}

06 Αυγούστου, 2015

ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ Τιερί Μεϊσάν: "Ο Μ.Ομπάμα θα διαμελίσει την Τουρκία και θα δημιουργήσει το μεγάλο Κουρδιστάν - Η ΜΙΤ διατάζει το ISIL"


"Το ΙSIL ελέγχεται από πράκτορες της ΜΙΤ και ο Μ.Ομπάμα απείλησε την Τουρκία με διαμελισμό εάν προχωρήσει τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου και δεν εγκαταλείψει τους ισλαμιστές στην Συρία" αναφέρει σε εκτενές άρθρο του ο διάσημος και ανεξάρτητος Γάλλος αναλυτής Τιερί Μεισάν, που είναι αυθεντία σε θέματα κατασκοπείας,γεωπολιτικής και διπλωματίας, ερμηνεύοντας έτσι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που δείχνουν την Άγκυρα ανήμπορη να μπορεί να αντιδράσει στις εξελίξεις που συμβαίνουν στην νοτιοανατολική επικράτειά της, και πρόσφατα έφτασαν μέχρι τα βάθη του Πόντου.

Την αλήθεια κύριε Τσίπρα!

Δημοσιεύθηκε από Σπύρος Ριζόπουλος

tsipras-5-8-2015-editorial
Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους. Μου είχε προκαλέσει αίσθηση όταν σε κάποια φάση των διαπραγματεύσεων  είχε ρωτήσει η Λαγκάρντ τον Τσίπρα αν θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα κι εκείνος απάντησε: «Σας θέλουμε,  αρκεί να λέτε την αλήθεια». Το ίδιο ισχύει σήμερα και για τον πρωθυπουργό και το λέω με αληθινά φιλική διάθεση: Σας θέλουμε κύριε Τσίπρα, αρκεί να μας λέτε την αλήθεια!

Τί είναι η Νέα Διώρυγα του Σουέζ που εγκαινιάζουν Σίσι, Ολάντ, Τσίπρας;

διωρυγα3

Μπορεί το ενδιαφέρον της ελληνικής ειδησεογραφίας σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αίγυπτο να εστιάζεται στις συναντήσεις που θα έχει εκεί ο πρωθυπουργός με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι, το Φρανσουά Ολάντ και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ωστόσο το παγκόσμιο γεγονός είναι τα εγκαίνια της Νέας Διώρυγας του Σουέζ.

Μπροστά στις δοκιμασίες των αδελφών μας


Αποτέλεσμα εικόνας για αστεγος άνεργοςΔιαβάζω στις εκκλησιαστικές ειδήσεις του διαδικτύου: «με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του τάδε αγίου στον τάδε ναό» ή «πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστη για τη γιορτή του τάδε μητροπολίτου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Την ίδια μέρα παίρνω ηλεκτρονικό γράμμα που λέει: «Στέλλω αυτό το μήνυμα για να ζητήσω την προσευχή σας. Απ' τη Δευτέρα θα είμαι άστεγος και άνεργος και δεν έχω ιδέα πώς θα είναι η ζωή μου από εδώ και πέρα».

Σπανουδάκης: "Να βρούμε αυτούς που θα σηκώσουν την Ελλάδα και πάλι ψηλά..."

Ναί λοιπόν, ζώ σ' αυτήν την χώρα.
Μ' αυτούς τούς τόσο διαφορετικούς, από εμένα τουλάχιστον, ανθρώπους, πολιτικούς, παράγοντες και τηλεπερσόνες.

Ποτέ στην ζωή μου, δέν είχα σε υπόληψη, τούς έξυπνους, τούς σπουδασμένους, τούς λαοφιλείς, η τούς επώνυμους.
Άλλωστε αυτοί είναι που καθημερινά, καταστρέφουν ό,τι αγγίζω κι ό,τι αγαπώ.

Έρχεται «κούρεμα» στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ


Έρχεται «κούρεμα» στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ


Μειώσεις στις συντάξεις θα φέρουν οι οι αναλογιστικές μελέτες, στις οποίες θα βασιστεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού το φθινόπωρο.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος,σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με στελέχη του ΠΑΜΕ, εξέφρασε τις προσωπικές τoυ απόψεις για το τι θα ακολουθήσει στο ασφαλιστικό.

Η Πρωτογενής Παραγωγή

Image result for Πρωτογενής ΠαραγωγήΤον θάνατο του εμποράκου» (και όχι μόνο) τον βιώσαμε με τα Μνημόνια 1 και 2. Τώρα οι δανειστές αποφάσισαν να ζήσουμε ως χώρα με το Μνημόνιο 3 και «τον θάνατο του Ελληνα αγρότη». Δηλαδή να σκοτώσουν και το τελευταίο κύτταρο επιβίωσης της χώρας, που δεν είναι άλλο από την πρωτογενή αγροτική παραγωγή.

Τι είναι η ελεύθερη οικονομία;

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Η γερμανική «κίτρινη» Bild και το τουρκικό χρήμα πίσω από αυτή!

bild

Η «διάσημη» και για πολλά ελληνικά ΜΜΕ σημείο αναφοράς γερμανική εφημερίδα Bild μετά τα γεγονότα στην Τουρκία με τις επιθέσεις των Κούρδων ενάντια στην τουρκική πολιτική στήριξης των ισλαμιστών ξεκίνησε αγώνα για να «αποκαλύψει» και πάλι την αλήθεια.

Έτσι σε μια προσπάθεια για να μην χαθεί ούτε μία τουρκική λίρα από τον τουρισμό στην Τουρκία αλλά μάλλον να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της κίτρινης εφημερίδας ξεκίνησε εκστρατεία ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας στους τουρίστες.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ