}

28 Ιουνίου, 2015

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΝΑΙ! ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ

wpid-20150628094948.jpg

Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην παραφιλολογία. Όπως βάζει τέλος και στα επιχειρήματα των οπαδών του NAI ΣΕ ΟΛΑ οι οποίοι ισχυρίζονταν μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει κείμενο θεσμών», αναφέρουν χαρακτηριστικώς κυβερνητικές πηγές.

Και στα δύο κείμενα, το σημερινό και αυτό της 25ης Ιουνίου, που εδόθη ως τελεσίγραφο , οι θεσμού ζητούν, μεταξύ άλλων:

Η πρώτη Νίκη: H EKT αποφάσισε να συνεχίσει την δανειοδότηση των ελληνικών τραπεζών - Θα ανοίξουν αύριο κανονικά (UPD)

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ BBC KAI ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΙΤΗMATΟΣ ΓΙΑ CAPITAL CONTROLS
Tην συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, δηαδή την διατήρηση του ELA, έστω με οροφή, αποφάσισε η ΕΚΤ διαψεύδοντας όλες τις Κασσάνδρες και τα ελληνικά "πεμπτοφαλαγγίτικα" και τα ξένα αργυρώνητα ΜΜΕ που προπαγάνδιζαν capital controls και κλειστές τράπεζες αύριο

Στιγμιαίος πατριωτισμός


Αποτέλεσμα εικόνας για πατριδα θρησκεια

Τα υψηλόφρονα αισθήματα, οι αξίες, η ευσέβεια, οι ιδέες και όσα έλκουν την ανθρώπινη ύπαρξη προς τα άνω δεν «κατασκευάζονται» σε μηδενικό χρόνο. Είναι «αποσταγμένα» συναισθήματα. Καλλιεργούνται, εντάσσονται στην καθημερινότητα των πολιτών και εξελίσσονται όπως τα έργα τέχνης. Οταν δημιουργούνται, διακρίνονται μόνο οι αδρές γραμμές τους, κι έπειτα, μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους, επιβάλλονται διά του κάλλους και της αρμονίας που «αγγίζουν» τις συνειδήσεις όσων τα αντικρίζουν.

Εγώ θα ψηφίσω «ΝΑΙ».

Αγαπητή Ολυμπία θα ήθελα να μοιραστώ μια σκέψη μου με τους συμπολίτες μου…
λοιπόν… χρειάζεται να ψηφίσω; κι αν χρειαστεί τι θα ψηφίσω;
ΕΓΩ έστω και με περικοπές περνάω το μήνα (ακόμη)

Μετά την υπερψήφιση για το δημοψήφισμα από τη Βουλή η "μπάλα" βρίσκεται στο γήπεδο των δανειστών

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤ ΣΗΜΕΡΑ - ΤΟ ΔΝΤ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Προς την ευρεία αποδοχή της διενέργειας δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι της πρότασης των δανειστών οδεύει η Ελλάδα, ρίχνοντας την μπάλα πλέον στο γήπεδο των δανειστών.
Μάλιστα, όπως όλοι οι ξένοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από την κίνηση αυτή της ελληνική κυβέρνησης, δίνοντας έτσι άλλη πνοή στο ελληνικό ζήτημα που πολύ πιθανό πλέον να πυροδοτήσει εξελίξεις, καθώς οι δανειστές βρίσκονται μπροστά στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας.

Συγκροτούν στις Βρυξέλλες κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»;

thodorakis-samaras-genimata-editorial-26-6
Γράφει ο Ceteris Paribus
Η προηγούμενη φορά που παίχτηκε σε πολεμικές συνθήκες (στην κυριολεξία) η «σκηνή» του σχηματισμού ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό, ήταν στο Λίβανο, στη γνωστή Συνδιάσκεψη, όπου δημιουργήθηκε η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, την άνοιξη του 1944.

ΟΥΤΕ ΔΥΣΗ

Οργάνωση συνωμοσιών για έλεγχο εκλεγμένων κυβερνήσεων
Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Οσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο «Ποιος κινεί τα νήματα» και παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην Ευρωπαική Ενωση έχουν μια σαφή γεύση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κοινό μας... σπίτι τα τελευταία χρόνια: Ιντριγκα, καμαρίλα, Βυζάντιο, μέθοδοι που πολύ απέχουν από αυτό που ονομάζουμε κοινοτική μέθοδος του συμβιβασμού. Αυτό που μάθαμε την τελευταία εβδομάδα είναι ότι από αυτήν την ευρωπαϊκή ηγεσία, η οποία διαχειρίζεται την παρακμή της, λείπει και κάτι άλλο, θεμελιώδες: Η προσήλωση στη δημοκρατική αρχή.

Δημοκρατία, ενότητα, πατρίδα: Ο δρόμος για το δημοψήφισμα

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Οι δραματικές εξελίξεις τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προσφυγή σε δημοψήφισμα αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα που φάνηκε ότι είχαν διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες, όταν ο ίδιος εμφανίστηκε να μιλά από τις Βρυξέλλες για συμφωνία με τους δανειστές.

Μικρόνοες Ευρωπαίοι


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩΠΗ

Την πιο δύσκολη ώρα για τη γηραιά ήπειρο τα απερίγραπτα ανθρωπάκια που έχουν αναλάβει το έργο της πολιτικής εκπροσώπησης μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων ασχολούνται με την προσθαφαίρεση ποσών, με τα οποία μπορούν να πνίξουν τον σημαντικότερο πυλώνα σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Ελλάδα.

Ρέντσι προς Ευρωπαίους ηγέτες: Δεν είστε άξιοι να αποκαλείστε Ευρωπαίοι. Ή είστε αλληλέγγυοι ή μη σπαταλάτε το χρόνο μας.


rentsi

«Αν δεν συμφωνείτε με τον αριθμό 40.000, δεν είστε άξιοι να αποκαλείστε Ευρωπαίοι» είπε επιτιθέμενος στους ευρωπαίους ηγέτες που βρίσκονται σε Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Αν αυτή είναι η γνώμη σας για το τί σημαίνει Ευρώπη, μπορείτε να την κρατήσετε. Ή υπάρχει αλληλεγγύη ή μη σπαταλάτε το χρόνο μας» συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός ο οποίος ηγείται μίας από τις χώρες που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα με τις ροές των προσφύγων που καταφθάνουν κάθε μέρα κατά χιλιάδες στις μεσογειακές ακτές.

«Με την πλάτη και πάλι στον τοίχο» by RP (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ενοχλητική αλήθεια για το δημοψήφισμα

dimoskopisi-630x400
Γράφει ο Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου
Οι παππούδες μας έζησαν κατοχή και εμφύλιο, οι γονείς μας χούντα και εισβολή στη Κύπρο και εμείς ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε χρεοκοπία! Κακά τα ψέματα και ακόμα χειρότερα τα ευχολόγια, ότι ψηφίζοντας ναι ή όχι στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή.

Προδοτική συμπεριφορά από την κυβέρνηση Αναστασιάδη: Κατά του ελληνικού αιτήματος στο Eurogroup για παράταση του προγράμματος τάχθηκε η Λευκωσία

ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ"
Μετά τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη κατά της Ελλάδας κια της τακτικής της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, αλλά και την ανεκδιήγητη δήλωση "Πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τις μητέρες-πατρίδες" του   Κύπριου προέδρου Νίκου Ανασταδιάδη προ ημερών, σήμερα στο Eurogroup η κυπριακή κυβέρνηση προκάλεσε νέο επεισόδο κατά της Ελλάδας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ