανένας αγώνας για το δίκαιο δεν πάει χαμένος

Θεοφάνης Μαλκίδης
Είναι γεγονός ότι όσο μεγάλο χρονικό διάστημα και εάν περάσει, κανένας αγώνας για το δίκαιο και την αλήθεια δεν πάει χαμένος. Πόσο μάλλον όταν αυτός αφορά ένα ζήτημα που πέρασε από πολλά κύματα και Συμπληγάδες, πριν γίνει διεθνές και να απασχολεί κοινοβούλια, πολιτικούς, κυβερνήσεις, ανθρώπους με βαθιά αίσθηση της ευθύνης τους έναντι της ιστορίας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ