}

26 Ιουλίου, 2015

Θωρακίστε τη Θράκη τώρα!

Η Θράκη δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί την προστασία της ελληνικότητάς της...  
Οι πολιτικοί θα πρέπει να αφήσουν τα λόγια και να περάσουν στα έργα για τη Θράκη... 
Αν δεν θέλουν να το δηλώσουν...
Αν δεν μπορούν να παραιτηθούν...!  

Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας είκοσι F-16!

Για να ανταπεξέλθουν οι Ενοπλες δυνάμεις στις περικοπές 300.000.000 € 
Έντονες αντιδράσεις του ΓΕΑ για τη μείωση των μαχητικών αεροσκαφών 

Σε οικονομικό αδιέξοδο κινδυνεύουν να οδηγηθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για περικοπές.
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι αμυντικές δαπάνες ανέρχονται σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ, οπότε οι περικοπές 100.000.000 ευρώ φέτος και 200.000.000 ευρώ το 2016 θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Πολιτικοί του «άσπρου-μαύρου»

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής καταπληκτικό: η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων, περιλαμβανομένης και της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν τα μνημόνια. Για να μην κρύβουμε τα λόγια μας, ο Γερμανός Σόιμπλε τους έβαλε όλους στο ίδιο σακί. Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες της χώρας, που βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αναθεματίζουν τα μνημόνια, αλλά ψηφίζουν τα λεγόμενα «μνημονιακά κόμματα».

Reuters: Tα capital controls στις ελληνικές τράπεζες θα διαρκέσουν για μήνες

Reuters: Tα capital controls στις ελληνικές τράπεζες θα διαρκέσουν για μήνεςTα capital controls στις ελληνικές τράπεζες θα διαρκέσουν για μήνες, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.
«Οι τράπεζες είναι στην κατάψυξη και η ελληνική οικονομία γίνεται ολοένα και πιο ισχνή» , και αυτό το πάγωμα της ρευστότητας είναι απίθανο να «αποφευχθεί» σύντομα, αν και οι έλεγχοι στη διακίνηση κεφαλαίων μπορεί να χαλαρώσουν λίγο ακόμη, αναφέρει αξιωματούχος σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων.

«Ως πρόβατο επί σφαγή» πάνε την Ελλάδα, γράφει ο Στίγκλιτς


«Ως πρόβατο επί σφαγή» πάνε την Ελλάδα, γράφει ο Στίγκλιτς


«Ως πρόβατο επί σφαγή» χαρακτηρίζει ο γνωστός Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς την Ελλάδα σε νέο του άρθρο στους New York Times προσπαθώντας παράλληλα να εξηγήσει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.
Ο ίδιος, ως καλός γνώστης του ελληνικού ζητήματος, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές ευθύνες για να αποδοθούν ενόσω η ελληνική κρίση περνάει στο επόμενο στάδιο.

Κατρούγκαλος: Μισόλογα για την πληρωμή των συντάξεων


Κατρούγκαλος: Μισόλογα για την πληρωμή των συντάξεων

Με μισόλογα για το αν θα πληρωθούν οι συντάξεις απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΙ.
«Έχουμε τα χρήματα αυτά χωρίς να είναι εύκολο να τα εξασφαλίσουμε την περίοδο αυτή, στην οποία κινούμαστε. Αλλά να μην ανησυχεί κανείς. Όλα θα πληρωθούν στην ώρα τους», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο Αλέξης αποφασισμένος να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης – 8 Νοεμβρίου εκλογές

, 12:01 | 

Ο Αλέξης αποφασισμένος να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης – 8 Νοεμβρίου εκλογές
Αποφασισμένος είναι, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, ο Αλέξης Τσίπρας να «τελειώνει» με τα ανοιχτά ζητήματα για να κυβερνήσει.
Να κυβερνήσει ισχυρός και αυτοδύναμος, δίχως γραφικούς και ιδεοληπτικούς, αλλά γινόμενος ο ηγέτης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης -και με τη βοήθεια του λαού- να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και την πολιτισμική, πολιτική και οικονομική κρίση.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να «σφραγίσει» τη συμφωνία με τους εταίρους στις 18 Αυγούστου και να κλειδώσει τις πρόωρες κάλπες για τις 8 Νοεμβρίου ώστε κερδίζοντας τις εκλογές αυτοδύναμος να προχωρήσει μπροστά.

Τουρκικές επιχειρήσεις οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδας: O έλεγχος του Aιγαίου, τα κόκκινα δάνεια και η συμφωνία ΗΡΑΚΛΗ-Τurkish Airlines

ΠΩΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΑΝΟΙΞΕ "ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ

Στα σκαριά βρίσκονται από την Τουρκία επιχειρήσεις οικονομικής διείσδυσης και στραγγαλισμού με στόχο την ευάλωτη οικονομικά αλλά και στρατιωτικά Ελλάδα. Η Τουρκία "χτυπάει" όχι μόνο με δόρυ τον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου αλλά και προβαίνει σε επιχειρήσεις "ήπιας ισχύος" συνάπτοντας συμφωνίες μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας ΗΡΑΚΛΗΣ και της Turkish Airlines ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι πληροφορίες αναφέρουν τον σχεδιασμό της Άγκυρας να αγοράσει μέσω ξένων funds κόκκινων δανείων που θα πωληθούν από τον νέο φορέα που θα δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ