}

25 Ιουνίου, 2015

ΟΙ... ΠΙΟΥΡΙΦΟΪ

Η απόπειρα του Σαμαρά να πετάξει το ΔΝΤ και η Αμερική
Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Eίμαι πλέον πεπεισμένος, έπειτα από διαχρονική παρατήρηση της στάσης του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση: Η Ελλάδα κερδίζει από τη θέση της στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, η Ελλάδα πληρώνει ακριβά τη θέση της στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη. Κερδίζει, γιατί αποτελεί ειλημμένη θέση των μεγάλων του κόσμου, ανέκκλητη, να παραμένει στην ευρωζώνη ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, ηγετών και αποτελεσμάτων. Τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η ανάσχεση της ρωσικής καθόδου αποτελούν επαρκή κίνητρα για να μας σώζουν. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλαδα πληρώνει ακριβά τη θέση της στον γεωπολιτικό χάρτη, διότι αυτή γίνεται και θα γίνεται με καθαρά αποικιοκρατικούς όρους.

Τα μαζεύει τώρα ο Σαμαράς μετά το μαρς από Καραμανλή – Παυλόπουλο!


«–Σήμερα, η εθνική ενότητα, η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ. Η ομοψυχία μας ως έθνος, δεν είναι μια ωραία λέξη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας! Το όπλο που δεν νικιέται ποτέ… »
Όχι, δεν έγινε ξαφνικά υπεύθυνος. Τρέμει αυτά που έρχονται και καταλαβαίνει ότι ο Σημίτης δεν θα σώσει ουτε τον εαυτό του, για μπορέσει να σώσει και το πουλέν του. Έτσι αρχίζει τις μετάνοιες στον Καραμανλή και τον ΠτΔ μηπως και διασωθεί. Με τόσους Παπασταύρους όμως…

EKTAKTO: Διεκόπη "επ'αόριστον" το Eurogroup - Αποχωρεί η ελληνική αντιπροσωπεία

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ "ΜΕΤΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ" ΕΝΩ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ "ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ"!

Διακόπηκε λίγο μετά τις 16:30 ώρα Ελλάδας, η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρεξέλλες, καθώς αποχώρησε η ελληνική αντιπρορωπεία απορρίπτοντας τις προτάσεις των δανειστών
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν τη χώρα μας να επανέλθει

Ο Τσίπρας του 2015 θα γίνει ο Καραμανλής του 2009;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Η ιστορία διδάσκει πως οι ηγέτες κρίνονται στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές της πατρίδας τους. Σήμερα ζούμε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς ο εταιρικός εκβιασμός έχει χτυπήσει κόκκινο και η συμφωνία που προτείνουν στην χώρα μας ισοδυναμεί με ακύρωση της ύπαρξης. Αυτή είναι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε να το παραδεχτούμε, εκστασιαζόμενοι με τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες μας που σήμερα μας έριξαν στον γκρεμό της ευρωπαϊκής ματαιοδοξίας μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ελληνόφωνα πολιτικά πτώματα πήγαν στις Βρυξέλλες ζητώντας το αίμα των Ελλήνων!

ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! Ζητούσαν από τους «βολικούς» θεσμούς.
Ο Σαμαράς επιθυμεί «οικουμενική» τύπου Παπαδήμου και προτείνει… Αβραμόπουλο!
Ελεεινή Πέμπτη Φάλαγγα κατά του Ελληνισμού.
Αηδίασαν ακόμα και Ευρωπαίοι συνομιλητές τους! Εάν κλείσει συμφωνία, θα ανοίξουν τα στόματα και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.

Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι; Διαβάστε το αρθρο του Κρούγκμαν, έπειτα τις δηλώσεις Σαμαρά και αναρωτηθείτε…Κρούγκμαν: Αν συμβεί Grexit θα φταίει το ΔΝΤ

…για το πως κάποιος μπορεί να γίνει Σαμαράς.

"Έχω μείνει αρκετά σιωπηλός σε σχέση με την Ελλάδα, δεν ήθελα να φωνάξω «Grexit» σε ένα γεμάτο θέατρο. Αλλά μετά τις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, κάτι πρέπει επιτέλους να ειπωθεί, και συγκεκριμένα: Τι νομίζουν οι πιστωτές, και ιδίως από το ΔΝΤ, ότι κάνουν;" Αυτό σημειώνει ο Πολ Κρούγκμαν σε νέο του άρθρο.

Ώρα Ελλάδας... This is Parta!

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Η ώρα είναι ότι έχουμε ήδη αργήσει!
Ήδη έπρεπε να τους τα είχαμε βροντήξει.

Εδώ δεν πρόκειται για διαπραγματευση. 
Πρόκειται για κοροϊδία! 

EKTAKTO: Κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση τη δική της πρόταση "take it or leave it" - Τελείωσε η εξαμερής - Κατέληξαν σε προσχέδιο (upd)

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΑΝ...

Κατατέθηκε και η ελληνική πρόταση στο Eurogroup, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστριάς, κ. Σέλινγκ, και είναι η τελική. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για ολική ρήξη με τους δανειστές αν συνεχίσουν να επιμένουν στη "θανάτωση" του ελληνικού λαού.

Suddeutsche Zeitung: Η Γερμανία ξεχνά την ιστορική της ευθύνη προς την Ευρώπη

«Η Γερμανία ξεχνά την ιστορικής της ευθύνη», αναφέρει στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Η γερμανική κυβέρνηση στην περίπτωση της διαμάχης για την κρίση στην Ελλάδα ξεχνά την ίδια της την ιστορία, επισημαίνει η εφημερίδα. Και εξηγεί: Το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας κατέστη εφικτό μόνο επειδή άλλες χώρες διέγραψαν τα χρέη της.

Κ. Τσικλητήρας: «Ντρέπομαι να φύγω από το μέτωπο»



Ο Ολυμπιονίκης Κώστας Τσικλητήρας δόξασε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σουηδίας, στις 25 Ιουνίου του 1912, όταν πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ο κόσμος τον υποδέχτηκε θριαμβευτικά. Τον παρέλαβαν απ’ το σταθμό του τρένου και τον συνόδευσαν μέχρι το γήπεδο του Πανελληνίου, στο Πεδίον του Άρεως. Ο Κωστής όμως δεν πρόλαβε να χαρεί το θρίαμβό του.

Γραμμή Ρεπούση στην εκπαίδευση


Αποτέλεσμα εικόνας για Γραμμή Ρεπούση στην εκπαίδευσηΗ Μαρία Ρεπούση ζει και βασιλεύει στο υπουργείο Παιδείας. Μπορεί η ίδια, ως φυσική παρουσία, να μη... διαπρέπει ως «μαέστρος» της νεοταξικής ορχήστρας που φάλτσαρε στη σχολική ύλη, αλλά το πνεύμα της κυριαρχεί.

Οσο οι άνθρωποι που απαρτίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις επιλέγονται από την ίδια όχθη του... ποταμού, η κυρία Ρεπούση θα μπορεί να νιώθει σίγουρη για τη συνέχιση του έργου της. Ενα από τα πρόσφατα παραδείγματα είναι η κρατικά επιβαλλόμενη λήθη της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους.

Καμία συμφωνία – Έδωσαν 12 ώρες διορία – Νέος γύρος διαπραγματεύσεων από τα ξημερώματα – Θρίλερ τη νύχτα

Μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης

Καμία συμφωνία – Έδωσαν 12 ώρες διορία – Νέος γύρος διαπραγματεύσεων από τα ξημερώματα – Θρίλερ τη νύχταΝέος γύρος διαπραγματεύσεων από τις 07:00 στα τεχνικά κλιμάκια.
Σκυτάλη στους Θεσμούς που ξεκινούν διαβουλεύσεις στις 10:00 με συμμετοχή του Α.Τσίπρα.
Για τις 14:00 το ραντεβού των υπουργών Οικονομικών για να δοθεί λύση στο EUROGROUP.

"Σύνταξη στους στρατιωτικούς μόνο με την κατάθεση...μασέλας"! Αξιωματικός σχολιάζει με χιούμορ

Image
Γράφει ο 
Νικόλαος Σκιαδάς
Αξκός ε.α

Τα μέτρα και οι διαφωνίες των θεσμών που αφορούν το Υπουργείο Εθν. Άμυνας, όπως αυτά μου τα περιέγραψε ένα φιλικό πρόσωπο και ΔεΝ Το πίστευε ότι θα μπορούσαν να συμβούν ποτέ …..
Διαφωνία 1η

Όχι σύνταξη σε στρατιωτικούς στα 58 έτσι απλά επειδή ολοκλήρωσαν κάποια χρόνια εργασίας αλλά με τις παρακάτω πρόσθετες υποχρεώσεις:

Γιατί το ηλικιακό όριο των 58 ετών για σύνταξη στις ΕΔ είναι τελείως άδικο

Image
Δημητρίου       Σούκερα 
MBA(ER)
Αντισυνταγματάρχη   (ΑΣ) ε.α
Προέδρου της Α.ΚΙ.Σ

Μάλλον ο John Adair δεν γνωρίζει τον σημερινό Υπουργό Άμυνας της χώρας που δήλωσε πως, «κανείς δεν θα φεύγει   πριν τα 58», απορίας άξιο όμως είναι, ποιοι τελικά στην χώρα, πόσα και ποιά ακριβώς γνωρίζουν, για το λειτούργημα που επιτελούν οι Στρατιωτικοί και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το φέρνουν αγόγγυστα σε πέρας.

Το ξέφραγο αμπέλι της Τασίας και του Πάνου

Οσο η γενναία συγκυβέρνησή μας προσπαθεί να μας πείσει ότι οκτώ δισ. ευρώ είναι λιγότερα από 900.000.000 ευρώ, η πλημμυρίδα απρόσκλητων μουσαφιραίων στα νησιά συνεχίζεται.Ο μεγαλύτερος trafficker στον κόσμο, το Σώμα Υλικού Πολέμου του ISIS, το κράτος -συμμορία της Αγκυρας, ως άμεσος συνεργός των μακελάρηδων, συντελεί στη «δημιουργία» των προσφύγων και ύστερα, αγκαλιά με τη μαφία, τους γδέρνει και τους αρμέγει μερικές χιλιάδες δολάρια κατά κεφαλή και τους περνάει στο κράτος της αφασιακής Τασίας, που έχει συνέταιρο τον αγέρωχο Πάνο.

Φορολογική Παράνοια!


forologia allages
Δημοσιεύθηκε από Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης
Όπως είχα γράψει προ ημερών, συμφωνία θα υπάρξει, αλλά δεν θα αποτελέσει λύση ούτε του οικονομικού προβλήματος της χώρας, πολλώ δε μάλλον, ούτε του πολιτικού και πολιτισμικού. Η κρίση είναι συνολική και ηχώρα χρειάζεται συνολική επανεκκίνηση και ανασύνταξη. Σήμερα, όμως, θα περιορισθώ στο ζήτημα της φορολογίας, δηλαδή της βασικής και σημαντικότερης πτυχής της επανεκκινήσεως της οικονομίας και της σταθεροποιήσεως της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Δύο είναι πλέον οι δρόμοι για την κυβέρνηση: Ο ένας οδηγεί στο "Βατερλώ" και ο άλλος στο "Κούγκι"! - Εκτός αν...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ" ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ"

Την στιγμή που ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με τον ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκη ενδεδυμένο με το περίφημο σακκάκι με την κόκκινη ρίγα στο πέτο (σημειολογικό...) και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και εταίρο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο παρόντα, έχουν εμπλακεί σε μια λαβυρινθώδη διαπραγμάτευση που σε τίποτα δεν μοιάζει ούτε "ηρωική" ούτε "επαναστατική", τα πράγματα για όποιον βλέπει συνολικά το σκηνικό όπως έχει εξελιχθεί από τις 25 Ιανουαρίου, είναι αρκετά καθαρά πλέον.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ