}

19 Ιουλίου, 2015

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ! Δεν ισχύει το όριο των 420 ευρώ για αυτή την εβδομάδα!

xrimata_atm.medium

Για τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα στις τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργία, μίλησε στο MEGA η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, η οποία έστειλε το μήνυμα ότι η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών είναι δεδομένη και κάλεσε τους καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες και να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στη σταθεροποίηση του συστήματος.

Οι αφανείς ήρωες της ΠΑ και των πυροσβεστικών στα "πύρινα υπόστεγα" της Ελευσίνας

Image“Μόνο τα 13 από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι διαθέσιμα”, ακούσαμε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, που άφηνε …αιχμές , γιατί δεν είναι και τα 21 στον αέρα!

19/7/69 “φεύγει” ο αντικομμουνιστής Έλληνας πεζογράφος Στρατής Μυριβήλης


Στρατής Μυριβήλης

Ο Στρατής Μυριβήλης, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς του ΄30, πατριώτης και λυρικός πεζογράφος του Αιγαίου, ένας «αδιάλλακτος της λογοτεχνίας» σε συνεχή αναζήτηση της ελληνικότητας, γεννήθηκε στην υπόδουλη ακόμη Συκαμιά της Λέσβου το 1890. Ανήκει στη γενιά εκείνη που πολέμησε για την ανόρθωση του ελληνισμού κατά τους βαλκανικούς πολέμους, που παρακολούθησε με πόνο τη Μικρασιατική Καταστροφή και την κατάρρευση της Μεγάλης Ιδέας και τελικά στράφηκε σε έναν ενδοσκοπικό εθνικισμό, αναζητώντας με πάθος τα διακριτικά της ελληνικής συνείδησης στην ελληνική γη και στη λαϊκή παράδοση.

Μνημόνιο ΙΙΙ: Τι φέρνει στις Ένοπλες Δυνάμεις

Tι θα γίνει με το συνταξιοδοτικό;
Καταδρομείς

Το νέο μνημόνιο που έφτασε, και που όλοι παραδέχονται πια πως ήταν μονόδρομος στην κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, με τις ευθύνες να επιμερίζονται αναλογικά σε όλους, είναι βέβαιο πως θα πλήξει και πάλι τους «συνήθεις υπόπτους».
Ανάμεσα σε αυτούς, πρώτοι και καλύτεροι είναι οι στρατιωτικοί, που έχουν συνηθίσει να πληρώνουν την «νύφη», ακόμα και όταν κάτι απειροελάχιστο τους δίδεται από την πολιτεία, αφού για παράδειγμα ακόμα και για την αναγνώριση των (κακώς) αποκαλούμενων «πλασματικών», που είναι χρόνια τα οποία έχουν προσφερθεί στην πατρίδα υπό τη μορφή υπερωριακής εργασίας, οι στρατιωτικοί καταγγέλλουν πως αυτοί πρέπει να πληρώσουν 2.500 ευρώ, όταν στα Σώματα Ασφαλείας πληρώνουν το 1/5!

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ | «Άκυρα τα μνημόνια αν υπογράφηκαν υπό οικονομική απειλή

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ | «Άκυρα τα μνημόνια αν υπογράφηκαν υπό οικονομική απειλή»

Συνεχίστηκαν και την Κυριακή στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, οι τοποθετήσεις για το δημόσιο χρέος, στο πλαίσιο της συγκρότησης της «Επιτροπής Αλήθειας» για τον λογιστικό και νομικό του έλεγχο.

ΑΝΑΛΗΨΗ 420 ΕΥΡΩ την εβδομάδα από αύριο Δευτέρα.

trapeza
Συντάκτης:
Επειτα από τρεις εβδομάδες η λεγόμενη τραπεζική αργία τερματίζεται, εξέλιξη που έγινε δυνατή λόγω της πρόσφατης απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω του μηχανισμού ELA κατά 900 εκατ.ευρώ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - Αττίλας '74: Ο Βιασμός της Κύπρου


Τον Σεπτέμβριο του 1974 ο Μιχάλης Κακογιάννης ταξίδεψε στην Κύπρο, τον τόπο καταγωγής του, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την εισβολή των Τούρκων στις 20 Ιουλίου του 1974, μετά την έναρξη εφαρμογής του    προαποφασισμένου σχεδίου της αθηναϊκής χούντας για πραξικοπηματική   ανατροπή   του Μακαρίου, απαλοιφή του τουρκοκυπριακού στοιχείου και άμεση προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα.

Αυτοί είναι οι νεκροί του ηρωϊκού 336 Τάγματος στην Λευκωσία - Φωτογραφίες βίντεο

Image
Η κυπριακή τραγωδία με το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Μακάριου και η τουρκική εισβοή που ακολούθησε όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι και όσο κι σν προσπαθήσουν δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεχαστεί. Μέσα στο κλίμα προδοσίας και διάλυσης αναδείχτηκαν ηρωϊκές μορφές που πολέμησαν και υπερασπίστηκαν μόνοι και αβοήθητοι ότι μπορούσαν. Και κατάφεραν πολλά.

Η "Γυάρος" της ΠΑ επί "κομματοκρατίας" και οι ήρωες των πυροσβεστικών αεροσκαφών

Image
Θα τους “λατρέψουμε”, θα τους “εκθειάσουμε” ,θα τους “αποθεώσουμε”. Για μερικά 24ωρα. Όσο κρατήσουν οι πυρκαγιές. Μόλις και η τελευταία σπίθα σβήσει , εκείνοι θα επιστρέψουν στην “εξορία” της Ελευσίνας. Οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών γνωρίζουν την μοίρα τους.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ : Καλοκαιρινές ιστορίες "αυτοπροστασίας" - Ένα άρθρο του Κ.Φράγκου για τους εξοπλισμούς

Image
Του Κων. Φράγκου

Κι' αν δεν μπορείς να κάνεις τη
ζωή σου όπως θέλεις/
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/
Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου/
μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες

Κων. Καβάφης - Όσον μπορείς

Καλοκαιράκι έρχεται, πλέουμε με τα πανιά καταξεσκισμένα στο μάτι του κυκλώνα, χρειαζόμαστε ολίγη ψυχαγωγία.

Το επιχειρώ αποχαιρετώντας τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστα Ήσυχο, πρώην Κουκουέ και αρχισυνδικαλιστή της Ο.Α. ο οποίος αμφιβάλλω αν πήρε χαμπάρι τίνος Υπουργείου Ηγείτο επί εξάμηνο (μέγα σφάλμα του κ. Τσίπρα που τον τοποθέτησε εκεί) άνευ θητείας, θείου και φωσφόρου και υποδεχόμενοι τον νέον κ. Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ. Ας μας βγει καλός, δεν αντέχει άλλο το Υπουργείο…

Το μεγάλο ευχαριστώ του Ήσυχου στους "εργαζόμενους στρατιωτικούς"

Image
Μ΄ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους “εργαζόμενους στρατιωτικούς” αποχώρησε από το ΥΠΕΘΑ ο Κώστας Ήσυχος. Απευθυνόμενος στον διάδοχό του Δημήτρη Βίτσα ο κ.Ήσυχος είπε:

“Καλώς όρισες σε ένα χώρο δουλειάς, που οι εργαζόμενοι του, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, είναι άνθρωποι του καθήκοντος και της ανιδιοτέλειας. Είναι οι άνθρωποι του εμείς και όχι του εγώ. Είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, δημόσιοι λειτουργοί. Εδώ εκτελείται η Εθνική Αποστολή της Άμυνας με πίστη και αφοσίωση.

6 απαραίτητα δωρεάν προγράμματα για Windows





Κάποια στιγμή όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν άδειο από προγράμματα υπολογιστή. Η εγκατάσταση των σωστών εφαρμογών είναι απαραίτητη για τη μετέπειτα πορεία του συστήματος. Ειδικά αν πρόκειται για αρχάριους χρήστες. Παρακάτω παρουσιάζω 6 δωρεάν προγράμματα -το καθένα κορυφαίο στο είδος του- που είναι καλό να τα έχουμε κατά νου όταν βρεθούμε σε αυτή τη θέση.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ