}

14 Ιουνίου, 2015

Ευρωπαίοι: «Η Ελλάδα πρέπει να υποκύψει και πρέπει όλοι να τη δουν να υποκύπτει»

Καθώς έχουμε μπει, κατά τα φαινόμενα, στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους», κορυφώνεται στα όρια του παροξυσμού η εκστρατεία ιδεολογικής τρομοκρατίας εναντίον του ελληνικού λαού και παράλυσης- παράδοσης της κυβέρνησής του. 

Γράφει ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου  
 Όσοι υποστηρίζουν ως «μη χείρον» την άνευ όρων συνθηκολόγηση, αρκούνται να μηρυκάζουν τα επιχειρήματα του «ακραίου Κέντρου» που κυβερνά την Ευρώπη και ευελπιστεί να επιστρέψει σύντομα και στην Ελλάδα: κάθε σκέψη για στάση πληρωμών με στόχο τη γενναία διαγραφή του χρέους είναι τρέλλα αντάξια «οικονομικών βομβιστών αυτοκτονίας», καθώς θα μας οδηγήσει αυτομάτως στην έξοδο από το ευρώ, η οποία, με τη σειρά της, θα φέρει ένα είδος «οικονομικού πυρηνικού χειμώνα».

Βρετανικό ΥΠΕΞ: Μην πάτε διακοπές στην Τουρκία!

Οι τουρίστες κινδυνεύουν να τους απαγάγουν, να τους βιάσουν και να τους δολοφονήσουν! 

Οι τουρίστες που επισκέπτονται θέρετρα, ιδιαίτερα εκείνοι που προέρχονται από τη Βρετανία καθώς έχουν οικονομική άνεση, κινδυνεύουν από απαγωγή, από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ακόμα και από επιθέσεις με ρουκέτες ή αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με την οδηγία του Φορέιν Όφις.

Ποιοι και γιατί μετέφεραν το ελληνικό χρέος στους ευρωπαίους πολίτες;

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

Παρεξηγημένη έννοια είναι η διαγραφή χρέους, η οποία θεωρείται από πολλούς ανέντιμη - εύλογα όσον αφορά τους φορολογουμένους των άλλων χωρών, οι οποίοι θα υποστούν τελικά τη ζημία, εάν αποφασισθεί, χωρίς να έχουν οι ίδιοι ευθύνες. 
Κανένας όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Έλληνες Πολίτες για τη μεταφορά των χρεών τους από τους τοκογλύφους στα κράτη της Ευρωζώνης (ανάλυση) - αφού επρόκειτο για μία απόφαση που ελήφθη ερήμην τους το 2010, κυρίως από τους ηγέτες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία), καθώς επίσης από τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος ούτε τους ρώτησε, ούτε τους είχε προειδοποιήσει με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα με την Τουρκία;

Τι δείχνουν οι αριθμοί, οι χάρτες και οι προκλήσεις

Στην Αθήνα υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη αγωνία από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές! “Εντοπίζονται” στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και η αγωνία που έχουν είναι αν, πότε και πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση στην γειτονική Τουρκία!
Διπλωμάτες και αξιωματικοί που ασχολούνται με τα ελληνοτουρκικά δεν μπορούν να αποφύγουν την σύγκριση μεταξύ του Ιανουαρίου του 1996 και της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας στην Τουρκία.

Τι ψάχνει η Άγκυρα στο Αιγαίο;

Κινήσεις που προβληματίζουν την ελληνική κυβέρνηση 

Γράφει ο Αθανασόπουλος Άγγελος 
Σοβαρά ερωτηματικά για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συνομιλίες για Μέτρα Οικοδόμηση Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να προκαλούν οι κινήσεις της Άγκυρας. Το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα τουλάχιστον 2-3 περιστατικά που έχουν προκαλέσει εντονότατο προβληματισμό και πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο υπουργείο Εξωτερικών. Αυτές οι κινήσεις διαψεύδουν εν τοις πράγμασι τις αισιόδοξες προβλέψεις του Νίκου Κοτζιά μετά το πέρας των πρόσφατων συνομιλιών που είχε στην Άγκυρα με όλη την τουρκική πολιτική ηγεσία.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες! Διακόπηκαν οι συνομιλίες - Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία!

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Αποφασισμένη η ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει τον ελληνικό λαό από τα μέτρα καταστροφής που θέλουν να του επιβάλλουν οι δανειστές, αποχώρησαν οι κ.κ. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Παππάς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες με τις συνομιλίες να διακόπτονται αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.

Έξω Φρενών (ένα απέραντο φρενοκομείο)

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται από τους δανειστές, εάν θέλει να εξασφαλίσει περισσότερα δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία, δήλωσε σε Φινλανδική εφημερίδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Εάν η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της» λέει ο Ντάισελμπλουμ στην καθημερινή εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Ημερομηνία «κλειδί» για το ελληνικό δράμα η 18η Ιουνίου.

Στις 18 Ιουνίου αναμένεται να κριθεί το παιχνίδι για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, αφού την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει μία σειρά από κρίσιμες συνεδριάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με κεντρικό θέμα τη χώρας μας. Εκτός του κρίσιμου Eurogroup, την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν ο ESM και το γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ η Αθήνα δεν κρύβει ότι επιθυμεί να «κλειδώσει» τη συμφωνία σε αυτή την ημερομηνία.

Φροντιστήριο »Η Κρίση»

Γράφει ο Μαντατοφόρος

se-krisiΒλέποντας χθες το ντοκιμαντέρ »Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας», καθώς και διάφορα άλλα σχετικά με την κρίση και τα μνημόνια,
     ..το blog συνειδητοποίησε ότι ίσως όλα αυτά τα χρόνια της ανέχειας και της υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου, σε συνδυασμό με την οφθαλμοφανή πολιτική ανεπάρκεια, μέχρι προδοσία,
     ..μπορεί να χρησιμεύσουν σαν ταχύρρυθμο φροντιστήριο, όπου ο νεο-έλληνας χρησιμοποιώντας την σοφία των προγόνων που τόσο επικαλείται, και που έλεγαν πως »ουδέν κακόν αμιγές καλού»,
     ..να βγει σε κάτι και κερδισμένος!

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, που συνδέει την Ποντιακή διάλεκτο, με τα αρχαία Ελληνικά.

romΜέχρι τους μεσαιωνικούς χρόνους, η περιοχή της Τραπεζούντας, στη Μαύρη Θάλασσα στην ακτή της Τουρκίας, βρισκόταν στο επίκεντρο του Ελληνόφωνου κόσμου. Η γη του θρυλικού βασιλείου των Αμαζόνων αποικίστηκε από τους Έλληνες τον 8ο και 7ο αιώνα π.Χ. και απαθανατίστηκε στην Ελληνική μυθολογία ως η περιοχή από την οποία ο Ιάσονας και το πλήρωμά του των 50 Αργοναυτών ξεκίνησαν το ταξίδι τους κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας αναζητώντας το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Επιστολή σε όλα τα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια: Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.


Αποτέλεσμα εικόνας για Φλωράς Γιώργος
Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 9/6/2015 ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ακολουθεί το αγγλικό κείμενο)                          Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Βουλευτές των Ευρωπαϊκών Εθνικών Κοινοβουλίων. Ονομάζομαι Φλωράς Γιώργος. Είμαι ένας Έλληνας πολίτης, επιχειρηματίας, 46 ετών και νοιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω απευθείας μαζί σας, την κρίσιμη αυτή ώρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Είμαι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της Ελλάδας και με την ιδιότητα αυτή μπορώ και ενημερώνομαι καθημερινά, από πρώτο χέρι, για την κατάσταση στην επιχειρηματική κοινότητα και γενικά στην Οικονομία της Ελλάδας.

Σκηνικό Ιμίων στήνει ο Ερντογάν;

Έντονη ανησυχία καθώς η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία θυμίζει μέρες ‘96 

Ανεξέλεγκτα ανεβαίνει πλέον το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο. Οι εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία, με την πολιτική αστάθεια να επανέρχεται μετά από 12-13 χρόνια σταθερότητας, αποτελούν τον χειρότερο οιωνό για την εξέλιξη των διμερών σχέσεων.

Ακαδημαϊκοί προειδοποιούν για την πολιτική περί ιθαγένειας

Δεκάδες καθηγητές Πανεπιστημίου προειδοποιούν για την χαλάρωση των κριτηρίων απόδοσης Ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς 

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 
Μπορεί να χάνεται ο κόσμος από την σκληρή αντιπαράθεση της Ελληνικής κυβέρνησης με τους απαιτητικούς δανειστές της, μπορεί η χώρα να υποφέρει από υψηλή ανεργία και να κατακλύζεται από ένα υπέρογκο ρεύμα λαθρομετανάστευσης που έχει διαλύσει κάθε υποδομή υποδοχής στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου,

ΒΡΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για Μανώλης Κοττάκης

Η αλήθεια για τη λιτότητα διαρκείας που μας επέβαλαν οι δανειστές
Η εύκολη λύση για να περιγράψει κανείς τη γένεση του ελληνικού προβλήματος είναι να προσχωρήσει στη θεωρία της συλλογικής ενοχής και να αναδείξει τις κλασικές ελληνικές παθογένειες (διορισμοί, πελατειακό κράτος, έλλειψη ανταγωνιστικότητας). Τα περισσότερα από αυτά ισχύουν, αλλά αλήθεια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ