}

28 Ιουλίου, 2015

Συνθήκη Σεβρών : Ένας θρίαμβος που κατέληξε σε τραγωδία

Image
Στις 28 Ιουλίου του 1920 τερματίζεται και τυπικά για την Ελλάδα και την Τουρκία ο Πόλεμος. Σε μια αίθουσα του δημαρχείου των Σεβρών, κοντά στο Παρίσι, υπογράφεται η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της Αντάντ. Είναι η γνωστή συνθήκη των Σεβρών που έκανε το όραμα της “Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών” να μοιάζει εφικτό. Τελικά αποδείχτηκε εφιάλτης που ακόμη και σήμερα μας στοιχειώνει.

Thracian Star 2015: Η ΠΑ ήταν και εκεί

Image
Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2015», με αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, η οποία διοργανώθηκε από τη Βουλγαρία και διεξήχθη εντός του FIR Σόφιας.

Το plan b των στρατιωτικών για το ενιαίο μισθολόγιο "αντίδοτο" στις νέες περικοπές

ImageΟ “εξορθολογισμός” των ειδικών μισθολογίων που φαίνεται ότι απαιτούν οι δανειστές υπολογίζεται ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα νέες μειώσεις από 5 ως 20 % ακόμη και στους στρατιωτικούς.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν είναι λογικό να έχουν προκαλέσει ανησυχία στα στελέχη των ΕΔ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα με μελέτη της από το 2010 ,την οποία και επικαιροποίησε το 2014. Μεταξύ άλλων για το μισθολόγιο των στρατιωτικών πρότεινε την υιοθέτηση νέου (ενιαίου) μισθολογίου και την ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό μισθό.

Κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες δίχως όραμα για την πατρίδα μάς διχάζουν με ψευτοδιλήμματα

Κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες δίχως όραμα για την πατρίδα μάς διχάζουν με ψευτοδιλήμματα

Είναι εξωφρενικό! Ανόητοι πολιτικάντηδες, από όλα τα κόμματα, που δεν έχουν όραμα και σχέδιο για τη χώρα, διχάζουν συνεχώς τον λαό με ψευτοδιλήμματα.

Τι σημαίνει αλήθεια ευρώ ή δραχμή; Το νόμισμα είναι το πρόβλημα ή ποιοι και πώς το διαχειρίζονται;
Χρεοκοπήσαμε λόγω του ευρώ ή επειδή τα λαμόγια κατασπατάλησαν και καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα;

Φίσερ: Μέρκελ – Σόιμπλε χρησιμοποιούν το ευρώ για να αλώσουν την ΕΕ


Φίσερ: Μέρκελ – Σόιμπλε χρησιμοποιούν το ευρώ για να αλώσουν την ΕΕ

Δριμύ κατηγορώ κατά της Άνγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιόσκα Φίσερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», καταδεικνύοντας τους ως καταστροφείς του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Μεγάλο μαχαίρι ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η Ντέλια «Δρακουλέσκου» θέλει μείωση στις κύριες-επικουρικές, κατάργηση εισφορών υπέρ τρίτων
«Μαχαίρι» 30% στις συντάξεις αναμένεται να ζητήσει με την άφιξή της στην Αθήνα η νέα εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τη Ρουμανία Ντέλια Βελκουλέσκου, γνωστή πλέον και με το παρατσούκλι... «Δρακουλέσκου». Παρατσούκλι διόλου τυχαίο για την... «ειδική» του ΔΝΤ, η οποία θέλει περισσότερο «αίμα» από τις συντάξεις, καθώς με τη λογική του τρόμου που ακολουθεί το ΔΝΤ μόνο έτσι μπορεί να περιοριστεί το έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ