}

02 Αυγούστου, 2015

ΝΕΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ - Του Σάββα Καλεντερίδη


Εικόνα: Σάββας ΚαλεντερίδηςΣτις εκλογές της 5ης Ιουνίου οι Κούρδοι πέτυχαν μια μεγαλειώδη νίκη
Η Τουρκία ακολούθησε μια αλλοπρόσαλλη πολιτική στο ζήτημα της Συρίας. Πρώτα σχεδίασε τη δημιουργία μιας ένωσης μουσουλμανικών κρατών στην περιοχή, με στόχο την ανασύσταση μιας μικρής «οθωμανικής αυτοκρατορίας». Κεντρικός πυλώνας του σχεδίου αυτού ήταν η Συρία, γι' αυτό ο Ερντογάν φιλοξενούσε σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο το ζεύγος Ασαντ στην κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη.

Επικίνδυνα ολισθήματα της εξωτερικής μας πολιτικής

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων.


balkan-map
Σε πλήρη κατάργηση των κόκκινων γραμμών της εξωτερικής μας πολιτικής προβαίνει ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Κοτζιάς, εκμεταλλευόμενος και την απορρόφηση της κοινής γνώμης από το νέο μνημόνιο και τις οικονομικές εξελίξεις.

Πρώτα μετέβη στα Σκόπια όπου απήλλαξε τους ψευδομακεδόνες από κάθε κατηγορία για αλυτρωτισμό και έβαλε στο ράφι το ζήτημα του ονόματος.

Ετοιμάζονται κελιά για Βενιζέλο και Παπαντωνίου!!

Για ΣΚΑΝΔΑΛΑ εκατοντάδων εκατομμυρίων στα εξοπλιστικά, στην Αγροτική Τράπεζα και το PSI
ceb2cebfcebcceb2ceb1-1

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η ώρα των κελιών για το ΠΑΣΟΚικό κατεστημένο που διέλυσε την χώρα και συνεχίζει με περίσσια αλαζονεία και θράσος να μας κουνά το δάχτυλο, έφτασε… Η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού χτες, αλλά και η Ελληνική δικαιοσύνη έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ανοίγουν τα κελιά του Κορυδαλλού, για τα πιο μεγάλα ψάρια…

ΑΝΗΘΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πρόθεση σύμφωνα με την έρπουσα φημολογία αφαίρεσης του δεκάευρου ημερήσιας αποζημίωσης των αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς, στα πλαίσια των περικοπών 200 εκατομμυρίων ευρώ στην άμυνα της χώρας. Περικοπές που επιζητούν οι ξένοι δανειστές και δυστυχώς προκάλεσαν οι  υπόδικοι και ελεύθεροι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας των ανεξέλεγκτων εξοπλιστικών προγραμμάτων για να πληρώσουν οι επόμενες γενιές.

Η Ελλάδα αποκαλύπτει: Η Ευρώπη που δεν θέλουμε πια

Ένα κίνημα νέο και γεμάτο ενέργεια ήταν έτοιμο να αλλάξει ένα ολόκληρο έθνος και να αφυπνίσει τη γηραιά ήπειρο. Το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συνέτριψαν αυτή την ελπίδα.

 

Το σχέδιο των δανειστών για τις συντάξεις – Τι αλλάζει άμεσα!


Το σχέδιο των δανειστών για τις συντάξεις – Τι αλλάζει άμεσα!

Αλλάζουν όλα για τις συντάξεις   άμεσα καθώς η τρόικα προτείνει μεγάλη αύξηση του ορίου ηλικίας από το δεύτερο κιόλας εξάμηνο φέτος με στόχο την εξάλειψη των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων έως το 2021.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τα τεχνικά κλιμάκια, οι δανειστές κατέθεσαν πίνακα, που τα όρια ηλικίας αυξάνονταν έως και 15 έτη την επόμενη επταετία.

Ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια


Ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια

Μεγάλες ανατροπές έρχονται στα ειδικά μισθολόγια στα οποία εντάσσονται περισσότεροι από 250.000 υπάλληλοι προκειμένου να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο από τις αρχές του 2016.
Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό, που θα επιφέρει μειώσεις στις βασικές αποδοχές από 3-5% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ερντογάν: «Μια μόνο έγνοια έχω… Το Ισλάμ, το Ισλάμ, το Ισλάμ»


Ερντογάν: «Μια μόνο έγνοια έχω… Το Ισλάμ, το Ισλάμ, το Ισλάμ»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να συνδέσει τις τελευταίες πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και στο Ιράκ με τις «ανησυχίες» του για το Ισλάμ, λέγοντας ότι η εικόνα του Ισλάμ έχει ζημιωθεί από τη βία των τζιχαντιστών.

Παγκόσμια φρίκη από τον τουρκικό βομβαρδισμό με θύματα Κούρδους αμάχους


Παγκόσμια φρίκη από τον τουρκικό βομβαρδισμό με θύματα Κούρδους αμάχους


Παγκόσμια φρίκη έχει προκαλέσει ο βομβαρδισμός κουρδικού χωριού στο βόρειο Ιράκ   από την Τουρκία, με θύματα δεκάδες χωρικούς.
Η αεροπορική επιδρομή έγινε στις 04.00 το πρωί του Σαββάτου, την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνταν αμέριμνοι στα σπίτια τους.

Κάτι ετοιμάζει η Αγκυρα: Δεύτερο επεισόδιο σύλληψης Τούρκου κατασκόπου να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησί...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΑ

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί φρουρές του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου μετά το δεύτερο κρούσμα καταγραφής και φυσικής παρακολούθησης από Τούρκους πράκτορες στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων της Ευνοφυλακής.

Βαριές σκιές για τον εισαγγελέα (του Αντ. Σαμαρά)

Καταγγελίες που κάνουν πάταγο από το περιοδικό HotDoc που υποστηρίζουν ότι Ισίδωρος Ντογιάκος (γνωστός και ως «ο ψηλός,ο Παναθηναϊκάκιας») είναι ο άνθρωπος που «ξεπλένει», πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ