}

18 Οκτωβρίου, 2015

Μνημόνιο 3 και η μείωση της χρήσης μετρητών

Από την άφιξη του πρώτου μνημονίου το 2010 ιδίως και μετά παρατηρείται το φαινόμενο της ψήφισης νόμων που στόχο έχουν την μείωση της χρήσης μετρητών και την αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για τις συναλλαγές μέσω τραπεζών. Συνήθεις αιτιολογίες είναι η πάταξη φοροδιαφυγής, η άμεση απόδοση του ΦΠΑ, η διευκόλυνση των συναλλαγών, η διασταύρωση των στοιχείων των συναλλασσομένων κτλ. Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας και με πολλές πτυχές που δεν εξαντλούνται στις προαναφερθείσες επίσημες αιτιολογίες. Οι διαστάσεις ενός τέτοιου θέματος είναι νομικές, οικονομικές, πολιτικές και κυρίως κοινωνικές. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα θα μπορούσαμε να δώσουμε τα εξής παρακάτω.

Ρωσία: "Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για Τουρκία, Κατάρ και Σ.Αραβία αν εξοπλίσουν τους ισλαμιστές - Θα υπάρξουν σκληρά αντίποινα"


"ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ"

του Βασίλη Καπούλα


Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ρωσία μέσω του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών προειδοποίησε Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Κατάρ ότι οποιοδήποτε κράτος στείλει αντιαεροπορικά όπλα στους ισλαμιστές στη Συρία θα θεωρηθεί άμεσα "τρομοκρατική πράξη" και "υποστήριξη σε τρομοκρατικές ενέργειες και θα υπάρξουν ανυπολόγιστες συνέπειες".

Ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν περιφρόνησε εκλογές. Αυτοί είναι οι 154 της μνημονιακής εθνοσωτηρίας, που περιφρόνησαν την λαϊκή ετυμηγορία του ΟΧΙ.


Προαπαιτούμενα: Αυτοί είναι οι 154 που «παρέδωσαν» τη χώρα στους δανειστές! (φωτογραφίες)

Προαπαιτούμενα: Αυτοί είναι οι 154 που «παρέδωσαν» τη χώρα στους δανειστές! (φωτογραφίες)

Ποιοι είπαν «ΝΑΙ» επί της αρχής - Με τη σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές - Απρόβλεπτες πλέον οι συνέπειες του μνημονίου και η οργή του κόσμου

Πυρηνικό πρόγραμμα Τουρκίας και ποιός μας είχε προειδοποιήσει

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Η ανακοίνωση από την Τουρκία της δημιουργίας τρίτου Κέντρου παράγωγης πυρηνικής ενέργειας στην νήσο İğneada, απέναντι από την ακτή της Ανατολικής Θράκης, στην Μαύρη θάλασσα, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας αλλά και της…ελληνικής εμπλοκής, ένα τεράστιο θέμα για το οποίο πολύ λίγες πληροφορίες έχουν βγει στην δημοσιότητα εδώ στην Ελλάδα.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα έντονο παρασκήνιο γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Οι πληροφορίες και οι ενδείξεις αναφέρουν ότι η γειτονική χώρα επιδιώκει την δημιουργία πυρηνικών κέντρων παραγωγής ενέργειας, σαν ένα προπέτασμα για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Γεννημένα κωλόπαιδα...

Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων. Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας. Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες.

Κωλόπαιδα, πτυχιούχοι της αντιγραφής και διδάκτορες του κώλου, άεργοι αγάμητοι που βρήκατε δουλειά μόνο στο κωλοχανείο της Βουλής κρυμμένοι πίσω από την φούστα της ασυλίας να ψηφίζετε ΝΑΙ σε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ΝΑΙ στην πουτάνα την Ε.Ε δίνοντας τις συντεταγμένες στα στούκας των τρομοκρατών φεντεραλιστών εταίρων σας να βομβαρδίζουν σπίτια Ελλήνων, νοσοκομεία Ελλήνων, σχολεία Ελλήνων, λιμάνια Ελλήνων, αεροδρόμια Ελλήνων, γη Ελλήνων, παιδιά Ελλήνων, όνειρα Ελλήνων.

Η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους στα γερμανικά λέγεται... "συντεταγμένη κατάσταση"

Παίζοντας με τις λέξεις το Βερολίνο “βαφτίζει” τη συνδιαχείριση του Αιγαίου που ανοιχτά και επίμονα πλέον επιδιώκει με την “σύσταση” περί… “συντεταγμένης κατάστασης” στο Αιγαίο!

Το γερμανικό “παραμύθι” ανέλαβε να το συντηρήσει ζωντανό ο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Είπε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί επειγόντως μια «συντεταγμένη κατάσταση» στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ώστε να μην δρουν εκεί ανενόχλητοι οι διακινητές προσφύγων.

Δύο μουσουλμάνοι βουλευτές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας...;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Εάν δεν πρόκειται για μία είδηση που θέλει να προλάβει τραγικές καταστάσεις, τότε δεν είναι μία απλή εσφαλμένη πολιτική κίνηση στα όρια της ηλιθιότητας... Τότε πρόκειται κάτι άλλο, πάρα πολύ επικίνδυνο που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση. Κι αυτό, επειδή είναι γνωστό ότι οι μουσουλμάνοι βουλευτές (που εκλέγονται) είναι "καθαρές επιλογές" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή έμπιστοι της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ