}

21 Αυγούστου, 2015

Παρατείνεται έως και την Κυριακή η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων

Παρατείνεται έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα. 
Η σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη έχει ως εξής:

Κίνδυνος υγείας! Μην ανοίγετε ποτέ το A/C μόλις βάζετε μπροστά τη μηχανή - Δείτε γιατί...


Όταν καθόμαστε στο αυτοκίνητό μας και βάζουμε μπροστά τη μηχανή, συχνά, χωρίς σκέψη, ενεργοποιούμε και το air-condition (A/C). Κάθε φορά που το κάνουμε αυτό, βάζουμε την υγεία μας, καθώς και η υγεία των ανθρώπων γύρω μας, σε κίνδυνο.

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΥΠΟΥ... ΜΚΟ


Με ελαφρότητα αντιμετώπισαν την κρίση και τους λαθρομετανάστες


Εικόνα: Σάββας ΚαλεντερίδηςΕνα μεγάλο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι η έλλειψη υπευθυνότητας και εμπειρίας στη διαχείριση κρατικών υποθέσεων, με τη νοοτροπία του ακτιβισμού, της αυτοδικίας και τον καταλήψεων να αποτελεί βασικό συστατικό και κοινή συνισταμένη των περισσότερων υπουργών της κυβέρνησης και, φυσικά, του ίδιου του πρωθυπουργού.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που θεωρεί ότι διοικεί μια μη κυβερνητική οργάνωση ή μια πολιτική οργάνωση της Αριστεράς παρά ένα κράτος και μια χώρα.

Η καθαρή λύση

του Νίκου Μωραΐτη

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογές
Ετοιμαζόμουν να γράψω ένα κείμενο για το πόσο ανούσια ιδέα ήταν να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.
Να κυβερνάει με την ψήφο ποιου; Του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ; Πρώτη φορά σπείρα, θα ήταν. Ή μήπως ενός Λαφαζάνη που θα λέει ναι στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα νομοσχέδιά του. Πρώτη φορά σουρεαλισμός, θα ήταν. Γενικώς, πρώτη φορά αδιέξοδο.

Ο Τσίπρας δεν είναι μεσσίας, αλλά οι άλλοι δεν είναι καν ηγέτες…

01
Προφανώς και οι εκλογές βολεύουν τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα είναι η χρυσή του ευκαιρία να συγκροτήσει μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από την άλλη, ωστόσο, δεν καταλαβαίνω όλους εκείνους που ισχυρίζονται πως οι κάλπες δεν ήταν απαραίτητες και, μάλιστα, φέρεται να σχεδιάζουν και να είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε σχήματα-εκτρώματα τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν το παλιό πολιτικό σύστημα, τους δραχμιστές και τους νεοναζί.

Και τώρα τι θα "τάξουν" τα κόμματα για να "εισπράξουν" την χακί ψήφο;

Και τώρα τι θα πουν τα κόμματα στους πολίτες;
Ποια θα είναι η προεκλογική ατζέντα;
Ποιος διαπραγματεύεται καλύτερα μνημόνια;
Ποιος υπογράφει τα …ελαφρύτερα και ποιος τα πιο …βαριά;
Θα είναι από κάθε άποψη μια προεκλογική περίοδος και μια εκλογική αναμέτρηση…σουρεαλιστική. Σ΄ ότι αφορά τον χώρο των ΕΔ με τον οποίο ασχολoύμαστε, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την “χακί ψήφο”.

Παραδίδει το ΥΠΕΘΑ σε υπηρεσιακό υπουργό ο Καμμένος - Ποιον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ προτείνει

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ "ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ"

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει αποφασίσει να παραδώσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη τα καθήκοντά του σε υπηρεσιακό υπουργό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Onalert.gr ο κ.Καμμένος έχει στο μυαλό και όνομα πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στον οποίο θα προτείνει να αναλάβει την θέση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ. Ποιος μπορεί να είναι αυτός;

Εκλογές. Ε, και;..

     Οι προηγούμενες εκλογές έγιναν με την αμέριστη βούληση του λαού να διώξει τις συστημικές-μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, τα μνημόνια και την επιλεκτική λιτότητα.

     Τούτες οι εκλογές θα γίνουν υπό την πλήρη αδιαφορία του λαού,
     ..αφού γίνονται με σκοπό την ενίσχυση των μνημονιακών δυνάμεων (έστω και των ''προσωρινά μνημονιακών''!),
     ..και την απομόνωση
κάθε διαφορετικής άποψης και φωνής.

Θέατρο του Αλέξη που στήνει οικουμενική μέσω λαϊκής εντολής

Το λέω συνεχώς ότι το δικό μας πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, είναι θεατρικό. Δηλαδή αφενός τα διάφορα μέρη του (κόμματα) δεν εκφράζουν κοινωνικές τάξεις και συγκρουόμενα κοινωνικά συμφέροντα, αφετέρου όλα τα κόμματα αγωνίζονται για την ανάληψη της διαχείρισης του συστήματος (δηλαδή για την ανάληψη της εξουσίας μέσα στο σύστημα) και όχι για την αλλαγή του.

Η μεγάλη αλήθεια που είπε η Μέρκελ

Πρώτη αντίδραση Μέρκελ: «Η παραίτηση του Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης» 

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Όπως και να μεταφράσεις την δήλωση της καγκελαρίου, καταλήγεις σε δυο συμπεράσματα:
α) Δεν φοβούνται τον "κυρίαρχο λαό"
β) Σχέδια δικά τους είναι όλα.


Όπως είναι φυσικό, η Παρασκευή βρίσκει τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων να ασχολούνται εξ' ολοκλήρου με το θέμα των πρόωρων εκλογών αλλά και το τι θα συμβεί στο εξής στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήδη θεωρείται δεδομένη η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα υπόλοιπα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Πώς βλέπει ο διεθνής Τύπος τις εκλογές στην Ελλάδα

Εκτενείς αναφορές, με πρωτοσέλιδα κείμενα, κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με την πρόωρη προσφυγή της χώρα στις κάλπες και την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ -ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ των Σ.Α : Τι σημαίνει αστυνομικός 58 και 60 χρονών…Παραπλήσια επιχειρήματα υπάρχουν και για τον Λιμενικό και πυροσβέστη....

Τι σημαίνει αστυνομικός και πυροσβέστης 58 και 60 χρονών…
Αναδημοσίευση χθεσινής ανάρτησης στο σάιτ της ΣΚΑΥ Θεσσαλονίκης. 
Τα παρακάτω τα βρήκαμε ανηρτημένα σε σελίδα αστυνομικού στο FB με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά προχθές στη Βουλή και αφορά την αύξηση κατά 8 χρόνια στην παραμονή των στελεχών των ΕΔ, της ΠΥ και της ΕΛ.ΑΣ. και τα αναπαράγουμε:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ