}

11 Αυγούστου, 2015

Μαξίμου: Σε τι διαφέρει η συμφωνία από αυτή των Σαμαρά-Βενιζέλου Η σύγκριση

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αποτιμούν βήμα προς βήμα τα θετικά αποτελέσματα και τα οφέλη που προκύπτουν από το «Μνημόνιο 3», τη νέα συμφωνία με τους Θεσμούς και προχωρούν σε μια σύγκριση των νέων μέτρων ως προς αυτά που απαιτούσε η Τρόικα από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τον Δεκέμβριο του 2014 στη φάση της 5ης αξιολόγησης.

Τρίτο και φαρμακερό

Τα δύο πρώτα Μνημόνια εξαθλίωσαν τους Έλληνες, το τρίτο θα τους αποτελειώσει 
Σε δύο φάσεις θα ολοκληρωθεί η κατοχή από τους εταίρους 

Σε δύο δόσεις μάς παίρνουν τα μέτρα κυβέρνηση και δανειστές.Τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, όπως αυτά προκύπτουν από το προσχέδιο του νέου μνημονίου, είναι:

ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

PKK’ya hava operasyonu
Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σ. Καλεντερίδης

Το έχουμε υπογραμμίσει σε προηγούμενα άρθρα μας ότι η εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία, με τον τρόπο που επιχειρείται, μέσω της συμφωνίας που υπογράφτηκε πρόσφατα με τις ΗΠΑ, θα προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας, της Κίνας, της Αιγύπτου (να μην ξεχνάμε ότι η Αίγυπτος με τη Συρία αποτέλεσαν την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία [ΗΑΔ]), του Ιράν και, φυσικά, του κουρδικού παράγοντα.

Άσκηση με στρατιωτικά και πολιτικά μηνύματα



Η δεκαήμερη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ, που ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου, είχε όλα τα χαρακτηριστικά, υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων, γι' αυτό άλλωστε έγινε με απόλυτη μυστικότητα, κατ' απαίτηση των Ισραηλινών.
Η άσκηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ με την κωδική ονομασία «Olympus Summit 2015».

Άλλοι πουλάνε βόμβες, άλλοι θερίζουν πρόσφυγες.

Του Σ. Κούλογλου

Σχεδόν πανηγύριζε προχθές, η άλλοτε αριστερή Liberation, για το μοναδικό ίσως επίτευγμα της προεδρίας Φρανσουά Ολάντ: «Από την άνοδο της στην εξουσία το 2012, η γαλλική κυβέρνηση σημειώνει συνεχείς επιτυχίες στη πώληση όπλων στο εξωτερικό».

Επιτέλους, τέλος στα προνόμια και στις διαπραγματεύσεις...

Τέλος στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών βάζει η κυβέρνηση που κατέθεσε χθες νομοσχέδιο με το οποίο καταργείται το αφορολόγητο των βουλευτών και εξορθολογίζονται οι αποζημιώσεις υπουργών, διοικητών ΔΕΚΟ και προέδρων ανεξάρτητων αρχών.

Ο Πάνος Καμμένος στέλνει φυλακή και τον Παπαντωνίου μετά τον Τσοχατζόπουλο. Του το είχε υποσχεθεί από το 2011…

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ
ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ! ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε το σκάνδαλο των υποβρυχίων εν τη γένεση του το 1999, έπεσε όλο το νταβατζήδικο να τον εξοντώσει. Δεκάδες συκοφαντικά και κατάπτυστα δημοσιεύματα για να απαξιώσουν τις αποκαλύψεις του, αφού όλοι ήταν μέσα στο κόλπο. Και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα. 

ANAMENOMENO!!! Λαθρομετανάστες επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική Σημαία στην Κάλυμνο! - Οι κάτοικοι απάντησαν με δυναμίτες! (εικόνες)

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ "ΔΑΣΚΑΛΕΥΕΙ" ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ!


Επίθεση είχαμε σήμερα στο Λιμεναρχείο της Καλύμνου από "στίφη" λαθρομεταναστών τα οποία επιδίωξαν να κατεβάσουν την ελληνική Σημαία από τον ιστό, να αναποδογυρίσουν περιπολικό του ΛΣ, ενώ είχαν "δασκαλευτεί¨" από εκπρόσωπο
της Ύπατης  Αρμοστείας να μην δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα λεγοντάς τους ότι είναι παράνομο!

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

THΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ


Ένας στρατός αποτελεί την περίμετρο μίας κοινωνίας που, αντλώντας πόρους και δυνάμεις από την ίδια, μάχεται με ισχύ για να εξασφαλίσει την ύπαρξή της. 
Οι πόροι, ανθρώπινοι και μη, δεν είναι η πεμπτουσία ενός στρατού και ποτέ η αιτία της νίκης. Την νίκη τη δίνει η δύναμη που περικλείεται στον πυρήνα του κύκλου και διαχέεται στην περιφέρειά του, στις λόγχες ενός στρατού.  Δύναμη που εμπεριέχει ποικίλες συνιστώσες που καταλήγουν όλες στην κεντρική του αρτηρία, που είναι η ηθική δύναμη του στρατού και η πίστη στο δίκαιο του πολέμου. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ