}

17 Μαΐου, 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΙ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι δύο λόγοι για τους οποίους το αποτέλεσμα θα κρίνει το μέλλον της γείτονος
Deutsche Welle: Ντεμιρτάς, ο κούρδος ανταγωνιστής του Ερντογάν
Σελαχατίν Ντεμιρτάς
Οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι από τις κρισιμότερες στη νεότερη Ιστορία της Τουρκίας και θα κρίνουν την πορεία της χώρας αυτής τον 21ο αιώνα κυρίως για δύο λόγους.
Ο ένας είναι πολιτειακός. Η Τουρκία, αφού διοικήθηκε επί 30 χρόνια μονοκομματικά (από το 1923 έως το 1950) και εντελώς απολυταρχικά από τον Μουσταφά Κεμάλ και τον Ισμέτ Ινονού, εξαναγκάστηκε να περάσει στον πολυκομματισμό, όταν οι γεωπολιτικές εξελίξεις κατέστησαν επιβεβλημένη την είσοδό της στο ΝΑΤΟ.

Βίος αβίωτος συνταξιούχων


Συγκέντρωση συνταξιούχων αύριο στην Αθήνα

Οι διεθνείς τοκογλύφοι θέλουν στο μέλλον να κλέψουν το παρόν απ' όσους ήδη το έχουν ξεπληρώσει στο παρελθόν. Ετσι θα μπορούσαν να συνοψιστούν οι παράλογες αξιώσεις των «δάνειων δυνάμεων» (όπως αποκαλούσε την τρόικα ο Γιώργος Παπανδρέου) για το ασφαλιστικό σύστημα. Επιδιώκουν, όπως όλα δείχνουν, συντάξεις που να μην ξεπερνούν τα 300 ευρώ μηνιαίως, και μερικοί εξ αυτών τα θεωρούν πολλά!

Βρείτε το υποχρεωτικό πλέον ΑΜΚΑ για την δήλωση με ένα κλικ

Βρείτε το υποχρεωτικό πλέον ΑΜΚΑ για την δήλωση με ένα κλικ
Βρείτε το υποχρεωτικό ΑΜΚΑ για την φορολογική δήλωση 2015 με ένα κλικ
Υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ για πρώτη φορά στην φορολογική δήλωση 2015 αφού σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΔΕ θα πρέπει να αναγραφούν για παράδειγμα σε περίπτωση οικογένειας όλα τα ΑΜΚΑ των μελών της. Πως όμως μπορείς να βρεις το ΑΜΚΑ  σου και της οικογένειας σου ηλεκτρονικά χωρίς να ψάχνεις τα «κιτάπια» σου

Φορολογικές δηλώσεις 2015: Αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση

Φορολογικές δηλώσεις 2015: Αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωσηΑνοικτό είναι από προχθές το βράδυ το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2015 και περίπου 6 εκατ. φορολογούμενοι μέσα σε 45 μέρες θα πρέπει να την έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις που προβλέπει ο νόμος. Ποιοι όμως είναι οι υπόχρεοι και ποιους κωδικούς πρέπει να συμπληρώσουν στα έντυπα Ε1 Ε2 και Ε3;

Η Κίνα "εισβάλλει" και στο ΥΠΕΘΑ με επίσημη πρόταση εκσυγχρονισμού των ρουκετοβόλων RM-70


H Κίνα εκδήλωσε επίσημο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών RM-70 150 συστήματα των οποίων είχαν παραληφθεί την περίοδο 1991-92 από τα αποθέματα του του πρώην ανατολικογερμανικού Στρατού και εξακολουθούν και υπηρετούν 116 μέχρι σήμερα στον Ελληνικό Στρατό.

Τι συμβαίνει στα Σκόπια;


του Παντελή Σαββίδη
Δεν του έφθαναν του Αλ. Τσίπρα τα χίλια δυο προβλήματα με τους εταίρους του στην Ευρωζώνη, προστέθηκε και η αμερικανική δυσαρέσκεια για τον αγωγό Turkish Stream, που συμφώνησε με τον Βλ. Πούτιν. Ας μην ανησυχεί όμως διότι ο αγωγός δεν θα γίνει, και την ευθύνη γι’ αυτό θα μπορούσε να μην την έχει ο Τσίπρας, διασώζοντας την αξιοπιστία του προς τον Πούτιν.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύγκρουση μέχρις εσχάτων μεταξύ των Τούρκων στρατηγών και του Ερντογάν


tyrkey1
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που "μυρίζει μπαρούτι" στην …γείτονα Τουρκία,  λίαν συντόμως θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις, ειδικά μετά την τρομερή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κυβερνώντας κόμματος και του στρατού  , ο οποίος αποτελεί κατεστημένο στην χώρα αυτή,  από το 1923. Αυτό τονίζει άρθρο σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα με «άκρες» στον τουρκικό στρατό.

Ο Ήσυχος το εξοπλιστικό "αλαλούμ" και η χρεοκοπία της χώρας!!


 Image


Το πως εξοπλιζόταν η χώρα για πάρα πολλά χρόνια όλοι το υποψιαζόμασταν και τελικά οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο. Το πως αντιμετωπίζεται το σοβαρό -τουλάχιστον στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη- θέμα του εξοπλισμού της /χώρας το ζούμε. Το πολιτικό σύστημα , δηλαδή τα κόμματα έχουν οδηγήσει τις όποιες επείγουσες αποφάσεις ακόμη και για την καθημερινή λειτουργία των ΕΔ σε απόλυτο αδιέξοδο. Ένας ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ με μια πρόσφατη ομιλία του την οποία δημοσίευσε το Onalert.gr τα είχε περιγράψει όλα με απόλυτη σαφήνεια. 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΞΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ







Η Ελλάδα δεν διδάχτηκε ποτέ από την ιστορία της. Κάθε θυσία της θεωρήθηκε παράπλευρη απώλεια και κάθε προδοσία της εθνικό απόρρητο.Ξεζουμίζοντας κάθε κρατικό και εθνικό κονδύλι ο νέος Πρωθυπουργός μας ετοιμάζεται να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου, της αιτίας του κακού μας. "Φωνή λαού, Οργή λαού". Δεν αντέχουν οι νέοι Έξι το λαό και ορθώς φοβούνται και σπεύδουν να πληρώσουν.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο… για τις Γερμανικές επανορθώσεις


Ο Προεδρος της Δημοκρατίας ήταν αυτός που πρώτος έθεσε το θεμα των επανορθώσεων και του δανείου σε στέρεες, νομικές βάσεις. Αποδεικνύοντας ότι δεν αρκεί η καλη πρόθεση για να προσφέρεις στην πατρίδα, αν και ειναι αναγκαία.
Αποδεικνύοντας όμως και κατι άλλο: Το έγκλημα που διαπράττουν οι «επιστημονικά επαρκείς» όταν χρησιμοποιούν την επιστημονική επάρκεια όχι για την πατρίδα και την κοινωνία, αλλά για το τομάρι τους και τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

ΚΥΠΡΟΣ: Γεωπολιτικό το πρόβλημα… Και εμείς συζητάμε...


Του Κώστα Βενιζέλου 

Για δεκαετίες, κυρίως από το 1974 και εντεύθεν, το Κυπριακό είναι χαμένο σε ατέρμονες και εν πολλοίς ανούσιες συζητήσεις. Η προσοχή για χρόνια επικεντρώνεται στο συνταγματικό, που μετονομάστηκε σε «διακυβέρνηση», κοντολογίς στην κατανομή αρμοδιοτήτων και εξουσιών.

Εκλογές και δημοψήφισμα, δεν περνάνε τα σκληρά μέτρα στον κόσμο

Εκλογές και δημοψήφισμα, δεν περνάνε τα σκληρά μέτρα στον κόσμο
Οι εξωφρενικές απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων και η σκληρή γραμμή που ακολουθούν, δεν περνούν με τίποτα στον κόσμο ενώ συγχρόνως προκαλούν ήδη και ισχυρούς τριγμούς και καβγάδες στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
Σε καμία περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται και δεν πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει μνημονιακά και υφεσιακά μέτρα, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα «κάψει» τον ίδιο που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας και την επιστροφή της σε ανάπτυξη. Επειδή η κατάσταση δεν πάει άλλο γιατί όλα σέρνονται στη χώρα, ο πρωθυπουργός οφείλει να δρομολογήσει εξελίξεις προς την κατεύθυνση των καθαρών και γρήγορων λύσεων.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ