}

08 Οκτωβρίου, 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η απαγωγή του ταγματάρχη και η αποστρατεία του αντισυνταγματάρχη που ερευνούσαν τις εταιρείες Λιακουνάκου!

Τέλη Ιουλίου 1985. O Λιακουνάκος ισχυροποιείται… Αντιπροσωπεύει τη γερμανική KRAUSS-MAFFEI, προνομιούχο προμηθεύτρια ανταλλακτικών των αρμάτων LEOPARD

ΓΕΣ Τέλη Ιουλίου 1985. Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ανδρέας Παπανδρέου. Αναπληρωτές Αντώνης Δροσογιάννης και Τάσος Σεχιώτης. Είναι η περίοδος που ο Λιακουνάκος ισχυροποιείται… Αντιπροσωπεύει τη γερμανική KRAUSS-MAFFEI, προνομιούχο προμηθεύτρια ανταλλακτικών των αρμάτων LEOPARD.

Μόσχα προς ΝΑΤΟ: "Διαβάστε το pronews για να δείτε τι κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και μετά κατηγορήστε εμάς για τις παραβιάσεις στην Τουρκία"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Να διαβάζουν το pronews.gr προτρέπει το Κρεμλίνο το ΝΑΤΟ για να μάθουν για τις πάμπολλες και συνεχόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού ενάεριου χώρου πριν τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ ξανακατηγορήσουν την Ρωσία για το περιστατικό με τα τουρκικά F-16, για το οποίο άλλωστε η Μόσχα, ως όφειλε σε ένα πολιτισμένο και σεβόμενο το Διεθνές Δίκαιο κράτος, ζήτησε συγγνώμη.
Είναι σαφές ότι τα άρθρα του pronews.gr προκαλούν αίσθηση και γίνονται διεθνή θέματα, λόγω της εγκυρότητας και της δημοσιογραφικής ισχύς τους.

James Jeffrey: "Η Ρωσία θέλει να διαμελίσει την Τουρκία βάσει συνθήκης του 1939"...

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΑΟΥΙΤΕΣ-ΑΛΕΒΙΤΕΣ
του Βασίλη Καπούλα

Η Τουρκία ζει τον τελευταίο καιρό τον δικό της εφιάλτη ο οποίος γίνεται ολοένα και πιο οδυνηρός μετά τα όσα αποκάλυψε ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα James Jeffrey σχετικά με τον εγκλωβισμό του τουρκικού F-16 από ρωσικό Su-30SM στην περιοχή Hatay(Aντιόχεια).
 Η έκθεση του αμερικανού πρέσβη αναφέρει ότι "οι Ρώσοι θέλουν τον διαμελισμό σας, η περιοχή αυτή είναι συμβολική αφού κατοικείται από Αλαουίτες και Χριστιανούς"!
 Θυμίζουμε ότι το ρωσικό μαχητικό εγκλώβισε και κυνήγησε στον τουρκικό εναέριο χώρο για οχτώ χιλιόμετρα το τουρκικό F-16!

ΑΡΘΡΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ Στρατιωτικοί: Επιμένουν να γελοιποιούν όσους τους είπαν αντιπαραγωγικούς!

Αποτέλεσμα εικόνας για Στρατιωτικοί:
Γράφει ο
Νικόλαος Σκιαδάς
Ανχης ε.α 
 Δεν σταματά ποτέ να με εντυπωσιάζει η δύναμη, η αυταπάρνηση και η εφευρετικότητα των στελεχών, μονίμων και εφέδρων που απαρτίζουν το σύνολο που λέγεται Ελληνικός Στρατός. Καταφέρνουν ακόμα και σε πολύ δύσκολους καιρούς, όπου η υποκρισία, το ψέμα και οι οικονομικές δυσκολίες σφυροκοπούν το προσωπικό σε πολλαπλά επίπεδα, αυτοί να αντιστέκονται σθεναρά και να συνεχίζουν να παράγουν έργο ποιοτικότερο, αποδεικνύοντας καθημερινά το σύνολο των ικανοτήτων τους. Πόσα πικρόχολα λόγια ξεστόμισαν πολιτικοί, ανίκανοι και τυχοδιώκτες, οι οποίοι έχουν τιμηθεί με ειδικά διεθνή βραβεία βλακείας, για τις ενέργειές τους σε υποθέσεις όπως Οτσαλάν και γερμανικά υποβρύχια, για εκφράσεις όπως «έχω τη λίστα Lagarde στο στικάκι στο σπίτι μου μαζί με τα απόρρητα σχέδια του Υπ. Εθν. Άμυνας, αν θέλετε αντίγραφο πείτε το στη γραμματέα μου» οι οποίοι έχουν κριθεί αμετακλήτως ως Ανίκανοι Κατηγορίας Ι3 (δεν διευκρινίζεται πλήρως αν στις μειωμένες ικανότητες είναι και η πνευματική), και όσοι εξ αυτών ενεπλάκησαν με το Υπ. Εθν. Άμυνας ασκούσαν περίτρανα το δόγμα « λέω πολλά, δεν κάνω τίποτα, αν όλα πάνε καλά αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αν στραβώσει κάτι οι ευθύνες στους στρατιωτικούς».

Όλα δείχνουν περικοπές στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ


Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για περικοπές στις συντάξεις
Με περικοπές στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ φαίνεται πως θα κλείσει η "τρύπα" των 741 εκατ. ευρώ που προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού  το οποίο δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα το ΥΠΟΙΚ
Στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Σοφών για το Ασφαλιστικό έγινε σαφές πως προκρίνεται το σενάριο της επιβολής ενιαίων κανόνων εισφορών και παροχών, το οποίο οδηγεί σε μεσοσταθμικές μειώσεις 9-10% συντάξεων που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ.
Έτσι θα χτυπηθούν οι συντάξεις των ΔΕΚΟ (πχ ΔΕΗ, ΟΤΕ), των τραπεζών, των μηχανικών-γιατρών -δικηγόρων, των εργαζομένων στα ΜΜΕ και του Δημοσίου.

Μπαράζ από 39 παραβιάσεις και 2 υπερπτήσεις στο Αιγαίο από τους Τούρκους!

Σε μπαράζ προκλητικών παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου αλλά και δυο υπερπτήσεις νησιών μόλις στα 900 μέτρα προχώρησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Αιγαίο. Εν μέσω, μάλιστα, της διακλαδικής άσκησης ''Παρμενιων'' και μόλις ένα 48ωρο μετά την σύνοδο του  NATO  επειδή ένα ρωσικό αεροσκάφος έκανε μία παραβίαση στον τουρκικό εναέριο χώρο και εξέφρασε την ενόχλησή του. Εδώ είχαμε 39 παραβιάσεις στο Ε.Ε.Χ και δύο υπερπτήσεις στο Αιγαίο και ουδείς έβγαλε τσιμουδιά. Αλήθεια στην σύνοδο του ΝΑΤΟ για την ρωσική παραβίαση ο Ελληνας πρέσβης , ο Ελληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος όπως και ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος είπε κάτι; 

Μπράβο Συνάδελφε !!! - Άνετος και δυναμικός ο βουλευτής Λευκάδας στην παρθενική του ομιλία στην Βουλή!

1

Άνετος, δυναμικός κι ιδιαίτερα διεκδικητικός αποδείχτηκε στην παρθενική του ομιλία στη Βουλή ο νέος βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Αφενός σφυροκόπησε τεκμηριωμένα και με πολύ πειστικό λόγο την κυβέρνηση για τις προγραμματικές της δηλώσεις και αφετέρου άδραξε την ευκαιρία για να υπογραμμίσει τα προβλήματα στα σχολεία της Λευκάδας, εξ αιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Ραγδαίες εξελίξεις στο Μεσανατολικο! Βρέθηκε πετρέλαιο στα Υψώματα του Γκολάν

Οι εκτιμήσεις είναι ότι η ποσότητα των υδρογονανθράκων που θα βρεθούν θα κάνει το Ισραήλ αυτάρκες για πάρα πολλά χρόνια.

netakias

israil_bati_seria_gazze_ve_golan_tepeleri

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο γεωτρήσεις, έχουν αποκαλύψει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στα Υψώματα του Γκολάν.

Ο επικεφαλής γεωλόγος Δρ Yuval Bartov είπε Channel 2 News, «Μιλάμε για ένα στρώματα με 350 μέτρα πάχος και αυτό που είναι σημαντικό είναι το πάχος και το πορώδες. Κατά μέσο όρο στον κόσμο στρώματα είναι 20-30 μέτρα πάχος , έτσι αυτό είναι δέκα φορές μεγαλύτερπ, οπότε μιλάμε για σημαντικές ποσότητες.»

Τρεις γεωτρήσεις έχουν μέχρι στιγμής διεξαχθεί στις νότιες παρυφες του Γκολαν στις οποία έχουν βρεθεί μεγάλα αποθέματα πετρελαίου.

Η εκτίμηση μιλάει για δισεκατομμύρια βαρέλια, η οποία θα αρκει για την κάλυψη των αναγκών του Ισραήλ καθως η χώρα καταναλώνει περίπου  270.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Η Συρία έχει φίλο μόνο τον εαυτό της

Κόντρες για το ποιος έχει μεγαλύτερο όπλο και στη μέση μια χώρα
Ο Πολιτισμένος κόσμος από τις πολυθρόνες του διαλέγει στρατόπεδο και χαίρεται όταν οι βόμβες πέφτουν

Γράφει η Κατερίνα Γκαράνη 

Επίδειξη δυνάμεων έκανε η Ρωσία βομβαρδίζοντας από την Κασπία Θάλασσα στόχους των τζιχαντιστών στην Συρία. Οι 26 πύραυλοι υψηλής ακριβείας διένυσαν 1.500 χιλιόμετρα και βρήκαν τους στόχους τους κάνοντας την ρωσική πολεμική ηγεσία υπερήφανη για την άρτια εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού της δυναμικού.

Yπάλληλος της Βουλής έλαβε εφάπαξ 550.000 ευρώ!

Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ 

Tα προκλητικά προνόμια των συγκεκριμένων υπαλλήλων αποδεικνύουν πως η ισότητα των πολιτών ισχύει μόνο όταν δε θίγονται τα συμφέροντα των «ημετέρων»...

Την ώρα που ο μέσος Έλληνας παλεύει για την επιβίωσή του, κάποιες συντεχνίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν των νόμιμων μεν, ανήθικων δε προνομίων που «γέννησε» και εξέθρεψε αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα.

Άνω κάτω το ΥΠΕΞ: Διαφωνίες με Κοτζιά και παραιτήσεις διπλωματών

Ο Κοτζιάς διαλύει το υπουργείο Εξωτερικών με τις αποφάσεις του...
Άνω κάτω έχει γίνει το ΥΠΕΞ με τον τρόπο που ο Νίκος Κοτζιάς αντιμετωπίζει ανώτερους διπλωματικούς και υπήρξαν ήδη οι πρώτες παραιτήσεις.

Κύμα παραιτήσεων στην υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών προκαλεί η εμμονή του Υπ. Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να απομακρύνει από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αλλά και η στοχοποίηση και άλλων ανώτερων διπλωματών .

Δρομολογημένες οι αναγνωρίσεις Κοσσυφοπεδίου και Σκοπίων

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να προσφέρει στις ΗΠΑ την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και την αποδοχή της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Γράφει ο Μακεδών 

Φαίνεται πως μαζί με το Μνημόνιο πήραμε και ένα «δωράκι» αμερικανικής έμπνευσης, σε αντάλλαγμα μάλλον για την υποτιθέμενη βοήθεια των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις μας με τους δανειστές. Η οποία -πολυδιαφημισμένη- βοήθεια δεν κατάλαβα σε τι συνίστατο, αφού φορτωθήκαμε με το χειρότερο Μνημόνιο, αυξήσαμε το χρέος μας κατά 86 δισ. ευρώ -αντί των 10- και θα έχουμε άλλα τόσα χρόνια ύφεση, ενώ ελπιζόταν πως σιγά-σιγά ανορθωνόμασταν.

Η Ρωσία ετοιμάζει και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 κατά του ISIS μετά την "καταιγίδα" των cruise από την Κασπία

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Μετά την πρωτοφανή «καταιγίδα» πυραύλων cruise Calibre που εξαπέλυσε η Ρωσία με πολεμικά της πλοία από την κλειστή θάλασσα της Κασπίας και έπληξαν με ακρίβεια στόχους στη Συρία φαίνεται τώρα πώς ετοιμάζει να αναλάβουν δράση κατά των τζιχαντιστών του ISIS και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να δοθεί εντολή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να απογειωθούν τα βομβαρδιστικά Tu-160 και να επιχειρήσουν πλήγματα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Αυτό εκτιμάται πώς θα γίνει από απόσταση και πιθανόν να επιλεγεί και πάλι ένας τρόπος εντυπωσιακός όπως αυτός χθες.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Pantsir S-1 εγκλώβισε τουρκικό F-16 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας - Προειδοποίηση κατάρριψης έστειλε η Ρωσία (vid)

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΟΙ "ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
του Βασίλη Καπούλα

Απανωτές "σφαλιάρες" τρώει πλέον η Τουρκία αφού αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1 εγκλώβισε τουρκικό F-16 για τριάντα δευτερόλεπτα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατάρριψης!
Τα υπερσύγχρονο πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1, γνωστό στο ΝΑΤΟ ως SA-22, χειρίζεται αποκλειστικά από Ρώσους στη Συρία οι οποίοι και θα υπενθυμίζουν διαρκώς στους Τούρκους την απειλή κατάρριψης κάθε φορά που θα σκέφτονται να παραβιάσουν το συριακό εναέριο χώρο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ