}

15 Ιουλίου, 2015

LIVE: Η συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή Ζωντανά

LIVE: Η συζήτηση για τη συμφωνία στη Βουλή

Ζωντανά

Ξεκίνησε η έναρξη της συζήτησης επί της συμφωνίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα τοποθετηθούν στην Βουλή. Της διαδικασίας προήδρευσε αρχικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα διαδικαστικά. Η Ολομέλεια αποφάσισε να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία. Μετά την απόφαση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει της συζήτησης και αποχώρησε από την έδρα. 
Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια:


Οι 3 Λόγοι που η Συμφωνία για το ελληνικό χρέος είναι πραγματικά μια γερμανική Παγίδα!

tsipras_merkel_st Η Ελλάδα σώζεται;

Σε όλο τον πλανήτη, οι τίτλοι ειδήσεων διαλαλούν ότι μια «συμφωνία» έγινε η οποία θα δώσει στην Ελλάδα τα χρήματα που χρειάζεται και θα την κρατήσει στην ευρωζώνη.
Αλλά, όπως θα δείτε παρακάτω, αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Χθες, όταν έγραφα ότι «ποτέ δεν επρόκειτο να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία», δεν υπερέβαλλα. Αυτή η «συμφωνία» δεν συντάχθηκε με την πρόθεση της «σωτηρίας της Ελλάδας». Όπως εξήγησα σε προηγούμενο άρθρο μου, αυτές οι διαπραγματεύσεις ήταν όλες σχετικές με τη ρύθμιση για έξωση της Ελλάδας από το ευρώ. 

Ανασχηματισμός και κρίσεις Αρχηγών - Ποια είναι η σχέση και τι μπορεί να αλλάξει

ImageΟ ανασχηματισμός της κυβέρνησης πιθανότατα αύριο έχει ένα ερωτηματικό σ΄ ότι αφορά στο ΥΠΕΘΑ και αρκετή αγωνία για τους Αρχηγούς που αναμένουν τις κρίσεις μέσα στον Αύγουστο. Η παραμονή ή η απομάκρυνση του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου θα έχει τη σημασία της για τις οριστικές αποφάσεις των κρίσεων.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος παραμένει στη θέση του και το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα. Οι επιφυλάξεις του Κώστα Ήσυχου πιθανότατα θα τον οδηγήσουν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

abc News - Greece: Revolt Over Austerity Deal Grows Ahead of Vote

By DEREK GATOPOULOS and ELENA BECATOROS Associated Press

Greece Bailout

AUTO START: ON OFF
Greece's left-wing government launched a frantic 24-hour effort late Tuesday to push more austerity measures through Parliament and meet demands from European creditors as it faced down mounting anger at home.

Τσίπρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, αν χαθεί η πλειοψηφία [Βίντεο ολόκληρη η συνέντευξη]



Συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη σκιά των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που πυροδοτεί η συμφωνία με τους δανειστές. Ο πρωθυπουργός έδωσε απαντήσεις για τη συμφωνία, τις συνθήκες και τα διλήμματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος, αποδεχόμενος πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη συμφωνία, με σκληρές μεταρρυθμίσεις και μέτρα.

Παραδοχή-σοκ από Α.Τσίπρα: "Σε ένα μήνα θα ανοίξουν οι τράπεζες"!

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ "ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" - ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ;

Αλλο ένα ρεπορτάζ του defencenet.gr επιβεβαιώθηκε (διαβάστε σχετικά εδώ) και μάλιστα διά "πρωθυπουργικών χειλέων": Οι τράπεζες θα αργήσουν πολύ να ανοίξουν.
Γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και γιατί θα πρέπει να βρεθούν τα λεφτά. Αν βρεθούν.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ