}

27 Ιουνίου, 2015

Προειδοποίηση Ν.Κοτζιά για αντίποινα στις Βρυξέλλες: «Όσοι πανηγυρίζουν στο Eurogroup κατά της Ελλάδος να μην ξεχνούν ότι έχουμε βέτο "για τη γούνα τους" στην ΕΕ»!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΑ "ΠΥΡΗΝΙΚΑ" ΤΗΣ ΟΠΛΑ - ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ!

Με ένα αιχμηρότατο     tweet απάντησε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην απόρριψη εκ μέρους του Euirogroup της   ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αναφορικά με την ρευστότητα των τραπεζών.

"Βόμβα" Π.Καμμένου: "Μας ζήτησαν 20% απολύσεις στις ΕΔ! - Ήθελαν να απολύσουμε όλους τους ΕΠΟΠ και τους υπαξιωματικούς"

"ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ"

Σε μια ομιλία ιδιαίτερα φορτισμένη, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι οι δανειστές ζήτησαν μαζικές απολύσεις στις ΕΔ που θα έφταναν στο 20% του μόνιμου και του ημιμόνιμου προσωπικού.

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη δίνει η κυβέρνηση στους δανειστές για να καταθέσουν νέα βελτιωμένη πρόταση

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: "ΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"


Εχουν χρόνο μέχρι την Τρίτη οι δανειστές να καταθέσουν νέα βελτιωμένη και βιώσιμη πρόταση  προς την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση θα αλλάξει το περιεχόμενο  του ερωτήματος και θα προτείνει την υπερψήφιση της πρότασης!

Όχι στα κοράκια της άθλιας υποδούλωσης της Ελλάδας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ Τσίπρας έκανε το αυτονόητο στην κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Προσέφυγε στον ελληνικό λαό σαν κυρίαρχος να αποφασίσει αν θα θέλει να αυτοκτονήσει κάτω από ένα τοκογλυφικό απάνθρωπο ζυγό, ή να είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον της παρτίδας μας και των παιδιών μας.

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα μετά το δημοψήφισμα;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να αποδεχθούμε και συνομολογήσουμε ότι το δημοψήφισμα είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη πρακτική, η οποία αποτελεί την κορωνίδα της Δημοκρατίας και την εγγύηση της ύπαρξης ενός κυρίαρχου λαού. Είναι όμως έτσι στην σημερινή Ελλάδα ή μήπως το επικείμενο δημοψήφισμα δεν απευθύνεται στην λογική, αλλά προκαλεί το θυμικό, δηλαδή την συναισθηματική (δίκαιη) προσέγγισή του από την πλευρά των πολιτών;

Τα διεθνή ΜΜΕ για το δημοψήφισμα: Ελεύθερος από κάθε εκβιασμό

Τα διεθνή ΜΜΕ για το δημοψήφισμα: Ελεύθερος από κάθε εκβιασμό
Η δραματική τροπή της ελληνικής κρίσης με την αιφνίδια ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα επί τη πρότασης των δανειστών κυριαρχεί στα διεθνή μέσα.
Mεταδίδουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού δίνοντας έμφαση στη δήλωσή του για εκβιαστικό τελεσίγραφο εκ μέρους των θεσμών, αλλά ότι ο ίδιος δεσμεύεται πως θα σεβαστεί την ψήφο της 5ης Ιουλίου. Κλίμα αιφνιδιασμού στα διεθνή μέσα για την ανακοίνωση Τσίπρα μετά τον «πυρετό» στις Βρυξέλλες.

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για το δημοψήφισμα

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για το δημοψήφισμαΤεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. Ο γερμανικός Τύπος υποδέχεται με το δικό του τρόπο δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Δεν υπογράφω αν σας αρέσουν τα μέτρα βρείτε άλλον πρωθυπουργό για να τα υπογράψει

    Δεν υπογράφω αν σας αρέσουν τα μέτρα βρείτε άλλον πρωθυπουργό για να τα υπογράψει
Αλέξη, διάγγελμα στο λαό και εκλογές

ΟΠΩΣ βλέπετε ΟΛΟΙ καθόμαστε και κοιτάμε, κάνουμε και την κριτική μας και τα περιμένουμε ΟΛΑ από τον Αλέξη, ο οποίος δεν περνάει μέρα που να μην αντιμετωπίζει και κάποια νέα ΠΑΓΙΔΑ των… αγαπητών συμμάχων και συνεταίρων μας.

"Οι Γερμανοί δεν "χωνεύουν" το ελληνικό χρέος λόγω του ναζιστικού τους παρελθόντος"!


Άρθρο σοκ όχι από κάποιο ελληνικό μέσο ενημέρωσης αλλά από το Foreign Policy, υποστηρίζει ότι ο πραγματικός λόγος που οι Γερμανοί αρνούνται να δεχθούν οποιαδήποτε λύση στο “ελληνικό ζήτημα” έχει να κάνει μ΄ έναν και μόνο λόγο: το ναζιστικό τους παρελθόν!

MarketWatch: "Η Ελλάδα θα επιβιώσει όπως πάντα έκανε - Η Ευρωζώνη τι θα κάνει;"


Μην ανησυχείτε για την Ελλάδα, θα τα καταφέρει ό,τι κι αν γίνει, υποστηρίζει ο αρθρογράφος Darrell Delamaide στην οικονομική ιστοσελίδα MarketWatch, που επισημαίνει πως το κρίσιμο ζήτημα είναι αν το ευρώ και η Ευρωζώνη, μπορούν επίσης να αντέξουν την κρίση που περνά τώρα η Ευρώπη. 

Α.Τσίπρας: «Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου. Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων. Για την κυριαρχία & την αξιοπρέπεια του λαού μας" (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠO ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού υπό την μορφή δημοψηφίσματος με θεωρητικό το ερώτημα «ναι» ή «όχι» στην πρόταση των δανειστών, αλλά με πρακτικό ερώτημα "Ναι ή όχι στην εθνική κυριαρχία ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα προκειμένου να σπάσει την μέγγενη¨" των δανειστών στην Ελλάδα.
Το δημοψήφισμα θα γίνει την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ