}

06 Ιουλίου, 2015

ΟΧΙ: 5.7.2015. ΜΕΡΑ ΑΝΑΤΑΣΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Παναγιώτης Ήφαιστος
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών 

Οι Έλληνες αντιστάθηκαν. Δεν λύγισαν. Έδειξαν ότι έχουν υπόσταση. Πολιτική υπόσταση συμβατή με την μακραίωνη ελληνική παράδοση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ότι είναι φορείς των υψηλών πολιτικών παραδόσεων της Ελληνικότητας. Τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες και εφήμερες λεπτομέρειες που άλλοι θα θυμούνται και θα γελούν και άλλοι θα ντρέπονται για την ολιγωρία τους.

"Eπαναστάτησε" και η Ιταλία! - Εξέγερση από τον M.Ρέντσι: "Οριστική λύση για την Ελλάδα αύριο - Απαιτείται η Ευρώπη να αλλάξει"

Ο ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ" ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

Σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη μετά το ελληνικό δημοψήφισμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι "έσπασε" τις "αλυσίδες" του Βερολίνου και ζήτησε να υπάρξει "αύριο κι όλας" λύση για την Ελλάδα, αλλά το κυριότερο ζήτησε να "οικοδομηθεί μια νέα Ευρώπη" και το σημαντικότερο είναι ότι ζητεί  "να σπάσουν τα δεσμά της γραφειοκρατίας και των κανονισμών που μας κρατούν φιλακισμένους"!

Τι συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΎΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Το κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν οι αρχηγοί των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων έδωσε στη δημοσιότητα η Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Αναλυτικά, το κοινό ανακοινωθέν έχει ως εξής: 

Και επισήμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος νέος υπουργός Οικονομικών



Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι τελικά, προς επιβεβαίωση των φημών, ο νυν αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος και θα ορκιστεί στις 20.00 το βράδυ.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από την Προεδρία, επιβεβαιώνει το γεγονός. Όπως σημειώνεται, "ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, σήμερα και ώρα 20.00, θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ως Υπουργός Οικονομικών".
Ακολούθως θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ

Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης

Το χθεσινό δημοψήφισμα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, επανίδρυσε τη χώρα. Πριν από τη διεξαγωγή του γνωρίζαμε ότι ο ελληνικός λαός τάσσεται αναφανδόν υπέρ της Ευρώπης, χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις, ότι η παλαιή επετηρίδα της πολιτικής τάξης μας άντεχε εκμεταλλευόμενη τη μετεκλογική ρευστότητα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα συνιστωσών, ότι ο λαός είναι επιρρεπής στον διχασμό. Ο τρόπος που φτάσαμε στις κάλπες μέσα σε πέντε εφιαλτικές ημέρες, με το μαχαίρι στον λαιμό, έφτασε και περίσσεψε για να συντριβούν παλαιές βεβαιότητες, να διαλυθούν σταθερές δεκαετιών, να ισοπεδωθούν αξιώματα και αλήθειες της Μεταπολίτευσης.

Μέχρι την Τετάρτη κλειστές οι τράπεζες - σε εξέλιξη σύσκεψη στο ΓΛΚ

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΡΔΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Μέχρι την Τετάρτη κλειστές οι τράπεζες - σε εξέλιξη σύσκεψη στο ΓΛΚ

Παρατείνεται με υπουργική απόφαση για δύο ακόμα ημέρες (Τρίτη-Τετάρτη) η τραπεζική αργία, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη μετά τη συνεδρίαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Greece: Here's What Happens Next (ABC News Video)

SUSANNA KIM

Following the Greek people's majority rejection of creditors' terms for austerity and the resignation of the country's finance minister, Greece's future in the European Union is more tenuous than ever.

Νόαμ Τσόμσκι: "Η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα σώσει τους ίδιους και τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη"

"ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΡΙΖΙΚΑ"

 Νovus Ordo Seclorum delenda est (H Nέα Τάξη πραγμάτων πρέπει να καταστραφεί)
 Λάβρος κατά των δανειστών ο διάσημος  Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι ο οποίος δήλωσε με αφορμή το κρίσιμο ελληνικό δημοψήφισμα ότι «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων με την ενθάρρυνση της 
παγκόσμιας αλληλεγγύης,  θα σώσει αυτούς, αλλά και άλλους, από τη σκληρή μοίρα που υπαγορεύονται από τους σημερινούς αφέντες» δίνοντας το στίγμα για το ποια επιλογή θα προτιμούσε να προκύψει από την κάλπη.

Η Γερμανία επιθετική, μα η Ελλάδα ενωμένη

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Tο δημοψήφισμα έγινε σε συνθήκες ψυχραιμίας και χωρίς εντάσεις. Η κυβέρνηση το κέρδισε με τεράστια πλειοψηφία η οποία έφερε και τα πρώτα εσωτερικά πολιτικά αποτελέσματα με την παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της Ν.Δ. Τώρα, η ελπίδα όλων των Ελλήνων είναι μία και μόνη: όλα αυτά να μην οδηγήσουν τη χώρα σε πιο δυσμενή θέση, αλλά, αντιθέτως σε καλύτερη από ότι πριν. Σε αυτή την κατεύθυνση, ορθώς ο πρωθυπουργός ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και ορθώς εκείνοι το αποδέχθηκαν.

Οι Έλληνες ψήφισαν "όχι" στην επιβεβλημένη λιτότητα της Ε.Ε.

Του Paul Craig Roberts 
Μετάφραση – Απόδοση Δημ. Βουλγαρίδης 


Με το 90% των καταμετρημένων ψήφων, οι Έλληνες ψήφισαν 61% έναντι 39%, σχετικά με την αποδοχή του τελευταίου γύρου λιτότητας που η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει στον ελληνικό λαό, προς όφελος του 1%. Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι το 39% ψήφισε υπέρ του 1% και κατά των δικών του συμφερόντων. Το 39% σ’ αυτή τη ψηφοφορία δείχνει ότι η προπαγάνδα προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να καταψηφίσουν το δικό τους συμφέρον.

Spiegel: Τώρα ακολουθούν οι πικρές εβδομάδες

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται εκτενώς στο αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα και στις επιπτώσεις του για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη.

"Τώρα η ΕΕ απειλείται με μια έντονη διαμάχη σχετικά με ένα Grexit", είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, η οποία εξηγεί ότι μετά το "όχι" των Ελλήνων μερικοί πολιτικοί ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ άλλοι τάσσονται υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Greeks Reject Bailout Terms in Rebuff to European Leaders (abc Video)




Greeks delivered a shocking rebuff to Europe’s leaders on Sunday, decisively rejecting a deal offered by the country’s creditors in a historic vote that could redefine Greece’s place in Europe and shake the Continent’s financial stability.

Καταλάβατε τι κάναμε; Τα blogs κερδίσαμε μια χαμένη μάχη!


Leonidas (GERARD BUTLER) personally delivers his answer to the Persian Messenger (PETER MENSAH) in Warner Bros. Pictures’, Legendary Pictures’ and Virtual Studios’ action drama “300,” distributed by Warner Bros. Pictures. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION


ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ την Μάχη απέναντι στους πακτωλούς των μαύρων Ταμείων του ΔΝΤ και των αγύριστων δανείων των καναλαρχών, των απειλών των Τραπεζιτών, των πρακτόρων των Πρεσβειών, του παλαιοκομματικού συστήματος με τους διαπλεκόμενους εργολάβους.

Προσκυνώ την χάρη σου λαέ (ή, όταν χλώμιασε ο Φρίντμαν)!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Η χθεσινή νίκη του ελληνικού λαού ήταν ένας μεγαλειώδης θρίαμβος.

Με τον εκβιασμό των κλειστών ιδιωτικών συστημικών     τραπεζών, (παρένθεση: Μία ιδιωτική επιχείρηση, από σουβλατζίδικο μέχρι τράπεζα, λέγεται ιδιωτική όταν λειτουργεί με   ιδιωτικά κεφάλαια.  Όταν όμως λειτουργεί με χρήματα που δανείστηκε ο ελληνικός         λαός και έχει κληθεί να τα πληρώσει με αίμα, τότε δεν μπορεί να είναι ιδιωτική παρά μετοχική, με μέτοχο και το Δημόσιο κατά το ποσοστό που έχει συνεισφέρει στην λειτουργία της. Αναλόγως του ποσοστού συμμετοχής το κράτος θα πρέπει να εισπράττει από τα       κέρδη της επιχείρησης, και όχι αυτά να πηγαίνουν σε ιδιωτικές τσέπες.

"Σεισμός" σε Ευρώπη και Ελλάδα από το ΟΧΙ - Σύνοδος Κορυφής τη Τρίτη και "χρησμός" Μέρκελ

Image
Σεισμός στην Ευρώπη, σεισμός και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό  της χώρας. Μέρκελ και Ολάντ ανακοίνωσαν Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης με την καγκελάριο να λέει ότι “πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού”. Το πως θα “μεταφραστεί” αυτή η δήλωση μένει να το δούμε. Υπάρχουν εκείνοι που την ερμηνεύουν αισιόδοξα και θέλουν να πιστεύουν ότι το Βερολίνο επιτέλους θα εγκαταλείψει τις αδιεξοδες εμμονές του. Και υπάρχουν και οι άλλοι που εκτιμούν ότι οι Γερμανοί είναι πάντα…Γερμανοί και θα πιέσουν κι άλλο για Grexit “ερμηνεύοντας” την απόφαση του ελληνικού λαού να πει όχι στο παράλογο πρόγραμμα “εξυγίανσης” ως επιθυμία μας να βγούμε από την ευρωζώνη.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ