}

14 Απριλίου, 2015

Με τουρκικές "ευλογίες" η απόβαση - εισβολή που γίνεται στην Ελλάδα

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει για την Ελλάδα το πρόβλημα της λαθρομετανά-στευσης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης   Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 
Τουλάχιστον πενήντα πλωτά και φουσκωτά μέσα καθημερινά προσπαθούν και στην συντριπτική πλειοψηφία τους καταφέρνουν να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταφέροντας εκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια, όπως αποκαλύπτει και η τουρκική εφημερίδα Sabah (13/8)

Σώπαινε, κυρά Τασία μου, και μη πολυδακρύζεις

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Να μη σου τύχει να είσαι μετανάστης, να φτάνεις ρημάδι σε παραλία του Αιγαίου και ξαφνικά μπροστά σου να δεις την κυρά Τασία και να σε προσφωνεί με το έτσι γουστάρω "πρόσφυγα". Να μη σου τύχει να είσαι πρόσφυγας, να φτάνεις κουρέλι σε παραλία της Κρήτης και ξαφνικά να σε περιμένει στην προκυμαία η κυρά Τασία και να σου λέει "λιάσου στον ήλιο να στεγνώσεις". Να μη σου τύχει να είσαι απόγονος προσφύγων και να ακούς την κυρά Τασία να λέει τις νομικίστικες ασυναρτησίες της, διότι πολύ απλά η κυρά Τασία δεν ξέρει και δεν τη νοιάζουν οι διαφορές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.

ΠΑΛΙ οι συντάξεις στην «κλίνη του Προκρούστη»

Πιέσεις των δανειστών για εξοικονόμηση 3,3 δισ. ευρώ! Τα δύο νέα σενάρια για περικοπές σε κύριες αλλά και επικουρικές

Στην κλίνη του Προκρούστη ενδέχεται να μπουν ξανά οι συντάξεις, καθώς οι δανειστές κλιμακώνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση για νέο γύρο περικοπών! Στόχος είναι η εξοικονόμηση 3,3 δισ. ευρώ από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες.

Η Ελλάδα από τη Σταύρωση στην Ανάσταση

Του Νίκου Σταματάκη  

Καθώς η χρηματοδοτική πίεση των ” θεσμών” προς την ελληνική κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, και το λεγόμενο “μαρτύριο της σταγόνας” με το οποίο η ΕΚΤ κρατά την ελληνική οικονομία στην επιφάνεια έχει πλέον φτάσει στα όρια του, ήρθε η ώρα των αποφάσεων, η ώρα της “κάθαρσης” και της λύσης του δράματος.

Η Ελλάδα «μήλον της έριδος» των αυτοκρατοριών

Το μεγάλο γεωπολιτικό «όπλο» της Αθήνας 

Του Γιώργου Καπόπουλου 

Από την εποχή του Καποδίστρια

«H Eλλάδα δεν θα πρέπει ποτέ να γίνει ρωσική, κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει βρετανική», είχε πει ο πρώτος πρέσβης της Bρετανίας στην Eλλάδα Sir Edmund Lyons. Λίγα χρόνια πιο πριν, στην Πινακοθήκη των Aνακτόρων του Mπάκιγχαμ, μετά από παρατεταμένη αναμονή, ο Iωάννης Kαποδίστριας, που μόλις είχε επιλεγεί ως κυβερνήτης της Eλλάδος, εισέπραξε με την προσβλητική συμπεριφορά του βασιλιά τη δυσαρέσκεια του Λονδίνου για τη φιλορωσική του τοποθέτηση. O μονάρχης τον προσπέρασε και μετά γύρισε για να πει: «A, είσθε εδώ κύριε κόμη;»

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ