}

15 Αυγούστου, 2015

Ποιος είχε την "ιδέα" για το όριο των 58 ετών στην συνταξιοδότηση στρατιωτικών;


Image

Ποιος θα εξηγήσει με καθαρότητα και σαφήνεια στους στρατιωτικούς τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουν για το συνταξιοδοτικό τους θέμα; Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιμένει ότι το όριο των 58 ετών -συν τα 40 χρόνια υπηρεσίας- για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος στρατιωτικός θα είναι “δίχτυ” ασφαλείας από “άδικες” ή μη επιθυμητές τέλος πάντων αποστρατείες.

Συνταξιοδοτικό: Πως γλίτωσαν οι αστυνομικοί και γιατί "έχασαν" οι στρατιωτικοί

ImageΤο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας σε αντίθεση μ΄ αυτό των Ενόπλων Δυνάμεων γλίτωσε τα χειρότερα για το συνταξιοδοτικό. Και γι΄ αυτό έχουν κάθε λόγο να δηλώνουν ικανοποιημένοι οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ. Για ακόμη μία φορά αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους στρατιωτικούς . Αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι γιατί οι στρατιωτικοί είναι πάντα οι ας το πούμε “ριγμένοι”.

Τι προβλέπει η συμφωνία για ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό

Αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς φέρνει η συμφωνία με τους θεσμούς που υπερψηφίστηκε την Παρασκευή από το ελληνικό κοινοβούλιο. Αύξηση των εισφορών, έμμεση μείωση των συντάξεων και αλλαγές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο.

Συμφωνία: Τριετές πρόγραμμα 86 δις ευρώ αποφάσισε το Eurogroup

Η μακρά πορεία των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν την επομένη των εκλογών του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών για 3ετές πρόγραμμα δανειοδότησης ύψους 86 δις να κλείνει κι επίσημα στο χθεσινό Eurogroup.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ;

Τελικά η μοίρα είναι πολύ άτιμο πράγμα. Το σχέδιο καταστροφής που ξεκίνησε ο σοσιαλδημοκράτης Γιώργος Παπανδρέου πριν από πέντε χρόνια με το Καστελόριζο και το Μνημόνιο 1 έρχεται να ολοκληρώσει ο σοσιαλιστής έως την... κυβίστηση και σοσιαλδημοκράτης μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας Αλέξης Τσίπρας με το Μνημόνιο 3 και 4. Παρένθεση σε αυτήν την ιστορία αποτέλεσαν οι Σαμαράς - Βενιζέλος. Τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Τσίπρας υποσχέθηκαν πολλά στους πολίτες, τους έδωσαν ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και τους «έκλεψαν» την ψήφο τους. 

Τι Είμαστε; Άξιοι των επιλογών μας ή ένας λαός «πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος»;


Αποτέλεσμα εικόνας για πάντα ευκολόπιστοςΕίχα πάντοτε την απορία: είναι δυνατόν ένας ολόκληρος λαός να είναι τόσο ευκολόπιστος, να πιστεύει  τον κάθε σαλτιμπάγκο και παραμυθά, τον κάθε λαοπλάνο πολιτικό που υπόσχεται πως θα ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες του λαού, ανεξάρτητα αν αυτές  έχουν σχέση με τη λογική και την υπάρχουσα πραγματικότητα;
Τι είναι εκείνο που κάνει ένα ολόκληρο λαό να οδηγείται στην συλλογική αυταπάτη; να εμπιστεύεται την τύχη του, την περιουσία του, την τιμή και την αξιοπρέπειά του, το μέλλον των παιδιών του στον «πολιτικό» που με τη ρητορική του ικανότητα και -πιθανώς- χρησιμοποιώντας και την γοητεία της εξωτερικής του εμφάνισης, μηδενίζει το έργο και την προσωπικότητα των πολιτικών του αντιπάλων και πείθει πως αυτός, ως άλλος Μεγαλέξανδρος, θα κόψει όλους τους «Γόρδιους Δεσμούς», που φράζουν το δρόμο του  λαού για την μεγάλη πορεία  που οδηγεί στην κατάκτηση του κόσμου;

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ