}

24 Απριλίου, 2015

«Δώστε επιτέλους τα (297.000.000) αναδρομικά τώρα»


Νέο έγγραφο του υπ. Εθν. Αμυνας στο Οικονομικών να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση του ΣτΕ για τα στελέχη των Εν. Δυνάμεων και των Σωμ. Ασφαλείας



{Από το ένθετο «ΑΡΜ» που κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή με τη «δημοκρατία»}

"ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ" Έμμεση αναγνώριση από Β.Πούτιν της Γενοκτονίας των Ποντίων και των Μικρασιατών Ελλήνων




Aπανωτές "σφαλιάρες" έριξε στην Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν αναφέροντας χαρακτηριστικά "δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την μαζική δολοφονία ανθρώπων" για το ζήτημα της αρμενικής Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας έτσι και τις σφαγές που υπέστη ο ποντιακός και ο μικρασιατικός Ελληνισμός από τους βάρβαρους Οθωμανούς.

Κλέβουν τα αποθεματικά ζωής των Ελλήνων


Άλλο τα λεφτά για τα μπετά των Δήμων κι άλλο η ζωή των πολιτών
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης 

Όλα τα ΜΜΕ έχουν ρίξει τους προβολείς μόνο στα αποθεματικά των Δήμων και Περιφερειών τα οποία θα οδηγηθούν σε κλειστό λογαριασμό στην ΤτΕ. Ο μικρότερος λόγος γίνεται για τα αποθεματικά που θα χάσουν τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και οι υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια ζωής των πολιτών. 
Οι Δήμοι είναι κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες χρηματοδοτούνταν με εκατομμύρια ευρώ, τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και μέσω παγίων από τους δημότες. Με τα αποθεματικά που προερχόταν αποκλειστικά από τους έμμεσους και άμεσους φόρους των πολιτών μπορούσαν ως επιχειρήσεις να παίρνουν δάνεια από τις ιδιωτικές τράπεζες όπου είχαν τους λογαριασμούς.

Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό …

ΧΡΟΝΙΑ πολλά Γιώργη μας!
Σήμερα κλείνουν 5 χρόνια κάτω από την κτηνωδία που επέβαλε ο προδότης Παπανδρέου και συνέχισε με οίστρο ο φίλος και συμμαθητής του, Σαμαράς.
5 χρόνια που χάθηκε μια πόλη από … αυτοκτονίες Ελλήνων, που εξανεμίστηκαν 80 δις euro από τις καταθέσεις, που οι τράπεζες «σώθηκαν» (;;;;) πάνω στα ψυχικά και φυσικά πτώματα μιας κοινωνίας που πίστεψε πως μερικοί (δεν είναι και πάρα πολλοί δα) άεργοι, τιποτένιοι και υπηρέτες ξένων συμφερόντων, θα φροντίσουν για λόγου του.

«Δυναμιτίζει» ξανά τις διαβουλεύσεις ο Σόιμπλε

ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΜΠΛΕΜε το «καλημέρα» χαλάει το κλίμα της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο Eurogroup: «Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα σήμερα εδώ δεν πρόκειται να δείτε»!

Ψυχραιμία και επιμονή

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Στη βάση όλης της δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα των τελευταίων ετών της κρίσης, βρίσκεται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η εξής θεμελιώδης παραδοχή: ότι η χώρα πρέπει δήθεν εν λευκώ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των δανειστών της και από το βαθμό της προσαρμογής αυτής θα κριθεί και το αν θα μείνουμε ή δεν θα μείνουμε στο ευρώ. Αυτή είναι η γενική θέση επί της οποίας χτίστηκαν όλα από το 2010 και μετά.

Όμως, αυτή η θέση, είναι λανθασμένη. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στυλιανός Παττακός - Σπάνια συνέντευξη - Από τον Μεταξά στον Παπαδόπουλο - συνέντευξη για Κυπριακό

‎"Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ο στρατιώτης καλύπτει τον σύντροφο του. Εγώ νιώθω ακόμα στρατιώτης και δεν πρόκειται να πω για λάθη.
Η επανάσταση ήταν μία αναγκαιότητα για την πατρίδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στυλιανός Παττακός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Οι μυστικές συναντήσεις για την Ελλάδα: Τι κέρδισε και τι χάνει ο Τσίπρας

ΤΟ «ΚΑΡΟΤΟ» ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΣΤΙΓΙΟ» ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

Οι μυστικές συναντήσεις για την Ελλάδα: Τι κέρδισε και τι χάνει ο Τσίπρας
Ο δρόμος για μια «αμοιβαία επωφελή λύση» και έναν «έντιμο συμβιβασμό» της Αθήνας με τους πιστωτές της, έχει πολλές στροφές ακόμη μέχρι να καταλήξει στο τέλος του – όποιο και αν είναι αυτό.

Τα P-3 και το Ωόν!


Image


Του Κων. Φράγκου

Ne sutor ultra crepidam*
(Ο σανδαλοποιός δεν μπορεί να κρίνει πέραν από το υπόδημα)

Τις τελευταίες εβδομάδες το θέμα του εκσυγχρονισμού των α/φ Ναυτικής Συνεργασίας του Π.Ν. έχει πάρει τεράστιες, εκρηκτικές, διαστάσεις και δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. 

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ!!!! (VIDEO)

Ο ένας φωνάζει, ο άλλος βγάζει selfie…Το σκίτσο που έγινε viral


Απίστευτα πράγματα στη ΝΔ που θυμίζουν
Δρομοκαΐτειο.

Ενώ γινόταν ο κακός χαμός κατά τη συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των φορέων, ο… Κυριάκος    Μητσοτάκης έβγαζε selfies και απαθανάτιζε στιγμές από την ένταση.

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Θα ήταν πολύ καλό να αποσαφηνιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, όπως θα ήταν πολύ ευφυές να δοθεί στην νέα κυβέρνηση, που είναι μόλις τρεις μήνες στην εξουσία, κάποιος χρόνος και στο κάτω της γραφής δεν χάθηκε ο κόσμος για μερικά δισεκατομμύρια», γράφει ο αρχισυντάκτης της αυστριακής εφημερίδας Βίνερ Τσάιτουνγκ, Ράινχαρντ Γκέβαιλ, στο κύριο άρθρο της, στο οποίο ασκεί αυστηρή κριτική στο «παιχνίδι των εταίρων» με την Ελλάδα.

Η Wall Street… προειδοποιεί: Μην σκεφτείτε (καν) μια χρεοκοπία της Ελλάδας…

Το αμερικανικό περιοδικό “Politico”, που διατηρεί τη μεγαλύτερη παρεμβατικότητα από κάθε άλλο πολιτικό-μιντιακό μέσο στις ΗΠΑ, στέλνει σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη, αναφορικά με την ελληνική κρίση.

Ή μάλλον, μεταφέρει το μήνυμα της Wall Street, μέσω ενός ανθρώπου των… τραπεζιτών, και παρ’ ολίγον διαδόχου του Μπεν Μπερνάνκι στη διοίκηση της Fed.

Οι εχθροί των νέων


Αποτέλεσμα εικόνας για ναρκωτικά εικόνες
Η νεολαία μας έχει πρόβλημα. Τόσο μεγάλο όσο είναι το έλλειμμα Παιδείας στη χώρα μας. Στην ετήσια έκθεση για την Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών και των Οινοπνευματωδών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, αποκαλύπτεται ότι ένας στους 10 εφήβους ηλικίας 15 ετών (9,6%) ανέφερε την περασμένη χρονιά ότι έχει κάνει χρήση κάνναβης έστω μία φορά στη ζωή του.

Πού συμφώνησαν και πού διαφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ για το μεταναστευτικό - Η Ευρώπη τριπλασιάζει τη χρηματοδότηση


Σε τριπλασιασμό της χρηματοδότησης για την έρευνα και διάσωση των λαθρομεταναστών στη Μεσόγειο, με φόντο την τελευταία πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά των λιβυκών αρχών, κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συνεδρίασαν εκτάκτως χθες στις Βρυξέλλες.

Η "ντρίπλα" Α.Τσίπρα που έφερε πιο κοντά τη συμφωνία παροχής ρευστότητας στην Ελλάδα


ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα: Πού διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεωνΗ Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό μεταβλήθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να θέσει και πάλι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας σε πολιτικό επίπεδο και να κάνει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά στην επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους που θα «ξεκλειδώσουν» και την ρευστότητα προς την Ελλάδα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ