}

02 Ιουνίου, 2015

Πρωτοφανές: Εριξε "πόρτα" στους δανειστές ο Α.Τσίπρας κι αρνήθηκε πρόσκληση της Μέρκελ για συμμετοχή στην "πενταμερή"!

"ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΘΟΜΑΙ ΜΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΡΑΤΩΝ"!

Για πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση ένας Ελληνας πρωθυπουργός αρνείται να παραστεί σε μια διεθνή συνάντηση απορρίπτοτας την πρόταση όχι απλώς ενός ηγέτη ξένου κράτους, αλλά δύο ηγετών, της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως συνέβη χθες το βράδυ με την πενταμερή στο Βερολίνο. Γιατί; Γιατί ο Α.Τσίπρας δεν δέχθηκε να παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κ.Λαγκάρντ του ΔΝΤ και τον Μ.Ντράγκι της ΕΚΤ!

Spiegel: "Οι Ελληνες πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί απέδειξαν ότι δεν φοβούνται ούτε μπλοφάρουν"

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ"

Σε δημοσίευμά του το Spiegel το οποίο μέχρι σήμερα διακρινόταν για την επιθετική του αρθογραφία κατά της Ελλάδας και κατά της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραδέχεται ότι το παιχνίδι τελειώνει με νικητή την Ελλάδα για έναν και μόνο λόγο: Γιατί δεν μπλοφάρει και γιατί η νέα κυβέρνηση σοβαρολογεί ότι εννοεί ότι θα φτάσει μέχρι την έξοδο από την ευρωζώνη αν χρειαστεί ή ακόμα χειρότερα - για τους δανειστές - ότι μπορεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών έναντι των δανειστών μένοντας εντός ευρωζώνης!

Εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές: Θέλουμε ηγέτες τεχνοκράτες ή μαχητές;


Image


Γράφει ο Ευάγγελος Πνευματικός

Τα τελευταία δύο χρόνια είχαν δει το φως της δημοσιότητας πολλές απόψεις σχετικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις για 
τις στρατιωτικές σχολές. Ορισμένες έφταναν μέχρι την κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων και άλλες στη δημιουργία ξεχωριστού επιστημονικού πεδίου για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών.

Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου


Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η επίσημη διαθεσιμότητα των επερχόμενων Windows 10 θα ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες. Τα Windows 10 θα φέρουν universal apps, Cortana,Microsoft Edge browser που αντικαθιστά Internet Explorer, Office 2016, ενσωματωμένο Xbox Live app και νέα multimedia apps, μεταξύ άλλων.

Άρθρο βόμβα από ΗΠΑ για την Γερμανία: “Η Ελλάδα σας έσβησε τα χρέη το 1953 κάντε το ίδιο”

Μ΄ ένα άρθρο φωτιά η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε κάνουν πως δεν θυμούνται.
1953-daneio.JPG

 «Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Washington Post.

 Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία, εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».

Το σχέδιο Καμμένου για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ ετησίως !

xartes-600x275

Περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αξία; Όχι απλά ανεκτίμητη ,αλλά κάτι παραπάνω.

Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μ’ έναν πρώτο υπολογισμό που έχει κάνει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας σε χρήμα η “στρατιωτική” περιουσία ξεπερνά τα 32 δισ. ευρώ!

«Οι εκβιασμοί και ο «εκβιασμός»;» της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Μπορεί η Αθήνα να «εκβιάσει» τους δανειστές; Η απάντηση εμπεριέχεται ξεκάθαρα στη χθεσινή έκθεση της ΕΚΤ, η οποία μπορεί να παρουσιάστηκε επιλεκτικά από τα συστημικά ΜΜΕ -για λόγους προφανούς, και πάντα απροκάλυπτης, σκοπιμότητας- αλλά, στην πραγματικότητα, δείχνει έντρομη, είναι η αλήθεια, τα όπλα της Ελληνικής Κυβέρνησης:

Η Ελλάδα μεταξύ Πιτυοκάμπτη και Προκρούστη

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης* 

Στο δρόμο του Θησέα, ο Πιτυοκάμπτης έδενε τους ανθρώπους σε λυγισμένα πεύκα που τους έσκιζαν στα δυο. Ο Προκρούστης ακρωτηρίαζε ή εξάρθρωνε τα δικά του θύματα προκειμένου να τα προσαρμόσει στην ομώνυμη κλίνη του.

Γι' αυτούς που θέλουν να θυμούνται 365 μέρες το χρόνο

Βίντεο - αφιέρωμα στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Υπάρχουν δύο ημερομηνίες κάθε χρόνο, που ο Ελληνισμός 
θυμάται τον ξεριζωμό του από τη Μικρά Ασία. Οι ημερομηνίες έχουν οριστεί επίσημα από το Ελληνικό Κράτος. 
Είναι η 19η Μαΐου που ορίστηκε ως ημέρα μνήμης 
για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.Είναι και η 14η Σεπτεμβρίου που ορίστηκε ως ημέρα μνήμης
της γενοκτονίας των Ελλήνων της Σμύρνης.
Το βίντεο αυτό αφορά το κομμάτι εκείνο του Ελληνισμού, 
που θέλει να θυμάται και τις υπόλοιπες 363 ημέρες του χρόνου.
Ιδανικός τρόπος μνήμης η μουσική, οι στίχοι, η εικόνα 
και η εκφραστικότητα. Μια ιστορική αναδρομή, προσφορά 
και σε αυτούς που υποστηρίζουν ακόμη συνωστισμούς...


Ιωάννης Κορνιλάκης

Δήλωση-πρόκριμα λύσης από Ζ.Κ.Γιουνκέρ: "Στραγγαλίσαμε τους Έλληνες από λάθος στοιχεία του ΔΝΤ - Διορθώνουμε το πρόγραμμα"

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελλάδα με αλλαγή πολιτικής εκ μέρους των δανειστών και μάλιστα αναγνωρίζοντας πώς η συνταγή που εφαρμόστηκε και οδήγησε σε εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος.

Ο Ερντογάν είναι το ισλαμικό κράτος


Cumhuriyet gazetesiΠρο ημερών η εφημερίδα «Cumhuriyet» αφαίρεσε και το τελευταίο φύλλο συκής από το εξτρεμιστικό, φανατισμένο και μεγαλοϊδεατικό ισλαμικό καθεστώς που οικοδόμησαν συστηματικά δύο άτομα στη γειτονική χώρα: ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου.                 Συγκεκριμένα, την Παρασκευή η τουρκική εφημερίδα ανάρτησε στην ιστοσελίδα της οπτικό υλικό, που δείχνει χωροφύλακες και αξιωματικούς της αστυνομίας να ανοίγουν και να ελέγχουν κιβώτια τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περιείχαν όπλα και πυρομαχικά και προορίζονταν για τους αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους που δραστηριοποιούνται στη Συρία. Κάθε εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και τα όπλα που μεταφέρονταν σ' αυτά τα φορτηγά πιθανότατα αφαίρεσαν χιλιάδες ζωές αθώων. Αυτά τα κιβώτια, όπως παραδέχθηκαν και ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ήταν πράγματι φορτωμένα σε φορτηγά της MIT (η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας) αλλά δεν είχαν όπλα. Σύμφωνα με τις εκδοχές του ισλαμιστικού εξουσιαστικού διδύμου, τα κιβώτια περιείχαν ανθρωπιστική βοήθεια για τους Τουρκμένους της Συρίας.

Γρήγορη λύση θέλουν Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά   τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης, η πενταμερής συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ-Λαγκάρντ και Ντράγκι στο Βερολίνο.
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως θα γίνουν την Τρίτη δηλώσεις από τη Γερμανίδα καγκελάριο για το θέμα της Ελλάδας και προειδοποιούν ότι παραμένει μεγάλο "αγκάθι" το ασφαλιστικό.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Νέα παρέμβαση Λευκού Οίκου: "Βρείτε λύση τώρα για την Ελλάδα - Κλίμα συμβιβασμού στη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Γιουνκέρ-Λαγκάρντ-Ντράγκι

Νέα ηχηρή παρέμβαση από το Λευκό Οίκο υπήρξε για το θέμα της Ελλάδας τη στιγμή που Μέρκελ-Ολάντ-Γιουνκέρ-Λαγκάρντ-Ντράγκι είχαν έκτακτες συνομιλίες στο Βερολίνο για το πώς θα βρεθεί συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της χώρας μας προκειμένου να ανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης, καθώς η ασφυξία πλέον δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα αλλά την Ευρωζώνη, και την παγκόσμια οικονομία για τους Αμερικανούς.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ