}

05 Ιουλίου, 2015

Η μεγαλύτερη νίκη του λαού μας, θα είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ!

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
DSC05747Σε λιγότερο από 8 ώρες θα κλείσουν οι κάλπες του δεύτερου Δημοψηφίσματος που θυμάμαι στην ζωή μου, καθώς η Δημοκρατία μας είναι λειψή και τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Αυτή η σπάνια ευκαιρία που μας δίνει το σημερινό Δημοψήφισμα για μια άμεση απάντηση του λαού, είναι τόσο πιο σημαντική από πολλές ανούσιες Εκλογές του παρελθόντος, που δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να συνεχίσει να τιμάει τον λαό, όπως έκανε ήδη, και να του δώσει και στο μέλλον τη δυνατότητα να εκφραστεί για μια σειρά από ζητήματα, που όμως δεν είναι της παρούσης. Έτσι και την Δημοκρατία μας θα βαθύνει, αφού επιτέλους θα κάνει πάλι τους Έλληνες υπεύθυνους πολίτες, αλλά και το πολιτικό τους κριτήριο θα οξύνει και ο ίδιος θα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος, ότι ήταν αυτός που τόλμησε τη μεγάλη δημοκρατική διαφορά σε ένα κλειστό σύστημα κοινοβουλευτικού ελιτισμού.
Φτάσαμε, λοιπόν, στην ώρα της μεγάλης εκλογής. Ελάχιστοι είναι πλέον οι αναποφάσιστοι, καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει. Η Δημοκρατία προϋποθέτει τη διαφωνία και τη διαφορετική άποψη. Χωρίς αυτές δε μπορεί να υπάρξει και είναι σαν το αλάτι που δίνει τη νοστιμιά στο φαγητό. Η Δημοκρατία όμως διασφαλίζει και την ελεύθερη έκφραση των διαφορετικών απόψεων. Δίνει λύσεις. Για τον λόγο αυτό, ανεξάρτητα από την έκβαση του αποτελέσματος, θα πρέπει όλοι να αποδεχθούμε και να σεβαστούμε την άποψη της πλειοψηφίας. Όποια και αν είναι αυτή. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα μεταξύ μας και να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι εμείς είμαστε αδελφοί. Πως αύριο, θα συνεχίσουμε ακόμα να είμαστε συγγενείς, φίλοι και γείτονες ανεξαρτήτως της επιλογής μας. Πως εντέλει προοδεύσαμε πολιτικά και πολιτιστικά τις τελευταίες δεκαετίες και πως δεν είναι εύκολο να ξαναπιαστούμε «Κώτσοι»! Πως θα συνεχίσουμε να λέμε τις καλημέρες μας και να πιάνουμε ο ένας το χέρι του άλλου, διότι όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα, θα είναι δύσκολο και οδυνηρό για όλους και χρειάζεται η αλληλεγγύη όλων προς τα ασθενέστερα μέλη του λαού μας. Για να αντέξουν και αυτοί. Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν, που να μη χαίρεται για το ΟΧΙ που θα ψηφίσει. Γνωρίζω όμως πολλούς, που κατά βάθος ντρέπονται και λυπούνται για το ΝΑΙ που ο φόβος τους αναγκάζει να ψηφίσουν. Δεν είμαστε, λοιπόν, εμείς οι αντίπαλοι, αλλά είμαστε οι επιβάτες της ίδιας βάρκας.
Η εικόνα της ανάρτησης, ας χαραχτεί βαθιά στο μυαλό μας, για το ανόητο και για το αυτοκαταστροφικό, για το απεχθές και για το παράλογο του θέματος της. Να εξορκίσουμε με αγαπητική ευλάβεια την αρχέγονη κατάρα της φυλής μας που είναι ο διχασμός. Οι εχθροί μας εκεί βασίζονται, διότι γνωρίζουν τις αδυναμίες μας και τις κουρδίζουν. Να είστε σίγουροι, ότι καθισμένοι στο θεωρείο της αρένας, θα παρακολουθούν γελώντας τα καμώματα μας, στοιχηματίζοντας στην καταστροφή μας. Ας μη τους δώσουμε αυτή τη χαρά. Ας μην τους προσφέρουμε ποτέ ξανά ένα τέτοιο αλγεινό θέαμα!
Καλό βόλι σε όλους! Σε ό,τι και αν πιστεύουν οι ίδιοι πως θα είναι καλύτερο πρώτα για την πατρίδα μας συνολικά και έπειτα ατομικά για τους εαυτούς τους! Όχι όμως το αντίθετο….
 ‘Εργο: «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ», ακουαρέλα σε χαρτί
Γ. Γ. Γ

Έτσι ναυάγησαν όλα: Πώς δόθηκε τελεσίγραφο, πώς χάθηκε η εμπιστοσύνη



Τη στιγμή που οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης νόμιζαν πως είχε υπάρξει συμφωνία, η Αθήνα ζήτησε νέες παραχωρήσεις.
Το «τελεσίγραφο», όπως το αποκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας, δόθηκε το πρωινό της 25ης Ιουνίου.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε περάσει το προηγούμενο βράδι στα κεντρικά γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, σε ένα τραπέζι απέναντι από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ. Μετά από ώρες διαπραγματεύσεων του έδωσαν ένα περιθώριο μέχρι τις 11 το πρωί να αποδεχτεί μια τελική προσφορά για συμφωνία διάσωσης.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών διαψεύδει τις φήμες για κούρεμα καταθέσεων



Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority), ο πρόεδρός της Andrea Enria, δήλωσε ότι "δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή "κουρέματος" στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί".

Analysts: Greek Government's Post-Referendum Future Unsure

ABC News

Alexis Tsipras
Whether Greeks decide in Sunday's referendum to accept their lenders' bailout deal or reject it, the government's hold on power may be shakier than its brash prime minister has calculated, analysts say.

ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για Ελλάδα

 Άρθρο του Αμερικανού λογοτέχνη Robert Najemy για την Ελλάδα,
που μας κάνει να ανατριχιάζουμε από υπερηφάνεια...

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, ανά τον κόσμο. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη. Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού. Από την ιατρική της χώρας σας, από την φαρμακευτική. Από τα ανώτερα μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα). Από τη Φυσική και από τη χημεία.

Η κρυφή ατζέντα της πρότασης για μείωση των αμυντικών δαπανών. Ποιους εξυπηρετεί ο αφοπλισμός του Στρατεύματος


Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας  ο  Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας διαβεβαίωσε,  ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και στις αποδοχές των στρατιωτικών. Φαίνεται ότι οι απειλές του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου για παραίτηση, που θα προκαλούσε  και αναπόφευκτη κυβερνητική κρίση, είχαν  αποτέλεσμα.

Greeks Mull Consequences of Crucial Bailout Referendum

ABC News

APTOPIX Greece Bailout
With the crucial austerity referendum a day away, Greeks contemplated Saturday how their vote will shape their future and the impact a "yes" or "no" will have on the country's youth.
Opinion polls showed Greeks evenly split on whether to accept creditors' proposals for more austerity in exchange for rescue loans, or defiantly reject the deal and send the message that they're simply fed up with years of harsh economic austerity.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ