}

19 Μαΐου, 2015

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ - Πώς κρίνεται η ιστορική αποτίμηση της προσφοράς ενός ηγέτη


Αποτέλεσμα εικόνας για κόμματαΜερικές νηφάλιες σκέψεις, οι οποίες διατυπώνονται ύστερα από περισυλλογή και αφού έχει προηγηθεί συστηματική επαφή με πολίτες, ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Βρισκόμαστε, άλλωστε, στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας, καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζουμε πώς αισθάνεται και ο κόσμος. Αυτός είναι ο τελικός κριτής. Το μεγάλο κόμμα σήμερα είναι η κοινωνία.

Πρώτη φορά ή πρώτη και τελευταία φορά αριστερά;


Αποτέλεσμα εικόνας για Αριστερα


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 

Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος… Η πασίγνωστη αυτή φράση του Κάρλ Μάρξ αντικατοπτρίζει κατά τον καλύτερο τρόπο την παρούσα πολιτική κατάσταση στην χώρα μας. Πιστοί στα όσα έχουμε γράψει μέχρι σήμερα δεν θα κρίνουμε την κυβέρνηση με βάση τις όποιες διαρροές, από όποια πλευρά και αν προέρχονται. Γιατί κανείς από εμάς στην Ελλάδα, πλην του κυρίου Τσίπρα και κάποιων συνεργατών του, δεν γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια και τι ισχύει από όσα ακούγονται. Έτσι δεν πιστεύουμε τίποτα και δεν παίζουμε και κανένα παιχνίδι από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχεται. Θέλουμε να παραμείνουμε έντιμοι.

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης ζήτησε τουρκικό δημοψήφισμα στη Θράκη




  • Προκλητικός ο ψευδομουφτής γενίτσαρος Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, και τον λέμε «γενίτσαρο» γιατί αν και είναι Πομάκος Έλληνας στην καταγωγή θέλει να παριστάνει τον Τούρκο, μιλώντας στο συνέδριο της Federal Union of European Nationalities (FUEN) στην Κομοτηνή, ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να γίνει δημοψήφισμα στη Θράκη.
  • Ηγέτες, ικέτες, και το κακό συναπάντημα..

         Στα πέντε χρόνια της χρεοκοπίας και των μνημονίων αποδείχτηκε σαφώς πως τουλάχιστον απ' την πλευρά των πάλαι ποτέ ''μεγάλων'' κομμάτων που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και δώθε,
         ..και σαφώς και απολύτως υπεύθυνα για την κατάντια μας,
         ..δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να εμφανιστούν ηγέτες.

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ" Η Αλβανία αμφισβητεί τα ελληνικά χερσαία σύνορα! - Ποιοι και γιατί βάζουν "φωτιά" στα Βαλκάνια


    Απίστευτο αλυτρωτικό θράσος από την Αλβανία, η οποία δεν σταμάτησε μόνο στην αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά προχώρησε παραπέρα και αμφισβήτησε τα ίδια τα χερσαία σύνορα, και συγκεκριμένα την Νότια Ήπειρο.

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ : Όσο ο θύτης λυμαίνεται την λεία του, συνεχίζει την γενοκτονία.


    Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

    Υπουργοί έδιναν λάθος στοιχεία στο ΔΝΤ για να πετσοκόβουν συντάξεις

    Σε τρεις ψευδείς αναφορές στηρίζεται η πίεση του ΔΝΤ για μείωση στις συντάξεις, όπως σαφώς αναγράφεται σε κείμενο του ΔΝΤ που προσυπογράφει ο πολύς Πολ Τόμσεν. Λαμβάνει έτσι διαστάσεις εξαπάτησης η θεώρηση των δανειστών μας για το θέμα του ασφαλιστικού, με το ΔΝΤ αυτή τη φορά να δείχνει ότι έχει στρεβλά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι δήθεν η Ελλάδα «σκορπά» χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διάσωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης…

    Η φαντασίωση των μνημονιακών

    Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 

    Στην Ελλάδα υπάρχει η εξής πολιτική «παράδοση»: όταν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αρέσει σε κάποιους κύκλους, αυτοί αρχίζουν να συζητούν τι νέοι συνδυασμοί και τι συμμαχίες μπορούν να γίνουν μέσα στην Βουλή, ώστε να ανατραπεί η ανεπιθύμητη κυβέρνηση και να βγει σαν λαγός από το καπέλλο μία άλλη, της αρεσκείας τους.

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Χειμαρρώδης Γ.Βαρουφάκης: "Μας εξαπάτησε ο Μ.Ντράγκι και η ΕΚΤ" - Κλείνει η συμφωνία - Τι θα γίνει με ΦΠΑ


    Ενας εξαιρετικά επικοινωνιακός και χειμαρρώδης υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε απόψε το βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Στον Ενικό», όπου και δήλωσε ότι Ελλάδα και δανειστές είναι "πολύ κοντά στη συμφωνία", αλλά ταυτόχρονα περιέγραψε γλαφυρά πώς ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι εξαπάτησε την Ελλάδα διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα άρει την απόφαση απαγόρευσης της αγοράς κρατικών ομολόγων από τις ελληνικές τράπεζες κάτι που δεν έπραξε ποτέ.

    Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

    Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ