}

29 Ιουνίου, 2015

Σάλος: Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μόνο ψηφοδέλτιο, με πρώτο το Οχι!!


Σάλος: Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μόνο ψηφοδέλτιο, με πρώτο το Οχι

Με εντελώς παράδοξο τρόπο σχεδιάζει η κυβέρνηση να οργανώσει το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια.

Spiegel κατά Μέρκελ: Σιωπή ενώπιον ενδεχομένου διάσπασης της Ευρωζώνης


«Και τώρα, κυρία καγκελάριε;», διερωτάται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σχετικά με τη στάση της Άγγελας Μέρκελ απέναντι στην ελληνική κρίση. Η Ελλάδα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας, η ευρωζώνη κινδυνεύει με διάσπαση, όμως από την 
Άγγελα Μέρκελ δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής καμία λέξη, σχολιάζει το Spiegel. Μήπως έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες, αναρωτιέται. 

Foreign Policy: "Η Αθήνα εκβιάζεται..."

Athens Is Being Blackmailed

Με ένα άρθρο με τίτλο ‘Η Αθήνα εκβιάζεται’, το περιοδικό Foreign Policy υποστηρίζει πως οι δανειστές δημιουργώντας χάος, επιχειρούν να γονατίσουν τη χώρα, προκειμένου να επηρεάσουν το δημοψήφισμα αλλά και να επιδιώξουν μια αλλαγή κυβέρνησης.

ΟΧΙ σε νέο Εθνικό Διχασμό! ΝΑΙ σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας!

Γράφει ο Ανδρέας Γ.Μπανούτσος 

Το Σάββατο τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου 2015 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του στον Ελληνικό λαό εξήγγειλε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των δανειστών.

Απίστευτη πρόκληση: Έκλεισαν τις τράπεζες και ζητούν να πληρώνουμε την εφορία!



Στις ΔΟΥ οι πληρωμές - Και μετρητά χωρίς κανένα όριο δέχεται η εφορία
Από τις ουρές των τραπεζών στις ... ουρές των ΔΟΥ στέλνει το υπουργείο Οικονομικών για να πληρώσουν όσοι χρωστούν στην εφορία.

Όλες οι απαντήσεις για τις κλειστές τράπεζες. Πως θα πληρωθείτε μισθό και σύνταξη.

Όλες οι απαντήσεις για τις κλειστές τράπεζες. Πως θα πληρωθείτε μισθό και σύνταξηΠάρα πολλά τα ερωτήματα των πολιτών για την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί με τις κλειστές τράπεζες και το capital control.
Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε λοιπόν:

Οι ασκήσεις κρημνοβασίας Τσίπρα-Βαρουφάκη και η επερχόμενη κάθαρση

Του Νίκου Σταματάκη
Οι ασκήσεις κρημνοβασίας Τσίπρα-Βαρουφάκη και η επερχόμενη κάθαρσηΠαγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Προτού προχωρήσουμε σε ορισμένες διαπιστώσεις, ας υπογραμμίσουμε ότι προϋπόθεση για μια επιτυχή για την Ελλάδα έκβαση των οποιωνδήποτε σεναρίων – περιλαμβανομένης και της επιστροφής στη δραχμή (η οποία καθόλου δεν ισοδυναμεί με καταστροφή σύμφωνα με κορυφαίους οικονομολόγους) – είναι η εθνική ΕΝΟΤΗΤΑ.  Μόνο εάν ο ελληνικός λαός – και ο ελληνισμός ολόκληρος – πορευθεί ενωμένος σαν μια γροθιά θα έχουν οι ιστορικές αυτές ώρες ευτυχή κατάληξη.

Ο οικονομικός "Αρμαγεδώνας" ξεκίνησε - 100 δισ. ευρώ σε λίγες ώρες οι απώλειες των αγορών

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΠΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για χρηματιστήριο
Γκρεμίζονται οι αγορές διεθνώς μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα μετά την πρωτόγνωρη είδηση περί κλειστών τραπεζών και ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων που θα ισχύσει όλη την εβδομάδα. Οι αγορές της Ασίας έχουν ανοίξει με τεράστια πτώση, ενώ αυτή αναμένεται να είναι πολύ μεγλύτερη για την Ευρώπη. Παράλληλα, σημαντικές απώλειες αναμένονται και για τις ΗΠΑ. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα futures.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Στα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο αναλήψεων

Δημοσιεύτηκε στις 3 μετά τα μεσάνυχτα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τίθεται σε ισχύ και αφορά στα capital controls έως και τις 6 Ιουλίου. Η χρονική περίοδος από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου κηρύσσεται τραπεζική αργία ενώ τα ΑΤΜ δεν αναμένεται να λειτουργήσουν από το πρωί της Δευτέρας αλλά θα λειτουργήσουν εντός το πολύ δώδεκα ωρών.  

Ήρθε όντως η ώρα του όχι. Αλλά, για ποιο όχι;

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ 
Ιατρός 



Τα νοικοκυριά των παππούδων μας δεν ξέρανε από δανειστές. Οι οικογένειές τους πορεύονταν με τα λίγα και το χρέος το θεωρούσανε μεγάλη κατάρα.

Εμείς, όμως, οι απόγονοί τους, περιφρονήσαμε την βασική τους λογιστική αρχή, που έλεγε, βγάζω δέκα-βάζω τα δύο στην άκρη, και κλείσαμε με νόημα το μάτι στους δανειστές, που μας περίμεναν ολοπρόθυμοι έξω από την πόρτα.

Ξηλωμένο πουλόβερ η Ευρώπη πλέον…

Κατέρρευσε μέσα σε μια στιγμή όλη η στρατηγική της τρομοκρατίας που είχαν σπείρει οι δανειστές στον «κοσμάκη»…

Τώρα λένε ότι αν δεν πληρώσουμε την Τρίτη ώρα 6 της Ουάσιγκτον… θα μας κόψουν τον κ@λο… Αδέλφια μην σκοτώνεστε, το ΔΝΤ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα πληρωθεί κανονικά !!!

Πολίτες ή δούλοι;

Γράφει η Μαρία Μυρτώ Γρίβα 

Ζούμε στιγμές MEGAλης αγωνίας!!! Για εμάς, τους χαραμοφάηδες της Ευρώπης, τους αναξιόπιστους, τους παραστρατημένους εταίρους ...Να τα έκτακτα Eurogroup και οι συσκέψεις... Δεν υπογράψαμε την "Εθνική μας Καταδίκη" και αυτοί που θα μας "ξεπετούσανε" για πάντα από την Ευρωπαϊκή "Οικογένεια" έχουν πάθει μια αναστάτωση, μια ανησυχία...ευρωπαϊκή βεβαίως-βεβαίως!

Οι 50 αποχρώσεις του τρόμου

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε κρίση, αλλά αυτή δεν είναι απαραίτητα οικονομική. Η κρίση που ζούμε είναι πρώτιστα είναι πολιτική, κοινωνική και ηθική. Γιατί, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εμείς παραμένουμε απαθείς και δεν έχουμε βγει στους δρόμους για να διαδηλώσουμε και να υπερασπιστούμε ως πολίτες και ως άνθρωποι το δίκαιό μας, την ίδια μας τη ζωή.

Ο Craig Roberts καταγγέλει σχέδιο δολοφονίας του Έλληνα πρωθυπουργού

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη του στο αμερικανικό ηλεκτρονικό δίκτυο, King World News, ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην γραμματέας του αμερικανικού θησαυροφυλακίου, Paul Craig Roberts, προειδοποιεί ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Έλληνα πρωθυπουργού : «We’ve had several cases in Latin and South America of leaders who wouldn’t follow Washington’s line having mysterious deaths.

Telegraph: «Η ταπείνωση που υφίσταται τώρα μία περήφανη και αρχαία χώρα αποτελεί ντροπή για την ΕΕ»


«Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια πριν δεν ισχύει πλέον, όταν ο έλεγχος του νομίσματος και της οικονομικής πολιτικής παραδίδεται σε μια υπερεθνική αρχή», τονίζει σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα Telegraph.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ