}

20 Σεπτεμβρίου, 2015

LIVE τα αποτελεσµατα των Εκλογων

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση με το Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα των Εκλογών. Μπορείτε επίσης παρακάτω, να δείτε τα αποτελέσματα ανά εκλογική περιφέρεια (νομό) και ανά δήμο






ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Τι "βλέπουν" οι ΗΠΑ! Τα 4 σενάρια και οι επιπτώσεις τους σύμφωνα με το Stratfor

Image


Το αμερικανικό think tank Stratfor σε ανάλυσή του για τις εκλογές στην Ελλάδα κάνει λόγο για Βουλή εννέα κομμάτων αλλά το σίγουρο είναι ότι η εφαρμογή μέτρων “διάσωσης” της ελληνικής οικονομίας θα καθυστερήσουν και άρα θα καθυστερήσει και η αποδέσμευση κεφαλαίων . Κι αυτό θα προκαλέσει προβλήματα μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον.

ΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Guardian: Ιδού ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας - Ο κουστουμάτος Ολλανδός με τις υπερεξουσίες!!


maarten verwey
Τι και αν έχουμε εκλογές την Κυριακή, ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδος θα είναι άλλος, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian και παρουσιάζει τον άνθρωπο το όνομα του οποίου είναι τελείως άγνωστο προς το παρόν στη χώρα μας. 

Πρόκειται για τον Ολλανδό οικονομολόγο Maarten Verwey, ο οποίος κουβαλά τον «επιβλητικό» τίτλο του Γενικού Διευθυντή στην Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση Υπηρεσία Στήριξης.

Αυτά τα οποία δεν βαραίνουν τη Δεξιά

Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης
Τι ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει τον διαχωρισμό παλαιού - νέου
Aντιλαμβάνομαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φορτώσει στη Ν.Δ. 40 χρόνια Μεταπολίτευσης και να της χρεώσει όλες τις ευθύνες της περιόδου (χρέος, ελλείμματα, διαφθορά) - ελλείψει ΠΑΣΟΚ, πώς αλλιώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ο διαχωρισμός «παλαιό - νέο»; Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως έχει και δίκιο. Πρώτον, διότι εξαιρεί αυθαίρετα τον εαυτό του. Και οι πέτρες γνωρίζουν σε αυτόν τον τόπο ότι, κατά τη συμμετοχή του στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, έβαλε υπογραφή στην προμήθεια 1.000.000 ψηφιακών παροχών της Siemens. Σημερινά κορυφαία στελέχη του μετείχαν στη σύνθεση εκείνου του υπουργικού συμβουλίου. Και οι πέτρες ξέρουν πόσο απαξιωτικά αντιμετώπισε τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Κόκκαλης, κατά την εμφάνισή του στην προ τετραετίας Εξεταστική Επιτροπή.

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εικόνα: Σάββας ΚαλεντερίδηςΗ χώρα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται από αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, με την οικονομία και την κατάσταση γενικώς της χώρας να επιδεινώνονται. Και όλα αυτά γιατί κόμματα, πολιτικοί και πολίτες έχουμε μια ροπή προς τον λαϊκισμό.
Ομως, παρά τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, ίσως επειδή τελικώς πολίτες και πολιτικοί είδαν τον πραγματικό πάτο και τρόμαξαν, η εκλογική διαδικασία της Κυριακής, οι αυριανές βουλευτικές εκλογές είναι δυνατόν να αποδειχτούν πραγματικά ιστορικής σημασίας για την πατρίδα μας.
Κι αυτό γιατί ίσως οι πολίτες να αποδείξουν ότι στρέφουν επιτέλους την πλάτη τους στους λαϊκιστές και ότι η συντριπτική πλειονότητα τελικώς τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Σφοδρές συγκρούσεις ισλαμιστών-ρωσικών δυνάμεων στη Συρία - Επιτέθηκαν σε ρωσικό μεταγωγικό (φωτό, vid)

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

του Βασίλη Καπούλα

Σφοδρές μάχες μεταξύ ισλαμιστών και ρωσικών δυνάμεων έχουν ξεσπάσει σε Zabadani και Λαττάκεια αφού η οργάνωση Jaysh al-Islam επιτέθηκε με πυραύλους σε ρωσικό μεταγωγικό αεροπλάνο στη βάση Basel Assad στη Λαττάκεια, ενώ είναι άγνωστο πως η Jabhat al-Nusra διαθέτει μέχρι και...UAV! Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να προκρίνεται η επιλογή εκτεταμένων ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία αντί της τακτικής του υβριδικού πολέμου.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ