}

26 Σεπτεμβρίου, 2015

El Publico: "Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα περισσότερα λεφτά από το ελληνικό χρέος!"

Η Γερμανία χρωστά χρήματα στην Ελλάδα και, σύμφωνα με αρκετούς υπολογισμούς, το ποσόν αυτό ανέρχεται σχεδόν στα διπλά χρήματα από αυτά που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αποφαίνεται σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico.

Το Πακιστάν στη Θράκη...!

Ακόμη ένα θρησκευτικό τάγμα στην Κομοτηνή 

Ακόμη ένα θρησκευτικό τάγμα (tarikat) εμφανίστηκε στην Κομοτηνή. Αυξάνουν τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητες των θρησκευτικών ταγμάτων στην δυτική Θράκη. Τελευταία εμφανίστηκε στην Κομοτηνή και το τάγμα "Κάλεσμα Ισλάμ".
Η εφημερίδα "Μπιρλίκ" συνάντησε τον καταγόμενο από την Κομοτηνή Μπαρίς Σαλί, που είπε πως είναι μαθητής του θρησκευτικού τάγματος "Κάλεσμα Ισλάμ" και είχε μια σύντομη και πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί του.

Διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στη συνθήκες TTIP και CETA

Η ιστοσελίδα συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών Avaaz.org απευθύνει κάλεσμα για τη διακοπή της «Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και ακύρωση της «Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνία» (CETA).
Όπως σημειώνεται στη διαδικτυακή εκστρατεία, «οι συμφωνίες περιλαμβάνουν ζητήματα μείζονος σημασίας (όπως η διευθέτηση διαφορών επενδυτή-κράτους και οι κανόνες σχετικά με την κανονιστική συνεργασία) και αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και το γράμμα του νόμου».

Οι 14 αλλαγές στα capital controls

Οι 14 αλλαγές στα capital controls
Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και στη δυνατότητα πρόωρου «σπασίματος» προθεσμιακών καταθέσεων  επιφέρει η νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε αργά τη νύχτα στο ΦΕΚ.

ΑΝΑΛΥΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΑΘΑΝ. Χ. ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ O Aκης κυβερνά

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιμείται ακόμη και φωνητικά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γνωρίζει πολύ καλά σε ποιους απευθύνεται και γιατί...

Μετά την τελευταία νίκη του κ. Αλ. Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές έγιναν πολλές αναλύσεις –άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες (Γ.Καρελιάς, Γρηγ. Νικολόπουλος, Άγγ. Στάγκος, Σ.Μουμτζής, Παν. Μαυρίδης, Κ. Στούπας, Γ.Παπανικολάου, Φ. Ζουρόπουλος, κ.α.) και άλλες απελπιστικά επίπεδες. Σε καμμία από αυτές, όμως, δεν είδα να γίνεται λόγος για τον ρόλο που παίζει πλέον στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και η παρουσία του σε καίριες αρθρώσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Πρόκειται δε για το ΠΑΣΟΚ που κάποτε εκπροσωπούσε ο έγκλειστος σήμερα Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος, ως φαίνεται, πληρώνει και γραμμάτια πολλών άλλων.

Οι συντάξεις στο στόχαστρο


Στο στόχαστρο οι συντάξεις άνω των 1.000: Κλιμακωτό «ψαλίδι» έως και 11%

Οι Ελληνες δεν ανήκουν στον αντιπαθή ανθρωπότυπο που περιγράφουν τα λιβελογραφήματα του κίτρινου Τύπου της Γερμανίας. Η καθημερινότητά μας δεν είναι ανέφελη, αμέριμνη και τεμπέλικη, όπως ίσως νομίζουν οι εύπιστοι Ευρωπαίοι καταναλωτές ανθελληνικής προπαγάνδας.

Επί δεκαετίες, οι συμπατριώτες μας κατέβαλλαν επίπονη προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας χώρας αντάξιας των προσδοκιών τους. Δεν κατέστη εφικτό αυτό έως σήμερα, κυρίως λόγω της απελπιστικά χαμηλής ποιότητας του πολιτικού προσωπικού που κρατούσε το τιμόνι του εθνικού σκάφους.

25.9.2015 - Συνέντευξη Τύπου Επιτροπής Αλήθειας !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ!!

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου στη Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους , Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Νατάσα Θωμά
«Το χρέος μπορεί και πρέπει να αποκηρυχθεί. Αυτή είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη χώρα. Αυτό στοιχειοθετεί η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους. Το προκαταρκτικό πόρισμα του λογιστικού ελέγχου αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη που αφήνει η Επιτροπή στον ελληνικό λαό και τις επόμενες γενιές, προκειμένου κάποτε να χρησιμοποιηθεί». 

Η πρώτη Αριστερή κατοχική κυβέρνηση

  • "Χρηματισμός" αντί 3 δισ. για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό
  • Απειλές Τσίπρα σε υπουργούς για να υλοποιούν τα μνημόνια
Γράφει η Μαρία Τσολακίδη 

Για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο θα ψάχνονται σε λίγο καιρό οι πολίτες μετά τα επικοινωνιακά σλάλομ για συζητήσεις και σχέδια που γίνονται αυτό το διάστημα περί των μνημονιακών μέτρων, όταν τα νέα από το Euro Working Group έφτασαν γρηγορότερα από τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας - Πότε θα υπάρξει επιβάρυνση και πότε μείωση


Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, sτο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από φέτος (τέλη κυκλοφορίας 2016) εξετάζεται:

Φορολογούν τους φτωχούς μέχρι θανάτου

Του Άγη Βερούτη 

Ο Τσίπρας σκοπεύει να φορολογήσει τους φτωχούς μέχρι θανάτου!

Η τελευταία επινόηση είναι η επιβολή προστίμων με απρόσωπο ηλεκτρονικό τρόπο, σε όσους δεν έχουν χρήματα να περάσουν το αμάξι τους από ΚΤΕΟ. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ