}

15 Οκτωβρίου, 2015

Τι αλλάζει από σήμερα στις 100 δόσεις - Πότε χάνεται η ρύθμιση

Τι αλλάζει από σήμερα στις 100 δόσεις - Πότε χάνεται η ρύθμισηΑκριβότερη γίνεται από σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η ρύθμιση των 100 δόσεων, με την ενεργοποίηση των αλλαγών που προβλέπονται στο Μνήμονιο. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την αναλυτική εγκύκλιο με τις αλλαγές, με βασικότερη την αύξηση του επιτοκίου από το 3% στο 5%.
Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος ώστε φορολογούμενοι οι οποίοι θα κριθεί ότι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε λιγότερες δόσεις, να χάσουν τις εκατό ή να χάσουν και τη ρύθμιση στο βαθμό που δεν έχουν τακτοποιήσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Η Paramount εγκαινιάζει νέο κανάλι στο YouTube με δωρεάν ταινίες.

Έχετε εξαντλήσει τις σειρές των συνδρομητικών καναλιών ή έχετε κουραστεί να πληρώνετε για την Amazon Prime; Ευτυχώς για σας, η Paramount αποφάσισε να κάνει δικό της κανάλι στο youtube υπό τον τίτλο Vault ανεβάζοντας εκεί δεκάδες ταινίες τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν. 

Το βρώμικο παιχνίδι με τα Ελληνικά νησιά

Στην περιγραφή μιας ιδιαίτερα ανατριχιαστικής εικόνας προέβη χθες βράδυ (13/10/2015) ο δήμαρχος του Αγαθονησίου παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στο τοπικό κανάλι της Ρόδου, TV Kosmos. Όπως περιέγραψε πολύ χαρακτηριστικά, «ήταν   φοβερό το θέαμα των 22(!) σκαφών, φουσκωτών, πλεούμενων πάσης φύσεως που προσέγγισαν όλα μαζί το Αγαθονήσι και αποβίβασαν 962 ανθρώπους». 

Υπάρχουν όρια;

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρηνόφιλη και μάλιστα αυτή τη στιγμή έχει μία «αριστερή κυβέρνηση» που εύχεται ειρήνη και ευημερία σε όλο τον κόσμο. Είναι τόσο ήσυχη, που ακόμη και στις διαπραγματεύσεις της βρίσκεται σε zen mood.
Ας πούμε τώρα ότι, αύριο το πρωί μπουκάρουν οι τούρκοι και μας παίρνουν πέντε νησιά στην τύχη.
Τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση;
Προφανώς υπομονή και θα παραμείνει ήσυχη καθώς ακόμη κι αν ταραχτεί τίποτε δεν θα αλλάξει.

Χερσαίες ελληνοτουρκικές περιπολίες στα τουρκικά παράλια, η απάντηση στην Μέρκελ...

Να η ευκαιρία! Καιρός είναι να κάνουμε επιτέλους το βήμα που θα μας φέρει ένα βήμα μπροστά από τη γειτονική μας χώρα στα εθνικά μας θέματα  

Γράφει ο Ηρακλής Καλογεράκης 
Αντιναύαρχος ε.α. 

Η βιαστική πρόταση/αναφορά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, στην ευρωβουλή μας δίνει τη ευκαιρία γι αυτό. Ο κ. Γιούνγκερ, θεωρεί πως είναι πολύ χρήσιμο να συνεργαστούν οι ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας Τουρκίας στο Αιγαίο για την επιτήρηση αυτής της πύλης εισόδου μεταναστών στην Ευρωπαϊκή ένωση. Όμως, το Αιγαίο δεν είναι πύλη εισόδου (choke point) ως είναι τα στενά Ελλησπόντου, Ρόδου-Τουρκίας ή Ρόδου –Καρπάθου. Το Αιγαίο στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει πολλές πύλες εισόδου πού είναι όλα τα λιμάνια της Τουρκίας επί της Μικρασιατικής ακτής.

«….. ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ» ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!

 Γράφει ο Αντιστράτηγος εα Δημήτρης Μπάκας
ΠΡΟΟΙΜΟ

Οκτώβριος 2015. Το φθινόπωρο σε εξέλιξη. Η Φύση πλημμυρισμένη με θαυμάσια ζεστά χρώματα μάς ανοίγει τη διάθεση για ζωή. Μήνας  ξεχωριστός γιατί γιορτάζουμε μία από τις δύο μεγάλες  Εθνικές μας Επετείους. Την 28 Οκτ. 1940. Στις μνήμες μας ζωντανεύει το μεγαλειώδες «Έπος του 40». Οι ψυχές
μας αναρριγούν από το μεγαλείο της γενιάς του «Ελληνικού Θαύματος» που εξανάγκασε την ανθρωπότητα ολόκληρη να υποκλιθεί στο γιγάντιο άθλο ενός μικρού σε μέγεθος λαού, ο οποίος περιέλουσε με ανείπωτη καταισχύνη έναν επηρμένο  φασιστικό και κατακτητικό Γίγαντα.  
 Τα χείλη μας  ψελλίζουν με υμνητική υπερηφάνεια: «...αι  ημέτεραι Δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους»!

ΑΙΓΑΙΟ: "Πύρινη βροχή" πυραύλων από τα πλοία του Στόλου





Μπορεί Γερμανοί και “δορυφόροι” να έχουν αρχίσει για τα καλά να “στοχεύουν” προς το Αιγαίο, “πετώντας” ιδέες και προτάσεις περί “κοινής φύλαξης” με την Τουρκία, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι ΕΔ είναι παντού. Το ΠΝ και τα πλοία του Στόλου έκαναν μια μικρή επίδειξη ισχύος.

Εως 17 χρόνια αυξάνονται μέχρι το 2022 τα όρια συνταξιοδότησης

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Από 6 μήνες έως 17 χρόνια σε ακραίες περιπτώσεις, αυξάνονται έως το 2022 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε χιλιάδες ασφαλισμένους που μέχρι πριν από την ψήφιση του 3ου μνημονίου μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη, νωρίτερα από τα 67 έτη. Στο σχέδιο υπουργικής απόφασης που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ» περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες τόσο γι’ αυτούς που με ειδικές διατάξεις θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.000 ημερών ασφάλισης (33,3 έτη) και πάνω, όσο και για τους υπόλοιπους που απαιτούνταν λιγότερα ένσημα, με καταληκτικό όριο ηλικίας το 67ο έτος.

"Ταγίπ πέρνα στο Αιγαίο"! Ο Γιούνκερ μας "απειλεί" για την άρνηση "κοινών περιπολιών"!

Image
“Χοντραίνουν” πλέον οι πιέσεις προς την Αθήνα για να δεχτεί το επικίνδυνο σχέδιο ευρωπαϊκών κύκλων για “συνδιαχείριση” του Αιγαίου με την Τουρκία. Στο “κόλπο” μπηκε και ο γνωστός πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Γνωστός και για το θράσος του .

Έχει παρθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο για “συγχώρεση” χρέους;

Την εκτίμηση του ότι έχει ήδη ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο απόφαση για κάποιου είδους διευθέτηση του ελληνικού χρέους, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη λέξη «συγχώρεση», διατυπώνει ο επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Έρευνας της Deutsche Bank, David Folkerts-Landau.

Ο Γερμανός τραπεζίτης εκτιμά επιπροσθέτως ότι το ήδη συμφωνηθέν κατ’ αυτόν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, θα βαρύνει κατά περίπου 5000 κάθε Ευρωπαίο φορολογούμενο.

Η Βουλή ψηφίζει το επιτόκιο θανάτου της Ελλάδας

Φορτώνουν την Ελλάδα με την "ελάφρυνση" χρέους 
Τράπεζες και προαπαιτούμενα στο ίδιο καλάθι 

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη 

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την ψήφιση του πολυνοσχεδίου καρμανιόλα, το οποίο θα είναι η αρχή νέων σχεδίων νόμων που έρχονται από το Νοέμβριο, οι συναντήσεις Ευρωπαίων επιτρόπων και Ευρωπαίων ηγετών με την ελληνική κυβέρνηση θα εντείνονται διότι πρέπει η Ε.Ε να δείχνει ότι κάνει το πλήρες κουμάντο στην πολιτική και νομοθετική κατάσταση στην χώρα.

Στεγαστικά «κόκκινα» δάνεια φαίνεται να γλιτώνουν την πώληση σε funds

Στεγαστικά «κόκκινα» δάνεια φαίνεται να γλιτώνουν την πώληση σε fundsΤα «κόκκινα» δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Συριακά ΜΜΕ: "Η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία" - ΥΠΑΜ ΗΠΑ: "Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο" (vid, φωτο)

του Βασίλη Καπούλα
To Iράν για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από μυστική του βάση κάνοντας επίδειξη των βαλλιστικών πυραύλων του μετά την εισβολή Τούρκων στην Συρία στέλνοντας μήνυμα σε Άγκυρα ότι αποτελεί στόχο μαζί με το Ισραήλ, όπως θα δείτε και σε εικόνα που έδειξαν ενώ ο Στρατηγός των ιρανικών μονάδων Quds, Qassem Suleimani εμψυχώνει τους στρατιώτες του λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση την ίδια στιγμή που Mil Mi-28 βομβαρδίζουν ισλαμιστές!
Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Α.Κάρτερ, τόνισε πως οι "στρατιώτες μας πρέπει να είναι έτοιμοι για υβριδικό ή παραδοσιακό πόλεμο ώστε να αντιμετωπίσουν την ρωσική επιθετικότητα".

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ