}

28 Σεπτεμβρίου, 2015

28 Σεπτεμβρίου 1922. Μαύρη Ημέρα… Η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε την παράδοση, εγκατάλειψη και καταστροφή της Ανατολικής Θράκης





Η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.
Η 14η Σεπτεμβρίου, είναι η επέτειος της καταστροφής της Μ. Ασίας – Ανατολικής Θράκης. Έχει ανακηρυχθεί ημέρα περισυλλογής και μνήμης των αξέχαστων πατρίδων της Ανατολής και των θυμάτων της Μικρασιατικής τραγωδίας 1914-1924, όπου τα αθεράπευτα τραύματα της γενιάς του πολέμου, της βίας, της αδικίας, του πόνου και του ξεριζωμού, μαζί με την μεγαλύτερη ακόμα αθεράπευτη ανθρώπινη, ψυχολογική καταστροφή μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και σε όλες τις επόμενες γενιές, χωρίς τελειωμό, έτσι ώστε τέτοιες συμφορές να μην επαναληφθούν ποτέ πια !!

Στις 28 Σεπτεμβρίου /11 Οκτωβρίου 1922 υπογράφτηκε η Συνθήκη ή Πρωτόκολλο των Μουδανιών, αλλά εμείς λέμε ότι υπογράφτηκε η παράδοση , η εγκατάλειψη και η καταστροφή της Ανατολικής Θράκης.

ΗΠΑ-Κούρδοι: Σοβαρές εξελίξεις που θα επηρεάσουν το σχήμα που θα έχει στον χάρτη η Τουρκία τα επόμενα χρόνια


Χάρτης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Μιλλιέτ. Η περιοχή γύρω από την Τζαραμπλούς σχεδιάστηκε να εκκαθαριστεί από τους τζιχαντιστές με επέμβαση των ταξιαρχιών Τουρκομάνων κια Αράβων που εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν από κοινού ΗΠΑ-Τουρκία. Οι ταξιαρχίες αυτές με το που μπαίνουν στην Συρία, διαλύονται, και τα όπλα τους περνούν στα χέρια της Αλ Κάιντα. Γι' αυτό οι ΗΠΑ ξαναστράφηκαν στους Κούρδους του YPG, προκαλώντας την αντίδραση του Ερντογάν, ο οποίος εσπευσμένως πήγε στη Μόσχα, αναζητώντας στήριξη από τον Πούτιν!

Άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη

Γίνονται ένα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμός Ταυτότητας

Γίνονται ένα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμός Ταυτότητας Την Τετάρτη ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής θα έχει συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση από τους ανθρώπους που ζουν το πρόβλημα και δήλωσε ότι  προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία ενώ ανέφερε επίσης πως σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας καθώς πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται.

O Σάββας Αναστασιάδης απαιτεί από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του κεμαλιστή Φίλη και ζητεί ανάλογη κινητοποίηση του προσφυγικού Ελληνισμού

Πέρυσι μέσα στο κατακαλόκαιρο, η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να περάσει το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, απαλείφοντας με ρατσιστικό τρόπο τις γενοκτονίες που αναγνωρίστηκαν ομοφώνως με νόμο από την Ελληνική Βουλή.
Τότε, ο Σάββας Αναστασιάδης, παρότι κυβερνητικός βουλευτής, ύψωσε το ανάστημά του σε εκείνη την πρωτοφανή και ανθελληνική πράξη που υποκινούνταν από συντηρητικούς φιλοκεμαλικούς κύκλους του Υπουργείου Εξωτερικών και συνέταξε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά, την υποία προς τιμήν τους συνυπέγραψαν άλλοι 37 βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος (ΝΔ), μεταξύ των οποίων και ένας εν ενεργεία υπουργός, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Die Welt: Οι Έλληνες πέτυχαν να μας μισήσει όλη η Ευρώπη

"Μέχρι πριν λίγους μήνες όλοι μας αγαπούσαν..."

Το έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή: Η μέγιστη επιτυχία της Ελλάδας είναι ότι γκρέμισε την Γερμανική προπαγάνδα σε όλη την Ευρώπη. Και αυτή η επιτυχία σύντομα θα φέρει καρπούς. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. «Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη» επισημαίνει η «Die Welt», εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο.

Πάνος Καμμένος: Αναβαθμίζεται η εκπαίδευση των μονίμων υπαξιωματικών


Πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μόνιμων υπαξιωματικών παρουσίασε ο Καμμένος

Kαθιέρωση τριετούς διάρκειας σπουδών, μέσω ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο των ΑΣΕΙ, και αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, προβλέπεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της εξέλιξης των μονίμων υπαξιωματικών.

Οι μεθοδεύσεις του εγκλήματος



Το έλλειμμα του 2009 ήταν το όπλο που κατασκευάστηκε για να στραφεί εναντίον της πατρίδας μας. Η γόμωσή του ήταν τα παραποιημένα στοιχεία και τα τερτίπια των ανθρώπων που επιτελούσαν μια ανίερη αποστολή: Να βγάλουν την Ελλάδα από τις αγορές και να την οδηγήσουν στο οικονομικό κρεματόριο της τρόικας. Εως τώρα νόμιζαν ότι τα είχαν καταφέρει και ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι για την καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα. 

Οι τούρκοι πανηγυρίζουν για το νέο υπουργό Παιδείας κ. Φίλη...!

Σύμφωνα με είδηση από τον ελληνικό τύπο, ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης της νεοσύστατης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αρνείται την δήθεν ¨Ποντιακή γενοκτονία¨.

Στην είδηση αναφέρεται πως ο υπουργός αναφέρει σε άρθρο του πως 
¨Τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας.

Όλοι για την καρέκλα του υπουργού

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Οι αχρείαστες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν προκειμένου τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να έχουν φρέσκια νομιμοποίηση του λαού προκειμένου να ολοκληρώσουν τα εγκλήματά τους κατά του λαού και της Πατρίδος. Δηλαδή, εφαρμόζοντας το Εθνοκτόνο τρίτο Μνημόνιο που οι ίδιοι κατασκεύασαν με τους τοκογλύφους δανειστές μας καθώς και η υλοποίηση της απεμπόλησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων που ανοίγει την όρεξη στους αιμοσταγείς γείτονές μας!!

Τσίπρας στις ΗΠΑ: Η διπλωματία της "χαρτοπαιξίας" στην άκρη! Ζητείται σχέδιο και σοβαρότητα

Image
Τα ρεπορτάζ από τους πολιτικούς συντάκτες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα “παίξει” το γεωπολιτικό χαρτί στις επαφές του στις ΗΠΑ. Δεν είναι δύσκολο να αποδείξει τη γεωπολιτική σημασία της χώρας. Αρκεί να δείξει τη θέση της σ΄ ένα χάρτη. Το ερώτημα που θα πρέπει να μας βασανίζει είναι γιατί αυτό το πολυσυζητημένο “χαρτί” ποτέ δεν το έχουμε παίξει. 

Ούτε να πάνε τα παιδιά τους σχολείο μπορούν οι στρατιωτικοί! Τι ζητούν και τους το αρνούνται


Image

Διευκόλυνση καμία για τους στρατιωτικούς οι οποίοι για κάποιο περίεργο λόγο πρέπει να είναι διαρκώς στην “πίεση” και στην τιμωρία. Τα τελευταία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών κάθε Σεπτέμβριο θέτει το απλό πρόβλημα στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία:

Ένα παντρεμένο ζευγάρι στρατιωτικών πως θα πηγαίνει τα παιδιά του κάθε πρωι στο σχολείο, όταν η ώρα προσέλευσης στην εργασία τους είναι επτά το πρωί; Και ζητά το απλούστατο: για τα ζευγάρια στρατιωτικών να υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουν στις υπηρεσίες τους στις οκτώ το πρωί. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ